te luomutietäjät auttakaa

luomuu

Oon alkanut käyttämään eilisestä alkaen luomumaitoa jos se auttaisi epämääräisiin vatsavaivoihin. Kysymys onkin, että tarkoittaako luomu kaikissa maitotuotteissa että ne on tehty homogenoimattomasta maidosta? Niissä ei selkeästi kerrota onko maito homogenoitua vai ei ja nimenomaan haluaisin tietää että onko automaattisesti esim. luomujuusto ja voi tehty homogenoimattomasta maidosta. Joissain tuotteissa lukee aineksena luomumaito ja se oletettavasti tarkoittaa juuri homogenoimatonta? Onko missään perus kaupassa luomujäätelöä tai luomusuklaata? Ainakaan s-marketista en pikaisesti löytänyt. Onhan sitten niitä tofuline kasvirasva jäätelöitä missä ei maitoa ole, mutta mahtaako ne olla minkä makuisia?:-o

16

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luomugirl

      en osaa sanoa luomumaidosta että onko se homogenoimatonta, mutta kokeile pari vikkooa KOKONAAN ILMAN MAITOA, vatsavaivat voi parantua sillä. itselleni maito ei oikein sovi, joten en käytä sitä ja masu on voinut paremmin.
      ja tofuline ( just se kasvirasva jätski) on hyvää, ei maistu pahalta, on mun yks lemppareista :) toinen vaihtoehto on rice jäätelö, http://mb.cision.com/Public/MigratedWpy/81623/9086767/b03210c2922a9ad2_800x800ar.jpg
      eli o n maidoton ja gluteeniton jne. :) maistuu namilta! suosittelen :)
      ja luomusuklaata löytyy k-kaupoista, ellen ny väärin muista niin joku pirkka luomu taisi olla... käy tsekkaamassa! ja tottakai kaikki aluomutuotteita löytyy kaikista ekopuodeista jne :)

      • pilkottu rasva

        Aloittajahan EI kysynyt onko luomumaito homogenoimaton, vaan totesi sen itsekin. Kysymys kuului, kulkevatko nämä kaksi tekijää aina yhdessä.(ymmärtääkseni ei). Maidon osalta ainakin on vain yhdistetty kaksi melko marginaalista kuluttajan mieltymystä yhteen. Vatsa ei takuuvarmasti tiedä onko maito luomua, mutta homogenointiin se saattaa reagoida. Normaalisti maitovalmisteissa ei ole tarvetta käyttää homogenoitua maitoa.


    • TUOREMAITO

      Ala käyttämään väärentämätötä maitoa, eli tuoretta maitoa, se on samaa kun nii sanottu tinkimaito, jota saa aivan laillisesti hyvin hoidetuilta karjatiloilta.

      Tuoremaito on pastöroimatonta sekä myös homogenisoimatonta.

      Aloita käyttö kuitenkion varovaisesti, koska bakteerikanta vaihtuu elimistössäsi, niin se useinkin vaatii ensin sen niin sanotun siedätyshoidon.

      Todennäköisesti jo viikon siedätyksen jälkeen kestät tuorettamaitoa hyvin ja vatsavaivasi alkaa paraneen ja immuniteettisi kasvaa niinkuin myös luustosi vahvistuu. Niin myös säästyt monilta allergioilta ja väärennetym aidon tuottamilta sairauksilta.

      • lehmänmaito

        Ihmettelen suuresti, jos tänäpäivänä joku maitotilallinen myy pari litraa maitoa silloin kun asiakasta sattuu haluttamaan. Monet tuottajat juovat itsekin maitonsa meijerin tölkistä.


    • etsilleen

      Ainakin Valion Luomukevytmaito on homogenoimatonta valmistajan sivuston mukaa http://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-luomu-kevytmaito/ - Valion tuotteista ainakin luomu-oltermanni on tehty homogenoimattomasta maidosta http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-oltermanni-luomu/ kuten myös mustaleimainen http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-mustaleima-1/.

      Käy valmistajan sivuilla jos pakkauksesta et tätä tietoa saa.

      Yleensä kaikki luomumaitovalmisteet (maidot, juustot jne...) ovat homogenoimattomia ja muistakin suurin osa. Pastöroituja tai muuten kuumennettuja (mustaleimainen on tehty terminoituun maitoon) ovat melkein kaikki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

      Raaka-maito varmaan olisi se "luonnollisin" raaka-aine, mutta sen käytössä on riskinsä kuten keväinen ehec-epidemia osoitti - kaikki bakteerit eivät ole hyödyksi - paska väärässä paikassa ei sittenkään ole hyvä asia.

      • TUOREMAITO

        Tuoremaito oikein käsiteltynä ei aiheuta mitään "riskiä" , eikä tuoreessa maidossa ole vaarallisia bakteeria. Riski on siinä, että kun ihminen käyttää väärennettyä maitoa, eli pastöroitua, niin hänelle kehittyy huonoa vastustuskyky monenlaisiin sairauksiin ja heikkouksiin nähden.
        On hyvä lukea tutkimuksien tuloksia esim "Pottengerin kissat" jne jne.

        http://www.magneettimedia.com/pastoroitu-maito-tuhoaa-entsyymit/

        PS. Raakamaito nimitys on väärä, oikea nimitys on TUOREMAITO.


      • Maito ei ole lihaa
        TUOREMAITO kirjoitti:

        Tuoremaito oikein käsiteltynä ei aiheuta mitään "riskiä" , eikä tuoreessa maidossa ole vaarallisia bakteeria. Riski on siinä, että kun ihminen käyttää väärennettyä maitoa, eli pastöroitua, niin hänelle kehittyy huonoa vastustuskyky monenlaisiin sairauksiin ja heikkouksiin nähden.
        On hyvä lukea tutkimuksien tuloksia esim "Pottengerin kissat" jne jne.

        http://www.magneettimedia.com/pastoroitu-maito-tuhoaa-entsyymit/

        PS. Raakamaito nimitys on väärä, oikea nimitys on TUOREMAITO.

        Ja minusta paras nimitys olisi AITOMAITO, mitään siihen lisäämättä, mitään siitä poistamatta- kuten velvoite kuuluu meijeriin luovutetulle maidolle.

        Raakamaito on ihan älytön nimitys.


      • kylnekaikkeekehittää
        TUOREMAITO kirjoitti:

        Tuoremaito oikein käsiteltynä ei aiheuta mitään "riskiä" , eikä tuoreessa maidossa ole vaarallisia bakteeria. Riski on siinä, että kun ihminen käyttää väärennettyä maitoa, eli pastöroitua, niin hänelle kehittyy huonoa vastustuskyky monenlaisiin sairauksiin ja heikkouksiin nähden.
        On hyvä lukea tutkimuksien tuloksia esim "Pottengerin kissat" jne jne.

        http://www.magneettimedia.com/pastoroitu-maito-tuhoaa-entsyymit/

        PS. Raakamaito nimitys on väärä, oikea nimitys on TUOREMAITO.

        No höpö höpö - kun seuraavan kerran ripuloitte tulen kysymään että miten vastustuskyvyn kanssa kävikään.

        Elintarvikehygienia on tarpeen, jotta tästä elämästä selviää "hengissä" eikä se tarkoita vain maitoa vaan myös muita elintarvikkeita.

        Kun katsoo ns. tseffien ohjelmia niin aina välillä tekee pahaa - tsikkenin käsittelyn jälkeen tehdään samoilla välineillä raaka-salaattia ja korut on pakko pitää sormissa ruoan tekemisen yhteydessä - tämän pitäisi olla ehdoton "nounou" tekee sitä schaissea sitten vaikka itselleen.

        Toki voidaan ajatella, että bakteerit ruoassa saavat meidät kestämään niitä paremmin, mutta silti kysy samaa ruokamyrkytyksen saaneilta ihmisiltä ja tuskin he ovat "siedätyksestä" samaa mieltä kanssasi.


    • Suuri ero

      Luomumaito on homogenoimatonta. Se lukee purkin kyljessä. Mitä enemmän maitoa käsitellään, sitä rankemmaksi se käy vatsalle. Rasvaton maito on pahinta myrkkyä vatsalle.
      Luulen, että kaikki juustot tehdään homogenoimattomasta maidosta, koska homogenointi on kehitetty vain maitoa varten. Siis ettei maidon rasva nouse purkissa pintaan, rasvasolut rikotaan pienenpieniksi. Tällä rikkomisella on vain se huono seuraus, että tällöin maidon rasva pystyy kulkeutumaan verisuoniin kohottaen kolesterolia. Muutoin rasva kulkisi iloisesti läpi suolen. Minä olen toistaiseksi jaksanut ravistaa maitopurkkia, ennenkuin kaadan maitoa ulos purkista. :D

      • älä puhu potaskaa

        >> Mitä enemmän maitoa käsitellään, sitä rankemmaksi se käy vatsalle. Rasvaton maito on pahinta myrkkyä vatsalle. >>

        Osaatko kertoa, että mihin tuo ajatuksesi mahtaa perustua?

        Jos olisit ollut koulussa hereillä, niin tietäisit ihmisen ruuansulatuksesta sen, että ihmisen oma elimistö pilkkoo jokaisen rasvamolekyylin paljon pienemmäksi kuin mihin mikään homogenointi yms pystyy.

        >>> Tällä rikkomisella on vain se huono seuraus, että tällöin maidon rasva pystyy kulkeutumaan verisuoniin kohottaen kolesterolia. Muutoin rasva kulkisi iloisesti läpi suolen. >>

        Tuo huuhaa-väite ei perustu ihmisen ruuansulatuksen toimintaan.

        Heti vatsalaukun jälkeen on ohutsuoli, jonka päätehtävä on rasvan pilkkominen.

        Ohutsuolessa maksan erittämän sappinesteen, haimanesteen ja ohutsuolen suolinesteen avulla jokainen rasvahappo ja rasvapallero pilkotaan niin pieneksi, että jos tuo sinun huuhaa-teoriasi pitäisi paikkaansa, jokainen meistä kuolisi kolesteroliin.

        Ohutsuoli kun pilkkoo rasvan niin pieneksi, että ei pienemmästä väliä.

        Joten mikä mahtaa olla tuollaisen epätiedon levittämisen tarkoitus, vai onko sinulla täysin erilainen ruuansulatus kuin meillä muilla?


      • Suuri ero
        älä puhu potaskaa kirjoitti:

        >> Mitä enemmän maitoa käsitellään, sitä rankemmaksi se käy vatsalle. Rasvaton maito on pahinta myrkkyä vatsalle. >>

        Osaatko kertoa, että mihin tuo ajatuksesi mahtaa perustua?

        Jos olisit ollut koulussa hereillä, niin tietäisit ihmisen ruuansulatuksesta sen, että ihmisen oma elimistö pilkkoo jokaisen rasvamolekyylin paljon pienemmäksi kuin mihin mikään homogenointi yms pystyy.

        >>> Tällä rikkomisella on vain se huono seuraus, että tällöin maidon rasva pystyy kulkeutumaan verisuoniin kohottaen kolesterolia. Muutoin rasva kulkisi iloisesti läpi suolen. >>

        Tuo huuhaa-väite ei perustu ihmisen ruuansulatuksen toimintaan.

        Heti vatsalaukun jälkeen on ohutsuoli, jonka päätehtävä on rasvan pilkkominen.

        Ohutsuolessa maksan erittämän sappinesteen, haimanesteen ja ohutsuolen suolinesteen avulla jokainen rasvahappo ja rasvapallero pilkotaan niin pieneksi, että jos tuo sinun huuhaa-teoriasi pitäisi paikkaansa, jokainen meistä kuolisi kolesteroliin.

        Ohutsuoli kun pilkkoo rasvan niin pieneksi, että ei pienemmästä väliä.

        Joten mikä mahtaa olla tuollaisen epätiedon levittämisen tarkoitus, vai onko sinulla täysin erilainen ruuansulatus kuin meillä muilla?

        "Osaatko kertoa, että mihin tuo ajatuksesi mahtaa perustua?"

        Voisin sanoa, että laajaan empiiriseen tutkimukseen.

        Jos olisit ollut koulussa hereillä, tietäisit, että rasvainen ruoka kulkee suolessa hitaammin kuin rasvaton. Normaalirasvaista luomumaitoa voi käyttää sellainenkin henkilö, jolla on vain vähän maitosokeria pilkkovaa laktaasientsyymiä. Rasvaton maito tekee ripulia ja ilmavaivaa, koska sitä ei vähäiset laktaasientsyymit ehdi pilkkomaan suolessa.

        Toivottavasti et opiskele tätä terveys- ja ravitsemusalaa, sillä et ole näköjään sieltä välkyimmästä päästä.


      • Suomenmieli

        Elikkäs, alanpa juomaan vain homogenoimatonta vispikermaa, kun se kuulemma ei mahdu verisuoniin.


      • homongeninoituma
        Suomenmieli kirjoitti:

        Elikkäs, alanpa juomaan vain homogenoimatonta vispikermaa, kun se kuulemma ei mahdu verisuoniin.

        Ei vipsikermaa, sillä se maistuu pahalta kuten myös kremfressit ja smetanat - vain kuohukerma on nautittavaa luontaisen makeutensa takia - muut ovat ihan schaissea.

        Vipsikerma vaahdotettuna vaatii makeutta sokerista kun taas kuohukerma vaahdotettuna ei mitään sokeria tarvitse - se on hyvää ihan sellaisenaan.

        Jotenkin huvittaa käsitys, että rasva pitäisi olla "pilkottua" ennen nauttimista - eiköhän elimistö kykene sen pilkkomaan ennen peräsuolta kuitenkin tai sitten seurauksena on ns. rasvaripuli - mikä taas viittaa aineenvaihdunnan häiriöön tai ylettömään mässäilyyn.


    • dsjfkf

      Minä myö suosittelisin jättämään maidon kokonaan pois jos on vatsavaivoja. Jogurtista, juustosta, värikkäistä vihanneksista, nokkosesta yms. aikuinen saa aivan riittävästi kalsiumia.

      Laadukas maitohappobakteeri illalla ,viimeisenä ennen nukkumaan menoa, saattaa auttaa, eikä siitä taatusti ole mitään haittaa. Nykyruuasta ei enää saada näitä hyviä bakteereja tarpeeksi.

      • Suuri ero

        Maitoa ei ole suositeltu jättämään kokonaan pois enää vuosikymmeneen, sillä silloin se vähäinenkin määrä laktaasientsyymiä elimistöstä häviää kokonaan ja maidon aiheuttamat ongelmat vain pahenevat.

        äytyy vain olla tarkka millaista maitoa juo. Runsaasti käsitellyt maidot kannattaa jättää kauppaan. Eikä pidä uskoa, mitä meijereiden "agitaattorit" oman etunsa nimissä kirjoittavat tai heidän aivopestyt kannattajansa.


    • aitoa maitoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe