DI ja lyhyt matikka

lyhytmatikkajäbä

Tosiaan pääsin sisään teknilliseen yliopistoon ja aloittelen sähkötekniikan fuksina nyt syyskuussa. Lukiossa en lukenut pitkää matikkaa kuin pari kurssia, jonka jälkeen vaihdoin lyhyeen matikkaan jossa tuli sluibailtua. Fysiikkaa luin sentään koko oppimäärän, joskin huonolla menenstyksellä johtuen lähinnä siinäkin tapahtuvasta laiskottelusta. Vaikkei luonnontieteet tuolloin paljoa kinostanutkaan, tiedän että ala on omani ja kiinnostus alkoi heräämään uudelleen.
Fysiikkaa osaan melkoisen hyvin jo joten en usko että sitä tarvitsee juurikaan kertailla, mutta pitkä matikka on aika lapsenkengissään. Kannattaisiko minun nyt ennen koulun alkua opiskella sitä itsenäisesti vai luotanko vain siihen että koulussa sitten opin? Tietysti olisi kannattavaa opiskella jo nyt.

12

3658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 88333

      Paljonko sait pääsykokeesta? Helpompi arvioida tasosi.
      mihin teknilliseen pääsit?

      Ps. Varotus: sähköön helppo päästä, mutta ei kuulu helpoimpiin aloihin.

    • 19+11

      Tarjoaako yliopistosi kertauskursseja johdatuskursseina yliopistomatematiikkaan?

    • Dippa-inssi

      Ehdottomasti laske pitkän matikan kirjoista: 5, 7, 8, 9 ja 10 perustehtävät läpi. Ainakin Laudatur ja Pitkä Sigma -kirjasarjoissa on laitettu erikseen osio I ja osio II -tehtävät. Kun laskee vaan ne perustehtävät läpi joka kirjasta, niin sulla on ainakin sitten sellaset perustaidot hallussa kuten: vektorit, tulon derivaatta, osamäärän derivaatta, yhdistetyn funktion derivaatta, logaritmifunktion derivaatta ja sitten trigonometriset funktiot ja niiden derivointi sekä kaikkien näiden perusfunktioiden integrointi. Siinä tapauksessa, jos näitä perustaitoja ei viitsi opetella, niin olet korvia myöten paskassa matikan kurssien kanssa. Koska kaikki kurssit on suunniteltu sillä verukkeella, että opiskelija Hallitsee nämä perusasiat ennestään.

    • Arvaus

      Arvaan, että pääsit LUTiin. Parempiin teknillisim yliopistoihin tuskin lyhyellä matematiikalla on asiaa...

      • lololololdgdgfd

        Tsekkaa tän vuoden Vaasan, Oulun ja Turun pisterajat.


      • HBuaaahhHHHH (:

        Että sitten läppää heitit faktan nojalla. Yleisesti ja naurun kohteena lutin matikkanerojen taso.


      • erttrrefjj
        HBuaaahhHHHH (: kirjoitti:

        Että sitten läppää heitit faktan nojalla. Yleisesti ja naurun kohteena lutin matikkanerojen taso.

        Myötähäpeetä kompaten, heh!


    • 4+11

      No kannattaako sinun nyt lähteä yliopistoon "sluibailemaan", kinostuskin varmasti vähenee asiaa opiskellessa. Tee itsellesi palvelus ja ala vaikkapa varastotyöntekijäksi. Yliopisto ei ole laiskimusten paikka eikä mikään lepokoti. Ole rehellinen itsellesi.

    • SAP-päällikkö

      Itse olin täsmälleen samassa tilanteessa kun aloitin TTY:llä aikoinaan. Sonta lensi tuulettimeen heti alussa ja jouduin omatoimisesti opiskelemaan pitkän matikan kaiken muun ohessa. Tämä siksi, että pääsisin insinöörimatikoista edes läpi. Suurimmat ongelmat opinnoissa tulivat vastaan differentiaali- ja integraalilaskentaan liittyvissä kursseissa. Mutta oli joukossa myös itselleni helppoja matikan kursseja, kuten todennäköisyys-, tilasto- sekä matriisilaskenta.

      Taktiikkaani oli käydä matikan kursseja muutama vuodessa, ja suosin luentoryhmiä joissa oli hyvät luennoitsijat. En luovuttanut vaikka seinä tuli eteen monesti, siinä missä monet pitkän matikan lukeneet lopettivat leikin kesken ja lähtivät amkkiin. Lopulta sain kurssit suoritettua, valmistuin kandiksi ja aloitin heti diplomityön tekemisen. Valmistuin seitsemän vuoden opiskelujen jälkeen ja sain diplomityöstäni arvosanaksi nelosen.

      Minulla oli todella paskat lähtökohdat koko DI tutkintoa ajatellen. Jälkeenpäin ajateltuna olen todella ylpeä itsestäni. Jos minä siihen pystyin niin pystyy kuka vaan. Perslihaksista tuokin lopulta on kiinni.

      Toivotan sinulle jaksamista opintoihin. Tie ei ole helppo, mutta lopussa kiitos seisoo.

    • dasdsaasdads

      Juuh eli ekoista matikankursseista molemmissa tulossa vitonen, melkein täydet pisteet tullut välikokeista tähänkin saakka. Kiitos vain turhasta pelottelustanne

      t. AP

    • suojl

      Opiskelen tällä hetkellä sähkötekniikkaa ammattikorkeakoulussa. Takana lukion pitkä matematiikka ja lyhyt fysiikka. Matematiikka ollut helppoa, fysiikkaa olen joutunut lukemaan paljon.

      Mieli tekisi kuitenkin päästä yliopistoon opiskelemaan ensi keväällä. Olen selaillut vanhoja pääsykokeita ja ovat näyttäneet minun silmissäni aika vaikeilta.

      Koulutusohjelma jonne pyrkisin, on koekiintiön alimmat pisterajat ollut siinä 12 pintaan viime vuosina. Olisiko palstalaisilla vinkkejä kokeeseen valmistautumista varten?

      Vaikka en yliopistoon pääsisikään, ei se hirveästi minua jäisi harmittamaan. Voihan sen maisterin tutkinnon suorittaa vaikka sitten ammattikorkeakoulun jälkeen.

      Ja mitä tämä tarkoittaa?

      "Matematiikan, fysiikan, kemian ja yhteiskuntatieteen kokeista annetaan valintapisteitä 0-20. Diplomi-insinöörin hakukohteisiin pyrkiville tarkoitetuissa valintakokeissa hakijan on täytettävä edellä mainittu kynnysehto. Koepisteet muunnetaan valintapisteiksi kertomalla luvulla 5/9, paitsi yhteiskuntatieteen koe kertomalla luvulla 1/3."

      Jos teen fysiikan ja matematiikan kokeet, niin saamani pistemääräni kerrotaan luvulla 5/9 ja saatu luku on sitten lopullinen pistemääräni? Eikö maksimi pistemäärä tällä logiikalla olisi 40*(5/9)=22,2?

      Mitä en ymmärtänyt?

      • teekkari

        Kokeen tehtävistä tulee pisteitä 36 pistettä per koe (6 tehtävää joista jokasesta 6 pistettä) joka sitten kerrotaan luvulla 5/9 josta tulee siis 20.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe