Rauhallista

28x...

on palstalla niinkuin Egyptissäkin. On hienoa että maassa on nyt rauha täysipäisten sotilaiden astuttua valvomaan pöllöpäämuslimien rosvolaumoja jotka ehtivät tappaa kristittyjä satamäärin.
Egypti on nyt avannut rajansa palestiinalaispakolaisille. Olisiko nyt muutama kymmenen hasapäätä eksynyt rajan yli? Ei viehätä maa heitä ei. Ovat mieluimmin Gazassa Israelin pommitettavina kuin muslimien tapettevina.
En nyt tiedä joko suomi- mumelot ovat pääsemässä Hurghadaansa Mohamedien huijattaviksi? Pitävät paikasta aivan sikana ja toivonkin että sinne menevät pois täältä haisemasta.

17

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mro

      Uskallanko matkustaa marraskuussa marsa alamiin, jos haluan "tulla ryöstetyksi"? Piyäis päästä johonki avokin kanssa ja aateltiin tota mestaa.

    • 28x...

      Kiitän vastineestasi hyvä hra mro. Uskon että voitte aivan vapaasti ja pelotta mennä toivomaanne turistirysään joka ei oikeasti ole edes Egyptiä vaan varsin rankasti vartioitu alue. Sinne eivät ählämit rynkkyineen pääse. Tulette olemaan siellä varsin turvassa. En sanonut että siellä tulisi ryöstetyksi vaikka sekin on mahdollista jos ette ole varuillanne. Mohamedien huijattaviksi joudutte väistämättä. Jos maksatte puolet heidän pyytämistään paskatavaroista- ja palveluista olette joutuneet huijatuiksi. Kotomaahan tultuanne huomaatte mitä roskaa olette tulleet ostaneeksi. Kehoitan Sinua pitämään avokkia rankassa vartioinnissa. Jollet sitä tee niin Hän joutuu varmasti raiskatuksi. Siellä on likaista ja hirveää ja kaikki paikalliset kokit tulevat räkimään ruokiinne joten vatsatudeilta ette voine välttyä.

      • lilli25v

        Moi herra 28x ja terveisiä Egyptistä! Asutaan nyt Aleksandriassa, kun mies sai uuden työpaikan kotikaupungistaan. Hyvin on kaikki sujunut, tosin tämä kova helle tekee sen, että ei jaksa paljon liikkua vaan ilmastoiduissa tiloissa tulee oleskeltua. Mies on töissä pitkälle iltaan ja minä viihdyn hänen siskonsa ja siskon lasten kanssa ihan mukavasti. Kotiaskareita, shoppailua, jos jaksaa lähteä ja arabian kielen opiskelua siskon avustuksella. Hyvää kesän jatkoa herra 28x!


    • 28x...

      Kiva kuulla että Sinulla lilli on kaikki hyvin siellä. Aleksandria on jostain syystä rauhallinen kaupunki, liekö syynä kristittyjen suurempi määrä vai vanhat hienot kulttuuriperimät joihin muslimeilla ei ole ollut sanottavaa. Vanhan Aleksandrian jäänteethän ovat nähtävillä Välimeren pohjassa kaupungin edustalla mutta vain sukeltajille. Onkin mielenkiintoista ajatella maanjäristystä joka on saanut merenpinnan nousemaan niin valtaisasti. Ajatuksiin nousee aivan ukko- Noan arkki joka ei ehkä olekaan aivan tarua...
      Toivoin sinulle kevyitä huntuja jotka varmasti ovat tarpeen. Itse olen käynyt Kairossa 2 x kesäaikana ja tiedän sen helteen tukaluuden. On hienoa että olet saanut varakkaan miehen jolla on varaa ilmastointiin, muutoinhan joutuisit muuttamaan sieltä pois.
      Ekalla käynnilläni kiipesin kännipäissäni pienimmälle niistä kolmesta pyramidista. Nimeä en muista enkä jaksa nyt Wikipediasta katsoa, vakuutan että se on siellä vieläkin. Toisella kerralla ex- vaimo n:o 2:n päälle kameli sylki aika mällin; minä sain naurukohtauksen, vaimo yritti minut tappaa mutta pääsin juoksemaan karkuun. Löysimme itsemme kuitenkin Pyramid- kuppilasta juomasta lämmintä kaljaa ja sitten menimme hotelliin ripuloimaan.

    • Oma maa mustikka

      No viimeinen matkakohteeni tuo Israel olisi, on sentään maita joissa ei tapeta ja osataan kunnioittaa rauhaa.

    • kesäkanerva

      Kävimme kesäkuussa Sharmissa, matka oli e-bookersin kautta tilattu. Sharmissa oli ihan yhtä rauhallista kuin ennenkin, kovasti odottelivat suomalaisia sinne ja toivottivat tervetulleeksi. Aavikollakin kävimme, no problem :)

      • 28x...

        Kivaa kun kesäkanervakin pääsi ihastelemaan paikkoja aavikolla missä ei kasva edes sitkeä kanerva. Oliks' kivaa?
        Oikeassa olet siinä että luihut hameniekat odottavat kuola suusta valuen hölmöjä turisteja sinne huijattaviksi. Nyt raukat kiljuvat siellä aasiensa kanssa nälkäänsä.

        Oma maa mustikalta kysyisin että pidätkö todella Egyptiä parempana maana kristitylle? Sekä on halamajasi mansikka? Kokeilepa matkoja aivan minne musu-
        maahan tahansa niin tulet huomaamaan heidän elintapojensa ihanuuden.
        Punaisen meren turistirannat eivät todellakaan anna maista oikeaa kuvaa.

        Suomi ja Israel ovat taistelleet itselleen itsenäisyyden sekä olemassaolon oikeutuksen valtavin uhrauksin. Suomi- poikia kuoli 88 000, fyysisesti sekä henkisesti haavoittui ja vammautui satojatuhansia. Voidaan vielä nostaa vaakakuppiin siviilirintamien järkyttävät kärsimykset.
        Sinä kehtaat haukkua isänmaatamme mustikaksi!? Häpeä jos osaat!


      • *Habiba*

        Saakos udella montako koneen vaihtoa oli Sharmiin mennessä? Itse menossa myös nyt syksyllä, ajattelin Istanbulin kautta mennä.


    • Rauhallista

      No eihän Sharmissa tai Hurghadassa ole mitään levottomuuksi ollutkaan ainakaan tällä vuosituhannella.

    • 28x...

      Jahas, tämä näsäviisas vetää yhtäläisyysmerkit näiden kahden rähjäisen ja pienen entisten kalastajakylien ja Egyptin välille.

      Hughadassa on 60 000 asukasta ja Sharmissa 40 000, nyt turistikadon myötä on kylien asukasluku pudonnut romahdusmaisesti koska muita tulonlähteitä ei ole kuin turismi. Voidaankin sanoa että näiden tuppukylien asukasmäärä on nyt promillen
      luokkaa Egyptin väestöstä joka on n. 80 000 000. Kairon talousalueella asuu n. 20 000 000 liehuhelmaa.

      Lisäksi tämä on Egypti- palsta ja Kairon tapahtumat määräävät koko maan suuntaviivat. Maan tulevaisuuden ja kehityksen kannalta on poliittisesti täysin yhdentekevää tapahtuuko näissä käpykylissä jotain tai ei.

      • lilli25v

        Herra 28x, tervehdys täältä Aleksandriasta, tukalan kuumuuden keskeltä! Kaksi kuukautta mennyt kuitenkin tosi nopeasti ja toinen mokoma jäljellä. Arabian opinnot jatkuvat, ei mitenkään helppo nakki, huoh. Ollaan kierrelty jaksamisen puitteissa Aleksandriaa ja lähipaikkoja, myös rannalla yritetty olla, tosin varjossa, mutta kuitenkin. On nämä paikallisten tavat monasti kovin erikoisia, mutta toki sen tiesin jo ennen tänne tuloakin, vaan livenä se herättää ihmetystä kaksinverroin enemmän. Olen välillä lueskellut juttujasi Pattaya palstalla ja saanut hyvät naurut jutuistasi, ne ovat toooosi hauskoja minun mielestäni, olkoot muut mitä mieltä tahansa.
        Kesän jatkoja!


      • Rauhallista

        Paitsi että tämä on Egyptin matkailupalsta ja suurin osa matkailijoista (suomalaisista kait siinä 99%) suuntaa noille seuduille (lasketaan Luxorkin noihin seutuihin).

        Mitä väliä, mitä jossain satojen kilometrien päässä on. Kunhan on rauhallista, aurinko paistaa ja sapuska on hyvää ja kaikki on edullista.


      • 28x...
        Rauhallista kirjoitti:

        Paitsi että tämä on Egyptin matkailupalsta ja suurin osa matkailijoista (suomalaisista kait siinä 99%) suuntaa noille seuduille (lasketaan Luxorkin noihin seutuihin).

        Mitä väliä, mitä jossain satojen kilometrien päässä on. Kunhan on rauhallista, aurinko paistaa ja sapuska on hyvää ja kaikki on edullista.

        Hyvä herra/rva Rauhallista.
        Tiedän varsin mainiosti että totta ovat sanasi. Sanoit kuitenkin ettet välitä mitä joissain satojen kilometrien päässä on. Et siis lainkaan tajua edes etäisyyksiä.
        Nuo muutamat kilometrit ovat hyttysen istahtamia tuolla valtavalla mantereella.

        Noiden tuppukylien tulevaisuus on täysin valtaapitävien hallituksien vallassa jotka taasen toimivat Kairossa. Ethän sitä voine kieltää?
        Osoituksena tästä on parvimatkailijoiden stoppi kyliin joiden puolesta rumpua lyöt.
        99:n %:n matkailu on siis nyt evätty. Tottakai sinne pääsee jos on älyä ja uskallusta omatoimimatkailuun. Sinne vain jos mieli tekee... Palveluntarjoaista ei toden totta nyt ole puutetta. Näkevät siellä nälkää koska kalastaa eivät enää osaa muuta kuin turistien lompakoita joita ei enää ole.

        Olen kuitenkin huomannut että palsta on täysin kuihtunut koska taavit mumelit eivät ole ryhmämatkoilleen päässeet eivätkä osaa nähtävästi muualle mennä.
        Suosittelen Turkkia mammoille. Sielläkin on karvaranteet valmiina tartuttamaan erilaisia sukupuolitauteja joita voi sitten tuoda matkamuistoina; ovat kaikenlisäksi aika edullisia...


    • 28x...

      Kiitos lilli25v viestistäsi. On tosi kivaa saada aivan nimimerkkikohtaisia terveisiä.
      Saanhan minä sieltä Thaimaa- osastoiltakin mutta ovat useinkin negatiivisiä kun sielläkin pyörii kaikenlaisia moralisteja. Menisivät jonnekin halleluja- palstoille, kaipa niitäkin on. Suurin osa on kuitenkin vannoutuneita Pattis- faneja joiden päätä ei käännä mikään. On se tavallaan uskonto kait sekin.

      Muistaakseni sanoin että matkasi tulee olemaan tähänastisen elämäsi mieleenjäävin kokemus ja uskon että näin on.
      Olisikin mukavaa kuulla hieman yksityiskohtaisempaa tarinointiasi kulttuurien vastakkaisuuksista jotka varmasti tulevat sieltä lievinä shokkiaaltoina.
      Pienillä turistimatkoilla ei pääse kuin pintaa raapaisemaan. Itse olen villinä veikkona raapaissut hieman syvemmältä kun paikka on tullut. Olikin aina jännittävää seurata reaktioita joita harkitun provokatiivinen käytökseni aiheutti.
      Hyvien tapojen puitteissa tietysti.

      Aleksandria ja kielen opiskelu kuulostaa mukavalta. Suurin anti minkä saat on varmasti elämän laaja- alaisuuden tuntemus joka on jatkossa hyödyksi aivan missä tahansa. Olet satatuhatta kertaa tietävämpi kuin moni muu määrätyissä asioissa ja voit heitellä asiantuntijakommentteja.

      Täällä jo syksy paukkuu päälle; siellä kesä jatkuu vielä jonkin aikaa.
      Toivotan Sinulle menestystä kaikessa mihin ryhdytkin.

    • lilli25v

      28x moi täältä Aleksandriasta! Minulle iski kovaakin kovempi flunssa helteestä huolimatta. Varmaankin tuo ilmastointi on sen aiheuttanut, mutta ilman sitä on liian tukalat olot. Oltiin ennen sairastumistani miehen sukulaisen häissä, aivan upeat kekkerit, pöydät notkuivat mitä erilaisimmista herkuista, oli jopa alkoholijuomia tarjolla. Miehen isä, samoin kuin mieheni, ovat opiskelleet Euroopassa ja omineet sieltä jonkin verran länsimaisia tapoja, eivät ole tiukkapipoja ollenkaan.
      Itse tupakoin, useimmat sukulaiset eivät, mutta ei kukaan ole huomauttanut minulle siitä ja turhaa se olisikin, pidän kyllä oman pääni.

      Olin ihan ällikällä lyöty, kun näin, miten paljon kultakoruja morsian sai, tuntui tosi ihmeelliseltä, kun ei meillä tuollaista tapaa ole. Myös rahaa saivat meikäläisen mittapuun mukaan todella paljon. Sulhanen oli hankkinut heille asunnon ja huonekalut, morsiamen puolelta tuli kaikki liinavaatteet ja kodinkoneita. Saimme kutsun vierailulle heidän luokseen sitten vähän myöhemmin.

      Minulla on kohta synttärit ja kovasti on kyselty lahjatoivomuksia ja sitä, millaisista koruista tykkään, huoh, koruista en paljon piittaa, ainoastaan korvikset ovat mieleeni. Enkä haluaisi ottaa vastaan mitään kalliita lahjoja, enhän kuulu oikeastaan edes sukuun, ainakaan vielä, mutta pitävät minua jo sukulaisenaan.

      Kunhan tästä paranen, niin ollaan menossa Kairon kautta Assuaniin, siellä en ole vielä käynytkään.

      Nyt pakko painua pehkuihin huilimaan, sen verran on hutera olo.

      Herra 28x, mukavaa syksyä sinne kotimaahan!

      P.s. ei ole vielä kertaakaan koti-ikävä vaivannut!

    • 28x...

      Moikka vaan lilli25v ! Kivaa oli kun huomasin että kirjoitit aivan minulle. Palstan lukijat varmasti tuhisevat että miksi nuo eivät siirry yksityisviesteihin?

      On nyt vain niin että tämä palsta on niin kuolemanhiljainen kuin sen tullessa aika on. Mun ja lillin höpötelmille näyttää riittävän tilaa vaikka millä...

      Voi kun oikeesti ikävää flunssasi johdosta. Sitä ei pohjoisnavan tallaaja voi millään tajuta että tuolla voisi vilustua. Lämpöä siellä kai lienee nyt öbaut 35?
      Anteeksi, mutta on hauskaa ajatella että suomi- tyttö pärskii helteessä propelin pyörähdellessä laiskakosti katossa. Ilmastointi on varmastikin siitä huoneestasi suljettu?!

      Voin myös kuvitella paikalliset häät! Varmastikin oli vaikuttava kokemus. Ihan kateeksi pistää. Tuo kultakorujen anto on tuhatvuotinen perinne arabeilla ja mikäs siinä.
      Siinä asiassa kunnioitan arabitapoja että siellä huolehditaan suvusta ja ystävistä. Ohittavat usein jopa omat tarpeet. Aina viedään lahjoja joihin ei aina omat varat edes riittäisikään mutta sen saa varmasti aikanaan takaisin.

      90 % kaikesta kultakaupasta käydään arabien käsien kautta. Sitä ei moni tiedä kuin ei sitäkään että maailman timanttikaupasta 100 % kulkee juutalaisten kautta.
      Kukaan ei ole koskaan nähnyt kylläkään yhdenkään juutalaisen koskaan milloinkaan ostaneen yhtään timanttia.
      Ju juu mutta siitä kullasta. Olin sotilasaikoinani pari x Beirutissa lomalla. Se oli silloin uhkapelin, - kulta -ja asekaupan maailman napa. Las Vecas kalpeni silloin. Muistan ne kultabasaarit; monta sataa metriä kauppoja, joka kaupassa ainaskin tonni kultaa.

      Sitten tuli meillekin töitä kun koko Beirut pommitettiin ihan paskaksi ja olimme aika vieressä ja hommia meille tarjottiin. Ei sitä kultamäärää aaseilla kuljetettu eikä soutuveneillä viety. Oli muuten painava ja hinnakas homma ja maksoivat mullekin sen katselusta ihan sikana. Kolme päivää kesti ja siitä saimme vuoden tilin... kaikenlaisia käätyjä löivät vielä tippinä niin paljon että niskat taipuivat.
      Sittemmin myin niitä ja rälläsin rahat. Ettäs sinne häipyivät... ei ole mikään ikuista ei. Kultakaan.

      Eksyn aina vähän aiheista mutku mua ei sais vain päästää näppiksen ääreen varsinkaan kun olen päässyt vetäisemään piipullisen. Se on satunnaisesti pieni paheeni jonka opin pienenä ja täysin kokemattomana sotilaana kun vanhat, rumat ja ilkeät vanhat jermut mulle opettivat. Sitten niistä arpisista harmaakarhuista vodkaa juotuamme ja pilveä poltettuamme kuoriutuikin pikkuisia pehmopoikia joilla aivan oikeesti oli usein nukkukaverinaan joku pehmolelu. Siinä ne tuhisivat ja puristivat nallekarhua kainalossaan nuo kivikovat ja julmat soturit... tämä oli sitten salaista tietoa.
      Voi hitsi kun koko maailma on niin ihana paikka!!! Haluun halia ihan Teitä kaikkia ihmisiä kun kaikki ovat niin kauniita ja söpöjä ja kilttejä ja kaikki nauraa eikä kellään ole nälkä.

      Ja lilli25v:lle parhaita paranemisia. Kivaa että saat ajoitettua Assuanin reissusi parenemisesi mukaiseksi. On varmasti vaikuttavia tuhatvuotisia paikkoja Niilin varrella. Kun niillä olet niin suljepa silmäsi hetkeksi ja unohda toviksi ulkomaailma, vedä syvään henkeä ja olen varma että tunnet tuhatvuotisen pienen jumaluuden tunteen. Tunnetta ei voi selittää mutta tunteva ihminen sellaisen voi kokea ollessaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan oikeassa tunnetilassa. Egypti on uskomaton maa missä oman menneisyyden jumalansa voi aistia vielä monessa paikassa.(ei koske Hurghadaa etc..)
      En uskokaan että koti- ikävä olisi käynyt edes mielessäsi.

      Egyptin aikasi tulet muistamaan henkisen kasvun aikana. Sillä ei tee tiliä mutta siitä tulee kiva olo kun tietää jotenkin paljon enemmän kuin muut. Voi sieltä sivusta sitten vanhemmiten myhäillä kiikkustuolissa ja kuunnella nuorison kaikkitietäviä haivenpartatarinoita... Siinä ne sitten ihmettelevät että mitä toikin vanha höhlä tossa yksikseen nauraa tohisee?

      • reiska299

        Sun viestejä kun lukee, tulee mieleen miten helvetin vajaa kaveri sä olet, tunge nyrkki perseeseen homo ja ammu ittes! Tarvii joka ketjussa olla selittämässä paskaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe