Mitäs kokouksessa tapahtui?

valt.kok.(9.7.'14)

Vuodeosasto kiinni ja selänne haukuttiin mutta mitä muuta?

37

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monon kuva

      Moniko saa potkut?

    • koska vajaahoitajilla ei toimi, niin kaikki lopulta, ja HPj Mikkoselle

    • kuntalainen_vain

      Jotenkin järjetöntä touhua tuollainen.. Minusta tuossa ei oo päätä eikä häntää.. Olisivat tehneet niin että akuuttivuodeosaston muuttaneet vaikka normaaliksi terveyskeskuksen vuodeosastoksi.. n iin olis tullut enempi käyttöä.. Nyt vanhukset jotka on olleet akuuttivuodeosastolla ovat joutuneet koivupuistoon ns. vieraspaikalle hoitoon josta on veloitettu joku sairaalamaksu.. jota se ei ole.. Jos akuuttivuodeosasto olis muutettu normaaliksi terveyskeskuksen vuodeosastoksi, niin siellä olis enemmän aikaa potilaat voineet olla..

      Ja toiseksi.. mitä ne tekee niille tiloille, mitä toimintaa niihin, eikait niitä pidetä tyhjillään.. Kotisairaalaksi ne tarvii muutostyöt..

      Mä toivon että PPKY Selänne hoksaa nyt tuon asian ja puhuu kunnan kanssa ja vievät asian uudelleen valtuustoon ja hallitukseen..

      • ylipäätään se 500the remonttiraha, kenelle sitä remonnttia tehään, sillä uusi Sote-ja Piiri/t "remontoi", mutta kyllähän käyttöä lainalle on, koko summa on "limiittiä"


    • Vastaus avaukseen :

      "To 16:23 KP24 | Päivitetty: To 16:24
      Akuuttivuodeosasto suljetaan Kärsämäellä

      Akuuttivuodeosasto suljetaan ja toisen terveyskeskuslääkärin viran täyttäminen ostopalveluilla lopetetaan Kärsämäellä. Leikkauspäätöksillä pyritään samaan yhteensä noin 350 000 euron säästöt. Kunnanvaltuusto hyväksyi leikkaukset yksimielisesti.
      Jäljelle jäävän terveyskeskuslääkärin viran poliklinikkavastaanottoajaksi tulee 3-4 päivää viikossa. Loppuajan hän käyttää neuvolassa sekä kouluterveydenhuollossa.

      Kunnanjohtaja Riitta Hokkanen kertoo, että päätökset jätetään peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toteutettavaksi kuitenkin niin, että ne pannaan toimeen mahdollisimman nopealla aikataululla.

      Kärsämäelle jää kroonikkopotilaiden vuodeosasto vanhusten palvelukeskukseen. Akuuttivuodeosaston käyttö on ollut vähäistä. Jatkossa akuuttihoitoon käytetään Haapajärven ja Pyhäjärven vuodeosastoja.

      Selänne velvoitetaan käynnistämään yt-neuvottelut akuuttivuodeosaston henkilökunnan kanssa lomauttamiseksi tai irtisanomiseksi sekä koko henkilökunnan kanssa 160 000 euron lisäsäästöjen saamiseksi henkilöstön palkkausmenoista."

      • Voiko ppky Selänne

        edes potkia hoitajia pihalle pikapikaa irtisanomisuojan takia?

        Osanottoni hoitajat. Jouduitte sitten maksumiehiksi kun hyvävelit ajoi kunnan konkurssin partaalle. Ranto varoitteli jo 2007 miten kunnalle on käymässä jos ei tehdä korjausliikkeitä. No ei kelvannut hyväveljille ja nyt ollaan kusessa minkä Ranto ennusti ja te maksatte. Osanottoni.


    • 44433434

      Irtisanomissuoja vuoden loppuun. Ja edelleen, päättäjät asioista ihan kuutamolla. Nöyrtyisivät kuuntelemaan ammattilaisia.

      • 55555

        Irtisanomissuoja on niille työntekijöille jotka ovat olleet töissä kun selänne perustettiin. Osahan on tullut sen jälkeen töihin joten heidät voi irtisanoa. Toinen asia:Kärsämäellä ei ole kroonikko-osastoa vaan vuokrasopimuksella asuvia vanhuksia ja sitten on niitä lomapaikkoja, joissa kotona asuvat voi käydä ja sinne siirretään akuuttiosastolta ne potilaat jotka tarvitsevat vielä hoitoa ennen kotiuttamista.


    • Heinä(loma)kuukausi

      menossa eikait siellä ole ketään selänteessäkään hoitamassa ko. asiaa?

      "160 000 euron lisäsäästöjen saamiseksi henkilöstön palkkausmenoista."

      Tulisipa mieleen muitakin kunnan palkkalistoilla olevia joiden palkkapussille mennä kuin PELKÄSTÄÄN hoitajien.

      • tohtorinna

        Kunnan palkkalistoilla ei ole yhtään hoitajaa


    • kuntalainen_vain

      Voiko kunta yleensä päättää akuuttivuodeosaston sulkemisesta.. kun akuuttivuodeosastohan on selänteen, samoin työntekijät.. kuntahan maksaa vain sille kuuluvat kuntaosuudet.. Koivupuiston tilat taas on vanhustenkotiyhdistyksen, siitäkään kunta ei voi päättää.. Miten on sitten tuo akuuttivuodeosasto, kun mielestäni se on Selänteen..

      • vain-kuntalainen1

        Rakas ystävä. Selänne sen ideoi. Kärsämäki vain antoi suostumuksen sille mitä Selänne ajaa. Sulkemisesta päätti Selänne ja Kärsämäki ikään kuin siunasi sen. Kysykää vaikka Aimolta.


      • Noin se menee.
        vain-kuntalainen1 kirjoitti:

        Rakas ystävä. Selänne sen ideoi. Kärsämäki vain antoi suostumuksen sille mitä Selänne ajaa. Sulkemisesta päätti Selänne ja Kärsämäki ikään kuin siunasi sen. Kysykää vaikka Aimolta.

        Kärsämäen hyvävelit kävi kovistelemassa ja uhkailemassa seläneen yhtymähallituksen kokouksessa että Attendo tai Attendo valitkaa aikaa kaksi minuuttia tai me ei enää leikitä teidän kaa. Ai ei kelpaa no me tästä lähdetään ja se on teidän syy lällällää. Selänne vastasi ettei teidän naurettavaksi luokiteltaviin ehtoihin pikaoikeudenkäynteineen suostuta eikä kilpailutukseen lähdetä VIELÄ ennen muiden säästövaihtoehtojen selvittämisestä joka on Selänteen järjestämisvastuulla, ei teidän. Kärsämäen hyvävelit veti herneet nenään ja lähtivät sooloilemaan lopputuloksen ollessa se, että kilpailutus meni penkin alle jopa valtion puuttuessa peliin.

        Nyt sitten Selänne sai lupauksiensa mukaiset säästöehdotukset laadittua ja sehän kelpasi kärsämäen hyväveljille. Kaapin paikka löytyi kuin myös sen kaapin paikan näyttäjä.


      • maksumie

        Kunta ei voi mitään. Selänne päättää ja kunta maksaa. Hyvä se on toisten rahoja käyttää.


      • maks maks
        maksumie kirjoitti:

        Kunta ei voi mitään. Selänne päättää ja kunta maksaa. Hyvä se on toisten rahoja käyttää.

        maksumie.......voiko kuntalaiset mitä kun kuntapäättäjät lähtivät sooloilemaan atten kans? Siitähän koituu veronmaksajille ylimääräisiä maksuja ja roimasti. Voiko tästäkin sanoa, hyvä se on toisten rahoja käyttää. Miten lie henkilökohtainen vastuu kunta päättäjillä?????


    • vain_kuntalainen1

      paitsi, että ennen kuin selänne vaati mitään säästö ehdotelmia, oli kärsämäki jo ennen tätä (loppuvuosi 2012) vaatinut selänteen hallitusta pikaisiin toimiin jossa tarkasteltaisiin uudelleen palvelukokonaisuus koska se oli tällä erää liian kallis. selänne ei kuitenkaan noteerannut tätä vaan pyrki kosmeettisiin korjailuihin. vasta myöhemmin selänteessä herättiin ongelmaan joka johti nyt esitettyyn säästölistaan. tämän voi tarkistaa selänteestä ja aimolta. raija myös tiesi tämän ja viittasi aikoinaan juuri tähän myöhästyneeseen säästölistaan jota selänne oli paniikissa alkanut työstämään kun ilmeni että kärsämäki on irtaantumis hankeessa tosissaan. muistan kun istuimme aimon kanssa teboililla ja tämä kertoi silloin miten nopeasti tähän irtaantumishankeeseen on ryhdyttävä ja kannatti puolangalta tultuaan yksityistämishanketta. Kelkka kääntyi kyllä yhtä nopeaa koska aimolle se olisi ollut poliittinen itsemurha.

      • hoitsu11228

        Kirjotitko vähän paskaa?


      • Tylsää ..

        Aina sama levy pyörii. Selänne sitä ja tätä jolla pyritään oikeuttamaan sopimuksien, lakien rikkomiset ja valtuuksien ylitykset joihin piti jopa valtion puuttua.

        Kukaan ei ole missään välissä ollut vastaan säästöjä VAAN tapoja vastaan joilla niitä säästöjä on pyritty hakemaan. Edelleen, ppky Selänne ei ole kärsämäen konkurssin aiheuttaja vaikka kärsämäen kuntajohto sitä jokaisessa välissä toitottaakin. Edelleen muistuttaisin kuinka kärsämäen kuntajohdon säästötoimenpiteet meni rikkeiden takia penkin alle ja selänne tarjosi säästöjä joilla voi kärsämäen kunnan itsenäisyys ehkä säilyä. Ymmärsitkö? Kärsämäen kuntajohto epäonnistui säästöjen saamisessa ja selänteen yhtymähallituksen säästöt voi ehkä pelastaa kunnan ja mitä sinä teet? No itket edelleen selänteen perään vaikka kunta on 100%n varmuudella nurin ilman selänteen säästöehdotuksia.

        Toiveajattelua että kärsämäen irtaantuminen olisi aiheuttanut selänteessä toimenpiteet säästöjen saamiseksi. Samat ongelmat ne ovat koskeneet muitakin jäsenkuntia kärsämäki mikään yksittäinen poikkeus ole. Edelleen irtaantumista yritti aikaisemmin jo pyhäjärvi eli se siitäkin.
        Ja mitä liian kalliiseen soteen tulee sen rinnalla on koko ajan kulkenut versio budjetin alimitoituksesta (punakynä) joilla ne ylitykset ovat pääasiassa aiheutettu.

        Vai että poliittinen itsemurha (heh heh)? Miksi sinä sitten kutsut kärsämäen kepujen politikointia jossa rikkoivat keskustapuolueen lakia vastaan? olisiko oikea sana kuvaamaan tapahtumaa : puoluepoliittinen itsemurha?

        "Kylillä" liikkuu kuvailemastasi tapahtumasarjasta toinenkin versio, haluatko kuulla?

        Jännä juttu miten täällä saa edelleen arvostella selännettä ja persuja heidät nimeten mutta auta armias jos arvostelet kepuja vaikka et nimeä niissä kepuja nimeltä, heti sensuuri iskee?


      • villakoiran ydin..

        ....vain-kuntalainen1..Kerrot tiivistettynä juuri ne syyt minkä takia nyt ollaan tilanteessa jossa ollaan.


      • tylsääkin tylsempää.
        Tylsää .. kirjoitti:

        Aina sama levy pyörii. Selänne sitä ja tätä jolla pyritään oikeuttamaan sopimuksien, lakien rikkomiset ja valtuuksien ylitykset joihin piti jopa valtion puuttua.

        Kukaan ei ole missään välissä ollut vastaan säästöjä VAAN tapoja vastaan joilla niitä säästöjä on pyritty hakemaan. Edelleen, ppky Selänne ei ole kärsämäen konkurssin aiheuttaja vaikka kärsämäen kuntajohto sitä jokaisessa välissä toitottaakin. Edelleen muistuttaisin kuinka kärsämäen kuntajohdon säästötoimenpiteet meni rikkeiden takia penkin alle ja selänne tarjosi säästöjä joilla voi kärsämäen kunnan itsenäisyys ehkä säilyä. Ymmärsitkö? Kärsämäen kuntajohto epäonnistui säästöjen saamisessa ja selänteen yhtymähallituksen säästöt voi ehkä pelastaa kunnan ja mitä sinä teet? No itket edelleen selänteen perään vaikka kunta on 100%n varmuudella nurin ilman selänteen säästöehdotuksia.

        Toiveajattelua että kärsämäen irtaantuminen olisi aiheuttanut selänteessä toimenpiteet säästöjen saamiseksi. Samat ongelmat ne ovat koskeneet muitakin jäsenkuntia kärsämäki mikään yksittäinen poikkeus ole. Edelleen irtaantumista yritti aikaisemmin jo pyhäjärvi eli se siitäkin.
        Ja mitä liian kalliiseen soteen tulee sen rinnalla on koko ajan kulkenut versio budjetin alimitoituksesta (punakynä) joilla ne ylitykset ovat pääasiassa aiheutettu.

        Vai että poliittinen itsemurha (heh heh)? Miksi sinä sitten kutsut kärsämäen kepujen politikointia jossa rikkoivat keskustapuolueen lakia vastaan? olisiko oikea sana kuvaamaan tapahtumaa : puoluepoliittinen itsemurha?

        "Kylillä" liikkuu kuvailemastasi tapahtumasarjasta toinenkin versio, haluatko kuulla?

        Jännä juttu miten täällä saa edelleen arvostella selännettä ja persuja heidät nimeten mutta auta armias jos arvostelet kepuja vaikka et nimeä niissä kepuja nimeltä, heti sensuuri iskee?

        Tylsää...onko tarpeellista toistaa toistaa toistaa....tuota yhtä ja samaa....joka viestissä.


      • Tyhjääkin tyhjempi.
        tylsääkin tylsempää. kirjoitti:

        Tylsää...onko tarpeellista toistaa toistaa toistaa....tuota yhtä ja samaa....joka viestissä.

        Paitsi että nostit taas kädet pystyyn ja auot suutasi sanomatta mitään muuta kuin tyhjiä sanoja kun on luu kurkussa eikä yläkerrassa ole mitään toimintaa tuossa oli yksi täysin uusi asia mutta en taida sitä sinulle kertoa koska keskustelu tarkoittaa vuorovaikutusta eikä sinusta siihen ole. Ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan mistä viittauksena esimerkkinä sinusta tämän viestin nimimerkki.


      • viisasko???
        Tyhjääkin tyhjempi. kirjoitti:

        Paitsi että nostit taas kädet pystyyn ja auot suutasi sanomatta mitään muuta kuin tyhjiä sanoja kun on luu kurkussa eikä yläkerrassa ole mitään toimintaa tuossa oli yksi täysin uusi asia mutta en taida sitä sinulle kertoa koska keskustelu tarkoittaa vuorovaikutusta eikä sinusta siihen ole. Ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan mistä viittauksena esimerkkinä sinusta tämän viestin nimimerkki.

        Tyhjääkin tyhjempi....ja sitte sitä ihmetellään monttu auki miksi viestejä poistetaan...katoppa peiliin.Sitä kun ei ole mitään oikeaa asiaa niin onhan se" keskusteluun" osallistumista sekin ..haukkua toisia..hyvä sinä. kyllä oot taitava.


      • Viittauksella :
        viisasko??? kirjoitti:

        Tyhjääkin tyhjempi....ja sitte sitä ihmetellään monttu auki miksi viestejä poistetaan...katoppa peiliin.Sitä kun ei ole mitään oikeaa asiaa niin onhan se" keskusteluun" osallistumista sekin ..haukkua toisia..hyvä sinä. kyllä oot taitava.

        "Tyhjääkin tyhjempi" tarkoitettiin sinua joka et koskaan osallistu avauksen aiheesta keskustelemiseen vaan vain ja ainoastaan edelliseen toimintaan osallistuvien haukkumiseen. Yhtä kuin : "Tyhjääkin tyhjempi" koska asiaa sinulla ei ole vaan elämäntehtäväsi tällä palstalla on vain arvostella muita keskustelijoita ilman että otat itse keskusteluihin kantaa millään tasolla tai tavalla. Istut tämänkin päivän netissä hyppimällä avauksesta avaukseen haukkumalla muita mutta itse aiheisiin mistä keskustellaan sinulla ei ole mitään mielipiteitä eli asiaa.

        "katoppa peiliin.Sitä kun ei ole mitään oikeaa asiaa niin onhan se" keskusteluun" osallistumista sekin ..haukkua toisia..hyvä sinä."


      • miten olisi..
        Viittauksella : kirjoitti:

        "Tyhjääkin tyhjempi" tarkoitettiin sinua joka et koskaan osallistu avauksen aiheesta keskustelemiseen vaan vain ja ainoastaan edelliseen toimintaan osallistuvien haukkumiseen. Yhtä kuin : "Tyhjääkin tyhjempi" koska asiaa sinulla ei ole vaan elämäntehtäväsi tällä palstalla on vain arvostella muita keskustelijoita ilman että otat itse keskusteluihin kantaa millään tasolla tai tavalla. Istut tämänkin päivän netissä hyppimällä avauksesta avaukseen haukkumalla muita mutta itse aiheisiin mistä keskustellaan sinulla ei ole mitään mielipiteitä eli asiaa.

        "katoppa peiliin.Sitä kun ei ole mitään oikeaa asiaa niin onhan se" keskusteluun" osallistumista sekin ..haukkua toisia..hyvä sinä."

        perusteleppas vähän tuota väitettäsi haukkunut toisia.... keitä?Lueppa ääneen itsellesi mitä kirjoitit vastaukseksi esim. nimim:.tylsääkin tylsempää.Mielestäsi fiksua?


    • 355255

      Esim. jos erikoissairaanhoidon kulut ovat olleet esim 500 tuhatta ja joka vuosi kasvussa, niin Selänne ehdottaa edellisvuoden toteumaa budjettiin. Ei käy päättäjille vaan he haluavat 200 tuhatta budjettiin. Jo lähtiessä tiedetään miten käy, mutta saapahan syyttää Selännettä budjetin ylittämisestä. Ja erikoissairaanhoidon kulut tulee ihmisten sairasteluista, loukkaantumisista yms. Ei voi ennakoida. Selänne ei niitä kuluja mielivaltaisesti keksi.

      • Kaikille hoito

        Ja jokaisella ihmisellä on oikeus erikoissairaanhoitoon. Ei lääkäri voi jättää potilasta hoitamatta. Tätä asiaa kj ja päättäjät, muutamaa lukuunottamatta, ei näytä ymmärtävän. Asia kiukuttaa minua henkilökohtaisesti koska tuntuu että päättäjät eivät arvosta edes omia sairastuneita tai vammaisia ystäviä tai omaisia näillä päätöksillään.


      • usiampi kv
        Kaikille hoito kirjoitti:

        Ja jokaisella ihmisellä on oikeus erikoissairaanhoitoon. Ei lääkäri voi jättää potilasta hoitamatta. Tätä asiaa kj ja päättäjät, muutamaa lukuunottamatta, ei näytä ymmärtävän. Asia kiukuttaa minua henkilökohtaisesti koska tuntuu että päättäjät eivät arvosta edes omia sairastuneita tai vammaisia ystäviä tai omaisia näillä päätöksillään.

        narsisti on semmoinen, ja niitä on


    • hallanperanen

      siell' juotiin ja nussittiin

    • Poiminta v.ketjusta

      " kärsämäen kuntajohdon säästötoimenpiteet meni rikkeiden takia penkin alle ja selänne tarjosi säästöjä joilla voi kärsämäen kunnan itsenäisyys ehkä säilyä. Ymmärsitkö? Kärsämäen kuntajohto epäonnistui säästöjen saamisessa ja selänteen yhtymähallituksen säästöt voi ehkä pelastaa kunnan ja mitä sinä teet? No itket edelleen selänteen perään vaikka kunta on 100%n varmuudella nurin ilman selänteen säästöehdotuksia "

      • perusmies2

        Nämä on nyt niitä Aimon toivomia säästöjä.


      • ttuako vikiset
        perusmies2 kirjoitti:

        Nämä on nyt niitä Aimon toivomia säästöjä.

        enemmistön hyväksymä päätös ja toinen vaihtoehto oli kriisikunta, ohjat valtiolle ja pakkoliitoksiin.


    • menotalas verotalas

      Ja paljonko tämä kokous tuli maksamaan? Kenen vaatimuksesta ei asioita voinut päättää edellisessä kokouksessa, jossa ne jo oli valmiina? Hän saisi korvata kunnalle ylimääräiset kulut. Kokouspalkkioiden himossako pitää näitä kokouksia jatkuvasti pitää eikä käsitellä asioita kerralla.

      • 8273645

        Se on kuule olemassa semmoinen kuin kuntalaki. Sitä pitäis noudattaa.


    • rivien välistä.

      Selänteen säästöille näytettiin vihreää valoa ja samanaikaisesti on valitukset sisällä joilla pyritään saamaan valtioneuvoston päätökset nurin ja Attendo kärsämäelle..??

      • pv1

        seon sitä "kulttuur", naamiossa" on 2-puolta


      • a v u
        pv1 kirjoitti:

        seon sitä "kulttuur", naamiossa" on 2-puolta

        Ero piti saada kesäkuun 2014 alusta koska vuoden 2015 alusta vuoden 2014 tilinpäätös olisi ollut alijäämäinen (kriisiikuntaluokitus ja itsenäisyydelle hei hei) ja kun se meni perseelleen siirsivät kuitenkin attendon aloitusajankohdan vuoden 2015 alkuun vaikka sillä ei ole mitään muuta merkitystä kuin vallannäytöllinen kyllä meidän isi osaa tyyppinen ratkaisu koska eivät kykene tunnustamaan että kunnan asioita on hoitamassa ihan väärät ihmiset. Kaikki on haukuttu valtiota myöten ja kaikesta on tullut päätökset joissa kerrotaan sama. Kunnan asioita on ajamassa ihan väärät henkilöt ja väärässä on ollut vain ja ainoastaan kärsämäen enemmistön edustajat.


    • pv1

      nyt pirtti on kylmennyt
      tuuli ovia lonkuttaa
      isäntä haaveis pihalla kelluu
      ajan taju on kadonut ja
      rahvarat on hajonnut
      rikas naapur tämän ostaa
      velat velkojille kostan
      haaveiss isäntä täs postaa
      siis velka rengit kumartakaa
      mä armollisesti huomaan ne
      ja kurkkuani karasen

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe