Onko tämä supistelua?

Tyhmä ekakertalainen

Selkä on ihan tolkuttoman kipeä, ikään kuin krampissa asennossa kuin asennossa. Ajoittain on samanlainen ponnistamisen tarve kuin suolta tyhjentäessä. Voi kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta olen ensisynnyttäjä, enkä tosiaankaan tiedä, että milloin sairaalaan pitäisi lähteä...Nyt menossa 39 4. Kipukynnykseni on aika korkea, joten pelkään, että en tajua oikeaa aikaa lähteä, kun jonkinasteista harjoitussupustuksia on ollut viikolta 20 lähtien.

5

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jpgkbö

      Kannattaa varmaan soittaa synnärille ja kysyä, koska voihan sulla olla synnytys käynnissä, kun kerran on ponnistamisen tarvetta.

    • pontsou

      Itsellä oli ponnistamisen tarpeen tunne viimeiset muutaman päivän ennen varsinaista synnytystä. Oli siis oikein kunnolla tuskainen olo koko alapäässä. Harjoitussupistuksia tuli säännöllisesti (n. 10min välein) myös muutamana päivänä ennen synnytystä. Olet varmaan kuullut jonkun sanovan "tunnistat kyllä sitten oikean supistuksen"? Itse olin ensisynnyttäjänä aivan raivon partaalla tuon kanssa, mutta pitihän lopulta sitten paikkansa, kuudelta aamulla heräsin ekaan kunnon kivuliaaseen supistukseen ja 7h päästä vauva syntyi. Koska itsellä myös korkea kipukynnys, tajusin kuitenkin lähteä sairaalaan vasta tunti ennen synnytystä, kun kaikki olivat pelotelleet että jos lähtee liian aikaisin saattaa synnytys pysähtyä. Supistusten välissä kastelin kukkia ja pakkasin sairaalakassia. Olinkin sitten 9,5cm auki ja suoraan ponnistelemaan kun sairaalaan päästiin.

    • EiHätää

      Hei älä hätäile. Kyllä sinä sitten todella tiedät kun on tosi kyseessä! Kyllä luonto siitä huolen pitää. Onko sinulla kuinka pitkä matka sairaalaan? Jos tulee kiire, voi aina tilata ambulanssin!

    • laulujoutsenkin

      "Olet varmaan kuullut jonkun sanovan "tunnistat kyllä sitten oikean supistuksen"? Itse olin ensisynnyttäjänä aivan raivon partaalla tuon kanssa, mutta pitihän lopulta sitten paikkansa".
      Minulla aivan sama juttu! Kysyit missä tahansa supistuksen tunteita, ja kaikkialla sama vastaus "kyllä sinä sen huomaat sitten", joka kyllä piti paikkansa.

      Itse kuvailisin supistuksia niin, että sellaisen tullessa, kaikki huomio kiinnittyy kipuun. Itse en huomannut selkäkipuja, tuntui kuin olisi pahimmat kuukautiskivut kertaa miljoona mahaa nipristi todella tukalasti.

      Joskuis luin sellaisen neuvon missä sanottiin jotenkuten näin: "Jos sinua supistaa ja rupeat laittautumaan sekä pakkaamaan synnärille lähtöä varten, ei ole vielä aikasi lähteä. "Oikean" supistuksen tullessa et mieti ulkonäköäsi, etkä tavaroitasi laukussa, vaan haluat suoraa päätä synnyttämään."

      Tsemppiä!

    • fiona213

      Jep. Oikea supistus SATTUU. Keskivartalo selkä ja reisien etuosat tulessa ja ikäänkuin puristuksissa, aivan kuin sisuskaluja väännettäisiin kuuman tangon ympärille. Kipu vie kaiken huomion ja pitää ottaa tukea jostakin ja keskittyä laskemaan sekunteja että koska menee ohi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe