rustokorun ottaminen

pelkääjä

Eli aloin täs miettii et haluun jossai vaihees ottaa toiseen korvaan rustokorun, ihan sinne yläosaan (outer conch) ja haluisin vähän lisätietoo siit :) kiitos jos joku vastaa :) nii eli: 1. Mul on aika hyvä kivunsietokyky mut aloin kuitenki hermoilemaan että mitä jos se oikeesti sattuu iha helvetisti, ku jotenki rusto on nii paksua nii tiiättekö ketää jolla ois oikeesti sattunu se ihan kauheesti tai sillai... 2. Kauan se kestää laittaa lävistäjällä ja siis pidetäänkö sitä neulaa siinä kauankin paikallaan kosk must tuntuu et mulle saattais tulla paniikki ku tunnen et se neula on läpi mun rustosta... xd
3. Sanokaa helsingissä jtn hyviä lävistysliikkeitä jos on oikeesti _ammattitaitoinen_ lävistäjä ja sellanen joka sais rauhoteltuu jos tulee paniikki :D ja mikä niiden ikäraja ja riittääkö jos vaan on joku lupalappu xd
4. Oon 14 v ja haluisin sen jo kohta ja pelaan korista nii voisko se sillai haitata siihen ku hikoilee... teippaisin sen kyllä aina treeneihin :) ja jos joku muukin on ottanu sen tän ikäsenä tai nuorempana nii mitä teijän vanhemmat sano siitä?
5. Ja oikeesti sanokaa et kannattaako sitä oikeesti pelätä sitä laittamista ku stressaan ain kaikesta ennen sitä ja sit ku se on ohi nii oonki sillai et miks ees hermoilin tällasesta :D
Ja kiitos jos vastaatte :)

6

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wolfiee

      No ite otin just kyseiseen paikkaan n.vuos sit ja pikkasen se nipisti vaa mut se on tosi yksilöllistä että kuinka paljon se sattuu. Älä ihmeessä sen takia jätä ottamatta että pelkäät sen sattuvan koska se on vaa pieni hetki kun kirpasee :)

    • :-)

      Ite otin ruston 14 vuotiaana ja vanhemmille se oli ok. Ei sattunu ollenkaan ja parani tosi hyvin!

    • supdupa

      Moi!
      Missä toi kannattaa ottaa Helsingissä (tai muualla Pääkaupunkiseudulla), ettei maksais 45-60 euroa, ku muutamas paikas on nii kallis :(

      Siis edullinen rustokoru voisin maksaa enintää 30 e.

    • infohaukka

      -Mielestäni perusikäraja on 16 vuotta. Jos huoltaja ei tule sun mukaan, niin tarvitset mukaan lupalapun, jossa on lävistettävän nimi, huoltajan nimi sekä puhelinnumero. En ole varma pitääkö lapussa olla myös lävistettävän sotu(=sosiaaliturvatunnus). Ja olisi myös hyvä jos huoltaja on yhteydessä lävistäjään ennen lävistystä. Noilla toimenpiteillä nyt ainakin luulis, että saat sen lävistyksen. :)
      -Kannattaa kysyä lävistäjältä tosta hikoilusta ja muutenkin kertoa koripallo harrastuksesta. En tiedä, onko koripallossa suuri riski, että esim. pallo osuu korvaan tai jotain sinne päin, mutta kaikki ylimääränen paine ym. hidastaa tietysti paranemista.
      -Neuvoisin myös ottamaan ihan rennosti, kun se ite lävistäminen on niin nopeesti tehty. Ja tietty, kun hoidat sitä hyvin nii hyvä tulee:)
      -Noita hyviä lävitysliikkeitä Helsingistä löytyy varmaan ihan Googlen kautta ja samalla varmaan löytyy kokemuksia kyseisistä paikoista.

    • Forward_helix98

      Moikka! Ite oon 15, täytän lokakuussa 16. Otin tässä heinäkuun alussa elämäni ensimmäisen lävistyksen/rustokoru, joka on 2x forward helix (siis vierekkäin 2 reikää).
      Kävin Tampereen Putka Tattoossa, ja siellä se mun mielestä kävi yllättävän nopeesti. Oikeesti se itse lävistys ja se ns. "h-hetki" kestää ihan oikeesti semmosen 0,3 sekuntia. Mullakin on mun mielestä hyvä kivunsietokyky, ja musta se lävistys oli niinkun täysin siedettävää. Ei se ollu mitenkään sanoinkuvaamattoman kovaa.
      Se tuntu just siltä, ku kuvittelee työntävänsä neulan korvasta läpi, eli aika kova semmonen polttava aalto siin jotenkin tuli, ja sit se tietty nipisti(:
      Mun mielestä operaatiossa oli ehkä ikävintä se "ruts" ääni, joka kuulemma kuuluu tosi usein lävistettäessä ja oikeestaan aina rustoa lävistettäessä.

      Mää otin ton lävistyksen ihan äidin luvalla (vaikka ikä ois riittäny, et vaan oma päätös ois riittäny). Ja kyl mää siitä muillekkin tutuille oon puhunu, mut en mä juuri negatiivista palautetta oo saanu. Korvat ei oo varmaat niin pahat lävistettävät (oma mielipide) ku voi kumminki pitkillä hiuksilla/hatuilla/huiveilla peittää.

      Tosta hikoilusta en osaa sanoo. Ite en oo juuri peitelly omaa rustokorua, mut ahkerasti oon putsaillu mut silti on kipee. Ja hoito-ohjeissa (joissakin) sanotaan, et pitäis tosiaa välttää hikoilua) :D (ollu mulla siis kohta kuukauden).
      Mutta kyl mä oon sitä mieltä, että sinne vaan huoletta ja reippaana liikkeeseen (varmuuden vuoks) vanhempien luvan kanssa, niin hyvä tulee! Musta se kipu on sen lävistyksen arvosta!
      Kiitos olen puhunut! :D

    • tietämätön

      kyselisin industrialista kun rustossa sekin on että oon ottamassa sen ens viikolla mut harrastan myös ratsastusta joten hankaako se erityisen pahasti siihen lävistys kohtaan sitten?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe