J. Uutelan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:n hallituksesta.

M. Hodor

Kaikille Osuuskunta PPO:n jäsenille riittää jo Jarmon työt ja tekemiset. Joko Jarmo itse ymmärtää asian vakavuuden, tai sitten jäsenet osoittavat ovenpaikan. Tässä järkyttävässä yrityskaupassa ja sen seurauksissa on tullut peräseinä vastaan.

89

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei luottamusta

      Ei ole Uutela eilisen teeren poika yrityskaupoissa. Paljonko näistä on tullut tappioita PPO:n jäsenille? Onko luku kymmeniä miljoonia euroja?

    • Eron hetki

      Voiko sellainen mies, joka ei saa tili- ja vastuuvapautta osuuskuntakouksessa ja joutuu lakimiehenä käyttämään apunaan toista lakimiestä jsenistöä vastaan nauttia jäsenistön luottamusta? Ei voi. Uutelan pitää tehdä itse nopeat johtopäätökset ja erota, tai muuten tulee erotetuksi. Tiimalasin hiekka alkaa olla vähissä.

    • Ourkuun 2015

      PPO on tätä nykyä täysin turha firma meille jäsenille. Se tulee purkaa ja sen loputkin varat, noin 90 miljoonaa jakaa omistajille. Otan mielelläni ne tonnit osaltani vastaan.

    • Rahat pankkiin

      5000€ oikean pankin sijoitustilillä lämmittää paljon enemmän kuin PPO:n kolme osuutta epämääräisessä osuuskunnassa. Voi että kun saisi PPO:sta rahansa pois ilman lakimiesten ja PPO:n hallituksen kieroilua. Nykysääntöjen mukaan PPO on hyvin helppo purkaa. Tarvitaan vain 2/3 osan enemmistö osuuskuntakokouksessa. Siitä se alkaa.

    • Eron hetki

      Jäsenten edun takia Uutelan on erottava.

    • Seuraaja hakuun

      Kyllä tilanne on se, että Uutelan on aika väistyä. Mies on näyttönsä antanut, ja ne tulevat tälle maakunnalle hyvin kalliiksi. Mikäli halutaan, että PPO tervehtyy, tarvitaan tilalle täysin ulkopuolinen, PPO:ssa ryvettymätön puheenjohtaja.

    • ,,,,,,,,

      ,,,,,,,,,,,,,

      • Uutta voimaa

        Uusi puheenjohtaja saisi olla Raahesta ja siihen löytyy jämäkkä ehdokas.. Pasi Parkkila.. Uskaltaa ottaa asioista selvää eikä juonittele jäseniä vastaan.


    • Leipurinkeidas

      Kävin Leipurinkeitaalla syömässä ja kuulin seuraavan tarinan:

      Toukokuussa jäsenen jo ilmoittauduttua Uutela soitti valtakirjan antaneelle joka senjälkeen perui valtakirjansa ilmoittautuneelta.

      Kyseessä oli siis PPO:n varsinainen kokous toukokuussa. Onko reilua ja rehellistä soittaa valtakirjan antaneelle? Valtakirjan antanut on velkasuhteessa PPO:hon ja siksi Uutelalla oli mahdollisuus painostaa ja sen hän myös teki.

      Esimerkki vain siitä, miten härski toiminta jatkuu PPO:ssa entisen toimitusjohtajan potkuista huolimatta.

      Hänhän soitteli kevätkokouksen 2013 jälkeen yrittäjäjäsenille paheksuen sitä, että yrittäjäjäsenten valtakirjoja oli käytetty väärin. Niillä oli äänestetty halllitusta vastaan!

      Korpi-Tassi on historiaa, mutta Uutela on tätä päivää - vielä vähän aikaa.

    • Erotuksen hetki

      En näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen, että Jarmo Uutela on erotettava PPO:n hallinnosta. Perusteluiksi riittää, että PPO:n hallitus on ajanut PPO:n sääntöjensä vastaiseen tilaan, tili- ja vastuuvapautta PPO:n hallinnolle ei ole myönnetty ja Aluehallintovirasto tutkii PPO:n hallinnon toimintaa.

    • Totuus on tämä

      Olen samaa mieltä, jos ei herra tajua itse erota "kunniakkaasti" niin päättäjien on tehtävä erottaminen, taitaa joku uusi kuvio olla menossa kun ei millään mene hänellä tajuntaan että nyt on aika ottaa lusikka käteen ja jättää juiminkihommat jäsenien haluamaan suuntaan tehtyjä esityksiä kannattaneiden hoitoon...muuten taakka kasvaa ja tulevaisuudessa vaatimukset kohdentuu suoraan hänen ja vain hänen johdolla tehtyihin vääriin päätöksiin..pale ja muut pääsee pakoon !

    • Ei luottamusta

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto kokoontuu? Se voisi hoitaa tämän asian samalla kuntoon.

    • maxwel2

      Onhan tämä kaikki selvää näissä "hyvä veli" toiminnoissa.

      Korppihan ei korpin silmää nakerra.

    • Käy vähiin aika

      Joko Uutela on eronnut PPO:n hallituksesta?

    • Rantakatu 50

      Päätimme eilen että Jarmo saa jatkaa. Ei oikein uskalla muuttaa liian radikaalisti toimintaperiaatteita kun on tullut aikaisemmin olleet jäsenten edustajat tutuiksi. Toisaalta jäsenet on oikeassa mutta Me heidän edustajat kuitenkin kokouksissa sitten päätetään linjoista miten edetään.

      • M. Hodor

        Siis säälistä, säälistä Jarmo saanee näköjään jatkaa.


    • 30M€ tappiot

      Lähtölaskenta jatkuu - Eikä lopu ennenkuin Uutela on joko eronnut tai erotettu PPO:n hallituksesta. Lisäksi on valmisteilla esitys PPO:n hallintoneuvostolle Uutelan erottamiseksi.

    • Strateginen valinta

      Mikäli osuuskunta haluaa, että tappelu jatkuu, on oivallista pitää Uutela edelleen hallituksen puheenjohtajana. Mikäli osuuskunta haluaa, että tappelu laimenee, on oivallista erottaa Uutela. Mikäli osuuskunta haluaa, että tappelu laimenee nopeasti, on oivallista erottaa Uutela nopeasti.

    • Ole mies

      Onkohan päätös saatu aikaan ? Jos ei niin moittisin ao.asiaa koska joka väärän päätöksen puollusteluissa tj-pj jne julkituo "ei ole moitittu" ? Nyt on ja asia uudelleen käsittelyyn heti 18.9.2014 kokouksessa.

    • Omistajien ääni

      Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja eivät nauti omistajakunnan luottamusta. Johtuen siitä, että osuuskunta on ajettu sääntöjensä vastaiseen tilaan hallinnon päätöksillä. Toiminnasta poikkeavia sääntökohtia on useita. Tämä pattitilanne on jo jatkunut kohta kaksi vuotta. Osuuskunnan varallisuus jakoon omistajille ja osuuskunta purkuun. Muuta tietä ratkaisuun ei ole.

      On aivan turha kuvitella, että sännöt voidaan muuttaa jälkikäteen. Ensin olisi pitänyt muuttaa säännöt ja vasta sitten toimintaa. Nyt sitten voivotellaan, että tyhmät jäsenet peräävät oikeuksiaan ja varojaan.

      Olisiko KPO voinut luopua myymälätoiminnastaan ilman jäsenten lupaa ja keskittyä pelkästään pankkitoimintaan? Olisiko Ylivieskan Osuuspankki voinut luopua pankkitoiminnasta ilman jäsenistön lupaa? Molempien kysymysten vastaus on yksiselitteinen ei. PPO kuitenkin luopui pääliiketoiminnastaan ilman omistajien lupaa. Surku surku. Nyt sitten surkutellaan kun kakat ovat visusti housussa.

    • Yksinkertaisesti

      PPO:ssa jumissa oleva yli sadan miljoonan omaisuus kuuluu jäsenille, eikä PPO:n perustamalle kuntosalille tai ikkunalasin valmistajalle. Tätä on näköjään PPO:n hallinnon hyvin vaikea tunnustaa. Yleensä kun jotain myydään, niin omistaja saa rahat. Näin ei ole PPO:ssa käynyt. Nyt vain sanotaan, että joku raja se on kerjäämiselläkin.

    • Raaselin takaa

      No kohta ne on vaihdettavia papereita, sinä köyhä luuseri voit myydä omasi, koska olet käteisen tarpeessa. Sijoitukset eivät kosketa sinun kaltaisiasi. Ostan kyllä sen sitten päivän hintaan, heh heee.

    • Möljän vierestä

      ..jussi..jussi ei se noin mene..sen minkä vanhemmat kerää niin nuori sukupolvi tuhlaa..sanoi joku osuuskuntakokouksessa ja tuli valituksi hallintoneuvostoon.
      Mutta säännöt ja laki ne on hopealusikka suussa syntyneillekkin.

    • Ja antaa kohta

      Pohjois-Suomen aluehallintovirasto otti torstaina 21.11.2013 vastaan hakemuksen erityis- tarkastuksen tekemisestä Osuuskunta PPO:ssa sekä tietyiltä osin sen tytär- ja osakkuusyhtiöissä. Hakemuksen allekirjoittajina on kymmenen osuuskunnan omistajajäsentä.
      Hakijat pyytävät, että aluehallintovirasto määrää osuuskuntalain mukaisesti erityisen tarkastuksen kirjanpidosta, tilinpäätöksistä, hallinnosta sekä toimitusjohtajan, hallituksen ja hallintoneuvoston toimista tammikuusta 2010 alkaen.
      Perusteita on neljä. Erityistarkastuksessa pyydetään selvittämään, onko hallinto toiminut osuuskunnan sääntöjen vastaisesti jakaessaan varoja osuuskunnan ulkopuolisille tahoille muun muassa jatkuvina sijoituksina tappiolliseen Datame -konserniin sekä avokätisenä urheiluseurojen sponsorointina.
      Selvyyttä halutaan myös siihen, onko hallitus loukannut osuuskuntalaissa määrättyä jäsenten yhdenvertaisuutta osuuksia antaessaan ja jäseniä erottaessaan.
      Erityistarkastuksen toivotaan tuovan selvyyden siitä, ovatko hallituksen tekemät päätökset ja
      kohtuuttomien riskien otto perustuneet luotettaviin liiketoimintalaskelmiin. Esimerkkinä
      mainitaan PPO-Yhtiöiden Ouluun Datame-tuotteille rakentama oma langaton verkko, joka ei saanut yhtään asiakasta. Noin 1,5 miljoonaa euroa maksanut verkko purettiin pois pian valmistumisen jälkeen.
      Erityistarkastushakemus jätettiin aluehallintovirastoon, koska enemmistö päätti niin 24.10.2013 Raahen osuuskuntakokouksessa

    • copy ed.....

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Ei luottamusta

      Tulee muistaa, että PPO:n sääntöjen mukaan Uutela joutuu lähtemään PPO:n hallituksesta seuraavan osuuskuntakokouksen jälkeen ikäpykälän takia. On jäsenistä kiinni, millaisen pöllyytyksen hänelle seuraavaan kokoukseen järjestämme. Ei kait noin tekevää miestä voi päästää pois aivan noin vain. Sanotaanko niin, että lopussa kiitos seisoo!

    • Toukokuu 15

      Kyllä Uutelan pitäisi itse hoksata erota! Tulee muussa tapauksessa varsin nöyryyttävät läksiäiset!

    • Jarmo raahesta

      ..ei se tajua..sillä on ..no mikä katkos se nyt tuli muistiin..No kuitenkin ylivieskassa on valittu kokoomuksen puheenjohtajaksi entinen Osuuskunta PPO:n tj PK-T ja eduskuntaehdokkaaksi AM molemmat on olleet pääroolissa Osuuskunta PPO:n omistamien PPO Yhtiöiden myynnissä. Ja kuten kaikki omistajat tietävät siitä on seurannut..katastrofi alueellesesti. 200-300 työpaikkaa kadonnut ,kunnat menettetäneet satoja miljoonia yhteisö-tulo-alv jne veroina. Niitä ei ole korvannut mitkään toimenpitee ja kurimus jatkuu ..ja vain Muutaman henkilön mielipiteen tähden. Ja kaikki asiaa kannattaneet ja kannattavat ovat kokoomus-puolueen joko jäseniä tai suosivia yrittäjiä.. Eihän tämä voi näin jatkua..tulee se pää joskus vetävänkin käteen, uskokaa minua.

    • Tasa-arvoa kehiin

      Nyt minä sen hokasin että meillähän on kaksi hyvää ehdokasta Raahesta Osuuskunta PPO:n hallintoneuvostoon tai hallitukseen.Katja Hänninen ja Inkeri Kerola ovat jämäkkiä naisia joita ei "herrojen" puheet hätkäytä vaan pitävät meidän jäsnien puolia. Samalla saataisiin myös tuota kokoomuksen edustustoa hajotettua.
      Pitääpä otta heihin yhteyttä ja kýsyä mitä mieltä ovat ja perustella taustoja miten tähän on tultu..jarmon-paulin-askon-ullan jne ohjauksessa.

    • Avi valvoo

      On olemassa yksi keino. Se on ensi kevään osuuskuntakokous. Ilmoittaudutaan sinne valtavalla joukolla ja hankitaan mukaan yritysten tai puolison valtakirjoja. Kokouksessa sanotaan ei sääntömuutokselle, ei tili- ja vastuuvapaudelle ja kyllä uusille meidän esittämille haliintoneuvoston uusille jäsenille. Hankitaan oman puolen edustaja kokouksen puheenjohtajaksi.

      Mutta odotetaan esin aluehallintoviraston päätös Osuuskunta PPO:n johdon ja hallinnon toimista Datame kauppoihin liittyen. Mikäli päätös on hallinnon toimia moittiva, on tie selvä: PPO purkuun ja varat omistajille.

    • Oikeus voittaa

      Pakkohan tuon Uutelan on lakimiehenä myöntää, että tässä ppo-elisa kaupassa on tehty laittomuus jos toinenkin. Kysymys on siitä, millaisena henkilönä hänet muistetaan tulevaisuudessa. Pystyykö hän kohtaamaan kasvokkain kadunmiehiä, jotka ovat ymmällään, kun heiltä viedään palvelut ja tilalle tuodaan kalliimpi ja mitättömämpi palvelu. Onkohan Uutelasta tekemään miehen työ ja avaamaan asiat, kuten mies. Odotukset ovat kovat. Varsinkin yöllä on aikaa miettiä näitä asioita. Älä Jarmo mieti, montako työtöntä tuli, mieti mitä yhdeltäkin turhalta työttömältä tuntuu.

    • Valelääkäri

      Oliko lakimies?
      Mistä opinahjosta?
      Ja mitä on nämä TTM ja OKL, joita käyttää?

    • Räkälimppi

      Kumpi lähtee ennemmin: Joulukuusi tuvasta vaiko Jarmo Uutela PPO:n hallituksesta?

    • Horpivimpala

      ..on se ns. lakimies, kunniakkaan Raahen Porvarikoulun oppilaita kurmoottanut muka tietäjä, höh ei osannut muuta kuin urputtaa sielläkään. Kuusen alle ja valot pois

    • 1917

      Minulla on jumissa 4700€ PPO:ssa. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun Joulurauhaa rikotaan tässä Osuuskunnassa. Sitten levätään kun syylliset on saatu vastuuseen ja PPO:n varat palautettua omistajilleen!

    • Rahat Kiitos.

      Eikös tästä kaksi vuotta ole, kun Pauli Pius Onanis julisti joulurauhan kertomalla, että tulipa myytyä PPO:n työpaikat, ettää hyvvää joulua perheille. Aika sairas pitää johtajan olla, että pilaa henkilökunnan joulun karkeimmalla tavalla. Paras Purkaa Osuuskunta.

    • Sijoittaja

      Mitähän kuuluu Uutelan muistomerkillle, kauppakeskus Mastolle? Onko tappioputki saatu katkaistua?

    • Joulurauhaa

      Rakas Joulupukki! Annathan ensi Jouluna meille sen, mikä meille kuuluu! Samalla toivon sinun tuovan piiskoja niille, jotka ovat PPO:ssa tämän valtavan sopan keittäneet!

    • Lähtölaskuri

      Päivän lähtölaskentalukema on korkeintaan 164 päivää.

    • Hiekka valuu

      Päivän lukema on korkeintaan 153 päivää.

    • jäsen minäkin

      nuo tuhlaajat ja pesänhävittäjät näyttävät täällä olevan kovasti äänessä. PPO:n purkamista haluavat ovat kuin se entinen piehinkiläinen mummo, joka Raahen talvimarkkinoille tuleessa kusi housuunsa, kun pyllyä palelsi. Hetken lämmitti, sitten palelsi vielä tuhannesti pahemmin. Aivan sama tulos tässäkin, jos PPO hajotetaan, rahat menevät turhuuteen ja sen jälkeen ei enää tule rahaa mistään.

      • Jäsen ja ei sijoitus

        ..ja lehmänlannan haistelija on kuullut ettei saa eu-tukea utareiden imuttamiseen ja pitää huonoa tuultaan purkaa täälläkin.. Sinne vaan Ely-keskukseen tai eu-parlamettiin nariseen puoluetoveri kataiselle..rahaa..rahaa.
        Ei osuuskunnan rahoja kikkaresijoituksiin.


    • Tyhjä tynnyri

      Kylläpäs tyhjä tynnyri kolisee kovasti. Sijoitustoimintaa voi PPO:ssa jatkaa ne jäsenet, jotka sitä haluavat. Muut tulee maksaa ulos osuuskunnasta oikeaa korvausta vastaan. Jääkö tuon jälkeen osuuskuntaan tuhat vai kaksi tuhatta jäsentä nykyisen 27000 jäsenen sijaan jää nähtäväksi.

      • Ei sijotuksiin

        ..kuka tai mitkä firmat tekee raahessa tynnyreitä tai pönttöjä.. Ei niille riskirahaa missään nimessä. Ovat kuin haaskat raadolla.. koska osuuskunnan jäsenet haluavat kertyneen säästön itselleen kuten säännöissä sanotaan.


    • Alasajovaiheessa

      Milloin täällä on käyty vastaavaa keskustelua esimerkiksi Osuuspankin tai Nordean talouden hoidosta. Ei vuosiin. Samaan aikaan tästä yhdestä laittomassa tilassa olevasta PPO:sta on käyty kymmeniä keskusteluja ja saatu niihin tuhansia kommentteja. Vähintään 60% jäsenistä haluaa rahansa pois PPO:sta ja sijoittaa ne riskittömästi oikeisiin pankkeihin. Miksi tämä ei onnistu? Mikä tässä on niin vaikeaa?

    • Ei vastuuvapautta

      Kertokaa jokin toinen suomalainen osuuskunta, jossa hallitus ja toimitusjohtaja jatkavat, ikäänkuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikkei heille ole myönnetty tili- ja vastuuvapautta? Jarmo Uutelan PPO:n hallituksen puheenjohtajana on osaltaan kannettava vastuunsa ja erottava tehtävästään.

    • Kieroilijat

      Eipä tule toista vastaavaa mieleen! Oikea kierojen kettujen pesä tämä PPO.

    • Kenen taskuun?

      Datamen tappioissa tulee muistaa se, että tuloksena oli 30 miljoonaa maksanut konkurssi. Kun konkurssi tehdään, on joku asiassa hyötynyt. Ei 30 miljoonaa rahaa ole mihinkään kadonnut. Se on vain vaihtanut omistajaa.

    • copy ed..........

      Omituista peliä hallitus pitää. Saako tämä jatkoa seuraavassa kokouksessa. Eikö hallitus jo itsekin kummastele omia toimiaan. Lukekaa:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Jäsenen ääni

      Häikäilemätöntä on hallituksen toiminta jäseniä kohtaan.
      Toivottavasti Ylivieskasta tulee kymmenittäin täysiä linja-autolasteja, että omistajan oikeus toteutuu. Viime kokous jo näytti hallitukselle, että omistaja se on PPO:llakin.

    • Säännöt sanoo

      Osuuskunnan hallinto möi osuuskunnan pääliiketoiminnan jäseniltä kysymättä. Tämä päätös olisi osuuskuntalain mukaan vaatinut osuuskuntakokouksen yksimielisen päätöksen PPO:n sääntöjen muuttamisesta ennen myyntiä.

      Nyt ollaan vanhoilla säännöillä, joissa pääliiketoiminta on edelleen tietoliikennepalveluiden tuottaminen. Kauanko PPO:n hallitus voi jatkaa tällä sääntöjen vastaisella tiellä?

    • Muutoksen tuuli

      Tässä on PPO:n hallinnon toimesta petetty PPO:n omistajat. Sitten vielä viety vuosikokoukset Raaheen, ja hankalaan ajankohtaan, ettei omistajat pääsisi paikalle. Siitäkin huolimatta 1000 PPO:n omistajaa on saapunut paikalle. Näille on vielä kokouksissa valehdeltu. Kauanko tämä näin jatkuu! Hävetkää!

    • Omistajien varat

      Olen liittynyt puhelinosuuskunnan jäseneksi. Nyt kun sitä ei enää ole, voi kertyneet varat palauttaa omistajilleen: Ei kait tässä mitään epäselvyyttä pitäisi olla, vai yrittääkö osuuskunnan toimiva hallinto vetää rahat välistä omiin liiveihin?

    • oisko yllättänyt

      ..miksi sitä kutsutaan kun ei muista ..eilistä mutta muistaa jotain menneisyydestä... ja siihen ei ole lääkettä ? ..toistaa vain jotain mitä muistaa mutta samantien unohtaa tämänpäivän.. = dementia

      • Dementikko

        ..taitaa olla tamminen..näillä mennään oli hyvä teesi ( kunn on pikkulusikalla annettu ei voi lapiollista vaatia edes lehmän lantaa)


    • Alasajo

      Hommataan seuraava PPO:n osuuskuntakokous Ylivieskan uuteen jäähalliin! Mainiosti mahtuu PPO kokouksensa siellä pitämään ja aikataulukin täsmää. Saadaan kerrankin kokous kotipitäjään ja samalla pidettyä hallille kunnon avajaiset - sellaiset jotka muistetaan paikkakunnalla vielä 30 vuoden kuluttuakin!

    • Kuka valehtelee?

      Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja kertoi Radio Pookin haastattelussa, että Osuuskunta PPO on ollut sijoitusosuuskunta ja kuusi vuotta.

      PPO:n sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n toimialana on tuottaa jäsenilleen tietoyhteiskunnan tarvitsemia tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestintäalan palveluita sekä edellä mainittuihin toimintoihin liittyvää tai niitä tukevaa tai palvelevaa toimintaa. Lisäksi Osuuskunta PPO voi harjoittaa sijoitustoimintaa.

      Sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n jäseniksi voivat liittyä luonnolliset henkilöt, yhteisöt ja säätiöt. Jäsenyyden hyväksymisen edellytyksenä on aina osuuskunnan tai sen konserniyrityksen palvelusten käyttö.

      Sääntöjen mukaan osuuskunnan palveluita ovat tietoyhteiskunnan tarvitsemat tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestintäalan palvelut sekä edellä mainittuihin toimintoihin liittyvä tai niitä tukeva tai palveleva toiminta.

      Se, että osuuskunta voi tietoliikennepalveluiden lisäksi harrastaa sijoitustoimintaa, ei tarkoita sitä, että osuuskunta voisi harrastaa sijoituspalvelua. Osuuskunnan harrastama sijoitustoiminta ei ole jäsenille suunnattua sijoituspalvelua, koska sitä ei säännöt salli. Jos säännöt sen sallisivat, säännöissä lukisi niin.

      Nyt kun palataan Peltomaan väitteeseen, että Osuuskunta PPO on ollut jo kuusi vuotta sijoitusosuuskunta, voidaan kylmän rauhallisesti todeta että Peltomaa valehtelee väitteessään. Osuuskunnan oikeus harrastaa sijoitustoimintaa ei anna oikeutta tarjota jäsenilleen sijoituspalvelua.

    • Jarmon-synnit

      J. Uutelalla on varmasti hyvä mieli tapahtuneista. Jos Jarmossa olisi yhtään miestä, hän tulisi kaapista ulos. Taitaa olla nimi sellaisessa paperissa, että suut pitää pitää supussa. Kysymys on isoista rahoista ja nämä rahat ovat kuten kaikille on tullut selväksi Osuuskunta PPO:n jäsenten rahat. Ei Katin, Paulin, Jarmon... jne. rahat vaan Osuuskunnan omistajien, eli ihan tavallisten ihmisten rahat, jotka nämä koijarit yrittää napata ale hintaan. Siitä on kysymys. Lukekaa ja ottakaa selvää, jos mieltä askarruttaa tämä kohu. Muistakaa myös, että tässä hävisi iso määrä paikallisia työpaikkoja ja osaamista, puhumattakaa miljoonista, jotka juoksee kehäkolmosen sisälle. Ennen näillä rahoilla rakennettiin ihmisille tarkoituksenmukaisia tietoliikenneyhteyksiä ja parannettiin alueen kehitystä.

      Viimeinen sammuttaa valot lähtiessään, sitten, kun pohjois-suomi on kupattu viimeistä senttiä myöten tyhjäksi. Jarmoa oli helppo vedättää, koska hänen usko perustui Korpi-Tassin uskontoon. Ei kannata uskoa lahkon johtajiin, kuten Pauliin. Tulee paljon vahinkoa ihmisille.

    • Onko_luvat_kunnossa

      Sijoituspalvelulain mukaan sijoituspalveluja saa tarjota vain toimiluvan saanut palveluntarjoaja. Onko Osuuskunta PPO:lla siihen lupaa? Osuuskunnan säännöissä ei kyseisen palvelun tarjoamisesta puhuta mitään.

      Sijoituspalvelun ja siihen liittyvien oheispalvelujen sisältö määritellään lainsäädännössä. Sijoituspalvelulla tarkoitetaan mm.

      rahoitusvälineitä koskevien toimeksiantojen vastaanottamista ja välittämistä sekä toteuttamista asiakkaan lukuun,
      sijoitusneuvontaa eli yksilöllisen suosituksen antamista asiakkaalle tiettyä rahoitusvälinettä koskevaksi liiketoimeksi sekä
      omaisuudenhoitoa eli rahoitusvälineiden hoitamista asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen nojalla siten, että päätösvalta sijoittamisesta on annettu kokonaan tai osittain palveluntarjoajalle.
      Oheispalvelulla tarkoitetaan muun muassa rahoitusvälineiden säilytys- ja hoitopalveluja, sijoituspalveluun liittyvien luottojen myöntämistä sekä sijoituspalveluun liittyvää valuuttapalvelua.

      Sijoituspalvelun tarjoaminen edellyttää toimilupaa
      Sijoituspalvelua voi tarjota vain luottolaitostoimiluvan saanut luottolaitos, sijoituspalveluyrityksen toimiluvan saanut sijoituspalveluyritys sekä omaisuudenhoidon ja sijoitusneuvonnan osalta toimiluvan saanut rahastoyhtiö. Sijoituspalveluja voidaan tarjota myös sidonnaisasiamiehen välityksellä. Lisäksi sijoituspalveluja voivat tarjota esimerkiksi vastaavat Eta-alueen ulkomaiset palveluntarjoajat, joilla on sivuliike Suomessa tai jotka ovat ilmoittaneet Finanssivalvonnalle tarjoavansa palveluja Suomessa.

      Finanssivalvonta valvoo sijoituspalveluja tarjoavien toimintaa ja menettelytapoja. Finanssivalvonta seuraa finanssimarkkinoilla toimivia ja puuttuu toimiluvatta toimivien yritysten toimintaan.

      Menettelytavat määritellään laissa
      Sijoituspalvelua tarjoavan yrityksen toimintaa säännellään lainsäädännöllä. Asiakassuhteessa noudatetaan esimerkiksi arvopaperimarkkinalain säännöksiä, jotka koskevat

      asiakasluokittelua
      hyvää tapaa arvopaperikaupassa ja sijoituspalvelun tarjoamisessa
      sijoituspalvelusta tehtävää sopimusta
      tiedonantovelvollisuutta
      selonottovelvollisuutta
      toimeksiantojen käsittelyä ja huolellista toteuttamista
      asiakasvarojen säilyttämistä.

    • Näinseonnistuu

      Ilmoita väärinkäytösepäilystä - Se ei maksa muuta kuin postimaksun!

      Kuka tahansa voi ilmoittaa Finanssivalvonnalle epäillyistä finanssimarkkinoita koskevien lakien tai muiden säännösten rikkomuksista. Finanssivalvonta suosittaa, että ilmoitukset toimitetaan sille kirjeitse.

      Kirje tulisi lähettää Finanssivalvontaan osoitteella:

      Johdon sihteeristön päällikkö, Finanssivalvonta, PL 103, 00101 Helsinki.

      Kirjekuoreen tulisi tehdä merkintä ”Ilmoitus väärinkäytösepäilystä”.

      Ilmoituksen tekemisen yhteydessä on annettava ilmoittajan nimi ja yhteystiedot, jotta Finanssivalvonta voi tarvittaessa pyytää asiassa lisätietoja. Yhteystietojen antamatta jättäminen johtaa siihen, että ilmoitusta ei käsitellä. Ilmoituksen tulisi sisältää vapaamuotoinen kuvaus asiasta. Kuvauksesta tulisi ilmetä seuraavat asiat: 1) taho, jota ilmoitus koskee 2) ajankohta ja 3) miten asia on tullut esille.

      Ilmoitettuja tietoja käsitellään Finanssivalvonnassa luottamuksellisesti viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) mukaisesti. Tietoja voidaan joutua myöhemmässä vaiheessa ilmaisemaan mahdollisessa asian esitutkinnassa tai oikeuskäsittelyssä. Vastaanotetuista ilmoituksista pidetään yllä henkilörekisteriä.

      • M.Hodor

        Koska Osuuskunta PPO:n korruptoitunut hallinto valitsi tämän kierontien, että valehdellaan pienemmäksi vahingot, eikä oteta omistajien asioita käsittelyyn, on syytä mennä astetta syvemmälle. Koska hallinto jaamaa samaa kaavaa, tästä seuraa lisää ikävää julkisuutta Osuuskunta PPO:lle. Varmasti, sen takaan.


    • Dumari

      Uutelalla ja Korpi-Tassilla on se tilanne, että kohta on piilopaikat hukassa. Aikansa lakimiesten armeijat pystyvät pelottelemaan tavallista kansaa ja pitämään yllä tätä illuusiota ja vääryyttä, mutta on luonnon laki, että rikos ei kannata. Mitä aikaisemmin tunnustaa, pääsee vähemmällä. Uutela kyllä lakimiehenä tietää tämän kaavan.

    • Oikeudenistunnossa

      .. se on ankea kuunnella.."itse asiasta kuultuna hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja sanovat" asiassa " en minä tiennyt enkä minä ole tarkoittanut mutta kun pojat käski..ketkä pojat laski ja ketkä käski ja esitteli päätettäväksi..ja ketkä meni retkuun ? Minä vaan kysyn ?

    • Kiitosei

      Niinpä: Haluatko osuudelta 750 euroa miinus verot vaiko 1400 euroa miinus verot? Jos haluat 1400, äänestä seuraavassa osuuskuntakokousessa hallinnon esittämää sääntömuutosta vastaan. Miksi ylipäätään hyviä sääntöjä tarvitsee muuttaa?

    • entinenlakimies

      ..luovuta jo jarmo ennenkuin munaa niin näissä merkeissä kuin siviilissäkin itsesi, politiikassa alkaa myös alamäki eikkä lakiasioiden asiantuntemustakaan kukaan enää arvosta..kysy vaikka lakimiesliitosta..

    • JäsenRaahesta

      Lähde jo Jarmo ja ota mukaasi se raahelainen urakoitsija joka rakensi Maston ja saneerasi sen tänä vuonna ja joka haluaa meidän rahoillamme rakentaa kauppakeskuksen Raaheen. Teitä ei jää kukaan kaipaamaan - poliisi kukaties...

    • tunnen_miehen

      Hyvästi Uutela!

    • Asiaa_seurannut

      Juuri Uutelan , Korpi_Tassin, Männistön, Kippolan...jne. kaltaiset ihmiset eivät voi myöntää tyhmyyttään, vaan haaskataan loppuun asti firman rahoja, jotta totuus ei paljastuisi. Ei näillä poloisilla riitä rohkeus. Pelottaa, kun saattaa tulla oikeusjuttuja ja joutuu jopa maksamaan omat pullakahvit omasta pussista.

    • Kiinasssaolimukavaa

      PPO:n Datame sekoiluista tuli jäsenile kaikkiaan yli 30 miljoonan tappiot. Kantaako Uutela osaltaan vastuun näistä, kun ruvetaan vaatimaan PPO:n omistajille maksettavia vahingonkorvauksia?

    • Kiinankerkkuja

      Oliko näitä Mobiiliharhaan PPO:n kymmeniä miljoonia tuhlanneita muitakin kuin Pauli Korpi-Tassi ja Jarmo Uutela? Oliko sen takana yhtään hallintoneuvoston jäsentä? Pimitettiinkö tehtyjen päätösten järjettömyys hallintoneuvostolta? Tähän on mennyt kymmeniä miljoonia, kuka maksaa vahingon PPO:n omistajille?

    • Muutostentuuli

      Tästä oman vastuunsa tulee kantaa myös Asko Männistön, joka oli kovana suunpieksäjänä kannustamassa PPO:n hallintoneuvoston mukaan mobiiliuskoon. Tästä kiitokseksi hänelle annettiin paikka PPO:n hallituksessa. Muistakaa se kun valitsette eduskuntavaaleissa ehdokastanne. Kukin PPO:n omistaja menetti PPO:n Datame-sekoiluissa 1000€.

    • 1500vs700

      Kevään osuuskuntakokoukseen on tulossa sääntömuutosesitys, jolla pyritään puolittamaan kunkin osuuden todellinen arvo kauppapaikan myötä. Tätä muutosta ei saa hyväksyä. Esityksen kaatamiseen riittää 34% vastustus. Pidetään porukalla huoli, ettei esitys mene läpi!

      • Tulenjaäänestän

        Kannatan , mikään esitys ei voi pakottaa minua lähtemään mukaan kauppapaikka-sijoitus huuhaahaan tuollaisten hoitajien kanssa kun vain oma etu on tärkein, ei jäsenien puolesta tehdä mitään hyvää.


    • Tunkiohaisee-eihyvä

      Siellä oli jarmo pitänyt palopuhetta (peloittelupuhetta) hallintoneuvostolle ja maalaillut taas uhkakuvia sillä mallilla kun jäi oma puhe vähemmälle ja taisipa rammi tökkiä..vai oliko se rom.
      No jäsenet kuitenkin osuuskuntakokouksessa voi päättää mitä osuuskunnan ja meidän rahoilla tehdään. Pannaako oikeudenmukaisesti jakoon vai annetaanko ne kallipalkkaisen tytyn ja isoja kokouspalkkioita nauttivan hallituksen tai hallintoneuvoston puheenjohtajan hoitoon. Itse en luovuttaisi, minusta tässä tuoksuu aikaisempi huijausyritys !

    • Potkutpersuksiin

      En halua että osuuskunta jatkaa lakimiesten palkkaamista hoitamaan asioita jäsenistöään vastaan, kuten se on jo yli kaksi vuotta tehnyt. Aluksi Uutelalle ja Peltomaalle potkut persuksiin! Sen perään PPO purkuun ja varojen palauttaminen omistajille, mitään muuta järkevää vaihtoehtoa ei ole.

      • tarttestehräjottain

        ..olen samaa mieltä, ääniä löytyy 6


    • Röllykkämassu

      Minua ei yllätä tuossa kierouden pesässä mikään. PPO:n omistajat ovat sille vain pelkkä riesa.

    • Erotettuonjo

      Osuuskunta PPO:n hallintoneuvosto on valinnut hallituksen uudeksi jäseneksi varatuomari Marko Tepon Ylivieskasta. Marko Teppo tulee hallitukseen uutena jäsenenä ja korvaa "ikäpykälän" takia väistyvän juristi Jarmo Uutelan Raahesta.

      • poliisivitsi

        ..entinen polliisi, kumpi on hallittu osa-alue..luku vai kirjoitus ?


      • Epäilen

        Miksikähän tiedotteessa mainittiin erikseen, että kyseessä on entinen poliisi? Takaako se, että hän on keskimääräistä rehellisempi lakitoimistoyrittäjä?


    • ArvoInvestNordicOy

      Lehdessä oli juttua, että PPO Sijoitus Oy ostaa Osuuskunta PPO:n osuuksia. Tällainen toiminta ei ole PPO:n sääntöjen mukaan mahdollista! Samassa jutussa kerrottiin, että PPO Sijoitus Oy:n uudeksi nimeksi on rekisteröity tilikauden päättymisen jälkeen Arvo Invest Nordic Oy. Melkoista kikkailua. Tiedättekö syytä miksi? Siksi, että PPO:n hallintoneuvosto möi PPO:n nimen käyttöoikeuden ja nyt on sanktiot päällä. Muutokseen olisi tarvittu Osuuskuntakokouksen yksimielinen päätös. Sitä ei ole, eikä tule.

    • Eiollutturhafoorumi

      Tämä aihe on nyt loppuun käsitelty: Jarmo Uutela on saatu ulos PPO:n hallituksesta!

      • lopputililomarahat

        ..siellä se vielä hilluu "arvon" hallituksessa..no sen omaisuuden "invest arvo" onkin laskenut 4,55 €/osake tasoon 1,80 €/osake..joita jäsenillä on 4 023 152 kpl ..tuosta voi laskea miten sijoituksia hoitaa ns. vanhat jäärät ja tuore kimuli.. rahaa palaa mutta tulosta ei synny..kauanko annetaan jatkua ?


    • kenkääpersuuksille

      ..on niillä pitkät irtisanomisajat verrattuna normaaliin elämään, no jos kukaan ei viitsi "moittia" niin voihan sitä noinkin toimia ja vielä röyhistellä rintaansa ja rinnuksiaan.
      Mutta luulis sitä jo ympärillä olevienkin alkavan karsastaa tuollaista koijausta ja vanhojen jäsenien omaisuuden haaskaamista

    • harkittavaksikannaksi

      ..mitä palveluja osuuskunta ppo tuottaa jäsenilleen ? sijoituspalvelujako ? Paljonko voi sijoittaa ja mikä on saatava korko ? Onko sijoitettava turvallisesti-rohkeasti vai riskillä ? Mikä on pienin summa jonka voi sijoittaa, voiko sijoituksia tehdä joka kuukausi vai kerran vuodessa vai miten ? Minkälaisia tuottovisioita on kaavailtu ja mitkä on toimenpidemaksut panoista ja otoista sekä ylläpidosta ? Löytyykö näistä jotain faktaa ja mistä tietoa saisi ?

      Vai hoitaako nuo netissä olevat kolme naista, ja yhtä haetaan lisää, koko homman ja lisäksi on 6 henkilöä hallituksessa ja 30 henkilöä hallintoneuvostossa, jäseniä 27006.
      Henkilöstö ja hallitus-hallintoneuvosto aiheuttaa 600 000 € kulut vuodessa. eli 23 €/jäsen, mitä sillä saa ?..Tase oli 2013 jopa 135 M€ ja se on nyt 101 M€ ?? Mihin on kadonnut 35 M€
      Sijoitustoimintaa tarkemmalla tasolla ohjaa sijoituspolitiikka, joka tähtää omaisuuden arvon kasvattamiseen maltillisella riskitasolla. Keskimääräinen sijoitustuoton sanotaan olleen 8 % vuodessa. Tällä tuottotasolla omaisuuden arvo luvataan kaksinkertaistaa 10 vuodessa..siis jos osuusmaksukorkoa ei makseta..
      Yleensä sijoitustoiminnan pitäis tuottaa .. siis tuottaa sijoittajille jotain lisäarvoa..Mitä lisäarvoa osuuskunnan sijoitustoiminta on tuottanut..ei mitään vaan on ns. syöty kuormasta jota mainostetaan sijoittamiseksi. Todellisuudessa on nakerrettu tasetta joka meno näyttää jatkuvan ja josta aiheutuu tällä menolla ettei taseessa ole enää euron euroa jos nykyinen hoitohenkilö- ja hallinto saa jatkaa leikkimistään.

      Kannatan osuuskunnan purkamisen käynnistämistä välittömästi ja esitän jäsenille ja hallinnolle vetoomuksen ottaa se myös omaksi kannakseen tulevissa koitoksissa..eikun kokouksissa..

    • Tartteistehräjojottain

      Osuuskunnan www-sivulta kopioituna allaoleva selvitys :

      Sijoituspolitiikan tarkoitus on määritellä selkeään ja ymmärrettävään muotoon osuuskunnan tavoitteet, keinot ja reunaehdot sijoitusomaisuuden hallinnoinnissa. Sijoituspolitiikkaa arvioidaan ja muutetaan vastaamaan kulloistakin tilannetta vähintään kerran vuodessa.

      Missä on tuo selkeä ja ymmärrettävä tavoite-keinot ja reunaehdot "määrittely", kenelle se on kerrottu tai missä se on jäsenien saatavilla ?

      Kuka-ketkä arvioi ja muuttaa siijoituspolitiikkaa vastaamaan kulloistakin tilannetta.. ja missä siitä tiedotetaan, saako jäsenet=omistajat mitään tietoa ?

      Onko hallinnolla alkanut "hälytyskellot" ollenkaan soimaan.. Teidänhän pitäisi valvoa mitä osuuskunnan jäsenien omaisuudelle tapahtuu..? Ainoa fakta on että se pienenee ja on pienentynyt koko ajan eikä "sijoitustoiminta" kasvata sitä ollenkaan ???

    • yksiplusyksionkaksi

      Elisa Oyj:tä edusti tällä viikolla Anvian yhtiökokouksessa asianajaja Jukka Laitasalo. Tuttu mies.

      Häneen tutustuimme osuuskuntakokouksessa lokakuussa 2013, jossa hänet valittiin puheenjohtajaksi. Erityisen tarkastuksen pyyntöä käsitellessä hän jätti huomiotta käsittelyssä esiintulleet jäsenten kannatetut esitykset.

      Erityisen tarkastuksen pyyntöön hän laati PPO:n tílauksesta vastineen, jolla erityisen tarkastus rajattiin vain Datame Oy:hyn, koska kokouksen pöytäkirjassa ei muuta mainita.

      Jukka tavattiin uudestaan kevätkokouksessa 2014 hallinnon puheenjohtajaehdokkaana. Kokous äänesti puheenjohtajaksi toisen henkilön. Vielä ei ole selvinnyt, kuka maksoi Jukka Laitasalon palkkion ko. kokouksessa, missä hän toimi Uutelan henkilökohtaisena avustajana. Hänellä oli myös kokoukseen valtakirja tunnetulta valtakunnalliselta yhtiöltä (ehkä siis se).

      Viime huhtikuussa hän sai Korkeimmalta oikeudelta varoituksen esteellisyydestä. Hän oli toiminut Copterlinen yhtiökokouksen puheenjohtajana ja myöhemmin konkurssiin asetetun yhtiön pesänhoitajana.

      Nyt siis Elisan edustajana Elisan kannalta hankalassa paikassa.

      Onko mitään yhteyttä sillä, että Jukka Laitasalo, oli PPO:n osuuskuntakokouksen puheenjohtajana ja laati PPO:n tilauksesta vastineen erityiseen tarkastukseen, oli Elisan palkkalistoilla Anvia-asiassa ja on saanut korkeimmalta oikeudelta varoituksen esteellisyydestä?

      Onko mitään yhteyttä siihen, että Elisa Oyj osti PPO:n ilman kilpailutusta ja osuuskuntalain ja PPO:n sääntöjen vastaisesti?

      Hattua pitää nostaa osuuskuntakokouksen osallistujille, joista kukaan ei kysynyt, onko merkitystä sillä, että puheenjohtaja ja PPO:n toimitusjohtaja molemmat kuuluvat vapaamuurareihin?

    • kannattaaharkitatärkeys

      ..toivottavasti hän hoitaa nyt tärkentä tehtävää joka hänelle koskaan on annettu ettei myöhemmin jää omatunto vaivaamaan kun tuli omien vaikeuksien takia toimittua väärin ja vietettyä liikaa aikaa käyttämässä asioihin joissa toiset esitti-koplasi ja juimi eikä itsellä riittänyt ajatuskapasiteettia tajuta mikä on tärkeää ja mikä oli hänen kusetusta. Nyt niitä yritetään peitellä monelta eri kantilta ettei vaan käry kävisi. Ottaisi oikeuden käteensä ja kertoisi totuuden ja alkaisi sen jälkeen hoitamaan hänelle elämänsä tärkeitä roolia..kello käy eikä aika riitä ehkä pitkään !

    • mullumullesanookati

      Kyllä minullakin on sellainen käsitys että ns. tavalliset osuuskunnan hallintoneuvoston jäsenet on ihmeissään ja moni miettii mitenkähän tässä oikein tulee käymään. Hallitus on tuputtanut joka välissä ..ei mitään ole tehty väärin, kaikki on mennyt lakien ja sääntöjen mukaan mutta avi raportti osoitti että hallintoneuvosto oli se instanssi joka päätöksistä loppukädessä vastaa ellei toisin osoiteta..nyt olisi se aika jokaisella joka voi ns. nahkansa pelastaa jos on kokenut toimineensa hyvässä uskossa ja jäsenien etua ajatellen ja toimien.
      Aika laajasti on jäsenkunnassakin käsitys että hallitus ja toimitusjohtajat on jotenkin väärin toimineet ja se pitäisi saada osoitettua ennenkuin syyttömät joutuvat päätöksistä kärsimään ja maksumiehiksi epäonnistuneista operaatioista vaikka ovat saaneet vakuutteluja useilta esille tuoduilta asiantuntijoilta mutta jotka valitettavasti ovat toteuttaneet ihan osuuskuntakokouksen puheenjohtajistoa myöten vanhaa sanontaa "sen lauluja laulat kenen leipää syöt"..sen on tajunnut paavot-jukat ja pikkujäärätkin.. nyt vain peesaillaan ja käydään viivytystaistelua jota näkyy koordinoivan julkisuuteen annetuilla lausunnoilla pauli ja jarmo sekä markku-asko ja tuomo ? Miksi he käyvät taistelua jäseniä vastaan jäsenien rahoilla ? Kuka tässä on loppupeleissä voittaja ? Kohta on omaisuus haaskattu eikä ole jälellä kuin savuavat rauniot ja omassatunnoissaan vääntelehtivä hallinto.. mukaansa ei saa täältä kukaan latiakaan..mutta oishan sitä ollut mukava päästä nauttimaan edes hetki.. ilmaisista lounaista ja rähmäpullakahveista !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe