Millanen kaupunki kerava on?

saga1

Ollaan puolisoni kanssa muuttamassa lapista töiden ja opiskelujen perässä Keravalle. Hirveästi tietoa kaupungista ei ole. Olisi kiva kuulla kaupungista mielipiteitä ja ennenkaikkea Jaakkolan kaupunginosasta :)

13

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinkuu

      Olen ollu Keravalainen 15v ,Lapista itekin lähtöisin ja tervetuloa pieneen mukavaan kaupunkiin mistä on helppo lähteä minne vaan jos haluaa jossain käydä! Kerava rules!Jaakkola on pieni alue ja palvelut,asemat,kaikki muutama sata metriä sinnetännetonne!

    • Muuttopohdintaa

      Samat aatteet täälläkin. Jospa eläkepäiviksi Keravalle. Mistäpäin kannattaisi kerrostaloasuntoa katsella?

    • sinkuu

      Lukuisia mukavia kerrostaloalueota keskustan lähettyvillä,paras ehkä Sompiossa olevat ,unohda Savio ja Kilta,niitä en suosittele.

    • Saviolainen

      Savion on kymmenen asutun vuoden kokemuksella mielestäni oikein kiva ja rauhallinen paikka. Itse asumme omakotitalossa, mutta kerrostaloloaluekin vaikuttaa ihan asialliselta. Hyvä kauppa vieressä ja viiden minuutin kävely Savion asemalle. Killasta en osaa sanoa mitään

    • ei kertsuun

      valitettavan ruma

    • Suosittelen tulemaan

      Ihan tämä on jees! Rauhallinen, pieni kaupunki pääradan varrella.
      Ostosmatkan jälkeen Hesassa, on aina mahtavaa tulla takaisin Keravan rauhaan.

      Suurten vesistöjen läheisyys puuttuu, mutta pieniä puistoplänttejä löytyy.
      Pyöräilyteitä on joka suuntaan ja esim. Tuusulan rantatie on aivan ihana kulttuurimaisemineen.

      Keravalla järjestetään joka vuosi maan kuulut Valkosipulifestivaalit, Sirkusmarkkinat ja Kansainväliset markkinat. Keuda-talolla on paljon konserttitarjontaa ympäri vuoden, kuntosaleja joka kadun kulmassa, Kansalaisopistolla runsas monipuolinen kurssitarjonta, on uusi kirjastotalo ja Cafe´ Intron intiimit musiikki-illat.

      Harmikseni totean, että näin laihoina vuosina ovat monet kauppaliikkeet sulkeneet ovensa, mutta eiköhän sekin asia vielä vuosien mittaan korjaannu! Toivotaan ainakin!

      Jaakkolasta on vain muutama sata metriä aivan Keravan ydin keskustaan ja lähijuna-asemalle. Jaakkolasta löytyy hyvä päivittäislähikauppa Alepa, Litdl, Tarjoustalo, Jysk, HongKong, Pizza Napoli ym.
      Kiltaan en minäkään muuttaisi, enkä kyllä Saviollekaan. Muut alueet ovat mielestäni ok.
      Tervetuloa vain Keravalle!

    • ei sinne

      Keravan Jaakkolassa pidetään koiriakin parvekkeella ympärivuorokauden, tosi mukava alue asuskella! Kannattaa lukea lemmikit/koirat/saksanpaimenkoira!

      • Lintulammenkatu

        Jaakkolassa asuu paljon sivistymättömiä koiran omistajia, jotka eivät korjaa koiriensa jätöksiä. Talvisin on näky kuvottava, kun koirat tekevät tarpeensa kerrostalojen ulko-oville ja kävelyteiden varsille. Siinä on monen lapsen kengänpohjat ja ulkoiluhaalari koiran jätöksissä!


      • Koira parka!!!!

        Sääliksi käy tuo kyseinen saksanpaimenkoira Lintulammenkadun parvekkeella!
        Törkeitä ihmisiä, jotka eivät ansaitsisi omistaa tuota viatonta koiraparkaa!!!!!!


    • suosittelen

      Muttanut Keravalle 3 vuotta sitten ja olen tykännyt kyllä tosi paljon. Asuttiin Jaakkolassa 2,5 vuotta ja se on mukava paikka asua...ainoa mikä siellä häiritsi oli tosiaan ne koirien kakat talviaikaan varsinkin. Mutta rauhallinen paikka ja kaikki lähellä...kirppareitakin pari. Nyt olemme muuttanut Saviolle pienempään asuntoon ja asumme nyt ihan Savion juna-aseman vieressä...ollaan tykätty asua täällä. ihana rauhallinen paikka ja hyvä K-kauppa lähellä ja erittäin hyvä pizzeria ja kuntosali ja löytyy myös R-kioski tuosta ihan vierestä. Posti toimii kioskin yhteydessä, ja pankkiautomaattikin on kioskilla. Jos baareja kaipaa niin niitäkin löytyy pari...onneksi ei enempää. Kivoja leikkipuistoja on vieressä ja koulu (jos on sen ikäisiä lapsia. Keravan keskustassa on Prisma ja Cittari, löytyy opikkoja, heseä, mäkkäriä, posti, apteekkeja2, S-market ja kaikenlaisia pikku kauppoja ja baareja.

      Kiva alue tämäkin kaiken kaikkiaan...ja parasta että juna-asemalle kävelee 5min :)

    • aiemminKeravalainen

      Valkosipulifestivaalit ja Sirkusmarkkinat tuhottiin aikanaan totaalisesti, kun ne herätti paikkakunnan porvaristossa pahennusta. Ne oli jo vuosituhannen alussa vain kalpea muisto alkuperäisistä.

      Kerava on mahtava pikkukaupunki. Oikeasti voi kävellä mihin vaan. Keravalla on kaupunkirakenne, vaikka se on pieni. Siitä se johtuukin.

    • kataonna

      Keravalla ei ole ostoskeskusta, kenkäkauppaa, huonekalukauppaa jne. Täällä on kävelykatu, missä kulkee pari ihmistä joka päivä ja puolet liiketiloista tyhjänä. Joten on kyllä rauhallista, tosi rauhallista.

      • Keravasta ...

        Onhan Keravalla K-kenkä, Prisman ja Aleksi 13:sta kenkäosastot, Intersportin urh.jalkineet, siis kengissä löytyy. Keravalta puuttuu huonekalukauppa, sähköliike, elokuvateatteri, juna-asemalta lipunmyyntitiski, työ- ja elinkeinotoimisto ja verotoimisto. Kaipaan myös lisää pieniä vaatetusliikkeitä naisille.

        Aasialaisesta ruokatavarakaupasta on tullut tärkeä minulle. Sieltä löydän kaikenlaiset pavut, linssit, mausteet yms. ja vieläpä edulliseen hintaan.

        Välimerellisen säväyksen Keravalle antaa kotoisa Café Intro, jonka musiikki-iltojen asiakaskunnan ainoa yhteinen määrittäjä on ennakkoluuloton rakkaus monenlaiseen musiikkiin laidasta laitaan.

        Erikoismaininnan ansaitsee Keravan kirjasto joka on aivan mahtava paikka monipuolisen ja runsaan kulttuuritarjontansa vuoksi. Kirjastosta on tullut keravalaisten yhteinen olohuone.

        Kyllä Keravalta näitä valopilkkujakin löytyy ja sitäpaitsi ovathan keravalaiset mukavan välittömiä kun vertaa vaikka Stadissa asuviin nirppanokkiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe