Santorini kokemuksia

semmoista

Juuri reissusta palanneena ajattelin kirjoittaa hiukan omia kokemuksia ja mielipiteitä Santorinista.

Hinnat. Paikan kalleudesta puhutaan paljon. Varmasti kalliimpi kuin moni muu Kreikan kohde, mutta mielestäni hinnat eivät olleet mitään erikoisen kalliita. Lounaan saa 2-10 eurolla, paikasta riippuen ja illallisen 10-20 eurolla viineineen. Eli ei nyt kotimaan hintatasosta voi puhua. Ainoastaan Firassa yhdessä näköalapaikassa oli 10 euron kreikkalainen salaatti, mikä oli kyllä ryöstöhinta. No olisi pitänyt tarkistaa hinnat ennen tilaamista...

Kamari oli perusturistikylä, jossa ei mitään ihmeellistä. Rannat mustaa hiekkaa ja pikkukiviä. Uimatossut jalassa oli hyvä ranta uida. Vesi kirkasta ja aallonmurtajien vieressä näki snorklatessa paljon kaloja, merisiilejä ja pesusieniä (siis niitä eläimiä). Rantatuolit olivat pääasiassa ilmaiset, kunhan tilasi jotain ravintolasta (esim. iso olut 3 €). Ihan rauhassa sai kyllä olla, vaikka ei mitään ostannutkaan, mutta minusta on reilua tilata tuollaisissa paikoissa jotain. Tuoleja myös vbuokrattiin (6 e kaksi tuolia varjo). Kamarissa oli paljon ravintoloita, joilla suurinpiirtein samat listat ja hinnat. Rannalla ehkä 1-2 euroa kalliimpaa. Meidän mielestämme paras ruoka oli Andreas ravintolassa (pääbussipysäkkiä vastapäätä).

Kävimme Firassa ja Oiasssa paikallisbusseilla. Nopea ja helppoa, mutta bussit kyllä ihan täynnä, etenkin Oiasta auringonlaskun jälkeen lähtenyt bussi, johon ei edes kaikkia halukkaita otettu sisälle.

Suosittelen patikointia Kamarin vieressä olevalle vuorelle, jonka päällä on vanhan kaupungin rauniot. Ylhäältä on myös hienot näkymät. Ei kannata kuitenkaan tarpoa autotietä pitkin, sillä ylös menee myös suhteellisen helppokulkuinen polku. Puolessa välissä polkua on luola, jossa on lähde. Paikalla on valkoinen kaunis levähdyspaikka puun varjossa. Polku on autoteistä oikealla päin (Kamarista katsottuna). Me talsimme Perissaa vuoren toista laittaa ja palasimme Kamariin taksiveneellä.

Meidän reissulle sattui pariksi viimeiseksi päiväksi todella kova tuuli, mikä esti uimisen Kamarin rannalla ja risteylysuunnitelmat. Vuorkasimme auton (45
€ vakuutuksineen) päiväksi ja kiersimme hiukan saarta.

Santorinilla on etenkin Kalderan puolella todella kauniita maisemia. mutta etenkin Firassa ja Oiassa myös valtavasti turisteja. Oiasta löysimme sattumalta aivan kaupungin pohjoispäästä ravintolan jossa oli iso uima-allas hienolla näköalalla. Siellä on hyvä virkistäytyä kuuman kaupunkikiertelyn jälkeen.

Muista kuin Kamarin ja Perissa rannoista en osaa sanoa. Nämä olivat aika samanlaisia, Perissassa ehkä hiukan ahtaampaa. Vlihadiassa (?) saaren eteläpuolella oli rauhallinen ranta, mutta muilla rannoilla emme käyneet.

Santorini oli kokemisen arvoinen kohde, mutta omaan makuuni liian suosittu ja osittain liian keinotekoinen. Kauniita maisemia, kirkasta vettä (myös sukelluskohteita) ja hyvää ruokaa kyllä on tarjolla.

5

8262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Greece

      Enpä sanoisi Santorinia keinotekoiseksi. Minulle Oiasta, Firasta (Thira) ja Imeroviglistä jäi aito käsitys, mutta Kamarin puoli on totta kai rakennettu turismin ehdoilla.

      Firan portaikko kalderan partaalta rantaan on kokemus sinänsä. Liki 500 askelmaa, joista moni lisäksi viettää alamäkeen, on kova urakka jopa laskeutumissuuntaan. Aasinpaska haisee niin että tuntuu, ja niihin liukumiinoihin tallaamista kannattaa välttää.

    • semmoista

      Keinotekoisella tarkoitan juuri Oiaa, joka on kyllä "oikean" näköinen, mutta on olemassa vain turisteja varten ja on eräänlainen Kreikka-lavastus. Rakennukset ovat kaikki hotelleja ja ravintoloita. Joka kulmassa myydään turistikrääsää ja ne aasitkin ovat siellä vain turisteja kuskaamassa.

      Fira, Firostefani, Imerovigli ja esim. Megalochori ovat enempi oikeita paikkoja. Tosin turisteja niissäkin näkyi enemmän kuin paikallisia ja englantia kuuli kreikkaa enemmän.

      Kamari on normaali turistikylä, vaikka sijaitseekin sen alkuperäisen Oian paikalla.

      • Semmoista

        Mielestäni Oia oli siis kaunis paikka, ja siitä on todisteena pari sataa valokuvaa. Eniten petyin saaren nähtävyyksistä Akrotirin kaivauksiin, joissa ei ollut paljon nähtävää.


    • Greece

      Ai joo, onhan Santorinin edustalla kalderassa tuliperäinen Nea Kameni, joka on hyvä lisä nähtävyysvalikoimaan. Kuun maisemaa ja savuavia, rikinkatkuisia pikkukraatereita. Huvittavana yksityiskohtana heti laivalaiturilta noustaessa erittäin alkeellinen lipunmyyntikoju, jossa rahastettiin (muistaakseni) 2 euroa per turisti!

    • Japsien hääsaari

      Juuri saarelta palanneena aloin kirjoittelemaan omia kokemuksiamme. Asuimme Kamarissa, joka todellakin on vain turistikylä. Akrotirin kaivaukset olivat mielestämme vaikuttavia, esineistöähän tuolta oli paljon Firan linja-autoaseman vieressä olevassa museossa.
      Paikallisbusseilla kuljimme(1,60-2,20 suunta )Emme joutuneet noissa seisomaan, vaikka täynnä olivat.
      Matkanjärjestäjän retkillä kävimme mm. MesaGonian "aavekylässä", Pirgosissa ja Santo Winesin viinitilalla. Auringonlaskuristeilyllä, välillä kovassa aallokossa, Athinioksen satamasta Thirassian rantaravintolaan ja auringonlaskua merelle katsomaan. Hienosti tallentui kuviin, johtuen ehkä siitä että oli hivenen pilvistä.
      Vuorelle kävelimme autotietä pitkin , joka oli mielestämme helpompi reitti ja kipusimme Ancient Thiraan. Kävimme kyllä tuota Argo hotellin takaa lähtevääkin polkua aiemmin katsomassa.Toiselta puolen polkua Perissaan ja busseilla takaisin Kamariin.

      Ruokapaikkoinamme olivat Sellada, To Kati Allo, Almira, To Pinakio( Trip Advisorin ykkönen) meidän mielestämme kaikissa hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa.
      Toi Santorinin lentoasemahan on todella pieni, hirvitti kuulla että pahimmillaan lentoja on n. 50 päivässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe