Lukio kahteen vuoteen, mites wanhat?

eksyksissä

Olen siis juuri päässyt yhdeksänneltä ja suuntaamassa lukioon. Ajattelin suorittaa lukion kahdessa vuodessa, vaikka olen kuullut että se saattaa olla hyvinkin raskasta.
Haluaisin kuitenkin tanssia vanhojen tanssit [mieluusti oman ikäluokan kanssa], eikä ole minkäänlaista tietoa onko se edes mahdollista...
Joten haluaisin kuulla kokemuksia siitä, miten vanhojen tanssimiset on järjestetty niille, jotka lukion ovat kahdessa vuodessa suorittaneet? Entä miten penkkarit ja abiristeily?
Miten lukio muuten sujui, tekikö missään vaiheessa mieli lyödä hanskat tiskiin ja jäädä vielä kolmanneksikin vuodeksi? Jne. Kertokaa vapaasti mielipiteitä!
Olisi myös kiva kuulla vinkkejä miten esim. kannattaa niitä kursseja järjestellä ja vastaavaa.

6

1423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KimmoGe

      Jonkin verran vaati järjestelyjä lukion suorittaminen kahteen vuoteen.Olin sen verta lihaksikas ja hyvännäköinen kaveri että tanssin vanhat jo eka luokalla pois.Sain jopa daamilta! Ylppärit kirjoitin kahdessa osassa 5 kertaa Laudatur.

      • ahkera_fyysikko

        Saisimpa minäkin... En ole siitä suosituimmasta päästä, mutta tuli kuitenkin pokattua aika kuuma tapaus :3


    • onneamatkaan

      Jos meinaat kahdessa vuodessa suorittaa, niin turha on haaveilla penkkareihin, abiristeilylle tai wanhoihin osallistumisesta. Silloin menet normikurrseille, hoidat eka pakolliset alta ja täydennät muilla kursseilla, että saat 75. Kirjoitat kaiken yhdellä kerralla. (4-5 ainetta)

    • ...?

      Ongelmana kahdessa vuodessa ei niinkään ole kurssien määrä (itellänikin taisi olla n. 70 kurssia kasassa kahden vuoden jälkeen, yhteensä kolmen vuoden jälkeen lopulta n.80) vaan kurssien järjestämisajat. Jos väkisin haluat käydä lukion kahteen vuoteen, kurssien käymisjärjestys muuttuu väkisinkin suositellusta johonkin sattumanvaraiseen. Tämä tarkoittaa, että ellet ole helvetin lahjakas noinniinkuin kaikissa aineissa, ongelmia tulee eteen.

      Huonoilla ylppäripapereilla ei tee yhtikäs mitään, kas kun paremmillakaan ei tee sitten kun haluttu jatko-opiskelupaikka on saatu. Eli itse sanoisin, että 2 vuoden lukiossa ei ole mitään järkeä, varsinkin kun noinden paperien huonot arvosanat on hyvinkin todennäköistä.

      MUTTA jos väkisin haluat sen tehdä, niin ota yhteys opoon heti lukion alettua ja pyydä häntä opastamaan asian kanssa.

    • onnistuu

      Jos paikkakunnallasi on aikuislukio, käy osa kursseista siellä. Se nopeuttaa opiskeluasi helpoiten. Kirjoitat toisen vuoden keväällä tarvittavat neljä ainetta kerralla. Wanhat, penkkarit ja abiristeilyn voit jättää muille.

      Mutta tosiaan, mene heti kun voit opon puheille.

    • 1v+47kurssia takana

      Itsekin olen lukiota kahteen vuoteen vetämässä. Nyt eka vuosi takana. Tässä muutamia vinkkejä (vaikka varsinaisesti ketjun aihe olikin vanhat):

      - Mene huonotasoiseen lukioon, jossa opettajat ovat armollisempia numeroiden suhteen ja ei ole painostavaa ilmapiiriä.

      - Päätä jo ennen ykkösvuotta mihin panostat ja mitä kirjoitat. Anna itsellesi lupa tehdä muiden aineiden pakolliset kurssit vähemmän huolellisesti, rimaa hipoen. Kahdessa vuodessa käyminen ei onnistu, jos yrität saada kaikista kursseista kiitettävän arvosanan.

      - Valitse 4-5 ainetta, jotka kirjoitat. Kuusi on liikaa, oikeasti.

      - Pitkä matikka ja fysiikka tulevat aiheuttamaan ongelmia, koska niissä on niin paljon kursseja, että numerojärjestyksestä on poikettava. Helpoiten pääsee, jos lukee lyhyttä matikkaa ja unohtaa fysiikan. Itse kuitenkin olen pärjännyt näissä aineissa niin, että googletan eri koulujen suosituksia suoritusjärjestyksestä (hakusana esim. "lukio pitkä matematiikka suoritusjärjestys"). Jos monissa paikoissa suositellaan FYS6 ennen kurssia FYS7, silloin joko teen niin tai jos se ei ole mahdollista kurssitarjottimen kannalta mahdollista, luen vaaditun kurssin itsenäisesti ennen sitä kurssia, joka on siihen jatkoa.

      - Hyödynnä mahdollisuus itsenäisiin kursseihin! Katso koulusi sivuilta, opinto-oppaasta tms. miten teillä onnistuu kurssien itsenäinen suorittaminen ja ehdottomasti käytä se hyväksesi.

      - Jos et kirjoita jotain ainetta ja sinulla on ongelmia lukujärjestysten laatimisessa, älä tuijota suoraa numerojärjestystä. YH2 voi ihan hyvin käydä ennen YH1, samoin mantsassa, uskonnossa, kuviksessa ja bilsassa järjestys on aina yhdentekevä, jos ei aio osallistua YO-kirjoituksiin.

      - Älä huutele suunnitelmastasi koko maailmalle. Jos koetkin opiskelutahdin liian raskaaksi, on pienempi kynnys hidastaa ja valmistua "normaaliajassa", kun ei tule sitä ajatusta, että "nyt kaikki pitää mua luovuttajana". En halua masentaa, mutta totuushan on se, että aika moni 3-vuotinenkin joutuu venyttämään 3,5-4 vuoteen, joten lienee selvää, etteivät kaikki 2-vuotisetkaan suunnitellussa ajassa valmistu.

      - Pyri suorittamaan ensimmäisenä vuonna pois ainakin suurin osa niistä aineista, joita et kirjoita. Mikään ei vituta niin paljon kuin YO-kirjoitusten alla päntätä jotain filosofien teorioita tai luterilaisen kirkon historiaa (paitsi tietysti jos filsasta tai ussasta tykkää).

      - Jos et halua kirjoittaa kaikkea kerralla, kannattaa olla erityisen huolellinen ykkösvuoden suunnitelmaa tehdessään. Ykkösen keväällä tuskin on järkevää kirjoittaa, mutta kakkosvuoden syksyllä voi ihan hyvin tehdä sen. Esimerkiksi YH, terveystieto, kemia, maantieto tai muu reaali, josta on suht. vähän kursseja sopii kirjoitettavaksi 2. syksyllä.

      - Perus klisee: Tee läksyt ja kuuntele tunneilla ainakin kirjoitettavissa aineissa. 5-jaksojärjestelmässä kaksivuotisilla voi olla pahimmillaan jopa 10 koetta. Jos et ole tehnyt jakson aikana mitään, olet pulassa!

      - Kerro suunnitelmistasi omalle opinto-ohjaajallesi. Itse kerroin vasta nyt keväällä, koska ajattelin, että oponi olisi kieltänyt minua valitsemasta kursseja niin kuin ne valitsin (kaikki kurssini olivat täysin epämääräisessä järjestyksessä ja oli sellaisia tappojaksoja, että ajattelin hänen huolestuvan omasta jaksamisestani turhaan). Vastaanotto voi aluksi olla ynseä ja epäluuloinen, mutta oposi tehtävä on auttaa sinua.

      - Ykkösvuodelle tosi paljon kursseja! Itselläni oli 47, mutta ensi vuosi tulee silti olemaan kiireinen, koska ylioppilaskirjoitukset lähenevät. Sanoisin, että 45 kurssia ekana vuonna on kaksivuotisille minimimäärä (ota huomioon, että saadaksesi lakin keväällä vaadittavien kurssien on oltava valmiina koulukohtaisesti joko toiseksi tai kolmanneksi viimeisen jakson lopussa).

      - Hyväksilue kaikki mahdolliset koulun ulkopuoliset "kurssit"! Tämäkin on koulukohtaista, mutta meillä sai kurssimerkinnän esimerkiksi hygieniapassista, ajokoulusta ja isoskoulutuksesta.

      - Jaa kurssit tasaisesti eri jaksoille. Pätee kaikille lukiolaisille, mutta kaksivuotisille tämä on erityisen tärkeää. Kaikkiin jaksoihin suunnilleen yhtä monta kurssia ja myöskin suunnilleen samassa suhteessa tärkeitä ja ei-tärkeitä aineita. Ykkösvuonna joka jaksoon joku taide/taito, esim. kuvis, musa, liikunta jne.

      - Se varsinainen kysymys: vanhat voi tanssia ihan hyvin vielä 2. vuonnakin. Onhan siinä kirjoitukset, mutta ei nyt niin kiire ole, ettei yhtä helppoa kurssia ehdi suorittaa. Voihan ne halutessaan toki 1. vuonnakin tanssia, tosin meillä ykkösluokkalaisia tyttöjä katsotaan vanhoissa vähän pahalla kun ne vie kakkosluokkalaisten poikaparit (meillä on tyttöjä paljon enemmän kuin poikia).

      - Luota itseesi, nuku riittävästi, liiku, syö terveellisesti ja pidä kiinni opiskeluun liittymättömistä harrastuksistasi. Tämä on jaksamisen kannalta kaikkein tärkeintä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe