Kenen idea.

Pettynyt7

Kysympäs vaan että kenen idea oli sulkea leton nokalle uimarantaan menevä tie.
Tielle kuskattu kaksi isoa kiven järkälettä ettei kukaan pääse autolla perille.
Tien päässä on kalajoen parhain uimaranta oikein läpsiystvällinen kun ei ole mitään äkki syvänteitä.Tie ei ole mikään yksityis tie se on aikanaan sitä varten tehty että ihmiset pääsevät virkistymään sinne.Kesällä se on ollut erittäin suosittu uimapaikka muulloin siellä ei juuri kukaan liiku.Kysynkin kenen idea tämä on ja onko siihen jakokunnalta saatu lupa kun se kuiteskin on jakokunnan omistama tie.

34

1891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vittu sunkikans...

      SE VITUN TIE ON YKSITYINEN... saatanan kukkahattutäti uita kakrujas vittu sielä yleisellä uimapaikalla äläkä muitten mökkienpihasa... eikä kyllä oo isohomma kävellä vähäkauempaa. se nyt vaan pistää vituttaan mökkiläisiä ku ajellaan saatanan kovvaa mökkien eestä ja tukitaan joka saatanan aukko.. ps. kivi on alueen mökkiläisten tuoma.

      • Pettynyt7

        Kuuleppas v-sunkikans.
        Mistä kohtaa se on tullut yksityis tieksi.Se ei ole pelkkä mökkiläisten tie missään ei ole sellaista kylttiä joka määrittää se yksityis tieksi.Siitä on nut varmaankin enemmän harmia mökkilläisille kuin ennen kiviä kun käyvät siinä kääntymäss ja lähtvät viha päissään pois.Suosittelen että kivet pois ja heti. jaV-sunkikans vois käydä vaikka tarkistuttamassa lääkärissä onko kaikki aivosolut pysyneet paikoillaan näillä helteillä.


    • kysymys13

      Entäpä jos joku mökkiläinen lapsineen tai miksei vaikka turisti perheineen eksyy rannalle auringonottoon/uimaan ja tuleekin tilanne joka vaatii hälytysajoneuvoa paikalle ja sinneppä ei pääsekkään? Onkohan nyt ihan loppuun asti ajateltu tuota? Kenellä vastuu?

      • Minna -53

        Vastuun kantaja on mainittu edellisessä viestissä.


    • -jokinen

      Olisko niin, että "tien" sulkemisella halutaan estää natura-alueelle suuntautuvaa autolla ajoa? Leton nokalle ei ole olemassa varsinaista tietä, jotkut kalastajat ja satunnaiset luvattomat liikkujat ovat ajeluillaan saaneet aikaan tietä muistuttavan kärrypolun ja sen käytölle halutaan nyt saada loppu.

      • Jaana L.

        Ei ole kärrypolku, vaan jakokuntakin ajattanut soraa jotta pääsee rannalle. Ja huom. Ei ihan rannalle ole tie, eli linnuilla on rauha siellä jne. Eli kyseessä ei ole satunnaisten liikkujien aikaansaama tie. Aiemmin letolla oli toinenkin hyvä uimaranta, mutta sen Laukkanen porukoineen ja natura vouhottajien kanssa onnistui pilamaan. Voiko Nevalaisen Eero olla naturalisti? Onko kyseessä taas sitten Laukkasen poppoon älynväläys? Naturalisti, ei partaanskaan aja jotta on luonnollinen. Letolle menevän tien varrella on kaadettuja puita, jotka Laukkasen on kieltänyt , käykää katsoon kuin rumaa maisemaa Laukkanen on aikaan saanut.


    • kivipois

      Kun mökkinsä yleisille rannoille kyhää jollain käsittämättömällä luvalla, niin pitää sietää hiukan muutakin elämää.. Koko rannikko täytyy olla kaikkien käytettävissä. Yksityiset ja jakokuntien omistukset pitäis kieltää ranta-alueilla.

    • Pettynyt7

      Kuuleppas -jokinen et ole aivan ajan tasalla.Leton nokalle on olemassa aivan oikea tie.Tielle on aikoinaan ajettu hienoa mursketta että autolla pääsee perille asti.
      Mitkään kalastajat ei sitä tietä ole koskaan käyttäneet eivätkä käytä, koska ranta on niin matalaa että millään veneellä ei pääse likellekkään rantaa. Letonnokka sopii mitä parhaiten lapsiperheille virkistus ja uimapaikaksi.Joku pölhökustaa en keksinyt sulkea tämä tienpätkä joka kuuluu olla kaikkien käytössä.Siellä kivien jälkeen ei ole edes yhtään mökkiä joten ei pitäs kenenkään häiriintyä.

    • -jokinen

      Kalastajien veneet ovat vuosia sitten olleet rantaan ankkuroituina Letonnokalla nykyisellä Natura-alueella, olen omin silmin ne nähnyt. Luultavasti siihen ei enää ole tarvetta lähellä sijaitsevan uuden pienvenesataman ansiosta. Maanmittauslaitoksen kartan mukaan Leton nokalle johtavat tiet menevät loppupäästään luonnonsuojelualueelle (Natura-alue). Kaikenlainen liikkuminen on Natura-alueella kiellettyä kesäkautena, lukuunottamatta 10 metrin aluetta normaalivesirajasta. Asiasta on kieltotauluja muutamissa kohtaa Natura-alueen rajoilla. Siksi tie on suljettu estämään moottoriajoneuvojen käyttöä alueella. Sinne pääsee luvallisesti siis ainoastaan rantoja pitkin kävellen.

      • Kalervo KULLERVO

        Kieltokyltti koskee letonnokan tien vasemmalle puolelle, oikeale puolelle taas saa mennä uimaan jne. Natura on yhteiskunnan syöpä, ja Eero Laukkanen jos on takana, on verrattavissa jo terroristeihin, kuten kaikki vihreät on suurimpia terroristeja, pahempia kuin Hamas jne.


    • -jokinen

      Natura-alueen rajat löytyvät Maanmittauslaitoksen kartasta. Sen mukaan koko Leton ranta-alue pienvenesataman liepeiltä alkaen aina Lintusuontien merenpuoleiseen päähän asti on Natura-aluetta. Alueen leveys vaihtelee ja raja polveilee, jossain kohtaa raja kulkee Leton tiessä ja jossain kohtaa muutaman kymmenen metrin levyisenä kaistana rantaviivasta. Jos haluaa tutustua tarkemmin alueen rajoihin, se löytyy osoitteesta

      http://www.maanmittauslaitos.fi/kartat

      Alueella saa toki uida, mutta alueelle pitää kävellä sopivasta kohtaa rantaviivaa seuraten, jotta ei häiritse pesiviä lintuja pesintäaikana.

      • Jugend

        Ei siellä letonnokalla ole koskaan ollut linnunpesiä. Minkä takia nämä lailliset terorisitjärjestöt kuten vihreä puolue ja muut luonnonsuojelijat saa toimia vapaasti? Oneksi Venäjä otti silloin kkiinn maailman suuriman terroristi järjestön eli greenpeacen toimijoita. Kalajoellak in on yks ukko, joka luulee olevansa jumala tämän naturavouhotuksen takia. En käsitä, miten on mahdollista antaa terroristien toimia valtion varoilla.


    • +18

      Jos kaikki ajattelisivat ja tekisivät kuten sinä, maailma olisi aika paskanen paikka.

    • hetikö

      kellä ois traktori joutilaana? Nappaa kauha kiinni ja vie kivet pois! Mennää porukalla kattomaan ja ihmettelemään, jos vaikka joku tulis napiseen ja vastustamaan..

    • kikkel1

      Jugend..... se on täynnä pesiä varsinkin tähän aikaanvuodesta, ja käykääs ajankuluksi lukemassa liikkumisrajoituskyltit sieltä rannalta mihin se ''tie'' vie, ja onhan se hirvee matka kävellä...

      • lettoon uimaan.

        Voin kyllä tähän vastata kikkelille.Itse olen tänä kesänä kolmekertaa mennyt letonnokalta vihaspauhaan saakka enkä ole törmännyt yhteenkään linnun pesään.
        Kyllä ihmisiltä yritään viedä virkistymis mahdollisuudet pois kaikin keinoin.Kyllä letonnokalle pitäs autolla päästä sitävarten sinne on tie rehty eikä se ranta kulu jos sinne menee uimaan.


      • alaskatar

        kikkel1 ei taida oikeesti tietää missä letonnokka? Ei ole se jokisuussa oleva alue, missä linnunpesiä, eli kannattaa kikkelistä tykkäävä kikkel1 mies ottaa asiat selville, ennenkuin täällä puhuu potaskaa. Letonnokka ei ole tosiaan se jokisuun kärki. Että kikkelin imij'älle tiedoksi vaan :)


      • kikkel1

        imekää shaibaa. meillä mökki siinä tosi lähellä letonnokkaa ja monesti, ku näin jonneja ollaan nii ollaan käyty pieksee tiiroja yms. :D monia munasia löyetty rannalta ja todisteena tiirat kepin nokissa hyökkimässä. niiija suosittelen siinä nokanpäästä ku lähetä kahlaan kauemmas pienelle 'saarelle' nii sieltä löytyy semmone saari joka täynä pesiä ja paskaa. ympyränmuotoinen hiekkasaari joka aina tulikuumaa vettä täynnä :D (tosin aika paskaista vettä) lintuja tapettu ja iltasin vedellään crossipyörillä (crf250r) ja lintuja senjälkeen monen sadanmetrinsäteellä :DD


      • kikkel1

        letonnokka on muutes siinä, teidän matkailu'tien' vierestä vasemmalle


    • +40

      Tuskin nyt kaikin keinoin yritetään virkistysmahdollisuuksia rajata. Suomella on merenrantaa 6300 km ja kaikenkaikkiaan merenrantaa 46200 km, kun otetaan saarien rannat mukaan. Lisäksi tulevat jokien ja järvien rannat, yhteensä 268500 km. Kai siitä nyt pari kilometriä voi luovuttaa luonnonsuojelulle Leton rannoilta ja kieltää moottoriajoneuvoilla ajelu.

      Leton tien loppupäässä on hyvä käydä uimassa, tosin joutuu sielläkin autolta kävelemään parkkipaikalta rannalle jopa kymmeniä metrejä, koska maastoliikennelaki kieltää maastossa ajamisen ilman maanomistajan lupaa. Nykyihmiset ovat ikävä kyllä osaksi niin velttoja pullakätisiä möhömahoja, etteivät pääse enää kävelemään ilman asvalttia. Heille voikin suositella lähikuppilan terassia, ei hiekkarantoja.

      Se, ettei näe tai huomaa linnunpesiä maassa tai kasvillisuuden seassa, ei ole mikään ihme. Linnut osaavat tarkoituksellisesti naamioida pesänsä huomaamattomiksi. Usein sen huomaa vasta sitten, kun on jo astunut päälle.

      • Atletico madrid

        Laukkanen on muuten hajoittanut linnunpesiä letolla, astumalla päälle jne. Sitten vouhkaa sen naturansa kanssa. Kalajoeltakin voisi kieltää vihreä puolue seuraavissa vaaleissa, tai ainakin toivon , että niitä ei äänestetä. Ne vastustaa kaikkea mahdollista.


    • väritön

      Minä vastustan tuulimyllyjen rakentamista. Ovat rumia meluisia ja kalliita veronmaksajain rahoilla tuettuja maisemanpilaajia, niistä ei tule sähköäkään kuin nimeksi. Vastustan ydinvoimalan rakentamista, ovat hirveän kalliita ja vaarallisia. Kannatan Naturaa. En ole vihreä, en sininen enkä punanen tai minkään muunkaan puolueen värinen.

    • ,,,,,,

      ,,,,,,,

    • Letolla asuva

      Käytiin uimassa Letonnokalla. Eihän muillekaan luonnonsuojelualueille, etenkään lintujen pesimäaikaan pääse moottoriajoneuvolla. Aivan hyvin joutaa kävelemään sen 300 metriä Kalajoen parhaalle rannalle.

      Lisäksi heti Holmanperän jälkeen Letontie muuttuu yksityistieksi. Sen voi todeta, kun ajaa rajoituksen mukaan 50 km/h ja ehtii lukea kyltin :)

      • Leton tuntija

        Nyt taas puhuu letolla asuva paskaa samalla suulla millä syö.
        Täytyy heti todeta luonnon suojelualue alkaa tämän letonnokantien vasemmalta puolelta letonnokanpäästä.Ja se alue mikä on luonnonsuojelualutta ei varmaankaan kukaan ole menossa eikä mene.Se hiekka rantahan ei ole sitä aluetta ja siellä saa vapaasti kulkea.Täytyy vielä todeta että hyvin on luontoa suojeltu kun menin leton nokalta vihaspauhaan niin en yhtään lintua nähnyt koko matkalla.Ennen piti olla jokin huiskin kädessä kun sai pelätä tiirojen hyäkkäävän päälle.Nyt on luonto suojellut ettei linnutkaan uskalla enää pesiä letolla.


      • Nils mökkiläinen

        Joutaa kyllä, mutta jos saa sairaskohtauksen siellä, sinne ei ole mahdollista saada apua., Mitä tulee letontien yksityisyyteen, se kyltti ei pidä paikkaansa, vaan se laitettiin siihen kun tulva-aikana sinne jäi saarroksiin siellä olevia ihmisiä, jotka ei asu siellä eikä ole mökillä. Sinne saa kuka vaan mennä, kukaan ei omista sitä tietä, paitsi Kalajoen kaupunki. Mutta niissä kylteissä lukee, että omalla vatsuulla tulva-aikana siellä. Se on se pointti yksityisyyden kanssa. Jos olisi yksityoinen tie, kait kaupunki laittaisi puomin siihen? Ja kuka sitten pääsee äijön satamaan jne. Eli nyt tuo ylläoleva kommentti on jonkun viherpiipertäjän tai luonnonsuojelija oikku kirjoittanut?


      • Suojeluataiei
        Leton tuntija kirjoitti:

        Nyt taas puhuu letolla asuva paskaa samalla suulla millä syö.
        Täytyy heti todeta luonnon suojelualue alkaa tämän letonnokantien vasemmalta puolelta letonnokanpäästä.Ja se alue mikä on luonnonsuojelualutta ei varmaankaan kukaan ole menossa eikä mene.Se hiekka rantahan ei ole sitä aluetta ja siellä saa vapaasti kulkea.Täytyy vielä todeta että hyvin on luontoa suojeltu kun menin leton nokalta vihaspauhaan niin en yhtään lintua nähnyt koko matkalla.Ennen piti olla jokin huiskin kädessä kun sai pelätä tiirojen hyäkkäävän päälle.Nyt on luonto suojellut ettei linnutkaan uskalla enää pesiä letolla.

        Käyppä kahtoon niiltä P-alueilta kartoista, mikä on kiellettyä aluetta kesällä...Hyvin näkyy, mutta kukaan ei noudata. Ja jos ei lintuja näy niin Optikko on paras paikka korjauttaa näkönsä.......


      • Hyvatpiipertajat
        Nils mökkiläinen kirjoitti:

        Joutaa kyllä, mutta jos saa sairaskohtauksen siellä, sinne ei ole mahdollista saada apua., Mitä tulee letontien yksityisyyteen, se kyltti ei pidä paikkaansa, vaan se laitettiin siihen kun tulva-aikana sinne jäi saarroksiin siellä olevia ihmisiä, jotka ei asu siellä eikä ole mökillä. Sinne saa kuka vaan mennä, kukaan ei omista sitä tietä, paitsi Kalajoen kaupunki. Mutta niissä kylteissä lukee, että omalla vatsuulla tulva-aikana siellä. Se on se pointti yksityisyyden kanssa. Jos olisi yksityoinen tie, kait kaupunki laittaisi puomin siihen? Ja kuka sitten pääsee äijön satamaan jne. Eli nyt tuo ylläoleva kommentti on jonkun viherpiipertäjän tai luonnonsuojelija oikku kirjoittanut?

        Onsehyvä, että edes joku pelkää viherpiipertäjää...Muuten Suomenmaa kaivetaan asfaltille kokonaisuudessaan...sitten ei ole enää mitään vihreää...


    • 6+18

      Leton yksityistie tarkoittaa, että jakokunta huolehtii tien kunnostuksesta ja ylläpidosta. Varat tienpitoon kerätään kaikilta mökkiläisiltä tienhoitomaksuina.

      • mari18

        Pitäiskö kauungin tiet myydä jakokunnalle? Saisivat kerätä asukkailta rahaa pyöräteiden jne. kunnossa pitämiseen. On nimittäin oikeasti erittäin hyvässä kunnossa ja hyvä asfaltti leton tiessä. Mutta ajokieltoahan sillä tiellä ei ole eikä tule olemaan vaikka tuolla aiemmin joku sitä toivoi letolla asuva. Mutta hyvä, ettei ole rajoitettu tien käyttö, voisi tulla polemiikkia :) Yksi asia mikä pitäisi kieltää kuitenkin leton tiellä. Sinne menee välillä Linja-autoja, ja niiden kyydissä on lintu bongareita. Sitten ne kävelee pitkin ja poikin ja talsii pesät hajalle, niille vois laittaa ehdoton ei kyltti. Siis linja-autoilla ajo kielletty. Vaika kuin Laukkanen kuin hommaa niitä sinne bongaileen.


    • olavi grandström

      Empä jaksa uskoa että tuonne rannalle menevälle tienpätkälle tulisi ruuhkaa vaikkei mitään kiviä oliskaan, letonnokan ranta on niin matala ettei siellä käy kuin lapsiperheitä, aikasille on parempiakin uimarantoja tarjolla. Ja eikai tienhoitomaksun maksaminen oikeuta katkaseen muilta kulkua sillä tiellä?

    • vaakku1

      Lokkiyhdyskunta on tainnut muuttaa tuonne Lettoon...

    • etteitotuusunohdu

      Ja vanhoja runkkariukkoja yleensä iltaisin,että ei paljon viitti lapsien kanssa uimaan sinne mennä.Voi olla,että ranta on jopa suljettu juurikin noiden lieveilmiöiden vuoksi.

    • letonnokka

      Letonnokan tietä kuljettu jo varmaan 200 vuotta, tietenkin vanhuudenpäivillä alkaa eläkeläisiä autot vituttaa kun nuoret yrittää päästä uimaan ja paneskelemaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe