innostunut sonni

jalat verillä

Meillä on tollanen norjanharmaa patukka. Mikähän neuvoksi kun koiran ottaa häkistä pois kun lähössä vaikka lenkille sen kanssa, niin alkaa aina heti puremaan jalkoihin ja hyppimään päälle ja juoksee ympäriinsä ihan hulluna jonkin aikaa ja sitten rauhottuu (innostuu siis jotenki liikaa). Monia tapoja on kokeiltu ja yks niistä on ollut toimiva (ihan viimesenä keinona), elikkäs kumihanskat kätee ja niihin vähän tabascoa, niin se kyllä toimii, mutta ei jaksaisi joka kerta olla tabascohanskat käessä ku lähtee lenkille.

7

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Lutunen-

      Kutsu se luoksesi ja komenna istumaan eteesi. Sitten panta kaulaan ja lenkille. Vai eikö nämä perustaidot ole hallussa? Jos ei, niin nappaa niskaperseotteella tonttiin ja jätä siihen. Kutsu se sitten luoksesi ja komenna istumaan eteesi. Sitten panta kaulaan ja lenkille.

      Minä en ymmärrä miksi koirat päästetään tuohon tilaan että pitää kehitellä jotain ihme temppuja ja virityksiä kun asian voisi hoitaa kerralla pois. Jos koira voi hyppiä päälle ja purra niin olet kusessa. Sille pitää sanoa että kerran vielä niin se on henki pois.

      • jalat verillä

        Ootin jotakin asiallista kommenttia... oishan se pitäny arvata. On koiralle perusasiat opetettu, ja ne kyllä se osaa, mutta ei välitä käskyistä tuossa tilassa kun villiintyy tai jos koiran vetää tonttiin ja kieltää sitä, niin innostuu monesti vaan enemmän. Eikä tartte sun enää vastata, jos et osaa kirjottaa paremmalla sävyllä.


    • -Lutunen-

      Eli perusasiat ei ole hallussa jos se ei kuuntele.

      Voithan sinä pitää niitä tabascohanskoja loppuelämäsi. Olisitko halunnut kuulla että heitä sille säkillinen nameja kun se villiintyy ja kehu kun se syö ne?

      • Jalat verillä

        Mähän sanoin että sun ei tartte erään vastata kun et kerran asiallisia kommentteja osaa kirjottaa. Perusasiat on kunnossa, mutta vain tuossa alkuhetkessä koira ei kuuntele, niin sen haluaisin tietää, että joku voisi kertoa asiallisesti josko kyseisessä tilanteessa voi tehdä jotain. Nyt sun ei tartte sitte enää vastata. Joku asiallisempi vois vastata mulle. Sä oot varmaankin joku mahtava koirankouluttaja, kun näistä asioista tiedät, mutta jos et osaa tuua asiaas esille niinku normaalit ihmiset, ni piä ne tiedot sitte itelläs.


    • Kärsivällisyyttä

      Mulla oli oman koiran kanssa ennen sama ongelma, että se innostui hirveästi kun menin hakemaan lenkille, juoksi ympyrää ja haukkui ja tärisi innosta. Löysin sitten oikean tekniikan käsitellä sitä ja nykyään koira menee nätisti istumaan mökkinsä eteen ja katsoo nöyrästi pää ja korvat alhaalla minua ja tulee rauhallisesti luokse, kun kutsun ja odottaa nätisti, että laitan hihnan.

      Opetin koiran rauhoittumaan Cesar Millanin tekniikoilla, joita voin suositella sinullekin. Kun siis menen hakemaan koiraa lenkille, en kiinnitä siihen mitään huomiota, ei katsekontaktia, ei puhetta. Jos koira innostuu niin katselen edelleen muualle ja odotan, että se rauhoittuu. Alussa siihen menee tosiaan aikaa, mutta se on sen arvoista. Vaikka ärsyttäisi, niin pitää itse pysyä rauhallisena ja positiivisena. Koira hoksaa nopeasti, että se ei saavuta mitään riekkumalla, vaan palkkio seuraa vain rauhallisesta käytöksestä.

      Kun koira on rauhallinen, älä ala kehua ja hössöttää, koska se todennäköisesti innostaisi koiraa. Ota koira vain hihnaan ja lähde kävelemään. Älä anna koiran missään nimessä kävellä edelläsi, koska sen kuuluu seurata sinua eli johtajaa. Älä myöskään anna koiran kulkea sinua ennen ovista tms.

      Hyppiminen on epäkohteliasta ja dominoivaa koiran osalta, eikä siten sallittavaa. Jos koira hyppii päällesi, älä väistä, koska silloin annat koiralle lisää valtaa. Mene sen sijaan koiraa kohti vaikka kylki edellä ja näytä, ettei se voi viedä sinulta tilaa.

      Ja älä muutenkaan anna koiran käskyttää itseäsi, ja kiinnitä huomiota siihen, ettet vahingossakaan palkitse innostunutta käytöstä huomiolla tai ruoalla. Suo koirallesi myös tarpeeksi liikuntaa, että se pääsee purkamaan turhan energian, eikä mene niin helposti ylikierroksille.

      Opetin samalla tekniikalla myös tuttavani koiran kävelemään nätisti. Ensimmäisellä kerralla koira tosiaan haukkui melkein puoli tuntia ennen kuin rauhottui. Seuraavalla kerralla selvisin jo 15 minuutissa.

      Cesar Millanin kirjoja löytyy kirjastosta ja hänen ohjelmansa jaksoja löytyy youtubesta. :)

    • 1+17

      "Älä anna koiran missään nimessä kävellä edelläsi, koska sen kuuluu seurata sinua eli johtajaa."

      Tuo nyt on loppupeleissä ihan sama missä kohtia se koira kulkee. Pääasia ettei vedä jos kulkeekin edellä. Ja että hiljentää vauhdin pyydettäessä.

      Ei noita keisarin oppeja nyt ihan kirjaimellisesti tarvi ottaa, vaikka niistä paljon hyviä vinkkejä saakin.

    • huoh1

      Pääasia on se että koira kulkee siellä minne sä sen pistät kulkemaan, toiset rodut seuraa luonnostaan, toiset kulkee edellä ja tuo johtuu rotujen käyttötarkoituksesta. Sun tehtävä on näyttää koiralle että sinä olet johtaja ja luotettava sellainen, silloin koira kunnioittaa ja luottaa suhun mutta tuota prosessia ei tehdä väkivaltaisesti, pelko ei kuulu oikeaan kasvatukseen tai koulutukseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe