Autohallin pesua ja kameravalvontaa

do mi not

Olipahan erikoinen tapahtumaketju viimeksi kun huoltoyhtiö pesi autohallia. Olin edellisenä päivänä pessyt auton, eikä hallin ovessa ollut ilmoitusta pesusta kuten yleensä. Muutamaan päivään ei ollut mitään ajoa, mutta roskia viedessä huomasin ilmoitustaululla lapun, että halli oli pesty seuraavana päivänä. Kun sitten läksin ajamaan, auto oli aivan kuraroiskeessa ja tuulilasissa halkeama.

Halliin oli vähän aikaisemmin asennettu kameravalvonta joten soitin isännöitsijälle viikonlopun jälkeen, lupasi tutkia videot. Kun ei kuulunut mitään, kysyin sähköpostilla ja lähetin kuvat vauriosta. Vastasi ettei videon perusteella pesijä aiheuttanut vaurioita, mutta kuka sitten, kun vielä halkeaman lähellä lasissa ja sivupilarissa selvät kurajäljet. Hallissa ei ole myöskään koskaan ollut mitään ilkivaltaa lähes 10 vuoden aikana, minkä oma auto siellä ollut ja tuossa auton ja seinän välissä ei kukaan muu normaalisti edes liiku. Kuinka todennäkköistä on, että juuri silloin joku sivullinen kävisi rikkomassa lasin.

Ilmoitin uudelleen tarkat ajat millä välillä tapahtunut ja isännöitsijä vastasi ettei ketään muuta pesijän lisäksi ole liikkunut auton lähellä. Kertoi, että pesijä Domino kiinteistöpalveusta, siispä lähetin sinnekin sähköpostia ja kuvat, viesti tuli takaisin. Lähetin uudelleen, ei vastausta, lopulta soitin, lupasi selvittää asiaa. Taaskaan ei kuulunut mitään, joten soitin uudelleen, oli kiukkuinen ja väitti, että lasi ollut ennestään rikki ja yritän maksattaa heillä. Kuulema heille tulee paljon ilmoituksia autovahingoista, en yhtään ihmettele. Asenne sitäkin ihmeellisempi kun tuollaiset menisi vakuutuksesta.

Pyysin isännöitsijältä videota nähtäväksi, mutta sai antaa vain viranomaiselle. Siispä tein rikosilmoituksen, jossa kerroin kaiken, laitoin sähköpostit liitteeksi ja pyysin isännöitsijää säilyttämään videot. Kesti kolmisen viikkoa kun poliisilta tuli ilmoitus, ettei tutkintaa ole voitu suorittaa, koska todistusaineisto puutteellista. Kysyin lisätietoja, tuli vastaus, että isännöitsijä kertonut videoiden tuhoutuneen automaattisesti 2 viikon kuluessa eli juuri kun tein rikosilmoituksen.

Kysyin uudestaan isännöitsijältä, hän kertoi ettei poliisista kukaan ole ollut häneen yhteydessä ja että video yhä tallessa. Ilmoitin tämän poliisille, jonka jälkeen pyysivät lähettämään videon. Isännöitsijä ei ollutkaan katsonut videoita koko ajalta, eikä poliisillakaan olisi aikaa. Sen vielä ymmärtää, mutta miksi koko kameravalvonta edes on jos kenelläkään ei ole aikaa tutkia videoita. Ei nitä niin valtavasti luulisi kertyvän yhdestä kamerasta kun kuvaa pelkästään liikettä. Monellakin auto ajamatta esim. viikonlopun.

Poliisikaan ei huomannut videosta tapahtumaa, mutta sain videon itselle katsottavaksi, olikin vain 2m36s pituinen pätkä. Juuri se auton etukulma jää piiloon, eikä pesutapahtumakaan ollut kokonaan ollut videolla. Jos joku olisi katsonut kaikki videot vaikka pikakelauksella, olisi nähnyt käykö joku muu auton lähellä ja kuva oli niin hyvälaatuista, että jostakin toisesta kamerasta olisi varmasti nähnyt myös tuulilasin olleen ehjä kun ajoin halliin. Paremmalla paikalla toinen kamerakuvun näköinen, mutta siinä ei kai ole ollenkaan kameraa tai kuvaa vain alaspäin.

Ohjeistuksena kuulema ettei autojen kohdalta pestä, mutta tämä meni etu- ja takapuolelta auton ja seinän väliin, silti lattia näytti pesemättömältä. Selvisi myös miksi auto kurainen, suihkuttelee lattiaan ja seinille sellaisessa kulmassa, että roiskuu mahdollisimman paljon auton päälle, kattokin oli aivan kurassa. Normaalisti suihkutetaan vettä väliköistä pois päin viemäriä kohti, eikä ainakaan autoja päin. Toisella puolella hallia toinen pesijä olikin toiminut näin, seinät kuivat ja pitempään paikalla olleet autot yhä pölyisiä ja kuivia, vaikka lattia pesty. Ilmeisesti tämä ollut työhönsä kyllästynyt ja jotain ainakin minun autoa vastaan.

Luulisi isännöitsijälläkin olevan vakuutus tuollaisten varalle, mutta ei kiinnostanut tutkia edes tapahtunutta. Kannattaa siis pitää oma kamera kuvaamassa, ainakin jos Dominon työntekijät tekee vaikkapa pihatöitä, heille kun kuulema sattuu paljon vahinkoja, mutta eivät korvaa ellei pysty todistamaan.

1

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastuuseen

      Asukkaiden velvollisuuksista ja vastuista löytyy helposti tietoa, mutta isännöitsijöistä tai huoltoyhtiöistä vastaavia ei juuri mitään. Varmaan jollekin maksetaan isot rahat kameravalvonnastakin.

      Aiheesta olisikin hyvä tehdä Iltalehti tyylinen juttu, kerro kokemuksesi huoltomiehistä/isännöitsijästä...vuokralaisistahan vastaavia on ollutkin. Voisi olla vähintään yhtä värikästä luettavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe