Tyhmä kersa

autoton.

15

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • P-OLlE

      Ei siinä vanhemmillakaan ole päätä pakottanut. Ovat tienneet, että pyörä ei ole kevari, että ei ole vielä edes sitä kevarikorttia ja ovat kuitenkin päästäneet ajamaan.

    • m38.

      Kun katsoo tuol miten nuoret kaahailee niin ei ihme että onnettomuuksia sattuu. Täs mis asun niin kolme nuorta on loukkaantunut tuossa tiellä, ihme et ketään ei oo kuollu. Ja sit tos yhes liiketalon takapihalla nuoret ryyppää, juo kaljaa ja ajelevat mopoautoilla ja mopoillaan kännissä. Poliisi ei tee mitään. Tuos lähellä pyörätiel yks mummo kuoli kun nuori tyttö ajoi kännissä mopolla sitä päin. Kyllä nykynuoret on vaan tyhmiä-.

      • kato peiliin vaa

        Ihan ne on teiltä kiljujusseilta oppineet. Suomessa oli esimerkiksi hirvittäviä lukuja pellin kolistelusta liikenteessä Urkin hommattua 70-luvulla melkein jokaiselle tukitörsäkkeelle peltilehmän.


    • Voi ei taas

      Todella rajua arvostelua ja julmasti kirjoittelevia ihmisiä. Oletko aivan varma, ettei sinulle tai sinun läheisille ole sattunut tai tule sattumaan koskaan mitään? Sinulla on varmasti itselläsi kurja olo jostain muusta syystä, kun noin rajusti koet tämän asian.
      Kuollut oli vasta lapsi 10-vuotias, ei todellakaan oikein, että kuoli. Todella väärin ja surullista.

      Voimia omaisille jaksamiseen suuressa surussa.

      • 17+15=32

        Niin ,, niin, niin minkähänlaisen ottavanosaan saarnan pappi pitää, ,, ja onkohan selvinpäin . Aamen.


      • ei sääliä törttöilyl
        17+15=32 kirjoitti:

        Niin ,, niin, niin minkähänlaisen ottavanosaan saarnan pappi pitää, ,, ja onkohan selvinpäin . Aamen.

        Pitääkö näitä liikenteessä kanssamatkustavien ihmisten seassa liikkuvia kaahailijoita aina sääliä!!!!!!!

        Eikö tässä maassa koskaan opita???? Päänsilittelyä ja hyysäämistä on jo harrastettu kauan, mutta mikään ei ole muuttunut! koska tämä strategia ei ennaltaehkäise onnettomuuksia, on sitä aika vaihtaa!!!!!

        Asenteiden liikennetörttöilyä kohtaan on kovennuttava!!! Ja näillä edesottamuksilla ne taatusti kovenee!!!! Ei sääliä kaahaajille!


      • tämmöttiä

        Pari sukulaispoikaa otti vuosien viranomaiskiusauksen jälkeen itseltään hengen pois. Jopa lestadiolaispoliisi kuulemma muutti puheensa sen jälkeen - oli ensimmäinen roppakeikalla ja näky sen mukanen. Mutta vähän myöhäistä poikien kannalta.


    • Voi kauheeta jo ovat

      Ovatko toholammin kirkkoherra ja papit sekä kunnanjohtaja myös niitä lestadiolaisiakin.??

    • pappamopo

      Maataloustuillako siellä Tuholammella näitä kovaa meneviä menopelejä ostellaan keskenkasvuisille vajokeille?!

    • hkkkjdk

      Toivottavasti joudut samaan tilanteeseen joskus!

      • näillä mennään

        Luultavasti et tarkoittanut minua, mutta olen ollut useammin kuolemanvaarassa, kuin kissalla on henkiä. Sairaus (henki vaarassa) pari kertaa, ammuttu kolmesti kohti (mm. Pohjanmaalaiset ovat reviiri-intoisia, ei saa edes pussipysäkille tyhjennykselle pysähtyä, vahingonlaukaus metsällä senttien päästä ohi), osoitettu kohti varmistamattomalla aseella (mm. poliisirstsiaan törmääminen ulkomailla, Arman on pilipalia siihen verrattuna), kuolonkolarissa kyydissä, pari läheltäpititilannetta hirvieläinten kanssa autolla ajaessa. Jne. Tuloksena tästä kaikesta en juurikaan pelkää kuolemanvaarallisissa tilanteissa, joskin voisin elää ilman em. kokemuksiakin.


        Omistan myös moottoripyörän ja tykkään ajaa sillä lujaa - ulkomailla. Silti on mielestäni täysin edesvastuutonta antaa noin tehokas moottopipyörä alaikäisen käyttön ja antaa vielä lupa kyydittää toista lasta. Seuraukset tiedämme kaikki.

        Surutyön merkityksen toki ymmärrän. Itsekin olen sitä tehnyt. Eteenkin tuon lapsena kokemani kuolonkolarin osalta. Silti en voi tuntea sääliä näitä vanhempia kohtaan, sillä he ovat itse tietoisesti valinneet tämän tien. Omista teoista pitää ottaa vastuu myös oikeudellisesti.

        Ai niin, jos luulet minun olevan joku rikollinen, niin en ole. On vain ollut huonoa tuuria ja lapsena vähän aikaa väärää seuraa, josta opin äkkiä, että siitä porukasta on vain harmia. Äitikin osasi avata suunsa oikeaan aikaan.


    • minä.

      SItä esitetään niin kovaa kun uskalletaan ajaa alaikäisenä. Varmaan tuos tapaukses oli luvatta ottanut pyärän ja lähtenyt ajelee,. Ja typerää ottaa 10 vuotias kyytiin, vankilaan joutais tuo kersa jakortti iäksi pois. ongelma on että nuoret selvii kaikesta pienillä sakoilla joten ei ne välitä säännöistä. Vanhemmat maksaa kun nuoret töpeksii. Rattijuopotkin saa vaan sakkoja ja kortti pois puoleks vuodeks vaikka oikeesti pitäsi kortti olla 5 vuotta poliisilla. Tarpeeksi kova rankku niin vois joku harkita tekojaan uudelleen.

      • julmaa, mutta totta

        "Varmaan tuos tapaukses oli luvatta ottanut pyärän ja lähtenyt ajelee,. Ja typerää ottaa 10 vuotias kyytiin, vankilaan joutais tuo kersa jakortti iäksi pois."

        No miksi sitten vanhemmat tiesivät lähteä etsimään moottoripyöräileviä poikia - ja vieläpä oikeasta suuntaa? Pyörän käyttöön hankkineet ja luvan antaneet tässä linnaan joutaisivat.


    • meidän aikuisten

      tulee valvoa jälkikasvuamme ja opastaa heitä oikeanlaiseen toimintaan ja elintapoihin, käyttäytymiseen. Miksi täälläkin viljellään kysymyksiä tyyliin että: "jos sinun lähimmäisellesi tapahtuisi jotakin vastaavaa tai oman perheesi jäsenelle?" ihan kuin syytetään ja syyllistetään niitä jotka kykenevät arvostelemaan väärin käyttäytyneitä nuoria, joille on käynyt huonosti omaa kykenemättömyyttään? Ei ole mitään laitaa siinä, että 15-vuotias nuori ottaa käyttöönsä (tai saa) ajo-oikeudettomana ylitehokkaan moottoriajoneuvon ja ottaa kyytiinsä vielä lapsen, 10-vuotiaan, lähtien sitten kohtalokkaalle ajoreissulleen, kuolonkolari seurauksena. Tässä ei ole mitään puolusteltavaa, eikä kommentoitavaa, että: "jos itsellesi tai läheisellesi...ym" Järki käteen kommentoijat, aikuiset ihmiset!!

    • e2e6e

      Ei ole lampi lestadiolaispitäjä samassa mittakaavassa kuin sievi ja sen naapurpitäjät. Lampilla uskovaiset on SLEY:läisiä; pääasiassa tai evankelisia. Tämä tieto on fakta.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3774
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1861
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      951
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      900
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      858
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe