Pysäytysvirhenäyttö

mitä tehdä

Läppäriin tuli päivitysten jne. jälkeen "sininen ikkuna" , jossa lukee "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"

Tietääkö kukaan mikä on ratkaisu ?

11

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raytheon

      Mikä versio Windowsista ja olivatko nuo päivitykset Mikkisoftan päivityksiä?

    • helppo juttu

      ratkaisu on mennä kauppaan ja ostaa uusi läppäri.

      • Valmistajan toiveuni

        Nimen omaan tähän valmistajat pyrkii tekemällä näitä kertakäyttövehkeitä joiden korjaaminen on pyritty tekemään vaikeammaksi vuosi vuodelta. Prässätään ja ei sitten millään enää tehdä mitään läpiä mistä sais pölyt ulos vaikka ois aivan mahdollista.


      • Valmistajan toiveuni kirjoitti:

        Nimen omaan tähän valmistajat pyrkii tekemällä näitä kertakäyttövehkeitä joiden korjaaminen on pyritty tekemään vaikeammaksi vuosi vuodelta. Prässätään ja ei sitten millään enää tehdä mitään läpiä mistä sais pölyt ulos vaikka ois aivan mahdollista.

        Tätä harrastaa pahiten HP Pavilion- leluissaan. Tahnojen vaihto vaatii koko paskan purkamisen tukirautoja myöden. Jopa Acerissa onnistuu yleensä yhden luukun kautta.


    • fgdfgw fg
    • aarostuuli

      Mikä vikana vajaan vuoden ikainen HP Compaq CQ58. Kännistyy hyvin ja pääseen sivustoille, mutta 20minutin kuluttua menee junttuun, hiiren kursori liikkuu, mut mikään ei lähde toimimaan. Pitää sammuttaa, ja uudelleen käynnistää. Missä mahtaa olla VIKA.

      • Windows tai lämmöt vikana, lähdetään niistä. Jos molemmat on hoidettu kuntoon niin epäilykset siirtyy konkkiin.


      • digi-info

        Noissa ei olekaan muuta kuin vikaa, sarjansa karvalakkimalli. Noissa rapaantuu tuuletin jumiin kaikissa, on sitten 58, 60, 62 tai 71 ... ja imee ittensä muutenkin tomua täys. Käyttäjä virhe sinänsä, että noita käytetään sängyillä ja muualla tomuisilla pinnoilla, se imee kaiken altaan sisään ilmanvaihtoreijistään. Toiseksi niissä hajoo kovalevyt alta aika yksikön. Hitachi-Toshiba tekee totaalisen blackoutin, kun kilometrit tulee täys. Jäähypaketti on täysin prässätty mutta taitava saa sen auki ja kasaan sekä kaikki 30 ruuvia takas oikeille paikoille. Onhan noita tullu "parit" purettua ja kasattua ... Tosin toi 58 malli tulee erittäin harvoin eteen ja karvalakkina varmaan joutaa verkon painoksi. Kolmas tyyppivika on näyttö ja sen kaapeli. CQ62 on kestänyt viitisen vuotta, on kovalevy ja tuuletin huollettu. Toimii hyvin. Uus siili puhaltimineen maksaa noissa 50 euroo kittinä, eli valmistaja tietää ongelman ja myy korjaussarjaa tietoisesti prässätyn paketin tilalle.


    • digi-info

      RATKAISU: Prosessorin jäähytin joka tulee mukana eli boxatun prosessorin mukana ei riitä eikä ole oikean mallinen moniytimiselle suuritehoiselle prossulle eli AMD ohjeiden mukaisesti 140W malleissa pitää olla jäähytin sen mallinen että se puhaltaa kantaan päin. Näin ilmeisesti myös 125W
      malleissa. Vakiojäähy peittää prosessorin kantasokkelin eikä se jäähdy riittävästi.

      Oireet viittaa piirisarjaan eli tulee randomeina erilaisia IRQL_LESS_OR_EQUAL
      virheitä. Todennäköisesti jokin komponentti prosessorin jäähyttimen alla tai sisään integroituna, ei saa ilmaa ja aiheuttaa suojautumisena pysähtyminen kun lämpö ei pääse pois.Tämä tiedoksi kaikille joille tämä ongelma tulee eteen.

      Tutkimustapauksessa Kone hyrrää kuin kissa kun löytää kunnon jäähytinjärkäleen ja kanta pääsee hengittämään. Heatpipen istukat on vähä viisaammin rakennettu - eikä vain maksimi kantamittojen kuten vakiot. Ilmiö on nimen omaan yli 2,5GHz moniydin prosessoreiden myötä tutumpi, ainakin 100W suuremmissa, eikä eroa eri merkin emolevyillä. AMD boxattu vakiöjäähy on vaan täysin floppi näissä phenom ja fx- malleissa, ilmeisesti useimmissa AM2 jälkikautisissa. Tästä on satoja kesksteluja ympäri internetiä. Ratkaisu oli se yksi vähiten oletetuista. Oireet esiintyy lähinnä lepotilasta paluussa ja median toistossa.

      Ongelmasta pääsee vasta 50 eurin jäähdytin investoinnilla ja vaatii tietämistä mitä tekee, vaihtaa tuo jäähy, varomaton voi repäistä prosessorin nastoinen jäähyn mukana.

      Välissä pitää olla se lämmönjohdetahna (hopeatahna)! Että paras jättää tämä homma niille joilla on kokemusta ja taidot hommaan. Tää ei ole mitään hienosäätölekamiesten hommaa.

      • Ja missäköhän läppärissä on 125W saatika 140W prossu? Etsi edes sellainen kone, joka kokonaisuutena vie 140W. Sellaisenkin löytäminen on lähes mahdottomuus 20" erikoismallit ja pöytäkoneen osilla varustetut läppärit poislukien.

        Miks sä lässytät desktop- prossuista kannettavien puolella?

        "Välissä pitää olla se lämmönjohdetahna (hopeatahna)! Että paras jättää tämä homma niille joilla on kokemusta ja taidot hommaan. Tää ei ole mitään hienosäätölekamiesten hommaa. "

        No kyllä sen tahnan osaa levittää aivan kuka tahansa.


    • Kannattiko nostaa vanha ketju? Juuri tällaisten vuoksi tuli se monen vuoden vanhojejn ketjujen nostoesto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1874
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      7
      1461
    3. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1447
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1429
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      148
      1372
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      95
      1290
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1287
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1097
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1088
    Aihe