Äiti pakottaa riparille?

jag behöver hjälp :(

Erehdyin sanomaa että en haluu riparille. Se oli tosiaan virhe koska sain hirveet huudot siitä :---) mun äiti selitti et se on joku velvollisuus ja jokasen nuoren pitäis kokea se ja päälle samat paskat lässytykset miten se on ite menny sinne paskal fiiliksel mut itkeny ku joutunu lähtee pois. Saatii kiva riita aikaseks eikä mun äidil ollu paljo parempia perusteluja kun se että se olis muka joku pilipali velvollisuus ja et muu suku pettyy :DDD no mä yritin sanoo että en usko mihinkää mut heti päälle huutoa et ateistit on aivopessy mut ja et ei oo muuta ku jumala :D

mut tosiaan, mitä pitäis tehä? äiti ei anna paljo vaihtoehtoi ja uhkaa mua jo sossuilla jos en mee riparille.

22

1224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15w

      Ei riparia ole pakko käydä, tai sitte rippileiri ilman konfirmaatiota. Ei khyl kannattais jättää väliin, itekki ajattelin noin ja sitten meninki ja on täällä ihan mukavaa. Suosittelen!

    • RFFD

      RIppikoulu ei ole velvollisuus, vaikka sitä yritetään esittää kaikille nuorille kuuluvana ja tärkeänä perinteenä (no, perinteet muuttuu) ja jos ei käy riparia niin ei saa sitä ja tätä tuota...

      Rippikouluun ei ole pakko mennä. Ja jos menetkin, konfirmaatiosta sinulla on silti oikeus kieltäytyä eikä se tee sinusta yhtään huonompaa tai ainakaan heikompaa. Muista että rippikoulu ja konfirmaatio eivät ole ketään muuta varten jos et itse sinne halua - ei vanhempia, sukulaisia, kavereita ja eikä muuta ripariryhmää varten. Olisi hyvin itsekästä vaatia sinua käymään rippikoulu jonkun muun vaatimusten tai odotusten, tai ns. perinteiden vuoksi.
      Kaikkien tulee kunnioittaa sinun omaa tahtoasi, ripari-ikäinen nuori osaa kyllä itsekin päättää mihin haluaa lähteä mukaan ja mihin ei.

      Rippikoulun ja/tai konfirmaation käymättä jättäminen ei sulje pois myöhemmin elämässä mitään merkittävää; eio naimisiinmenoa tai edes kirkkohäitä (voit käydä rippikoulun myöhemmin, jos tarpeen), ja huomattava osa avioliitoista solmitaan jo siviilivihkimisinä, hääseremonoille löytyy paljon kauniita pitopaikkoja kirkkojen ulkopuoleltakin. Jos joskus saat lapsia, lapset voi kastaa jos siltä tuntuu, ja nimenantojuhlat voi järjestää myös ilman pappeja.

      Ja sille rippikoulullekin löytyy vaihtoehtoja, esim. protuleirit. Tosin, mitään leiriä tms ei todellakaan ole pakko käydä jos et itse halua.

    • Hei nimimerkki, jag behöver hjälp :(

      Auts, kuinka harmillinen tilanne. Toivottavasti kotonasi ja äitisi kanssa on tänään parempi tunnelma, kun olette nukkuneet yön yli. Rippikoulu ei ole pakollinen, se ei ole velvollisuus eikä sun todellakaan pitäisi mennä sinne millään lailla suvun takia! Pyydä äitiäsi soittamaan ja juttelemaan rippikoulusi ohjaajille, jospa he saisivat äitisi ymmärtämään tilanteen ja ymmärtämään sinua. Ei ole kenenkään etu, että menet sinne pakotettuna! Sossu-uhkaukset voit unohtaa samantien. Rippikoulu ei oikeastaan kuulu mitenkään sossuille. Ilmeisesti teillä on jo ollut talven ja kevään aikana rippikouluryhmän tapaamisia. Et tainnut niistä tykätä? Joku tässä ketjussakin kyllä kertoi, ettei olisi oikeastaan halunnut koko riparille, mutta käytyään oli tyytyväinen - joten ehkä mietit sitä. Muista kuitenkin, että päätöksen, oli se mikä tahansa, täytyy olla sinun.

      Tsemppiä sinulle,
      Pirkko-pappi

      • ev.lut häät

        Jos kirkollsia tai ev.lut häitä halutaan, niin on pakko käydä rippikoulu. ei saa kirkollista vihkimistä, vaan maistraatissa siviilivihkiminen.. Ja sen sanoma on tuomarilta hyvin lyhyt sanainen kysyminen ja piste.. Samoin jos et kuulu kirkkoon niin pappi voi kieltää kirkollisen siunauksen. Perhetapoja pitää olla, kysypä tapakouluttajalta Kaarina Suonperältä, joka mielelään antaa hyvät ohjeet.


      • RFFD
        ev.lut häät kirjoitti:

        Jos kirkollsia tai ev.lut häitä halutaan, niin on pakko käydä rippikoulu. ei saa kirkollista vihkimistä, vaan maistraatissa siviilivihkiminen.. Ja sen sanoma on tuomarilta hyvin lyhyt sanainen kysyminen ja piste.. Samoin jos et kuulu kirkkoon niin pappi voi kieltää kirkollisen siunauksen. Perhetapoja pitää olla, kysypä tapakouluttajalta Kaarina Suonperältä, joka mielelään antaa hyvät ohjeet.

        kirkkohäille on paljon vaihtoehtoja.Siviilivihkimistä ei tarvitse suorittaa maistraatissa, vaan seremonian voi järjestää jonnekin muuallekin, kauniita, tyylikkäitä vihkipaikkoja löytyy muualtakin kuin kirkoista. Vieraaksijäävien uskonnollisten jorioiden sijaan hääseremoniaan voi valita muutakin puhuttavaa.

        Ja sen rippikoulun voi suorittaa aika nopeasti aikuisenakin, jos ilman kirkkohäitä ei millään tule toimeen.

        Perhetapoihin ei voi kuulua uskonnon harjoittaminen ja konfirmaatio, jos siihen ei itse usko - perheen tulee kunnioittaa nykyaikana jäsentensä vakaumuksia, enkä usko että rva Suonperäkään sellaista suosittelisi. Jos perhe pakottaa rippikouluun ja konfirmaation vastoin omaa tahtoa, on jossain jotain pahasti vialla, tapoihin se ei kuulu.


      • Tunnustaa
        ev.lut häät kirjoitti:

        Jos kirkollsia tai ev.lut häitä halutaan, niin on pakko käydä rippikoulu. ei saa kirkollista vihkimistä, vaan maistraatissa siviilivihkiminen.. Ja sen sanoma on tuomarilta hyvin lyhyt sanainen kysyminen ja piste.. Samoin jos et kuulu kirkkoon niin pappi voi kieltää kirkollisen siunauksen. Perhetapoja pitää olla, kysypä tapakouluttajalta Kaarina Suonperältä, joka mielelään antaa hyvät ohjeet.

        Vähän pelottelun puolelle menee viestisi.

        Voisit yhtä hyvin sanoa että Euroopassa kaikki käyvät ensin maistraatissa jossa vihkimenen suoritetaan. Siis erittäin tavallinen tapa. Sen lisäksi parisuhteesi voidaan halutessasi siunata kirkossa. Joten saat myös tavalliset kirkkohäät jos sellaiset aikanaan haluat.

        Samalla voisi mainita, että protuleiri on oiva vaihtoehto. Näin teki naapurini tyttö, papin tytär, joka halusi saada ymmärrystä asioista ja valita itse. Leireillä on mukavaa yhdesä oloa, saa uusia kavereita kun ollaan eristyksissä jonkun aikaa. Siinä ihminen herkistyy ja sitten onkin hyvä hetki käännyttää ihmisiä johonkin ismiin tai uskontoon.

        Valinta on sinun. Mieti rauhassa. Ja hyvin harva äiti tytärtään ei ymmärrä, vaikka ensin muuta antaakin ymmärtää. Toki joissakinuskonnollisissa piireissä tapahtuu hyökäämistä ja ulossulkemista. Niistä on onneksi viimeaikoina puhuttu julkisuudessa ja ovat toivottavasti vähenemään päin. Tsemppiä valintaan. Ja lohdutukseksi, tuotuskinnon elämäsi tärkeimpiä valintoja, jos vaikka vertaa että menetkö opiskelemaan ja mihin tai kenen kanssa valitset elää parisuhteessa.


    • Nuoruus muistoja

      Menen ihmessä rippikoulun, sen toteat sitten kun ikää on mukava katsella nuorena otettuja valokuvia ja saathan lahjoja ja puheita kuunnella. Samoin kakutukset ja kahvitukset. Minun ikäluokka oli iloista ja nauravaa sakkia, ja aina kun tavataan niin muistellaan mitkä hassuja teimme. Se oli nuoren ilon aikaa, joka ei tule takasin. Tässä kuussa on 50 v takaa kuvatut rippikoululaiset kokoontuvat muistelemaan menneitä. Vastaava ei pian koskaan toteudu enää.

    • suursuomalainen1

      Suursuomalaista äitäsi sietääkin kuunnella... ellet sitten halua komujen pioneerileirille kgb:n kustospappojen ahdisteltavaksi? Nuorisossa on tulevaisuus vapaussodan 1918 ja suojeluskuntien hengessä :) oletko siis suursuomalainen kristitty vai tehtaankadulla loppuelämänsä ramppaava komuateisti ryssänkäki ompeleet anuksessa?

    • Kelju K. Kojootti

      Kerro vanhemmillesi etteivät he voi Euroopan unionin perusoikeuksien sekä Suomen perustuslain vuoksi voi pakottaa sinua uskonnon harjoittamiseen. Älä pelkää viedä asiaa eteenpäin mikäli vanhempasi yrittävät riistää oikeutesi.

      Mikäli sinne leirille kuitenkin päädyt, muista mainita oikeutesi leirin ohjaajille, hekään eivät voi pakottaa sinua palvomaan mitään jumalia. :)

    • Hei.
      Rippileirillä ei pakoteta ketään palvomaan mitään. Miten sellainen olisi edes mahdollista, en tiedä. Mutta rippileirillä toki on hartaushetkiä useita (3-4) joka päivä ja tietysti mukana olevat leiriläiset osallistuvat niihin. Mutta toistan jo aiemmin sanomani; ei ole kenenkään etu eikä tarkoitus, että rippileirillöä on joku mukana pakotettuna vastentahtoisesti.

      Pirkko-pappi

    • Kelju K. Kojootti

      Viimeksi kun tarkistin, kaikenlaiset uskonnolliset hartaushetket ovat uskonnon harjoittamista, ja siten niihin osallistumaan pakottaminen on aika räväkkää lain rikkomista.

      • SNF

        ...kuten myös uskontunnusten ja muiden loitsujen lukeminen. Rippileirin ohjelmaan kai edelleen kuuluu, että tietyt litaniat täytyy opetella ulkoa - muuten et pääse konfirmaation jne... Ja kyllä niistä on pidetty huoli, että tavalla tai toisella jokainen rippikoulun käyvä ne saa luettua ääneen. Eiköhän ne rukoukset ja uskontunnustukset siis ole uskonnon harjoittamista, pakollinen osa rippikoulua.


    • tsemppaajaminä

      Sisarellani oli samanlainen juttu, mut mun mielest se on sun oma päätös. Jos meet se on okei, jos et sekin on okei. Tuskin sä sen takii joudut menee sossuun. Sun äitis vaan haluais et käyt riparin, mut sehän on sun oma valinta.

      Tsemppiä;)

    • asd_asd1234

      Mua jännittää ripari. Oon tosi ujo ja en osaa oikein tutustuu keneenkään. Pelottaa vähän ne saunomiset ja uimiset koska oon vähä pyöreähkö..

    • uyt5r4

      Rippikoulutus ei ole Jumalan tai Jeesuksen asettama vaan lapsia ja nuori tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden herrat ja herra jumalat.
      Pahinta siinä on Jumalan Valtakunnan kaltaisuudestaan ja ihmisyydestään luopumunen uskontunnustuksella jota uskontunnustuksensa ja pappislupauksensa kaltainen pappi asettaa Jeesuksen Nimeen vaikka pappislupaukseen mukaan ei saa saaranata Jeesuksen oppeja vaan Jeesuksen Nimessä paavalais-luterilaisuuden oppeja.

      Keneltä se paavalais-luderilaisuuden pappi on kutsun saanut palvelemaan saatanaa jumalanaan???

      Ensin kuolutetaan tyhmäksi ja sitten vasta papiksi ettei ymmärtäisi ketä palvelee ja oppisi opettamaan pikku piruja niin etteivät hekään ymmärtäisi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
      'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

      ja jos/kun tuollaisesta koulutetaan pappi, joka herra jumalalle ja sen opeille lupaa uskollisuuttaa näin:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
      Pappislupaus
      Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
      "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

      Tuon tunnustuksen mukaan pappi ei saa Jeesuksen evankeliumia saarnata vaan paavalialais-luterilaisuuden sopaskaa!
      Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

      Lupauksen lopussa; Jumalaa pilkaten kerjää Jumalalta apua saatanan jumaloimiseen paavalilais-luterilaisuuden herran ja herra jumalien palvelemiseen!

      jatkuu...

      • kjhuytr5

        kristinuskolla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia ja opetuslapsia!
        Ja kumminkin Jeesuksen Nimeen tarjotaan Jeesusta pilkkaavia ehtoollisia jopa alaikäisille lapsille.
        Jeesus asetti ehtoollisen vai omille opetuslapsilleen; ei rikollisille paavalilais-luterilais-lestadiolaisuuden uskovaisille.

        katekismuksen "herran ehtoollinen" on herra jumalan tarjoama Jeesusta pilkkaava eksytys jossa tehdään Jeesuksen ulostetta.
        Kysykää Jeesukselta niin kuin Pietarikin kysyi:
        Matteus 15:15 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Selitä meille tämä vertaus."
        Ja voitte olla varmoja, että Jeesuksen antama vastaus on edelleen sama:
        15:16 Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        15:17 Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?

        Mar 4:13 Ja hän sanoi heille: "Ette käsitä tätä vertausta; kuinka sitten voitte ymmärtää kaikki muut vertaukset?"
        Siis koko ajan kyseessä on vertaus!

        Joh. 6:56 Jeesus sanoi: ”Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä pysyn hänessä.”

        Markus 4:
        9 Ja hän sanoi: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon".
        11 Niin hän sanoi heille: "Teille on annettu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksissa,
        12 että he näkemällä näkisivät, eivätkä huomaisi, ja kuulemalla kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi, niin etteivät kääntyisi ja saisi anteeksi".
        13 Ja hän sanoi heille: "Ette käsitä tätä vertausta; kuinka sitten voitte ymmärtää kaikki muut vertaukset?


        Jeesuksen kertoma vertaus:
        Matteus:
        26:27 Ja hän otti maljan, ja kiitti, antoi heille ja sanoi: Juokaa tästä kaikki,
        26:28 sillä tämä on minun perimä; sen Uuden Testamentin malja, jonka tähden monien syyttömien verta vuodatetaan synneistä jotka ei heille kuulu.
        26:29 Mutta minä sanon teille: En suinkaan minä teidän verta juo tästä viinipuun hedelmästä, sitä juodaan verenä siihen saakka, kunnes minä jälleen juon teidän kanssanne viinin viininä, Uuden Liiton mukaisesti, minun maallisen ja sielullisen Isäni valtakunnassa.
        Markus:
        14:22 Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Ottakaa, tämä on minun ruumiini."
        14:23 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä.
        14:24 Ja hän sanoi heille: "Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monen edestä.
        14:25 Totisesti minä sanon teille: minä en juo enää viinipuun antia, ennenkuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena Jumalan valtakunnassa."
        Luukas:
        22:17 Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: "Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne.
        22:18 Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee."
        22:19 Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni."
        22:20 Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.
        22:21 Mutta, katso, minun kavaltajani käsi on minun kanssani pöydällä.
        22:22 Sillä Ihmisen Poika tosin menee pois, niinkuin säädetty on; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta hänet kavalletaan!"


        paavalilaisuuden opia:
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        joten tuon Paavalin opin mukaan jyrsitte omaa syntistä lihaanne ja juotte omaa syntistä vertanne niistä ulostetta tehden ja siitä inhottavuudesta Paavali ilmoittaa mihin se johtaa:
        1. Kor. 11:28–29
        Jokaisen on tutkittava itseään, ennen kuin syö tätä leipää ja juo tästä maljasta. Se, joka syö ja juo ajattelematta, että kysymys on Kristuksen ruumiista, syö ja juo itselleen tuomion.

        paavalilais-luterilaisuuden katekismuksen tekstiä:
        "Ehtoollisen leipä ja viini ovat Kristuksen todellinen ruumis ja veri. Vaikka emme voi ymmärtää tätä salaisuutta,"
        SALAISUUS ON PAAVALIN ANTAMASSA TIEDOSSA, JYRSITTE OMAA ITSEENNE saatanallisuuden OPIN VERENNE KANSSA LÄTRÄÄMÄLLÄ.
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        Joh. 6:56 Jeesus sanoi: ”Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä pysyn hänessä.”
        Ap.t. 2:42 Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.
        1. Kor. 10:16–17
        Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen? Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.


      • lu8yg6rt
        kjhuytr5 kirjoitti:

        kristinuskolla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia ja opetuslapsia!
        Ja kumminkin Jeesuksen Nimeen tarjotaan Jeesusta pilkkaavia ehtoollisia jopa alaikäisille lapsille.
        Jeesus asetti ehtoollisen vai omille opetuslapsilleen; ei rikollisille paavalilais-luterilais-lestadiolaisuuden uskovaisille.

        katekismuksen "herran ehtoollinen" on herra jumalan tarjoama Jeesusta pilkkaava eksytys jossa tehdään Jeesuksen ulostetta.
        Kysykää Jeesukselta niin kuin Pietarikin kysyi:
        Matteus 15:15 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Selitä meille tämä vertaus."
        Ja voitte olla varmoja, että Jeesuksen antama vastaus on edelleen sama:
        15:16 Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        15:17 Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?

        Mar 4:13 Ja hän sanoi heille: "Ette käsitä tätä vertausta; kuinka sitten voitte ymmärtää kaikki muut vertaukset?"
        Siis koko ajan kyseessä on vertaus!

        Joh. 6:56 Jeesus sanoi: ”Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä pysyn hänessä.”

        Markus 4:
        9 Ja hän sanoi: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon".
        11 Niin hän sanoi heille: "Teille on annettu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksissa,
        12 että he näkemällä näkisivät, eivätkä huomaisi, ja kuulemalla kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi, niin etteivät kääntyisi ja saisi anteeksi".
        13 Ja hän sanoi heille: "Ette käsitä tätä vertausta; kuinka sitten voitte ymmärtää kaikki muut vertaukset?


        Jeesuksen kertoma vertaus:
        Matteus:
        26:27 Ja hän otti maljan, ja kiitti, antoi heille ja sanoi: Juokaa tästä kaikki,
        26:28 sillä tämä on minun perimä; sen Uuden Testamentin malja, jonka tähden monien syyttömien verta vuodatetaan synneistä jotka ei heille kuulu.
        26:29 Mutta minä sanon teille: En suinkaan minä teidän verta juo tästä viinipuun hedelmästä, sitä juodaan verenä siihen saakka, kunnes minä jälleen juon teidän kanssanne viinin viininä, Uuden Liiton mukaisesti, minun maallisen ja sielullisen Isäni valtakunnassa.
        Markus:
        14:22 Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Ottakaa, tämä on minun ruumiini."
        14:23 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä.
        14:24 Ja hän sanoi heille: "Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monen edestä.
        14:25 Totisesti minä sanon teille: minä en juo enää viinipuun antia, ennenkuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena Jumalan valtakunnassa."
        Luukas:
        22:17 Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: "Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne.
        22:18 Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee."
        22:19 Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni."
        22:20 Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.
        22:21 Mutta, katso, minun kavaltajani käsi on minun kanssani pöydällä.
        22:22 Sillä Ihmisen Poika tosin menee pois, niinkuin säädetty on; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta hänet kavalletaan!"


        paavalilaisuuden opia:
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        joten tuon Paavalin opin mukaan jyrsitte omaa syntistä lihaanne ja juotte omaa syntistä vertanne niistä ulostetta tehden ja siitä inhottavuudesta Paavali ilmoittaa mihin se johtaa:
        1. Kor. 11:28–29
        Jokaisen on tutkittava itseään, ennen kuin syö tätä leipää ja juo tästä maljasta. Se, joka syö ja juo ajattelematta, että kysymys on Kristuksen ruumiista, syö ja juo itselleen tuomion.

        paavalilais-luterilaisuuden katekismuksen tekstiä:
        "Ehtoollisen leipä ja viini ovat Kristuksen todellinen ruumis ja veri. Vaikka emme voi ymmärtää tätä salaisuutta,"
        SALAISUUS ON PAAVALIN ANTAMASSA TIEDOSSA, JYRSITTE OMAA ITSEENNE saatanallisuuden OPIN VERENNE KANSSA LÄTRÄÄMÄLLÄ.
        1.Korinttolaiskirje:
        12:27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltan ne hänen jäseniänsä.

        Joh. 6:56 Jeesus sanoi: ”Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä pysyn hänessä.”
        Ap.t. 2:42 Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.
        1. Kor. 10:16–17
        Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen? Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.

        Huomatkaa, että JEESUKSEN EVANKELIUMIN MUKAAN ylösnousseella Jeesuksella ei ole ruumista, Jeesuksen opetuslapsi tarkisti Jeesuksen arven joten raatona Jeesusta palveleminen on saatanallisuuden sopaskaa.

        Johannes 20:26 Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"
        20:27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen."
        20:28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"


    • re43

      On todella tyhmää ja rikollista kouluttaa lapsia, nuoria valehtelemalla Jumalan ja Jeesuksen Nimeen!
      Rippikoulu ikäiset ovat jo sen verran aikuistuneet ihmisinä, että tiedät joulu-pukin olevan omassa ja moni on ollut sen naamarin takanakin
      mutta
      Jumalan ja Jeesuksen nimeen valehtelemalla herra epäjumalien oppeja on helevetin törkeää ihmisyyden vastaisuutta.
      Kuka terve järkinen ihminen haluaa tulla koulutettavaksi tällaiseksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
      'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.'

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pappi
      Pappislupaus
      Kirkkojärjestyksen mukaan Pappislupaus menee näin:
      "Minä N. N. lupaan kaikkitietävän Jumalan edessä, että toimittaessani pappisvirkaa, jonka olen valmis ottamaan vastaan, tahdon pysyä Jumalan pyhässä sanassa ja siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa. En julkisesti julista tai levitä enkä salaisesti edistä tai suosi sitä vastaan sotivia oppeja. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa ja jakaa pyhiä sakramentteja Kristuksen asetuksen mukaan. Tahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaaTahdon myös oikein julistaa Jumalan sanaa. Kaikkea tätä tahdon noudattaa niin, että voin vastata siitä Jumalan ja ihmisten edessä. Tähän Jumala minua auttakoon."

      Tuon tunnustuksen mukaan pappi ei saa Jeesuksen evankeliumia saarnata vaan paavalialais-luterilaisuuden sopaskaa!
      Jumalan palvelemisen tahto on täysin kumottu pappislupauksen tässä lauseessa: "siihen perustuvassa evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksessa"

      Kyllä nykynuoret osaavat eroittaa Jumalan ja herra epäjumalan toisistaan jos rehellisesti saavat tietoa; luteristakin epäjumalana:
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

      Jeesus opettaa:
      Luukas 20: 45 Ja kaiken kansan kuullen hän sanoi opetuslapsillensa:
      46 "Kavahtakaa kirjanoppineita, jotka mielellään käyskelevät pitkissä vaipoissa ja haluavat tervehdyksiä toreilla ja etumaisia istuimia synagoogissa ja ensimmäisiä sijoja pidoissa,
      47 noita, jotka syövät leskien huoneet ja näön vuoksi pitävät pitkiä rukouksia; he saavat sitä kovemman tuomion".

    • Sano terveisiä

      Sinun äitisi on täysi idootti. Latvasta laho typerys. Köntsä housu jne jne ...

    • Tunnustaa

      Toisella palstalla Aija pappi juuri kirjoitti, että vanhemmat ei voi pakottaa, vaan nuori valitsee itse meneekö leirille ja mille leirille menee vai protuleirille vai meneekö ollenkaan.

      Välillä papit puhuu palturia joten en tiedä voiko tuohon Aija papin kirjoitukseen täysin luottaa. Mutta noinhan se käytännössä on kuitenkin, että itse päätät ettet mene. Äitisi ehkä ensin suuttuu, mutta leppyy kyllä aikanaan, ihan varmasti.

      • Kokemusta on

        Ainoo mikä riparil o hyvä asia on et siel o hyvän näkösii muijjii joit voi panna leiril tai sen jälkee. Puhun siis omast kokemuksest....


    • jhgfds

      Oletko saanut asialista apua ongelmaasi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe