Kauppakorkeakoulu OPISKELU ja lyhyt matematiikka

tulevakylteri

Nyt on kyse siis opiskelusta, EI PÄÄSYKOKEISTA, sillä kouluun pääsin jo viime vuonna mutta intin takia aloitan vasta nyt.

Eli siis kannattaisiko minun ruveta pläräämään läpi pitkää matematiikkaa ennen koulun alkua, vai tuleeko se edes tarpeeseen? Tuskin haitaksi ainkaan olisi? Eli siis millaista matematiikkaa KKK:ssa on? Laskis/rahoitus/kansis kiinnostaa eritoten pääaineista.

8

4009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gkcjycjvbk

      En usko...kirjotin B:n pitkästä motivaation puutteen takia, käytännössä en siis ole opiskellut perusteita pidemmälle. Aikaakin tuosta varmaan 5 vuotta. Kvantatatiivinen matikka mitä tuolla käydään ainakin (en ole törmännyt muuhun), on jotain ihan muuta kun lukion pitkää matikkaa. LP ongelmaa...jotain frekfrenssejä kai. Pitkässä matikassa on laskin...en nyt muista sen nimeä...johon perustuu kaikki aika paljon. Geometriaa kaikki lähinnä...monimutkaisia vektoreita ja muuta hämärää. Et selviydy laskuista ilman tuota parin sadan laskinta ja sen laskimen käyttö pitää myös erikseen opetella :D

      Ainakaan kvantatatiivisen matikan perusteissa ole ollut mitään muuta kun jotain derivaattaa ja logaritmiä jotka ehdit kyllä opetella koulussa. Eikä kai pidä käydä kun max kaksi matikan kurssia. Vai olenko pihalla?

      Toki kansis, laskis ja rahoitus on myös matikkaa mutta ihan helppoa eikä liity mitenkään pitkään matikkaan. En ainakaan aip mennä töihin laskemaan mitään vektoreita ja todennäköisyyksiä. Suuntaudun ihan muualle.

    • Pitkämatikka

      Kyllä pitkästä matikasta on suuri apu, mutta itse en lähtisi lukemaan niitä kirjoja. Lyhyelläkin matikalla pitäisi pärjätä jos on ylipäätään matikkapäätä.

    • petri2

      Matikkaa tulee kauppiksessa tarvitsemaan. Muun muassa rahoituksen kursseilla tulee osata laskea yhtälöitä. Itse olen pärjännyt hyvin lyhyen matikan tiedoilla, mutta kirjoitinkin siitä L:n, mikä vastaa pitkän matikan M:ää. Omaan hopsiini kuului myös talousmatemaatiikan kurssi, millä kerrattiin muun muassa derivointia ja muita asioita, joita on tarvinnut kursseilla.

    • 4-vuosi

      Ainakin meillä oli matikkaa peruskursseilla matikkaa derivoinnista ja integroinnista lähtien. Kurssit kyllä pääs läpi ilman luentoja pitkän matikan perusteillakin.. Eli luennoille menee, jos ei muuten pysy kärryillä. Jos meinaat kansikseen niin derivointia on lähes kaikilla kursseilla :)) rahoituksessa ja laskiksessa pärjää pitkälle prosenttilaskulla ja laskut on melko samaa ku pääsykoekirjassa, eli valmiita kaavoja, johon sijoitetaan numerot. Ota kesä vaan rennosti vielä kun voit.

      • 4-vuosi

        matikkaa matikkaa matikkaa ja vielä kerran tuo matikka....


    • WanhaKettu

      "kirjoitinkin siitä L:n, mikä vastaa pitkän matikan M:ää."

      Ei muuten vastaa missään muaalla kuin kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa. Jos et muuten usko, mene pitkän matematiikan yo-kokeeseen ja yritä saada se M. Nostan ylioppilaslakkiani jos pystyt siihen.

      Testasin piruuttani kirjoitusten aikoihin kuinka kauan kestää laskea lyhyen matematiikan koe läpi, meni 45 minuuttia. Tosin, tiedän paljon tapauksia missä pitkän matematiikan lukijat on menneet lyhyen yo-kirjoituksiin ja kirjoittaneet laudaturit vaikka pitkän KA olisi 6-7 välillä.

      Matematiikkaa ei tarvitse kauppiksessa juurikaan muualla kuin rahoituksessa ja kansiksessa.
      "Et selviydy laskuista ilman tuota parin sadan laskinta ja sen laskimen käyttö pitää myös erikseen opetella :D"

      Öö... Tota ei. Laskin on muuten Nspire CAS. Olen vielä sitä koulukuntaa, joka ei saanut käyttää CAS-ominaisuuksia lukion pitkässä matematiikassa. Ostin sen lukion jälkeen matematiikan harrastamiseen yliopistolla kun alettiin hyväksyä tenteissä ja muutenkin symbooliseen laskemiseen. Mutta en ole kertaakaan saanut laskettua silläkään laskimella sellaista tehtävää, mitä en olisi osanut laskea ilmankin.

      "toki kansis, laskis ja rahoitus on myös matikkaa mutta ihan helppoa eikä liity mitenkään pitkään matikkaan."

      Taloustiede vaatii pitkääkin matematiikkaa laajempaa matemaattista osaamista, samoin rahoitus. Laskentatoimeen riittää peruskoulun matematiikka (milloin se prosenttilaskenta tuli?). Tiedän kokemuksesta, harrastan taloustiedettä pääaineena ja noita muita enemmän tai vähemmän sivuaineina ja käytännössä.

      • gggggm

        Matikanopettajat lukiossa sanoivat, että lyhyt matikka ei vastaa edes surkeinta pitkän matikan arvosanaa. Suosittelivat siirtymään siihen vaan jos ei pitkä suju ollenkaan. Harmi tosin, että niitä arvostetaan "väärin" hakuvaiheessa. Lyhyen matikan lukijat tuskin pääsisivät edes läpi pitkän matikan ylppäreistä.


      • gggggm

        Toki taloustieteen syventävissä voi olla toki vaikeita laskuja, mutta eikös ne ole vaan niille, jotka ottavat ne pää tai sivuaineeksi? Olen käynyt pakolliset 2 kurssia ja lähinnä pääsykokeen asioita vähän syvennettynä. Tosi helppoa siis ja meillä kokeessa ei edes kysytty laskuja. Tunneilla tehtiin, mutta tosi helppoja ne oli.

        Joku voi toki valaista mitä tarvitsee kursseista käydä. Olen ainakin ymmärtänyt, että ainakin turussa "Y" kurssit on kaikille pakollisia, muut riippuu pää ja sivuaineista. Eli pitkää matikkaa ei tarvi jollei syvenny esimerkiksi taloustieteeseen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe