Apua aurinkoihottumaan

Pliis help mii...

Mulla on jo vuosia ollut tämä vaiva, mutta sen kanssa olen pärjäillyt kun on ollut käytössä 50 suojakertoimiset aurinkovoiteet. Nyt ei tunnu auttavan, vaan naamaa kutisee, polttelee ja kihelmöi koko ajan ja tulee ihottumaa. Olen kortisonivoidettakin joutunut yöksi laittamaan, että rauhoittuisi. Aina välillä tuntuu rauhoittuvan, mutta sitten taas roihahtaa. Inhottava olla koko ajan kun polttelee ja kihelmöi naamaa. Käytössä on ollut aiemmin Vichyn voide ja tällä hetkellä Eucerin.

Onko enää mitään muuta, millä tätä punoitusta ja kutinaa voisi lieventää? Kertokaa mistä olette saaneet apua...

9

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeile.

      D-vitamiinia 100µg /vrk läpi vuoden.

      Tilaa iHerbistä, niin maksaa vain 10€ / vuosi.

      Vältä kaikkia kemikaaleja.

      Kokeile ihan huvikses viljatonta ruokavaliota.

    • exema

      Minulla todettiin kauan sitten 'ekseema solaris', eli aurinkoihottuma, jonka vuoksi piti syödä jopa antibioottikuureja.
      Löysin kuitenkin vahingossa sopivan hoidon, joka estää oireet, se on kylmänä puristettu helokkiöljykapseli, joka sisältää linoleeni- ja gammalinoleenihappoa.
      Syön ympäri vuoden neljä kapselia päivässä ja se estää auringon haitallisen vaikutuksen. Jos menen päiväksi esim. järvelle, laitan nenänvarteen liposomityyppistä aurinkovoidetta (Louis Widmer UVA UVB 40). Näillä 'eväillä' ei minulle ole auringosta haittaa.
      Tarvittaessa voit kysyä [email protected].

    • toimiitodellakin

      Antihistamiinit auttavat myös. Eli ihan normaalit allergialääkkeet, joita saa ilman reseptiä.

    • Pliis help mii...

      Ai tänne on tullut vastauksiakin... Kiitos kaikille. Tuota antihistamiinia voisi ainakin kokeilla.

    • Varjotar***

      Itselläni on ollut jo nuoresta asti aurinkoihottuma. Nuorempana se tuli heti kun ensimmäisen kerran sain aurinkoa. Olin kuin rokkotautinen, mutta kun iho sai lisää aurinkoa niin se tottui kesän mittaan, mutta sama homma oli aina joka kevät. Nykyään saan aurinkoihottumaa koko kesän.
      Syön verenpainelääkettä, joten se ainakin herkistää auringolle, joten tavallisen aurinkoyliherkkyyden lisäksi lääke herkistää. Käytätkö mitään lääkettä joka voisi herkistää?
      Ainoa keino on ollut että pysyttelen varjossa, tietenkin käytän 50 suojakerrointa ja ulkoilen enemmän vasta illemmalla, ja suojaan vaatteilla vartalon ihoa, kasvoilla käytän meikkiä jkv, joka myös suojaa auringolta joten kasvoilla ei ole mitään ongelmaa.

      • Pliis help mii...

        Mulla on aiemmin ollut tämä ihottuma keväällä ja alkukesästä, mutta kesän myötä iho on tottunut aurinkoon ja rauhoittunut, eikä ainakaan enää heinäkuusta lähtien ole tarvinnut pahemmin aurinkorasvaakaan laittaa. Nyt tänä kesänä jostain syystä ei vaan rauhoitu ollenkaan ja pitää kortisonia laittaa yöksi, ettei olis naama ihan ruvella. Kuitenkin se on punaisilla laikuilla koko ajan, vaikka noita 50 suojakertoimisia rasvoja käytänkin. Mulla se on aina tullut vain naamaan, mutta nyt on levinnyt kaulaankin jonkun verran. En käytä mitään lääkityksiä, eikä ole muutenkaan tapahtunut mitään muutoksia, joten siksihän tämä ihmetyttää. Lieneekö otsonikerros ohentunut tai jotain..?


    • oma valintas on

      Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu.

      Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi.

      • Pliis help mii...

        Varmaan tuossa perää on ja ei kai se ruokavalion muuttaminen pahasta ole, vaikka tähän nimenomaiseen vaivaan ei auttaisikaan. En minä kuitenkaan mitenkään erityisen huonosti syö, vaan ihan perusruokaa ja kaiken maailman ravintolisiäkin olen käyttänyt ja nyt erityisesti yrittänyt löytää jotain sellaisia jotka auttaisivat nimenomaan ihoon ja tähän vaivaan. Beetakaroteenihan on yksi ja myös tomaatissa oleva lykopeeni jos oikein muistan nimen. Syön yleensäkin paljon tomaattia, tai lähinnä tomaattipyrettä jossa tuota lykopeenia pitäis olla runsaasti juuri tämän ihon takia. Ravintolisien ja mahdollisen ruokavalion muuttamisten avut taitaa jäädä nähtäväksi vasta ensi kesälle, koska sehän kestää useita kuukausiakin ennen kuin nuo alkaa toimimaan, ja siinä vaiheessa on kesä jo ohi.


    • 100µg

      Maapallon väestöstä enemmistö potee D-vitamiinivajausta.

      C-vitamiinin puutteesta johtuva keripukki saatiin häviämään maapallolta. Mikä mättää D-vitamiinin puutteen hoidossa? Ja mikä olisi sopiva D-vitamiiniannos meille suomalaisille, jotka saamme D-vitamiinia auringosta vain kesäkuukausina?

      Robert Heaney jos kenen luulisi tietävän vastaukset. Hän aloitti 1950-luvulla osteoporoosin ja kalsiumin tutkijana mutta keskittyi D-vitamiiniin 1990-luvulla. Nyt hän toimii endokrinologian professorina Greightonin yliopistossa Yhdysvaltojen Omahassa.

      Suomalaisille äideille, joille nyt suositellaan 10 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinilisää, Heaney suosittelee 100 mikrogrammaa päivässä. Tämä on myös Euroopan elintarviketurvallisuusviraston turvallinen yläraja.

      D-vitamiini vähentää raskausdiabeteksen ja raskausmyrkytyksen vaaraa, mutta sen tärkein merkitys on sikiön luuston, aivojen ja hermoston kehitykselle. D-vitamiinin riittävä saanti ei välttämättä saa aikaan ihmeparanemisia, joista media mielellään kertoisi.

      Enemmänkin D-vitamiinia ja yleensäkin ravitsemustieteen oppeja voisi verrata auton öljynvaihtoon, Heaney sanoo. Autokin kulkee tuhansia kilometrejä vanhoilla öljyillä, kunnes matka yllättäen katkeaa. Ennaltaehkäisevien ravitsemushoitojen tulokset näkyvät vasta pitkän ajan kuluttua.

      Suomalaislääkärit ja ravitsemustutkijat kinastelevat oikeasta D-annoksesta. Heaneyn mukaan optimaalisen ravitsemuksen voi päätellä vain siitä, tarvitseeko elimistömme kompensoida ravinnonpuutteita. Evoluution mukana ihmiselle kehittyi normaali ravinnonsaanti, johon elimistömme sopeutui ja keho toimii normaalisti.

      Itä-Afrikassa ja Masai-heimolla D25-vitamiinin (kalsidioli) taso on noin 115 nmol/l luonnollisissa olosuhteissa auringon ansiosta, Heaney sanoo. Tällöin elimistö ei joudu kompensoimaan ja kalsium imeytyy suolistosta hyvin. Tämä tarkoittaa noin 125 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinin saantia joko auringosta tai D-pilleristä.

      Suomalaiselle aikuiselle Heaney suosittelee 100 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä. Kesäaikaan saamme D-vitamiinia runsaasti auringosta.

      Huutavin pula D-vitamiinista Euroopassa on maahanmuuttajaäideillä ja heidän lapsillaan. Tästä syystä Heaneyn mukaan Ruotsissa somaliäitien lapsilla tavataan normaalia useammin autismia. Osalla äideistä D-vitamiinitaso on niin alhainen, ettei sitä voitu mitata.

      Vitamin D and Human Health -kongressissa Lontoossa D-vitamiinin asiantuntijat ihmettelivät ravitsemustutkijoiden virheellistä käsitystä U-muotoisesta kuolleisuuskäyrästä, jonka perusteella korkeaan D-vitamiinitasoon liittyisi kohonnut kuolemanvaara. Pitäisikö afrikkalaisten siis muuttaa Britanniaan, jotta he saisivat vähemmän aurinkoa, D-asiantuntijat virnistelivät.

      Suomessa todettiin jo yli 10 vuotta sitten, että 50 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä varhaislapsuudessa vähentää 1-tyypin diabetesriskiä 80 prosenttia. Yhdysvalloissa asti ihmetellään, miksi suomalaiset eivät osaa hyödyntää edes omia tutkimuksiaan.

      Kirjoittaja Hannu Vierola on naistentautien erikoislääkäri, joka osallistui huhtikuussa Lontoossa Queen Maryn yliopistossa pidettyyn Vitamin D and Human Health -kongressiin. Professori Robert Heaney oli yksi kongressin pääpuhujista.
      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/vitamiinitutkimuksen-pioneeri-suomalaiset-tarvitsevat-suosituksia-enemman-d-vitamiinia/?shared=42653-e373a8ad-999

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      253
      2385
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1804
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1515
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      331
      1503
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1055
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      917
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      720
    10. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      204
      717
    Aihe