Pahin kusetusala AMK:ssa?

paskonomi

Missä huijataan nuoria törkeimmin?
Kirjastonhoitoala se ei ole, opiskeltavat asiat on kyllä skeidaa mutta se työllistää ihmisiä juurikin kirjastoon kuten on luvattu.
Rakennusinsinöörialaakaan ei voi juurikaan huijaukseksi väittää.
Mutta miten on tradenomin tutkinnon tai monen muun epämääräisen -nomin laita?

15

931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mee Norjaan töihin

      En usko että missään huijataan. Heikoiten työllistyy kulttuurialan koulutuksista, mutta tuskinpa missän on luvattukaan valmiita työpaikkoja esim. muusikoille tai kuvataiteilijoille. Ne on sellaisia aloja, joilla pitää osata itse hankkia itselleen töitä ja työllistää itsensä.

      Jos joillakin tekniikan tai kaupan aloilla on tällä hetkellä heikommin töitä kuin yleensä, niin ei se tee sen alan koulutuksista huijausta. Amk-tutkinnoilla kuitenkin noin keskimäärin työllistyy hyvin, yleismaailmallisesta lamasta huolimatta. Mitä oikeastaan tarkoitit koko huijauskysymyksellä?

    • ? ??

      mennäänkö kirjastoon todella amk:n kautta?

    • austerism1

      Tradenomejahan nuo kirjastoalan pätevyydenkin suorittaneet ovat.

      "mennäänkö kirjastoon todella amk:n kautta? "

      Yksi mahdollinen väylä. Myös kirjastolaan erikoistuneita merkonomeja on - valmistuvat siis ammattikouluista / aikuiskoulutuksesta.

      Mikäli haluaa informaatikoksi tai kirjastonhoitajaksi, jotka ovat ikään kuin vaativampia kirjastoalan tehtäviä, on periaatteessa vaatimuksena ylempi kk-tutkinto informaatiotutkimuksen opinnot (60 op). Kirjastovirkailijaksi pääsee alemmilla opinnoilla. Lisäksi mahdollisuus työllistyä erilaisiin kirjastoihin riippuu jossain määrin siitä, millaiset opinnot on suorittanut.

    • gunfrodo

      Sanoisin että tietotekniikka yms. Metropolian Pelisovellukset suuntautumisvaihtoehto on ihan huuhaata, ainakin jos ei ole takana pitkää ohjelmointiharrastusta.

      • Tai sit et vaan osaa

        Joo ja musikkipedagogiikka on myös kusetusta, jos ei ole takana pitkää musiikkiharrastusta ei pääse edes opiskelemaan. Joihinkin koulutuksiin ei pääse kuka vaan. Ne on kusetusta niille jotka haluu mutta ei osaa.


      • Ei se nyt noinkaan o

        Tiedän tyyppejä jotka ovat työllistyneet juurikin tuosta koulusta ja tuolla suuntautumisvaihtoehdolla. Se on vaatinut vain kovaa työtä jo ennen koulunkäyntiä. Sanoisin, ettei sinne kannata mennä jos ei jo valmiiksi ole motivoitunut alalla ja jo valmiiksi tiedä, missä haluaa työskennellä tulevaisuudessa.


    • yksi kusetettu yo

      Näitä ns kusetusaloja löytyy myös yliopiston puolelta. Aivan älyttömiä aineita työllistymisen kannalta. En ymmärrä mitä järkeä näitä opiskella. Leipää ne eivät tuo pöytään, mutta ehkä pelkän harrastuksen vuoksi...

      • Kustaan omaan mukiin

        Monikin ylioppilas voi mennä katsomaan peiliin, kuka on kaatanut kusta hänen mukiinsa. Jos ihminen ei nuorena ymmärrä sen vertaa, että hänen pitää opiskelemallaan koulutuksella useimmiten hankkia leipä itselleen ja mahdollisille perheelleen, niin hän ei paljoa ymmärrä, oli ala miten mielenkiintoinen tahansa.


    • tietaoasd

      Tradenomi on aika lähellä kauppatieteiden maisteria, enemmän käytännön osaaja. Restonomi sen sijaan taitaa olla vähän humpuukia kuten matkailukin.

      • kultturelli

        Useilla eri tahoilla on ennustettu matkailun työllistävän tulevaisuudessa hyvin. Näitä humpuukialoja on taide- ja kulttuuripuolella sekä AMK:saa että yliopistossa.


    • kokemustietovelho

      Sähkötekniikka. Joka vuosi koulutetaan hirveä määrä sähköinsinöörejä. Ja varsinkin tämänhetkisessä matalasuhdanteessa insinöörit joutuvat kilpailemaan D-insinöörien kanssa samoista työpaikoista.

      Jokainen voi katsoa alimpia hyväksyttyjä pistemääriä viime vuosilta ja todeta, että ketä tahansa pääsee halutessaan opiskelemaan sähköalaa - kertoo jotain...

      (poikkeuksena TAMK ja Metropolia)

      • Inssi

        Joka vuosi jää myös inssejä eläkkeelle. Juuri eläkkeelle jäävien tilalle työvoimaa pääasiassa koulutetaan. Aika idiootti pitää olla, jos ei näinkin simppeliä asiaa ymmärrä.


      • HuonoTalous
        Inssi kirjoitti:

        Joka vuosi jää myös inssejä eläkkeelle. Juuri eläkkeelle jäävien tilalle työvoimaa pääasiassa koulutetaan. Aika idiootti pitää olla, jos ei näinkin simppeliä asiaa ymmärrä.

        Jep. Kyllä niitä eläkkeelle jää, mutta osan tilalle ei palkata ketään vaan eläkkeelle jäävän tehtävät jaetaan muille työntekijöille.


      • Inssi
        HuonoTalous kirjoitti:

        Jep. Kyllä niitä eläkkeelle jää, mutta osan tilalle ei palkata ketään vaan eläkkeelle jäävän tehtävät jaetaan muille työntekijöille.

        Niin niin, mutta kai silti ymmärrät kokonaiskuvion? Siis joka tapauksessa täytyy kouluttaa tietty määrä uusia työntekijöitä. Tuo tilanne, että jaetaan työtehtävät muille koskee vain murto-osaa työpaikoista.


    • juujuuuskopois

      Kyllä se vaan on se kirjastoala, joka kusettaa ihmisiä.

      Mitä helveatan järkeä on ihmisiä kouluttaa, kun kukaan ei koskaan työllisty? Herätkää nyt ihmiset ja opetusministerit ynnä muut. Kirjastoala on kuollut!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe