AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Koukku + asennus?

Koukku + asennus?

3 Vastausta 6 602 Lukukertaa
Olisiko vinkkiä, mistä kannattaisi kysellä kohtuuhintaista irroitettavaa koukkua ja asennusta pääkaupunkiseudulla (ei siis tarvitse välttämättä saada sekä koukkua että asennusta samasta paikasta...)? Auto on vanhemman korimallin C-mersu farmari.
Kiitokset

eräs asennusliike

Kysy vetokoukun asennusta jostain AD-autokorjaamosta.
http://www.varaosamaailma.fi/ sivulta löydät osoitteita.

Mikähän se "vanhemmanmallinen" C-Mersu lienee, mutta ainakin W202 malliin koukun asennus hoituu em. korjaamolla ja hinta on vajaa puolet Veholla teetetystä. (sama Kovilin koukku)
Jos kyseessä on W203 malli, niin silloin homma on hankalampi ja asennusliikkeiden määrä pienenee niin, ettei jäljelle taida jäädä muita kuin auton maahantuoja. Syy homman vaikeuteen lienee uusimman mallin elekroniikassa, jonka toiminnan alaisuudessa myös peräkärry kytkettynä on. Asennus vaatii auton elektroniikkapuolen asetuksia ja niihin hommiin harva korjaamo pystyy.

Valoista ja varoitusvaloista

Kiitokset kattavasta vastauksesta. Autoni on juuri tuo W202 farmari mallia 2000.

Kuulin jostain, että myös tuossa 202:ssa olisi ollut ongelmia koukun asennuksen kanssa jos sähköt tehdään "perinteisesti" ryöstämällä takavaloilta. Tällöin kuulemma viallisen polttimon varoitusvalo saattaa palaa turhaan? Mutta mielestäsi siis ongelma koskee vain tuota uutta c-mallia?

Pitää kysyä AD:sta, kiitokset vinkistä.

varoitusvaloista

En ole koskaan syvemmin perehtynyt peräkoukun asennuksen yksityiskohtiin, kun ei asia ole ammatillisesti ollut kiinnostava. Mainitsemani ongelma koskee varsinaisesti W203 mallia, jossa on ajotietokone, väyläohjaus, jne. Elektroniikka valvoo ja ohjaa laitetoimintoja.

Minulla oli aiemmin W202, johon asennutin jälkikäteen vetokoukun ja homma hoitui vaivatta. Taisivat ottaa sähköt "rosvoliittimillä", mutta asennukseen liittyi takakonttiin sijoitettu rele, jolla kaikki peräkärryn valot saatiin toimimaan - myös sumuvalo - ilman häiriövaroitusvalon oikuttelua.
Nykyinen autoni on W203 ja siihenkin laitatin jälkiasennuksena irroitettavan koukun, mutta ketään muuta tekijää hommaan en pääkaupunkiseudulta löytänyt kuin maahantuojan. Valitettavasti.

Olen sitä mieltä, että niin hienoon autoon kuin W202 on, ei kannata asentaa muuta kuin irroitettavalla vetopäällä varustettu koukku.
 /   /  /  / Koukku + asennus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta