Rauman lukio Otan kouluun? Ei!

Ei Otan kouluun!

Taas lukioasioita järjestellään ja meinaavat lukion siirtää Otan kouluun. Ei käy! Jos johonkin siirretään, niin sitten Karin kouluun. Nykyinen lukiorakennus on uusi ja nykyaikainen ja remontoitiin muutama vuosi sitten. Miksi se pitäisi siirtää? On parkkitiloja ja avaruutta ulkona. Eikä ole omakotitaloja ihan koulun kyljessä kiinni. Eiköhän tilatoimikunta voisi löytää muuta käyttöä Otan koululle. Taitaa olla jollain puolueella taas joku oma lehmä ojassa. Otan koulu on lukiota ajatellen auttamattomasti vanhanaikainen ja taas saisi upottaa rahaa lukioremonttiin. Jos taas tehdään lukioremonttia, niin on se aika lyhytnäköistä rahankäyttöä.

16

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaffelis

      Toisaalta saataisiin kunnon yläkoulu keskustaan, ja Nanun yhtenäiskoulu voitaisiin vain hiljaa lakaista maton alle. Tilathan lukiolla olisivat vallan huippuluokkaa yläkoulua varten, ehkä jopa liiankin hyvät. Otan koulusta en tiedä, mutta tuskin löytyy atrium-aulaan verrattavaa tilaa eikä erikoisluokkia. Kaikkein hienoin ratkaisu olisi purkaa lyseo ja rakentaa kokonaan uusi lukio, sijainnista ei ainakaan voisi kukaan valittaa. Otan kouluhan on varsinainen sumppu nykyään.

      • eieieiei

        Yläkoulu tarvitsee tekstiililuokan, teknisen työn luokan ja kotitalousluokat. Noita ei ole, eli kustannuksia syntyy. Muutenkin lukion rakennus on aivan liian suuri tuohon nyt suunniteltuun käyttöön. Miksi muuttaa toimivaa ratkaisua???? Iso EI!


      • adressi
        eieieiei kirjoitti:

        Yläkoulu tarvitsee tekstiililuokan, teknisen työn luokan ja kotitalousluokat. Noita ei ole, eli kustannuksia syntyy. Muutenkin lukion rakennus on aivan liian suuri tuohon nyt suunniteltuun käyttöön. Miksi muuttaa toimivaa ratkaisua???? Iso EI!

        Vastustajien kannattaa allekirjoittaa adressi:
        http://www.adressit.com/ei_rauman_lyseon_lukion_pakkosiirrolle_otan_kiinteistoon


    • Ei Otan kouluun!

      Jos tilatoimikunta ei keksi käyttöä Otan koululle, niin myykää se Riku Räsäselle. Riku laittaa sen menestyväksi hotelliksi.

      • Mistä teitä riittää?

        "menestyväksi"

        Niin kuin seilibotskinsa ja Lamabamban? XXXDDD


    • 12+15

      Karin koulu olisi hyvä vaihtoehto jos jonnekin on pakko siirtää. Paljon enemmän järkeä siinä, että kauempaakin lukioon tulevat menevät keskustaan eivätkä hieman syrjemmälle tai varsinkaan otanlahteen.

    • massiikylon

      Lehdessä oli taas juttua, 3 miljoonaa euroa muutostöihin. Eikö niillä 3 miljoonalle eurolle keksisi parempaakin käyttöä? Meinataanko nyt kaikki yläasteet keskittää yhteen rakennukseen kun nykyinen lukion tila jää tyhjilleen? Onko lukiolla ja Lukolla menneet sukset ristiin kun joskus tuota lukiota mainostettiin hyväksi jutuksi jääkiekkojunioreille kun pääsevät käymään aamujäällä ja kivenheiton päässä on lukio. Toki sijainti ei niin paljoa muutu etteikö tunnille ehtisi. Mutta itseltäni myös jyrkkä ei Rauman Otan lukiolle.

      • Mistä teitä riittää?

        Maailman ei pitäisi pyöriä Lukon ympärillä niin kuin se Raumalla tuntuu menevän. Ihan sama miten nuuskahuulet pääsevät kiekkoa lämimään aamuisin...


    • Valotaulu

      Valoja tauluun päättäjät. Kaksi kallista remppaa vai yksi? Kumpikohan tulee halvemmaksi? Lukiolle on juuri muutama vuosi sitten saatu sille soveltuvat hyvät tilat. Miksi se halutaan nyt siirtää Otaan? Eli Uotilan oppilaat Otan kouluun.

      Tiivistettynä: Don't try to fix it if it's not broken.

    • pullamössökakarat

      Mitä oikein kitisette; pitää olla kiitollinen että ylipäätään pääsee kouluun. Voi kamalaa, jos kaikki ei ole luksusta ja jos koulu ei sijaitse kulman takana. Minun pojallani oli matkaa lukioon 30 km ja kertaakaan en kuullut valitusta siitä, että piti aikaisin lähteä. Voi teitä sitten, jos joskus yritätte päästä työelämään. Nyrpistelkää sitten nenäänne, niin saatte nähdä, miten käy.

      • nyt.sitten.

        En usko että kyse on tuosta. Otan ja Nummen välinen matka ei ole suuri, mutta on aivan älytöntä että lukiolle räätälöidyt tilat annettaisiin yläasteelle, joka sitten joutuisi muutosremontoimaan tilat oman käyttöönsä ja lukio samalla Otan koulun toisella remontilla. Ongelma voitaisiin helpommin ratkaista tekemällä vain yksi muutosremontti Otan kouluun jonne Uotilan koulun oppilaat voitaisiin siirtää. Onko vaikeaa ymmärtää että onglemat voi ratkaista yksinkertaisesti ja tehokkaasti sen sijaan että ne ratkaistaisiin monimutkaisesta ja epätehokkaasti?


    • jlhjhggv

      Lukiolaisista pn kuitenkin maamme tulevaisuus, joten suodaan heille oppimisympäristö jossa he itse viihtyvät

    • Sama se

      Yläkoulun oppilaat saa ilmaisen kyydin jos yli 5 km, lukiolaiset ei.
      Mitkä bussit ajaa Otankoulun ohi?

    • dippadappa

      Siirtyykö koululaiset Otaan vai ei?

    • khgkjhgkjhgkjh

      No jo on ihmisillä murheita.Mukulat menee sinne minne aikuset päättää.piste.

    • Sillai_kai

      Miksei tehdä parakkikoulua yläasteelaisille esim. Karin koulun kentälle tai sitten muualle jossa olisi tuollainen iso pläntti. Uotilassahan ala-astekin on jonkinlaisessa väistötilassa rempan ajan. Sitten purettaisiin/korjautettaisiin nykyinen Uotilan yläaste ja rakennettaisiin uusi tilalle. Tai voidaanhan vaihtoehtoisesti lukiolaiset siirtää tuollaiseen väliaikaiseen väistötilaan ja yläaste lukion tiloihin. Herätetään sitten Uotilanrinteen lukio henkiin remontoituihin/tehtyihin tiloihin joista yläasteelaiset poistuivat. Kyllähän lukiolaiset varmaan pääsevät sinne Uotilaankin siirtymään.

      Unohdetaan Otan koulu siis kokonaan, puretaan koko rakennus ja tehdään siihen vaikka iso parkkialue taikka puisto. Siihen voisi tietysti kaavailla jotain Otan kentän laajennustakin. Otan koulun rakennukselle ei ole vain mitään käyttöä kouluikäisille eikä opiskelijoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4140
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4022
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3874
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2667
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2455
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2052
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1920
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1579
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe