Onko säköä olemassa

tai vai.

Mielestäni sähköä ei ole olemassa. Koska uskon vaan siihen jonka näen. Koska en näe silmilläni sähköä niin sitä ei ole olemassakaan. Myöskään enkeleitä ei ole koska en näe silmilläni heitä. Myöskään ufoja ei ole koska en näe silmilläni heitä. Myöskään Jumalaa ei ole koska en näe silmilläni heitä. Ainoastaan se todellisuus jonka näen silmilläni on totta. Muu on valhetta kaikki. Vai onko?

11

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • survival game rules

      ei ole olemassa mitään sähköä, jota ihmiset johtaisivat. on vain olemassa vaarallinen energia joka kulkee lankoja pitkin, aiheuttaa syöpää kentillään ja sekoittaa ihmisen omat magneettiset sähkökentät, aiheuttaen ns. aivopierut.
      Nettiääkään ei ole, vaan te puhutte yksin itsenne kanssa kaikenpäivää facepukissa ym. feikeissä, ei teitä kukaan huomaa.
      Te olette kaikki turhia ihmisen näköisiä olioita, joita käytetään huorina suurten ajattelijoiden pelissä.
      90 % teistä täytyy siististi, teidän huomaamatta eliminoida.
      Nice peopple on aina selvinnyt, eli kunniota vanhempiasi ja ole nöyrä taistelija.

    • Mitä sähkö on?

      Sähkö on tapa säilöä ja siirtää energiaa. Kun energia on muutettu sähköksi, sitä ei sinänsä näe mutta voin taata, että sen tuntee. En suosittele mutta esim. virtsaamalla sähköpaimeneen kytkettyyn johtimeen sen voi tuntea.

    • mauritius1

      Onko meitäkään olemassa? Voimmehan olla "muurahaispesä" jonkun isomman katseltavana. Tai vaikka jonkun terraariossa lemmikkeinä, ja se joku katselee kuinka lisäännymme ja kehitymme. Ehkä se joku tuhos dinot kun kyllästy niihin. Mehän ollaan vain kärpäsen paska muitten joukossa. Aurinkokin on vaan sitä varten, että näkee mitä täällä tapahtuu. No, siitäkin fikkarista loppuu joskus patteri vaikka toimiikin ydinvoimalla.

    • apis1

      Yleensä sähkö havaitaan vain välillisesti, mutta erittäin voimakas sähkökenttä vaikuttaa suoraan aistinelimiimmekin. Siperiassa Bratskin voimalassa on terassi, jossa joutuu lähelle hyvin korkeajännitteistä linjaa. Olisikohan 1/2 tai jopa miljoona volttia? Sähkökentän voi tuntea värinänä kehossansa. Koskettaminen metallikaiteeseen tai bussin kylkeen aiheuttaa jo tuntuvan sähkoiskun.

    • Electric

      Sähköä voi nähä silmillä, esimerkiksi ukkosilmalla näkyy salamia, jotka on sähköa. Valo ja kaikki materia on oikeastaan elektromagneettista säteilyä, joten iroonisesti, sähkö on se AINUT asia jota voimme nähä.

      Sitä paitsi meillä on 4 muita aistia paitsi näkö, ja niillä voi havaita maailmaa myös.

      • Näkyvä salama on

        todellakin valoa, ei enää sähköä. Kun energia on sähköisessä muidossa sitä ei voi nähdä.


      • sininen valo
        Näkyvä salama on kirjoitti:

        todellakin valoa, ei enää sähköä. Kun energia on sähköisessä muidossa sitä ei voi nähdä.

        En halua saivarrella, mutta lapsena ((n.13-vuotiaana) kun kaikkea täytyi kokeilla, laitoin polkupyörän dynamon alaosan kieleeni, jolloin sähkö kulki "rullaa" pyöräytettäessä lyhyen matkan suussani aiheuttaen lievän kivun (6 V). Samalla syntyi silmäkulmassa pään sisällä hetkellinen sininen näköhavainto...aina samassa kohdassa. Liekö sähkö kulkenut sitten näkökeskukseen?


    • apis1

      Toki valokin on, kuten Electric sanoo, sähköä. Sähköä on vain yhtä laatua ja se sitä voidaan kuvata sekä kenttänä, että paketteina eli kvantteina. Sen sijaan kaikki materia ei ole sähköä, vaikka materia voidaan niin ikään kuvata kvantteina ja kenttänä. Viime kädessä materia on ilmaistavissa energiana ja päinvastoin. Sillä tasolla sähkölla ja materialla on tietysti yhteys.

      On löydetty yhteys sähkövarauksen, heikon- ja vahvavoiman välille. Ne ovat siis sama ilmiö eri energiatasoilla, mutta gravitaatio on ainakin toistaiseksi irrallinen.

      Lienee arvattavissa, että ap. yrittää filosofista muunnosta solipsismistä. Oppi lähtee siitä ajatuksesta että vain oma kokemus olisi todellista, ainakaan muuta ei voi todistaa. Ei voikaan, mutta solipsismi on monimutkaisempi selitys kuin realistinen, joten Occamin partaveitsen mukaan tulee valita yksinkertaisempi realismi. Partaveitsi taas perustuu siihen todennäköisyyslaskennan ideaan, että yksinkertaisempi on todennäköisempi.

      Kaikki fyysistä maailmaa koskeva tieto on hiukan epävarmaa, täysi varmuus saavutetaan vain matematiikassa ja logiikassa.

    • Ei muuten ole

      Teoriaa löytyy vaikka muille jakaa. Työnnäpä sormesi esim. pappatunturin tulpan hattuun samalla, kun joku polkasee. En suosittele kenellekään, mutta siinäpä konkreettinen todistus ainakin jonkinlaisen sähkön olemassaolosta.

      (teoriaa voi myös vääntää sähköaitaan kustessa)

    • 6+19

      "Koska uskon vaan siihen jonka näen. "
      Jos laitat silmät kiinni, niin et näe tietokoneen näyttöä.

      Sinä et näe minua, mutta uskot minun olevan olemassa.

      Sinä et näe meitä muita kirjoittajia, mutta uskot meidän olevan olemassa koska teet täällä kysymyksiä.

      Tämä onkin hauska pohdiskeltava asia. Pohditaan!

    • Minä en ole ikinä nähnyt sähköä, mutten ole nähnyt lämpöäkään, kuten en painovoimaa, muiden ajatuksia, pölypunkkeja, tunteita taikka ennakonpidätystä. Kuitenkin näiden ilmiöiden vaikutukset voidaan havaita.

      On loppujen lopuksi aivan sama onko tällaisia ilmiöitä oikeasti olemassa vai ei. Jokin aiheuttaa vaikutuksen, joka on mitattavissa ja ennustettavissa. On siten sama millä nimellä sitä aiheuttajaa kutsuu. Kutsuisin kuitenkin sähköä mieluummin sähköksi kuin esimerkiksi taikuudeksi vaikka minulle se pitkälti onkin juuri jälkimmäistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe