Kapitalismi luhistumassa

pikku muistutus !

Poliittista rasismiahan on aina ollut olemassa maapallollamme. Tänä päivänä se on kumminkin vakava asia siksi, koska kapitalismi on luhistumassa. Poliittinen rasismi muuttuu helposti porvarilliseksi fasismiksi. Sen merkit ovat jo ilmassa. Taustalla on kapitalistisen yhteiskunnan jyrkentynyt luokkajako, luokkataistelu ja kansanjoukkojen nousu puolustamaan etujaan.

58

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuskin luhistumassa mutta muuttua sen täytyy jos se haluaa olla hallitseva järjestelmä.

      Ihmiset alkavat olla levottomia jo täällä Pohjan Perukoillakin. Tyytymättömyydestä kertoo hyvin esimerkiksi persujen nousu neljän suuren joukkoon. Ja eihän tälläinen meininki voi jatkua ja olla kestävää; tuloerot räjähtävät käsiin, köyhyys pahenee... tuntuu, että vain rikkailla ja vielä rikkaammilla on oikeudet, meillä muilla laskunmaksuvelvollisuus. Tälläinen tyytymättömyys tietenkin sitten esiintyy rasismina ja kuvitelmina, että jos potkitaan n......t ulos ja jätetään tukematta Kreikkaa niin kaikki on taas hyvin. Näinhän se ei ole vaan ongelmat ovat paljon syvemmällä. On hyvä haukkua myös julkista sektoria. Lakkautetaan suurin osa julkista sektoria ja katsotaan mikä itku tulee palvelujen kadottua ja satojen tuhansien rynnittyä kortistoon. Esimerkkinä vain kuinka populismi on noussut terveen järjen ylle. Haukutaan kuntien ja valtion työntekijöitä ja samalla nostetaan hattua yritysten johtohenkilöille - näille avainhenkilöille, menestyjille ja tuloksen tekijöille - näiden jätettyä tuottavat investoinnit tekemättä jotta kevään osingoissa olisi enemmän jaettavaa ja firman väistämätön hiipuminenhan on tulevien osakkeenomistajien harmi.

      Ei kapitalismi silti luhistu. Eiköhän meillä kaikilla jatkossakin ole oikeus ostaa esim. osakkeita tai rahasto-osuuksia, perustaa yritys ja käyttää luovuuttamme ja osaamistamme oman edun saavuttamiseen. Näin sen pitää ollakin tai ihmiskunta taantuu. Silti yhteisessä pesässä täytyy kaikilla olla tasapuoliset oikeudet ja velvollisuudet ihan kuhnurista kuningattareen. Tämä ei tänä päivänä toimi. Pakka on nyt niin sekaisin ettei edes ääneskäyttäytyminen muuta tee kuin vaihda kortit pelaajien käsiin mutta kun kesken pelin pelisäännöt on haussa niin ei se jokeri välttämättä kolmen ässän lisäksi auta...

      • Parin viikon takainen huomio kun kaverin kanssa istuttiin saaristolaispöydässä juoden kahvia; todettiin, että outo tellus tämä on. Kun Arhinmäki - tämä työn sankari - jätti hallituksen niin häntä haukuttiin petturiksi, pelkuriksi ja ties miksi. Kun Katainen jätti uppoavan laivan kuin rotta ja jänisti makeamman kerman ääreen niin miehestä tehtiin sankari; kiitollisuuden kyyneleet silmissä ja ruusupuska sylissään jätti valtikan Stubbille ja kansa taputti.

        Outoa.


      • --------------------

        Chicagon koulukunnan miltonfriedmanilainen talousoppi pystyy kyllä maksimoimaan voitot helpostikin vain harvojen käsiin, täysin välittämättä siitä aiheutuneista valtavista inhimillisistä kärsimyksistä.

        Tämän kyseisen talousopin seurauksena erot maailman rikkaiden sekä valtioiden ja että yksilöiden välillä vain kasvamistaan kasvavat. Sen seurauksena monet alueet köyhtyvät entuudestaan, köyhimpien ihmisten elämä käy mahdottomaksi. On yhä enemmän ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Tästä kehityksestä on jo tänään nähtävissä laajoja inhimillisiä murhenäytelmiä, sotia, terrorismia.

        Kapitalisminkin tulisi perustua keskinäiseen luottamukseen ja yhteisten pelisääntöjen noudattamiseen. Muuten koko järjestelmä uhkaa romahtaa.kuten nyt voi tapahtua.

        Ainoa positiivinen seuraus nykykriisistä voisi olla, ettei riittäisi yhtä paljon rahaa sotimiseen ja ihmisten tappamiseen pelkkä jenkken Irakin hyökkäyssota nielaisi aikoinaan noin 9 miljardia dollaria kuukaudessa. God bless who?


    • asis

      Aloitus osui naulan kantaan.
      IPU:n Kaukinen pohtii kapitalismin mädännäisyyttä talouden kannalta. Talous on pitkälti sivuseikka. Yksilökapitalisten henkilökohtaisen omaisuuden kartuttaminen ensisijaista.
      Ranskal. Thomas Piketty lopetti Marxin hautaamiseen sanomatta sitä. Tutkimustulokset osoittivat oikeiksi sekä Kaukisen että Marxin näkemykset pääomien ja omaisuuksien keskittymisestä pienen eliitin käsiin ja jotka sanelevat tahtonsa maailmalle.

      Porvarien poliittinen vararikko tulee esille heidän oman ideologinsa Anna-Leena Niemisen artikkelissa.
      http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170448-vapaa-yhteiskunta-vs-sosialismi
      Nieminen pitää nykyistä kapitalismia sosialismina ja edustaa laajoja porvarillisia näkemyksiä. Ohjelma tilanteen korjaamiseksi lähentelee fasismia.
      kaikki sääntely, tekniset normit, tessit, luonnon sääntely, hintasääntely, valtion puuttuminen mihinkään tulisi purkaa. Ohjelma on fasismin ohjelma. Sääntelyn purkamisen takaa nousisi vahva väkivaltaan perustuva porvarillinen valtio fasisminluontoinen. EU:n mitassa toimitaan siihen suuntaan talouden osalla vahvasti vapauttamalla pääomien toiminta-alaa.
      Porvaristo valmistautuu kukistumisensa estämiseen väkivaltakoneistojen lisäämisellä. Yhteiskuntaluokkien vastakkaiset edut tulevat silmiinpistäviksi.

    • Ihan kohta - jooko?

      Kapitalismi on todellakin luhistumassa.
      Kaikkien kansojen onneksi kommunismi on voimissaan. Suomessakin suuret kansajoukot kokoontuvat viikoittain kommunismin puolesta Hakaniementorille. Ja kommunistien kannatus sekä äänivyöryt ympäri Euroopan on aivan valtaisa.
      Eu:n johtajat suunnittelevat pakenemista Kanadaan, Kokoomuspoliitikot ovat jo siirtäneet perheensä Alaskaan ( siellä on niin kylmä, ettei kommunismikaan pysy sulana... ), Kepulaiset ovat jo osittain siirtäneet kirjansa Tasmaniaan. Se on Australian eteläpuolella.

      Ei tarvitse pitkään odotella kapitalismin luhistumista. Se on jo lähes ovella.
      Tällä menolla saattaa luhistuminen tapahtua jo vuonna 3423 tai sen jälkeen. Ihan kohta joka tapauksessa.

    • pellepolitiikkaa

      Kapitalismi ei toki ole luhistumassa. Ei vielä. Askelia siihen suuntaan toki otetaan mutta pitkä on matka vielä luhistumiseen. Ensin pitäsi saada EU purettua. Se on melko vaikutusvaltainen kapitalistinen keskittymä.

      Sinne on heti pyrkimässä pahimmat paskanpuhuja huiijari poliitikot joita maassamme edustaa juuri sieltä paluumuuton tehnyt stubb ja nyt sinne pyrkivä käteinen.

      Ihmetyttää millä meriiteillä esimerkiksi käteiselle ollaan puuhaamassa huippu kommissaarin paikkaa kun mies on ensinnäkin päässyt eduskuntaan asiakirja väärennöksellä. Lisäksi hänen teettämiään miljoona tulevaisuus tutkimuksia on rahoitettu verorahoilla. Mikä on tai oli tämän tutkimuksen hyöty suome nkansalle?
      Täysin turha tutkimus. Hyöty 0 !!! Nyt tämä samainen huijari on omien sanojensa mukaan tekemään parempaa eurooppaa. Onko hänellä yhtään mitään konkreettista parannusta tehtynä Suomessa jotka ovat toimineet. EI!
      Kuka tahansa osaa päätä äasioita paremmin kuin käteinen iha perustuen normaaliin maallaisjärkeen. Hän ei tee tasan yhtään mitään muuta kuin ajaa omaa uraansa kuten käytännössä kaikki poliitikot. Aivan sama minkä puolueen poliitikoista puhutaan. Persut on ihan yhtä huonoja tekemään ns hyviä kansaa hyödyttäviä päätöksiä kuin kaikki muutkin puolueet. Stibbikin on vain kiinnostunut naurattamaan kauniita naisia ja esiintymään julkisuudessa joku kaunotar kainalossa kuin tekemään ns kansaa hyödyttäviä päätöksiä. Jos joku muuta väittää niin puhuu kyllä täyttä paskaa. Kumpikin sekä Pressa että Pääministeri asuvat Westendissä. Panjonko nykyisen pääministerin asuntovelka olikaan?
      Eli päätelmä on hyvin selkeä: rahaa pitää tulla että voi maksaa velkansa ja viettää luksus elämää muiden maksamana. Tehde nmahdollisimman vähän oikeaa duunia.

      Tätä tavoitetta tuette kun äänestätte nyky poliittikkoja. Kysymys kuuluu: tätäkö me todella haluamme? Miettikääpä tätä hetki.

      • totta turiset

        Suomihan on jo melkein konkurssikypsä valtio.

        Itse veikkasin jo vuosi sitten kesällä, että kolme vuotta ja Suomi on täysin konkurssikypsä valtio. Tästä on nyt sitten noin puolitoista vuotta aikaa.

        Meillä Suomessahan kumminkin on kauppa- ja vaihtotase vielä plussan puolella, mutta meille tulee valtiolle velkaa 10 miljardia ja yksityisille viisi miljardia. Ei se auta, vaikka tavara liikkuu, kun takkiin tulee koko ajan 15 miljardia.

        Nyt tähän Suomen vakavaan ongelmaa olis kyllä olemassa ”naurettavan helppo”.ratkaisu.

        Eli luotaisiin itse sitä rahaa, eikä velkaannutettaisi valtioita. Nostettaisiin Euroopan keskuspankin tasetta ja luotaisiin saman tien ihan tyhjästä tuhat miljardia vuodessa. Ei siitä varmastikkaan mitään "Zimbabwe-ilmiötä" tulisi.

        Seurauksena olisi nyt vain se, että rikkaiden omistus pienenisi ja velkaisten asema paranisi. Palkat ja työllisyys kumminkin säilyisivät ennallaan.


    • niinpä..

      Nythän vaara uhkaa siis täysin sortuvasta globaalista kapitalismista. Porvarillinen fasismi on nyt otettava todesta. Feodaalisen fasismin ja porvarillisen fasismin välillä on olemassa tietty ero, joka on nähtävä.Edes menneen Kataisen hallituksen ja koko EU:n umpikuja ja siitä, jo nyt, aiheutunut kaaos on tulevaisuuden suurin uhka. Liian mämmikourainen asenne sitä kohtaan on nähtävissä jatkuvasti ihan kaikkialla. Se ilmenee silmien sulkemisena globaalin kapitalismin maailmanvalloitukselta eli kansallisvaltioiden lakkauttamiselta, kansantalouden alas ajamiselta, kansallisten kultturien väheksymiseltä; muuttoliikkeen syitä ei haluta tunnistamataa; luokkajakoa yhteiskunnissa väheksytään tai sitä pidetään luonnollisena ja ikuisena. Globaaleja liittovaltioita rakennetaan ottamatta huomioon niiden luokkaluonnetta. Kansanjoukkoja halveksitaan yleisesti ja sivistyneistön luokka-asemaa ylikorostetaan perusteettomasti. Sieltä nousee porvarillinen poliittinen rasismi, ja fasismikin, ellei sitä tunnisteta ajoissa.

    • Näin se menee

      Kommunistinen aate on ajankohtaisempi tänään kuin kenties koskaan, Marxin teokset viedään käsistä ja uutta tutkimusta pukkaa marxilaisuudesta niin paljon ettei vastaavaa ole nähty historian aikana, mutta siitähän porvarillinen media vaikenee visusti. Onhan se nähty, että kapitalismi kulkee vääjämättä kohti loppuaan, sen kriisit syvenevät kerta kerralta enemmän ja tulevat yhä tiuhempaa. Kapitalismista ulospääsyyn meillä ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko sosialismi tai barbarismi

    • demokratian haaste

      Kapitalistiluokka on laittanut merkille ongelmansa. Kataisen hymypoltiikka ei enää vastannut tekoja ja Katainen sai mennä. Sama peli tosin jatkuu.
      Kapitalismilla on eräs valttikortti ja se on fasismi. Uhkaavan yhteiskuntamuutoksen edessä porvaristo luo väkivaltaisen diktatuurin. Paikoitellen sellaista on esiintynyt joka vuosikymmenellä sotian jälkeen jossain päin.
      Ukrainassa Kiovan hallitus on lakkauttamassa kommunistisen puolueen. Puolueella oli 2012 vaaleissa yli 13 % kannatus. UKP on ainoa reaalinen oppositio Nykyukrainassa kun Janunkovitsitshin Alueiden puolue on hajonnut. EU ja USA tukevat Kiovan suunnitelmia. Entä Suomen hallitus!
      Mitä muuta Ukrainassa tapahtuu kuin pienen kapitalistiluokan vallankaappaus ja väkivaltaisen hallinnon pystyttäminen.

      • totta ..

        Riistokapitalistien mielestä aina se paras demokratia näkyy pelkästään nyt vain kiväärinpiipun takaa.


      • Timo Espoosta
        totta .. kirjoitti:

        Riistokapitalistien mielestä aina se paras demokratia näkyy pelkästään nyt vain kiväärinpiipun takaa.

        Ja kommunistien mielestä demokratiaa ei ole olemassakaan.
        Kalasnikovin piipun edesä.


      • juups..
        Timo Espoosta kirjoitti:

        Ja kommunistien mielestä demokratiaa ei ole olemassakaan.
        Kalasnikovin piipun edesä.

        Eikö olekin ihmeellistä? Että normaalit rehelliset suomalaiset ihmisetkin aikoinaan alkoivat pelkäämään porvareita ja riistokapitalisteja/lahtareita) vasta Suomen sisällisodan loppumisen jälkeen.

        Ennen Suomen sisällissotaahan porvarit ja riistokapitalistit(lahtarit) eivät olleet ollenkaan pelottavia suomalaisten ihmisten mielestä. Mikähän asia se tekikään noista porvareista,riistokapitalisteista(lahtareista) niin kauhean pelottavia sisällissodan loputtua Suomessa?

        Noiden lahtareiden tekemistä laittomuuksistahan ei saanut edes puhua Suomessa julkisesti Suomen sisällissodan loppumisen jälkeen yhtään missään.


      • Kummallista?
        juups.. kirjoitti:

        Eikö olekin ihmeellistä? Että normaalit rehelliset suomalaiset ihmisetkin aikoinaan alkoivat pelkäämään porvareita ja riistokapitalisteja/lahtareita) vasta Suomen sisällisodan loppumisen jälkeen.

        Ennen Suomen sisällissotaahan porvarit ja riistokapitalistit(lahtarit) eivät olleet ollenkaan pelottavia suomalaisten ihmisten mielestä. Mikähän asia se tekikään noista porvareista,riistokapitalisteista(lahtareista) niin kauhean pelottavia sisällissodan loputtua Suomessa?

        Noiden lahtareiden tekemistä laittomuuksistahan ei saanut edes puhua Suomessa julkisesti Suomen sisällissodan loppumisen jälkeen yhtään missään.

        Eikö olekin ihmeellistä, että yhä edelleen jaksetaan jauhaa liki 100v sitten Suomessa olleen kapinan ajoista ja sen tapahtumista?
        Eikö olekin ihmeellistä, että Euroopassa kommunismi kaatui, kun omien kansalaisten vapaus koitti?
        Eikä olekin kummallista, että kommunismi kaatui kun Moskovan tuki loppui?
        Eikö olekin kummallista, että kommunismi pysyi pystyssä vain pakkovallalla suljetuissa yhteiskunnissa?
        Eikö olekin kummallista, että edelleenkin höpötetään riistokapitalisteista, vaikka sellaisia ei ole kukaan nähnyt?
        Eikö olekin kummallista, että kapinan aloittaneet punakaartilaiset eivät kommunistien mielestä syyllistyneet mihinkään pahoihin tekoihin?

        Eikö olekin kummallista kuinka paljon merkillisiä asioita maailmassa on? Konsta Pylkkänen kysyi, että missä tuli rymyää sillä aikaa, kun sitä ei tarvita. Ja mistä se tulee tulitikkuun juuri oikealla hetkellä.


      • Demokratia ei kaipaa fasismia missään värissä, ei edes punafasismina eli kommunismina!


    • juuri noin

      Kysymys kapitalismista ulospääsystä ei ole koskaan ollut ajankohtaisempi kuin nyt.
      Nykyään se asettuu radikaalisti uusin termein ja uusin tarpein. Omassa kehityksessään kapitalismi on saavuttanut yhtä lailla sisäiset kuin ulkoisetkin rajansa, joita se on kykenemätön ylittämään. Tämä tekee siitä järjestelmänä elävän kuolleen, joka selviytyy naamioimalla erilaisin tekosyin perustavien kategorioidensa, työn, arvon ja pääoman kriisit.

    • Missä arvoisa "pikku muistutus!" näkee noita kansanjoukkoja?

      Jos kommunisteja tarkoitat niin se joukko on varsin huomaamaton.

      Kapitalismi on joustava ja pystyy muuntumaan aina olosuhteiden mukaan eikä sille siten ole vaarana Neuvostoliiton kohtalo luhistumisineen ja kommunismin tappioineen.

      • infoa myös sinulle

        Meneillään olevassa kapitalismin kriisissä on kyse aivan muusta kuin meille kerrotaan ja mihin uskotaan. Kyse on kapitalismin kaatumisen yhdestä vaiheesta isossa prosessissa, jonka lopputuloksena on vallankumous.
        Kapitalismi kaatoi feodalismin vuosien 1500-1800 välillä, muutos siis kesti n.300 vuotta. Nämä muutosjaksot ovat aina historian kulussa lyhentyneet, joten meneillään olevaan kapitalismin kaatumiseen mene korkein kymmenesosa tuosta.
        Tuo kehityksessä kulunut kolmesataa vuotta myös todistaa sen että muutoksen ainekset eli uusi yhteiskuntamoottori kasvaa jo olemassa olevan sisällä. Tämä tarkoittaa ehdottomasti muutoksen teoreettista että tuotantomenetelmien ja tuotantosuhteiden kehittymistä
        Kapitalismin moottorina on ensisijaisesti Ihmisen työvoiman riisto, sekä Ihmisen riisto kaikissa meidän perustarpeissamme. Tähän riistojen ketjuun voimme lisätä myös luonnon riiston.

        Vaikka usein luullaan että kaikki liike on aina tätä muutosta, niin ei se ole. Muutoksen sisällä tapahtuva liike ei ole muutosta ja muutos tekijöiden kehittymistä, ikään kuin kypsymistä. Muutos edellyttää tätä kehittymistä koska mikään ei kierrä vain kehää. Muutos on siis aina kehittymistä ja koska yhteiskunnat pyörivät työn ympärillä, koska työ luo arvoa niin kehitys on ennen kaikkea työn ja tuotannon kehittymistä, mutta myös tuotantosuhteiden kehittymistä.
        Vain osa työstä luo lisäarvoa ja kun sen osuus tippuu liian alas, ollaan ongelmissa, ja siinä ei poppakonstit tai valheet auta. Maailmassa on kyse lisäksi luonnon rajallisuudesta ja Euroopassa on kyse lisäksi kaikkeen vinoutuneesta väestön ikärakenteesta.
        Kapitalismissa vain osa työstä luo lisäarvoa ja tämä juuri on suurin ongelma, sillä työ joka luo vain arvoa ei lisäarvoa, ei myöskään rikastuta pääomia omistavia eli kapitalisteja. Seinä yksinkertaisesti tulee vastaan pelkästään kansan köyhtymisen muodossa, kun lisäarvoa tuottavaa työtä yritetään korvata palvelulla, joka ei lisäarvoa tuota. Yhteiskunta yksinkertaisesti eriarvoistamma itseään samalla kaataa itseään. Kapitalismin on pakosta kehityttävä tai se katoaa ikiajoiksi.

        Tässä on nyt menossa aivan oikeasti tuotantotavan muutos eli muutos työvoiman, tuotantomenetelmien ja tuotantosuhteiden kehityksessä. Tällainen kehitys on aina tiennyt vanhan häviämistä uuden tieltä eli vallankumousta.
        Uudenlaisessa yhteiskuntamuodostumassa yhteisöllisyydessä eli sosialismissa, on arvo pelkästään jo arvoa eikä lisäarvoa enää tuoteta. Sosialismissa arvo ei enää valu yksityisille pääomapiireille, riiston tuloksena, vaan valtion kautta koko kansalle estämään köyhyyttä ja eriarvoisuutta.


      • infoa myös sinulle kirjoitti:

        Meneillään olevassa kapitalismin kriisissä on kyse aivan muusta kuin meille kerrotaan ja mihin uskotaan. Kyse on kapitalismin kaatumisen yhdestä vaiheesta isossa prosessissa, jonka lopputuloksena on vallankumous.
        Kapitalismi kaatoi feodalismin vuosien 1500-1800 välillä, muutos siis kesti n.300 vuotta. Nämä muutosjaksot ovat aina historian kulussa lyhentyneet, joten meneillään olevaan kapitalismin kaatumiseen mene korkein kymmenesosa tuosta.
        Tuo kehityksessä kulunut kolmesataa vuotta myös todistaa sen että muutoksen ainekset eli uusi yhteiskuntamoottori kasvaa jo olemassa olevan sisällä. Tämä tarkoittaa ehdottomasti muutoksen teoreettista että tuotantomenetelmien ja tuotantosuhteiden kehittymistä
        Kapitalismin moottorina on ensisijaisesti Ihmisen työvoiman riisto, sekä Ihmisen riisto kaikissa meidän perustarpeissamme. Tähän riistojen ketjuun voimme lisätä myös luonnon riiston.

        Vaikka usein luullaan että kaikki liike on aina tätä muutosta, niin ei se ole. Muutoksen sisällä tapahtuva liike ei ole muutosta ja muutos tekijöiden kehittymistä, ikään kuin kypsymistä. Muutos edellyttää tätä kehittymistä koska mikään ei kierrä vain kehää. Muutos on siis aina kehittymistä ja koska yhteiskunnat pyörivät työn ympärillä, koska työ luo arvoa niin kehitys on ennen kaikkea työn ja tuotannon kehittymistä, mutta myös tuotantosuhteiden kehittymistä.
        Vain osa työstä luo lisäarvoa ja kun sen osuus tippuu liian alas, ollaan ongelmissa, ja siinä ei poppakonstit tai valheet auta. Maailmassa on kyse lisäksi luonnon rajallisuudesta ja Euroopassa on kyse lisäksi kaikkeen vinoutuneesta väestön ikärakenteesta.
        Kapitalismissa vain osa työstä luo lisäarvoa ja tämä juuri on suurin ongelma, sillä työ joka luo vain arvoa ei lisäarvoa, ei myöskään rikastuta pääomia omistavia eli kapitalisteja. Seinä yksinkertaisesti tulee vastaan pelkästään kansan köyhtymisen muodossa, kun lisäarvoa tuottavaa työtä yritetään korvata palvelulla, joka ei lisäarvoa tuota. Yhteiskunta yksinkertaisesti eriarvoistamma itseään samalla kaataa itseään. Kapitalismin on pakosta kehityttävä tai se katoaa ikiajoiksi.

        Tässä on nyt menossa aivan oikeasti tuotantotavan muutos eli muutos työvoiman, tuotantomenetelmien ja tuotantosuhteiden kehityksessä. Tällainen kehitys on aina tiennyt vanhan häviämistä uuden tieltä eli vallankumousta.
        Uudenlaisessa yhteiskuntamuodostumassa yhteisöllisyydessä eli sosialismissa, on arvo pelkästään jo arvoa eikä lisäarvoa enää tuoteta. Sosialismissa arvo ei enää valu yksityisille pääomapiireille, riiston tuloksena, vaan valtion kautta koko kansalle estämään köyhyyttä ja eriarvoisuutta.

        En ainakaan omalla kohdallani yli 40 vuotta töissä olleena ole riistoa huomannut. Pikemminkin olen havainnut meidän nykyjärjestelmässämme työvoiman käytön järkeistämistä oli suuntaamista taloudellisesti kannattaviin hankkeisiin. Tuohan on ainoa järkevä ratkaisu jos aiomme säilyttää hyvinvointiamme. Tyhjästä maksaminen on syvältä ja avustuksiinkin pitäisi aina liittää vastapalvelus eli työvelvoite jos kyseinen henkilö ei ole liian sairas sitä suorittamaan. Noita 3:n sektorin hommia kyllä riittää jokaiselle joka on työtä vailla.

        Sosialismiakin on testattu mutta sen ei ole nähty soveltuvan ihmisille vaan jotain muuta on tulossa kun nykyjärjestelmä joskus vaihtuu.


      • lue ja opi
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        En ainakaan omalla kohdallani yli 40 vuotta töissä olleena ole riistoa huomannut. Pikemminkin olen havainnut meidän nykyjärjestelmässämme työvoiman käytön järkeistämistä oli suuntaamista taloudellisesti kannattaviin hankkeisiin. Tuohan on ainoa järkevä ratkaisu jos aiomme säilyttää hyvinvointiamme. Tyhjästä maksaminen on syvältä ja avustuksiinkin pitäisi aina liittää vastapalvelus eli työvelvoite jos kyseinen henkilö ei ole liian sairas sitä suorittamaan. Noita 3:n sektorin hommia kyllä riittää jokaiselle joka on työtä vailla.

        Sosialismiakin on testattu mutta sen ei ole nähty soveltuvan ihmisille vaan jotain muuta on tulossa kun nykyjärjestelmä joskus vaihtuu.

        Työn tuotantovoimahan on kasvanut tietotekniikan ansiosta huimasti ts. tuotantovoimat ovat kehittyneet. Kroonisen talouskriisin syy ei siis ole yhteiskunnan kehittämisen mahdollisuukisssa.

        Missä vika. Tuotantovoimien ja tuotantosuhteiden (tuotantovälineiden yksityinen omistus) välinen ristiriita kärjistyy tavattomasti. Ihmiskunnalla ja varsinkin lännellä olisi mahdollisuus kehittää tuotantoa, sosiaalista sektoria, koulutusta, sivistystä, kierrätystä, ympäristönsuojelua ym tuottamatonta sektoria.

        Välittömät seuraukset. Työttömyyden raju ja pitkäaikainen kasvaminen. Erityisesti nousevien nuorten ikäluokkien tietyn osan syrjäytyminen.
        Pääoma tuottaa omistajilleen enemmän kuin vallitsevaan kulutukseen voi sijoittaa. Jatkuvan kasvun raja tulee vastaan. Siitä seuraa pääomien osan siirtyminen lepotilaan, veroparatiiseihin tai vain pankkeihin lepäämään tai omistajien henkilökohtaiseen kerskaelämyskulutukseen, joka sekin on rajallinen.
        Tietty pääoman osa (kiteytynyt työ) siirtyy syrjään. Ikäänkuin joku ulkopuolinen varastaisi pääomia tai omistajat tietoisesti estävät pääomiin kiteytyneen työn muuttumista uudeksi työksi. Tietoisesti synnytetään työttömyyttä.

        Tuotannosta poistuva pääoma siirtyy omaisuuteen, kiinnteistöiksi, maaksi yms, Se ei tuota uutta arvoa mutta kasvattaa omistajien omaisuuden määrää työttömien kustannuksella. Tilanne johtaa ennenpitkää mm. kiinteistökuplaan ja pankkikriisiin, koska myyjätkään eivät sijoita tuotantoon eikä anna saatua rahaa yhteiskunnan tuottamattoman sektorin kehittämiseen.

        Välillinen seuraus. Omaisuudet keskittyvät. Omaisuus- ja tuloerot kasvavat. Tuotanto keskittyy.
        Kun toimiva pääoma on pienempi kuin sen kokonaismäärä niin työttömyys kohoaa keskimäärää korkeammaksi. Samalla kilpailun luomaa voiton suhdeluvun alentumista voidaan estää palkkojen alentamisella sekä/että sosiaaliturvaa leikkaamalla.

        Kapitalismi on ristiriidassa luomiensa korkeiden tuotantovoimien kanssa. Tilanteessa jossa yhteisöä voi kaikinpuolin viedä eteenpäin sitä kiskotaankin taaksepäin.


      • lue ja opi kirjoitti:

        Työn tuotantovoimahan on kasvanut tietotekniikan ansiosta huimasti ts. tuotantovoimat ovat kehittyneet. Kroonisen talouskriisin syy ei siis ole yhteiskunnan kehittämisen mahdollisuukisssa.

        Missä vika. Tuotantovoimien ja tuotantosuhteiden (tuotantovälineiden yksityinen omistus) välinen ristiriita kärjistyy tavattomasti. Ihmiskunnalla ja varsinkin lännellä olisi mahdollisuus kehittää tuotantoa, sosiaalista sektoria, koulutusta, sivistystä, kierrätystä, ympäristönsuojelua ym tuottamatonta sektoria.

        Välittömät seuraukset. Työttömyyden raju ja pitkäaikainen kasvaminen. Erityisesti nousevien nuorten ikäluokkien tietyn osan syrjäytyminen.
        Pääoma tuottaa omistajilleen enemmän kuin vallitsevaan kulutukseen voi sijoittaa. Jatkuvan kasvun raja tulee vastaan. Siitä seuraa pääomien osan siirtyminen lepotilaan, veroparatiiseihin tai vain pankkeihin lepäämään tai omistajien henkilökohtaiseen kerskaelämyskulutukseen, joka sekin on rajallinen.
        Tietty pääoman osa (kiteytynyt työ) siirtyy syrjään. Ikäänkuin joku ulkopuolinen varastaisi pääomia tai omistajat tietoisesti estävät pääomiin kiteytyneen työn muuttumista uudeksi työksi. Tietoisesti synnytetään työttömyyttä.

        Tuotannosta poistuva pääoma siirtyy omaisuuteen, kiinnteistöiksi, maaksi yms, Se ei tuota uutta arvoa mutta kasvattaa omistajien omaisuuden määrää työttömien kustannuksella. Tilanne johtaa ennenpitkää mm. kiinteistökuplaan ja pankkikriisiin, koska myyjätkään eivät sijoita tuotantoon eikä anna saatua rahaa yhteiskunnan tuottamattoman sektorin kehittämiseen.

        Välillinen seuraus. Omaisuudet keskittyvät. Omaisuus- ja tuloerot kasvavat. Tuotanto keskittyy.
        Kun toimiva pääoma on pienempi kuin sen kokonaismäärä niin työttömyys kohoaa keskimäärää korkeammaksi. Samalla kilpailun luomaa voiton suhdeluvun alentumista voidaan estää palkkojen alentamisella sekä/että sosiaaliturvaa leikkaamalla.

        Kapitalismi on ristiriidassa luomiensa korkeiden tuotantovoimien kanssa. Tilanteessa jossa yhteisöä voi kaikinpuolin viedä eteenpäin sitä kiskotaankin taaksepäin.

        Eipä se auttanut naapuria aikoinaan yhteiskunnan omistuskaan vaan siellä meni vielä huonommin! Bankkrottihan siellä tuli ja koko komukorttitalo sortui!


      • niinpä..
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Eipä se auttanut naapuria aikoinaan yhteiskunnan omistuskaan vaan siellä meni vielä huonommin! Bankkrottihan siellä tuli ja koko komukorttitalo sortui!

        Ja myös kapitalismilla on täysin sama edessä lähitulevaisuudessa.


      • niinpä.. kirjoitti:

        Ja myös kapitalismilla on täysin sama edessä lähitulevaisuudessa.

        Ei pidä paikkaansa, kapitalismi on joustava eikä samoin sidottu dogmeihin kuin neuvostokommunismi. Minun aikanani on ollut lukuisia lamoja ja nousuja sekä muita talousongelmia mutta systeemi on itsekorjaava hyvin pitkälle ja niin me selviämme aina vaikeuksien yli.

        Nyt on suurin ongelma se mielikuva, että kaikilla pitää olla kaikkea vaikka kaikki eivät kaikkea ansaitsekaan. Tässä ei ole kyse ihmisarvosta vaan siitä, etteivät yhteiset varat riitä kaikille kaikkea antamaan.

        Kun opimme jokainen elämään ansiomme mukaan niin heti helpottaa. Niinhän minäkin olen aina tehnyt ja teen edelleen, eläkehän on vain siirrettyä palkkaa niistä ansioista jotka aikoinaan jäivät maksamatta eläkemaksuina.

        Mikään ei ole ikuista tässä maailmassa mutta se mikä joskus valtaa talouden nykyisen jälkeen ei ole sosialismi eikä kommunismi vaan joku uusi virtaus.


      • totta..
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa, kapitalismi on joustava eikä samoin sidottu dogmeihin kuin neuvostokommunismi. Minun aikanani on ollut lukuisia lamoja ja nousuja sekä muita talousongelmia mutta systeemi on itsekorjaava hyvin pitkälle ja niin me selviämme aina vaikeuksien yli.

        Nyt on suurin ongelma se mielikuva, että kaikilla pitää olla kaikkea vaikka kaikki eivät kaikkea ansaitsekaan. Tässä ei ole kyse ihmisarvosta vaan siitä, etteivät yhteiset varat riitä kaikille kaikkea antamaan.

        Kun opimme jokainen elämään ansiomme mukaan niin heti helpottaa. Niinhän minäkin olen aina tehnyt ja teen edelleen, eläkehän on vain siirrettyä palkkaa niistä ansioista jotka aikoinaan jäivät maksamatta eläkemaksuina.

        Mikään ei ole ikuista tässä maailmassa mutta se mikä joskus valtaa talouden nykyisen jälkeen ei ole sosialismi eikä kommunismi vaan joku uusi virtaus.

        "Mikään ei ole ikuista tässä maailmassa mutta se mikä joskus valtaa talouden nykyisen jälkeen ei ole sosialismi eikä kommunismi vaan joku uusi virtaus"

        Ei liioin myöskään mikään kapitalismi..


      • totta.. kirjoitti:

        "Mikään ei ole ikuista tässä maailmassa mutta se mikä joskus valtaa talouden nykyisen jälkeen ei ole sosialismi eikä kommunismi vaan joku uusi virtaus"

        Ei liioin myöskään mikään kapitalismi..

        On ihan varmaa jottei kapitalismi nyky muodossaan ole mitään ikuista, on se muuttunut sinäkin lyhyenä aikana jonka itse olen sitä seurannut saatikka jos sitä pystyisi seuraamaan satoja vuosia.

        Sosialismi on jo testattu kuten kommunismiakin kokeiltu joten ne saat unohtaa vaihtoehdoista seuraavaksi talousjärjestelmäksi. Uuden järjestelmän pitää sopia ihmisille ja olla demokraattinen. Kommunismi ja sosialismi eivät ole noita kahta vaatimusta täyttäneet.


      • näin se menee
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        On ihan varmaa jottei kapitalismi nyky muodossaan ole mitään ikuista, on se muuttunut sinäkin lyhyenä aikana jonka itse olen sitä seurannut saatikka jos sitä pystyisi seuraamaan satoja vuosia.

        Sosialismi on jo testattu kuten kommunismiakin kokeiltu joten ne saat unohtaa vaihtoehdoista seuraavaksi talousjärjestelmäksi. Uuden järjestelmän pitää sopia ihmisille ja olla demokraattinen. Kommunismi ja sosialismi eivät ole noita kahta vaatimusta täyttäneet.

        Eihän se todellakaan sitten ole enää silloin mitään kapitalismia kun se kapitalismi muuttuu joksikin muuksi.


      • näin se menee kirjoitti:

        Eihän se todellakaan sitten ole enää silloin mitään kapitalismia kun se kapitalismi muuttuu joksikin muuksi.

        Kapitalistinen talous on joustava ja pystyy sopeutumaan moniin tilanteisiin johon NL sosialismi ja kommunismi eivät pystyneet ollessaan liiaksi edeltä kirjoitettuja kuten uskonnot.

        Kapitalismin pärjäämisen salaisuus on sen monitahoisuus, ei ole mitään eksakteja oppeja vaan aina luovitaan sen mukaan mikä parhaalta näyttää milloinkin.

        Siksi kapitalismia on vaikeaa voittaa demokraattisessa maailmassa.

        Tänään kapitalismi on ihan muuta kuin esim. 1800 luvun loppupuolella ja erilaista mita se on joskus 2500 luvulla jota me emme kukaan tule näkemään.


      • pthyi !!
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Kapitalistinen talous on joustava ja pystyy sopeutumaan moniin tilanteisiin johon NL sosialismi ja kommunismi eivät pystyneet ollessaan liiaksi edeltä kirjoitettuja kuten uskonnot.

        Kapitalismin pärjäämisen salaisuus on sen monitahoisuus, ei ole mitään eksakteja oppeja vaan aina luovitaan sen mukaan mikä parhaalta näyttää milloinkin.

        Siksi kapitalismia on vaikeaa voittaa demokraattisessa maailmassa.

        Tänään kapitalismi on ihan muuta kuin esim. 1800 luvun loppupuolella ja erilaista mita se on joskus 2500 luvulla jota me emme kukaan tule näkemään.

        Eihän se ole mitään oikeaoppista kapitalismia jossa tappiot sosialisoidaan ja voitot yksityistetään.
        Niin kuin nykyään todellisessa maailmassa tapahtuu.


      • pthyi !! kirjoitti:

        Eihän se ole mitään oikeaoppista kapitalismia jossa tappiot sosialisoidaan ja voitot yksityistetään.
        Niin kuin nykyään todellisessa maailmassa tapahtuu.

        Miten perustelet tuon liittyvän siihen mitä minä olen kirjoittanut ja johon vastasit?

        Vai kirjoitatko aina puuta heinää? asian vierestä?


      • näin se menee
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Miten perustelet tuon liittyvän siihen mitä minä olen kirjoittanut ja johon vastasit?

        Vai kirjoitatko aina puuta heinää? asian vierestä?

        Eihän se ole mitään oikeaoppista kapitalismia jossa tappiot sosialisoidaan ja voitot yksityistetään.
        Niin kuin nykyään todellisessa maailmassa tapahtuu.


    • tials

      "Vain osa työstä luo lisäarvoa ja kun sen osuus tippuu liian alas, ollaan ongelmissa, ja siinä ei poppakonstit tai valheet auta."

      Tähän liittynee Milton Friedmanin kehittämä uusklassinen talousoppi. Siinä on kaksi kohtiota. Toinen lähtee lisäarvon tuotannosta, sen tuottavan osan toiminnasta ja muu saa olla. Pääomaa laitetaan vain lisäarvoa tuottavaan tuotantoon. Vaikka teknologia kehittyy, mutta juuri sen takia myös, työttömyys kasvaa kapitalismissa kovaa vauhtia. Muutos alkoi viime vuosituhannen lopulla.
      Toinen on sosiaalisen yhteiskunnan alasajo. Ei äkisti mutta harkitun vakaasti. Työttömyys lisääntyy, voiton suhde halutaan säilyttää entisenä, ja valtion kautta sotun heikentämisen kautta turvataan kapitalistien voitot. Sotun heikentäminen mahdollistaa kapitalistien verotuksen alentamisen, jolloin voittojen suhde säilyy.
      Kolmas ehkä on koroillaeläjien luokan laajentuminen - loismaisen kapitalismin ilmentymä.
      Kapitalismin sisällä tuotantovoimat pyrkivät kasvamaan kapitalismin kuotantosuhteiden rajojen ohi ja ristiriita on valmis ratkeamaan.

      • marx oli oikeassa

        Maailman johtavat kapitalistitkin ovat lopulta tulossa siihen lopputulokseen ja totuuteen, että Karl Marx ennusti täysin oikein kapitalismin lopun jo yli 150 vuotta sitten.

        Tuota loppua nyt me vain todistamme monta vuosikymmentä myöhemmin kuin Karl Marx ennakoi. Olen todella pahoillani siitä kärsimyksestä, jota kapitalismin loppu tuottaa tavallisille työntekijöille, mutta lopputulos tulee silti olemaan kaikkien kannalta parempi. No, kaikkien paitsi riistokapitalistien, jotka joutuvat lopultakin vastuuseen vastuuttomista tekosistaan.


    • työnarvo

      1. " Pikemminkin olen havainnut meidän nykyjärjestelmässämme työvoiman käytön järkeistämistä eli suuntaamista taloudellisesti kannattaviin hankkeisiin."
      2. "Pääomaa laitetaan vain lisäarvoa tuottavaan tuotantoon."

      Molemmat lausunnot tarkoittavat samaa. Kapitalisti ei halua antaa voittojaan mm. sosiaalisen sektorin kehittämiseen, koska se ei tuota hänelle mitään.

      Todellisuuus. Työn tuotantovoima on kasvanut tietotekniikan ansiosta huimasti ts. tuotantovoimat ovat kehittyneet. Kroonisen talouskriisin syy ei ole yhteiskunnan kehittämisen mahdollisuukisssa.

      Missä vika. Tuotantovoimien ja tuotantosuhteiden (tuotantovälineiden yksityinen omistus) välinen ristiriita kärjistyy tavattomasti. Ihmiskunnalla ja varsinkin lännellä olisi mahdollisuus kehittää tuotantoa, sosiaalista sektoria, koulutusta, sivistystä, kierrätystä, ympäristönsuojelua ym tuottamatonta sektoria.

      Välittömät seuraukset. Työttömyyden raju ja pitkäaikainen kasvaminen. Erityisesti nousevien nuorten ikäluokkien tietyn osan syrjäytyminen.
      Pääoma tuottaa omistajilleen enemmän kuin vallitsevaan kulutukseen voi sijoittaa. Jatkuvan kasvun raja tulee vastaan. Siitä seuraa pääomien osan siirtyminen lepotilaan, veroparatiiseihin tai vain pankkeihin lepäämään tai omistajien henkilökohtaiseen kerskaelämyskulutukseen, joka sekin on rajallinen.
      Tietty pääoman osa (kiteytynyt työ) siirtyy syrjään. Ikäänkuin joku ulkopuolinen varastaisi pääomia tai omistajat tietoisesti estävät pääomiin kiteytyneen työn muuttumista uudeksi työksi. Tietoisesti synnytetään työttömyyttä.

      Tuotannosta poistuva pääoma siirtyy omaisuuteen, kiinnteistöiksi, maaksi yms, Se ei tuota uutta arvoa mutta kasvattaa omistajien omaisuuden määrää työttömien kustannuksella. Tilanne johtaa ennenpitkää mm. kiinteistökuplaan ja pankkikriisiin, koska myyjätkään eivät sijoita tuotantoon eikä anna saatua rahaa yhteiskunnan tuottamattoman sektorin kehittämiseen.

      Välillinen seuraus. Omaisuudet keskittyvät. Omaisuus- ja tuloerot kasvavat. Tuotanto keskittyy.
      Kun toimiva pääoma on pienempi kuin sen kokonaismäärä niin työttömyys kohoaa keskimäärää korkeammaksi. Samalla kilpailun luomaa voiton suhdeluvun alentumista voidaan estää palkkojen alentamisella sekä/että sosiaaliturvaa leikkaamalla.

      Kapitalismi on ristiriidassa luomiensa korkeiden tuotantovoimien kanssa. Tilanteessa jossa yhteisöä voi kaikinpuolin viedä eteenpäin sitä kiskotaankin taaksepäin.

      Vastaus tilanteeseen. Korkean progressiivisen ja omaisuusverotuksen palauttaminen yhteiskunnallisen sektorin rahoittamiseksi ts. työn osan siirtämiseksi sinne.
      Se ei ehkä toteudu parlamentaarisesti ja johtaa vallankumoukseen. Työläiset eivät hyväksy työnsä tulosten (itsensä) makuttaamista uunin pankolla.

      Valtiomonopolistinen kapitalismi tienhaarassa. Lyhenne vamokap.
      Ensin syntyi sääntelemätön vapaa kapitalismi feodalismin raunioille. Työväenluokan järjestäytyminen oli ankarasti kielletty.
      Sitten työväenluokka lakoilla ja kapinoillla hankki järjestäytymisoikeudet ja valtiolliset toimintaoikeudet.
      Vapaa kapitalismi ajautui vallankumouksen partaalle.
      I maailmansodan jälkeen se oli pakotettu hyväksymään sääntelyä ja valtion puuttumista kapitalistien toimiin.
      Sittemmin työväenluokan taistelu toi sitä ja tätä, lisäsi sääntelyä ohi palkkojen mm. sosiaaliturvaan.
      Kapitalismi siirtyi lännessä vamokapiin ja josta se edelleen kehittyessään johtaisi luonnollista tietä sosialismiin. Tuotantovoimien kehitys pakottaa siihen. Kapitalisti ei ehkä halua sitä. Jos ei halua, välttämätön toteutuu vaikeimman kautta eli kapitalismin synnyttämä työväenluokka pakottaa kapitalistiluokan luopumaan vallastaan. Työn panttaaminen ihmisiltä yksityisen voiton edun takia - kukaan palkkatyöläinen ei sitä voi hyväksyä.

      EU:ssa eteläisten maiden ja SDP:n Rinteen elvytyspuheet ovat oikeansuuntaiset. Pienetkin reformit täytyy kuitenkin rahoittaa ja silloin on astuttava pääoman varpaille.
      Finanssikriisin kupla muhii ja paisuu koko ajan.

    • mietteitä

      Marx osoitti selkeästi tuotantovoimien ja -suhteiden ristiriidan ja sen merkityksen yhteiskunnan uudistumisessa. Kun hallitseva luokka(t) eivät voi hallita vanhaan tapaan eivätkä hallitut tyydy entiseen menoon syntyy ristiriita joka vaatii ratkaisua. Näin oli orjaomistusyhteikunnan ja feodalismin kaatumisessa. Vanha hallinto ei vastannut uusia tuotantovoimia jotka syntyivät vanhan uumenissa ja se kaatui.
      Kaatumisen aikoina luokkataistelu kiihtyy ja uudet esiintulevat luokat pakottivat muuttamaan tuotantosuhteita tilannetta vallitsevaksi. Tällä tavalla feodalismin uumenissa kasvanut porvarisluokka kumosi feodaalisen järjestyksen.

      Kapitalismin kriisi on taloudellinen ja poliittinen kriisi. Kapitalistiryhmittymät voitonsaalistuksessa uhkaavat maailmanrauhaa. Sodan lietsonnalla ja uhkakuvien luomisella se yrittää siirtää ihmisten huomion pois oleellista. Kapitalistit itse eivät tartu aseisiin mutta propagandalla he yrittävät saada rahvaan eri kerroksia kansallisuuskiihkolla yms. toisiaan vastaan.
      Pääomalle tuhoaminen ei merkitse mitään. Osalle niistä sota on liiketoimi ja keskimääräistä suurempien voittojen nostaminen.

      Rauhanliikkeiden uusi nousu olisi työväenluokan tehtävien kärkipäässä.

    • akum

      Ukrainan kriisi on selvä osoitus kapitalismin mädännäisyydestä. Nallipyssyillä leikkivät pikkupojat uhkaavat synnyttää maailmanpalon.
      Israelin/Palestiinan vuosikymmeniä jatkunut kriisi on toinen mätäpesäke.

      Molempien tapapiruna eli kätilönä on ns. kansainvälinen nato-usa-eu yhteisö.

      • Ukrainan kriisi ei ole missään tekemisessä varsinaisen kapitalistisen, minkään muitoisen, maailman kanssa vaan jälkikommunististen yhteiskuntien selvittelyä.

        Niissä, siis noissa ennen niin kommunistisina esiintyneissä, maissahan nyt vallassa oleva kansanosa on komukoulutettua joten se ei osaa asennoitus niihin mahdollisuuksiin joita kapitalistinen yhteiskunta oikein käytettynä tarjoaa.

        Ukrainan tilanteesta ei voi syyttää ketään muuta kuin Moskovan kommunistien toimia kun eivät kouluttaneet ihmisiä kuten lännessä vapaaseen yhteiskuntaan vaan yrittivät väkisin saada kansat nöyrtymään Moskovan komentoon.


      • höpöhöpö..
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Ukrainan kriisi ei ole missään tekemisessä varsinaisen kapitalistisen, minkään muitoisen, maailman kanssa vaan jälkikommunististen yhteiskuntien selvittelyä.

        Niissä, siis noissa ennen niin kommunistisina esiintyneissä, maissahan nyt vallassa oleva kansanosa on komukoulutettua joten se ei osaa asennoitus niihin mahdollisuuksiin joita kapitalistinen yhteiskunta oikein käytettynä tarjoaa.

        Ukrainan tilanteesta ei voi syyttää ketään muuta kuin Moskovan kommunistien toimia kun eivät kouluttaneet ihmisiä kuten lännessä vapaaseen yhteiskuntaan vaan yrittivät väkisin saada kansat nöyrtymään Moskovan komentoon.

        Ei ole nyt missään muualla edes olemassa tuota mainitsemiasi jälkikommunistisia yhteiskuntia kuin omassa sairaassa mielessäsi.


      • höpöhöpö.. kirjoitti:

        Ei ole nyt missään muualla edes olemassa tuota mainitsemiasi jälkikommunistisia yhteiskuntia kuin omassa sairaassa mielessäsi.

        Jos et näe sitä olet sokea! ainakin poliittisesti!

        Ei Venäjä eikä Ukrainakaan toimi samoin kuin demokraattiset maat yleensä. Vertaa niitä vaikka Suomeen, Ruotsiin ja Saksaan ja jos et huomaa eroa niin tiedoissasi on aukkoja.

        Jälkikommunismiksi nimittämäni oireyhtymä muodostuu kapitalismin mahdollisuuksista ja kommunistisesta mielenlaadusta. Ei missään vapaassa lännessä tule parissa vuosikymmenessä niin suurta joukkoa miljardöörejä kuin tuolla entisessä idässä on muodostunut. Siihen tarvitaan kommunistinen ahneus sekä lännen mahdollisuudet yksityisomistukseen. Siihen tarvitaan kansa jota on pidetty pimeässä ja syötetty sontaa noin virtuaalisesti siitä miten suuri rikos on olla omistaja. Tällöin vain ne jotka ovat saaneet KGB tai vastaavan koulutuksen tai ovat luihuporukkaa luonnostaan lähtevät riistämään itselleen noita miljardeja muilta kymmeniltä miljoonilta.

        Kun sinua on pari kymmentä vuotta pakkosyötetty komuajatuksilla niin niistä on useimpien vaikeaa nopeasti eli edes vuosikymmenessä päästä eroon ja siitä syntyy jälkikommunismi. Sen hoito vaatii ainakin parin sukupolven ajan siten, että nuoret eivät saa enää kosketusta komukasvatuksen saaneisiin muutoin kuin historiankirjan lehdiltä.

        Kyllä jälkikommunismia on ihan oikeassa maailmassa jos hieman katsot ympärillesi ja vaikkapa YLE 1:n 20.30 uutislähetystä.


      • höpöhöpö..
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Jos et näe sitä olet sokea! ainakin poliittisesti!

        Ei Venäjä eikä Ukrainakaan toimi samoin kuin demokraattiset maat yleensä. Vertaa niitä vaikka Suomeen, Ruotsiin ja Saksaan ja jos et huomaa eroa niin tiedoissasi on aukkoja.

        Jälkikommunismiksi nimittämäni oireyhtymä muodostuu kapitalismin mahdollisuuksista ja kommunistisesta mielenlaadusta. Ei missään vapaassa lännessä tule parissa vuosikymmenessä niin suurta joukkoa miljardöörejä kuin tuolla entisessä idässä on muodostunut. Siihen tarvitaan kommunistinen ahneus sekä lännen mahdollisuudet yksityisomistukseen. Siihen tarvitaan kansa jota on pidetty pimeässä ja syötetty sontaa noin virtuaalisesti siitä miten suuri rikos on olla omistaja. Tällöin vain ne jotka ovat saaneet KGB tai vastaavan koulutuksen tai ovat luihuporukkaa luonnostaan lähtevät riistämään itselleen noita miljardeja muilta kymmeniltä miljoonilta.

        Kun sinua on pari kymmentä vuotta pakkosyötetty komuajatuksilla niin niistä on useimpien vaikeaa nopeasti eli edes vuosikymmenessä päästä eroon ja siitä syntyy jälkikommunismi. Sen hoito vaatii ainakin parin sukupolven ajan siten, että nuoret eivät saa enää kosketusta komukasvatuksen saaneisiin muutoin kuin historiankirjan lehdiltä.

        Kyllä jälkikommunismia on ihan oikeassa maailmassa jos hieman katsot ympärillesi ja vaikkapa YLE 1:n 20.30 uutislähetystä.

        Ei tunne esim.internetin eri hakukoneetkaan tuota mainitsemaasi jälkikommunistisia yhteiskuntia yhtään mitenkään.

        Joten nyt oihan pelkkää valheellista "tuubaa" suollat taas palstalle ihan turhaan.


      • höpöhöpö.. kirjoitti:

        Ei tunne esim.internetin eri hakukoneetkaan tuota mainitsemaasi jälkikommunistisia yhteiskuntia yhtään mitenkään.

        Joten nyt oihan pelkkää valheellista "tuubaa" suollat taas palstalle ihan turhaan.

        Ainahan tulee uusia määreitä ja sinäkin voit niitä kehitellä.

        Ei mielipide ja sen julkaiseminen ole mitään valheellista varsinkaan kun vielä perustelen sen.

        Jos olet eri mieltä niin perustele väärässä olemiseni asioilla eikä millään yleisluontoisilla tuhnuilla kuten nyt olet pyrkinyt tekemään. Vai loppuuko aivojesi kyky tuottaa ajatuksia miettimällä ja vain heittelet noita muilta lainattuja yleisluontoisia heittojasi?

        Mikä todella on väärin ajatuskehityksessäni tällä kohden ja miten perustelet omin sanoin toun epäilyksesi virheestäni?

        Oletko sinäkin kommunismin pilaama aivoiltasi ja se estää vapaan ajattelun? Näinhän kävi kymmenille miljoonilla komukoulun käyneille itäisessä Euroopassa.


      • Työeläkeläinen kirjoitti:

        Ainahan tulee uusia määreitä ja sinäkin voit niitä kehitellä.

        Ei mielipide ja sen julkaiseminen ole mitään valheellista varsinkaan kun vielä perustelen sen.

        Jos olet eri mieltä niin perustele väärässä olemiseni asioilla eikä millään yleisluontoisilla tuhnuilla kuten nyt olet pyrkinyt tekemään. Vai loppuuko aivojesi kyky tuottaa ajatuksia miettimällä ja vain heittelet noita muilta lainattuja yleisluontoisia heittojasi?

        Mikä todella on väärin ajatuskehityksessäni tällä kohden ja miten perustelet omin sanoin toun epäilyksesi virheestäni?

        Oletko sinäkin kommunismin pilaama aivoiltasi ja se estää vapaan ajattelun? Näinhän kävi kymmenille miljoonilla komukoulun käyneille itäisessä Euroopassa.

        Miten on "höpöhöpö" tuliko liian vaikea paikka kun joutuu ajattelemaan?

        Onko asia mielestäsi siten, ettei asiaa ole olemassa jos Google ei siitä tiedä?

        Oletko sinä olemassa? Montako vastausta Google löytää sinun nimelläsi? Minun oikealla nimelläni se löysi lähes 4000 linkkiä joskaan en ole niitä kaikkia tarkastanut. Lienen siis sinunkin määreesi mukaan olemassa ja varsin vahvasti.


      • otahan lääkkeesi
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Miten on "höpöhöpö" tuliko liian vaikea paikka kun joutuu ajattelemaan?

        Onko asia mielestäsi siten, ettei asiaa ole olemassa jos Google ei siitä tiedä?

        Oletko sinä olemassa? Montako vastausta Google löytää sinun nimelläsi? Minun oikealla nimelläni se löysi lähes 4000 linkkiä joskaan en ole niitä kaikkia tarkastanut. Lienen siis sinunkin määreesi mukaan olemassa ja varsin vahvasti.

        Googlesta en tiedä.
        Mutta sen tiedän nyt aivan 100%:sen varmasti ettei tuota mainostamaasi jälkikommunistista tilaa esiinny missään muualla kuin sinun mielialalääkkeiden sumentamamassa omassa päässäsi.


      • otahan lääkkeesi kirjoitti:

        Googlesta en tiedä.
        Mutta sen tiedän nyt aivan 100%:sen varmasti ettei tuota mainostamaasi jälkikommunistista tilaa esiinny missään muualla kuin sinun mielialalääkkeiden sumentamamassa omassa päässäsi.

        Sitä esiintyy kaikissa entisissä Itä-Euroopan sosialistimaissa joissa yli 25 vuotiaat ovat saaneet osansa kommunismin opetuksesta jotkut lyhyemmän jotkut pidemmän aikaa eli koko nuoruutensa.

        Jos sinut yht'äkkiä tempaistaan vaikka Libyaan tai Pakistaniin tai P-Koreaan elämään kansan ehdoilla niin en usko sinun siihen viikossa sopeutuvan vaan pyrit hoitamaan asioita vielä vuosien päästä "vanhan mallin" mukaan.

        Näinhän kävi kommunismin romahdettua itäisen Euroopan kansalaisille. Se tulee vaikeuttamaan noita maita vielä ainakin sukupolven ajan eli yli 30 vuotta.

        Siellähän pitäisi nyt koota pääomia jotka Moskova kansallisti aikoinaan sillä ilman pääomia ei tapahdu muuta kuin rappeutumista. Pääomiahan on koottu mutta hieman väärällä tavalla ja niiden hallinta on liian keskittynyt.

        Onnettomuus joka siellä tapahtui oli kansan saamien "osakkeiden" liian helppo valuminen liian harvoihin käsiin koska olosuhteet olivat huonot ja kansa ei ymmärtänyt omistamisen hyviä puolia kun siitä oli kohta 100 vuotta saarnattu kansan vihollisena. Nyt on tuon kankkusen aika kun kadutaan mennyttä ja se on osa jälkikommunismista.

        Saat tietysti käyttää asiasta mitä nimitystä hyvänsä mutta se ei asiaa muuksi muuta. Vai väitätkö Ukrainan tilanteen ennen viimeistä "vallankumousta" olleen tasapainoinen ja vaikka pohjoismaihin verrattava? En usko noin olleen koska siellä on vielä menossa jälkikommunistinen tila.

        Saat kyllä itse pitää mielialalääkkeesi sillä minun mieleni on kirkas ja toimii ilmankin kuten on toiminut jo yli 70 vuotta.


      • niinkö?
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Sitä esiintyy kaikissa entisissä Itä-Euroopan sosialistimaissa joissa yli 25 vuotiaat ovat saaneet osansa kommunismin opetuksesta jotkut lyhyemmän jotkut pidemmän aikaa eli koko nuoruutensa.

        Jos sinut yht'äkkiä tempaistaan vaikka Libyaan tai Pakistaniin tai P-Koreaan elämään kansan ehdoilla niin en usko sinun siihen viikossa sopeutuvan vaan pyrit hoitamaan asioita vielä vuosien päästä "vanhan mallin" mukaan.

        Näinhän kävi kommunismin romahdettua itäisen Euroopan kansalaisille. Se tulee vaikeuttamaan noita maita vielä ainakin sukupolven ajan eli yli 30 vuotta.

        Siellähän pitäisi nyt koota pääomia jotka Moskova kansallisti aikoinaan sillä ilman pääomia ei tapahdu muuta kuin rappeutumista. Pääomiahan on koottu mutta hieman väärällä tavalla ja niiden hallinta on liian keskittynyt.

        Onnettomuus joka siellä tapahtui oli kansan saamien "osakkeiden" liian helppo valuminen liian harvoihin käsiin koska olosuhteet olivat huonot ja kansa ei ymmärtänyt omistamisen hyviä puolia kun siitä oli kohta 100 vuotta saarnattu kansan vihollisena. Nyt on tuon kankkusen aika kun kadutaan mennyttä ja se on osa jälkikommunismista.

        Saat tietysti käyttää asiasta mitä nimitystä hyvänsä mutta se ei asiaa muuksi muuta. Vai väitätkö Ukrainan tilanteen ennen viimeistä "vallankumousta" olleen tasapainoinen ja vaikka pohjoismaihin verrattava? En usko noin olleen koska siellä on vielä menossa jälkikommunistinen tila.

        Saat kyllä itse pitää mielialalääkkeesi sillä minun mieleni on kirkas ja toimii ilmankin kuten on toiminut jo yli 70 vuotta.

        Nythän sitten tuon määritelmäsi mukaan tuota jälkikommunistista tilaa esiintyy erittäin paljoin myös Suomessa


      • niinkö? kirjoitti:

        Nythän sitten tuon määritelmäsi mukaan tuota jälkikommunistista tilaa esiintyy erittäin paljoin myös Suomessa

        Vaikka toverisi aikoinaan yrittivät ihan pyssyt kourassa tuoda tänne kommunismia niin olimme sen verran järjissämme jotta pantiin hanttiin oikein olan takaa ja niin jäi komu-Suomi kokematta kuten myös jälkikommunismi.

        Suomalainen on aina ollut vapauden ystävä, ei kommunismin!


      • höpsistä paappa
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Vaikka toverisi aikoinaan yrittivät ihan pyssyt kourassa tuoda tänne kommunismia niin olimme sen verran järjissämme jotta pantiin hanttiin oikein olan takaa ja niin jäi komu-Suomi kokematta kuten myös jälkikommunismi.

        Suomalainen on aina ollut vapauden ystävä, ei kommunismin!

        Suomi oli koomunistisen Neuvostoliiton todella tiukassa valvonnassa aina vuoteen 1991 asti.
        Joten kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.


      • höpsistä paappa kirjoitti:

        Suomi oli koomunistisen Neuvostoliiton todella tiukassa valvonnassa aina vuoteen 1991 asti.
        Joten kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.

        Meillä oli silti vapaa maa ja koulutuskaan ei ollut Moskovan ohjelmalla ainakaan niissä kouluissa ja oppilaitoksissa joita minä kävin. Meillä opittiin tavalliseen porvarilliseen talousoppiin ei marxilaiseen. Siinä on se ero mikä meillä on noihin entisiin komumaan asukkaisiin. Joka ero sinulta näyttää olevan huomaamatta noista väittämistäsi päätellen.


      • ei mene noin
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Meillä oli silti vapaa maa ja koulutuskaan ei ollut Moskovan ohjelmalla ainakaan niissä kouluissa ja oppilaitoksissa joita minä kävin. Meillä opittiin tavalliseen porvarilliseen talousoppiin ei marxilaiseen. Siinä on se ero mikä meillä on noihin entisiin komumaan asukkaisiin. Joka ero sinulta näyttää olevan huomaamatta noista väittämistäsi päätellen.

        Ei päätetty tuolloin Suomessa yhtään Suomea koskevaa tärkeää asia ilman "kremlin hioljaista hyväksyntää."
        Joten kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.


      • totta..
        ei mene noin kirjoitti:

        Ei päätetty tuolloin Suomessa yhtään Suomea koskevaa tärkeää asia ilman "kremlin hioljaista hyväksyntää."
        Joten kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.

        Suomen ja NL:n välillähän oli voimassa tuo kuuluisa YYA-sopimus.
        Kummatkin sitten jelppasivat toisiaan tarvittaessa.Suomessa tuo ainakin toimi todella hyvin.


      • ei mene noin kirjoitti:

        Ei päätetty tuolloin Suomessa yhtään Suomea koskevaa tärkeää asia ilman "kremlin hioljaista hyväksyntää."
        Joten kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.

        Saatat olla oikeassa eräässä asiassa joka on NATO:n liittyminen. Vanhassa elävät eivät uskalla olla siinä realisteja ja vastustavat ainoaa järkevää ajatusta eli NATO:n jäsenyyttä. Se olisi todellinen porras Venäjälle alkaa meitä taas kurmuuttamaan 1939 tapaan.

        Taloudellisessa mielessä olet ihan metsässä ja taloudesta han tässä on kyse ollut. Siitä miten kommunistisen aivopesun saanut pärjää kapitalismissa jossa on enemmän itsestään vastuussa kuin jossain huonostikin menevässä kommunismissa.

        Jälkikommunismia minun määreeni mukaan Suomessa ei kuitenkaan ole ja huomaat sen kyllä jos avaat silmäsi.


      • asia ei ole noin
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Saatat olla oikeassa eräässä asiassa joka on NATO:n liittyminen. Vanhassa elävät eivät uskalla olla siinä realisteja ja vastustavat ainoaa järkevää ajatusta eli NATO:n jäsenyyttä. Se olisi todellinen porras Venäjälle alkaa meitä taas kurmuuttamaan 1939 tapaan.

        Taloudellisessa mielessä olet ihan metsässä ja taloudesta han tässä on kyse ollut. Siitä miten kommunistisen aivopesun saanut pärjää kapitalismissa jossa on enemmän itsestään vastuussa kuin jossain huonostikin menevässä kommunismissa.

        Jälkikommunismia minun määreeni mukaan Suomessa ei kuitenkaan ole ja huomaat sen kyllä jos avaat silmäsi.

        Kuin sinä nyt kerrot.
        Mahdollinen Suomen natojäsenyys toisi Suomelle vain paljon enemmän velvotteita ja kuluja kuin hyötyä.
        Ja kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.


      • asia ei ole noin kirjoitti:

        Kuin sinä nyt kerrot.
        Mahdollinen Suomen natojäsenyys toisi Suomelle vain paljon enemmän velvotteita ja kuluja kuin hyötyä.
        Ja kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.

        Minun määritelmäni mukaan ei ole.

        Koetapas määritellä miten jälkikommunistinen tila vaikuttaa Suomen talouteen. Olenhan jo kertonut miten se ilmenee entisissä komumaissa.

        Ei NATO jäsenyys mikään kallis pieti olisi, ainakaan jos vertaa siihen paljonko maksaa jos veli venäläinen alkaa uudet ja kovat painostukset jossa menneeä oikein aseiden kanssa asiaamme puolustamaan.

        Määrittele myös miten minun ajatukseni jälkikommunistisesta tilasta entisissä kommunistimaissa on sairas! Itsehän sitä väitit!

        Keskustelumme loppuu tähän jos jatkat saman jauhamista etkä pääse eteenpäin noissa ajatuksissasi.


      • olet taas väärässä
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Minun määritelmäni mukaan ei ole.

        Koetapas määritellä miten jälkikommunistinen tila vaikuttaa Suomen talouteen. Olenhan jo kertonut miten se ilmenee entisissä komumaissa.

        Ei NATO jäsenyys mikään kallis pieti olisi, ainakaan jos vertaa siihen paljonko maksaa jos veli venäläinen alkaa uudet ja kovat painostukset jossa menneeä oikein aseiden kanssa asiaamme puolustamaan.

        Määrittele myös miten minun ajatukseni jälkikommunistisesta tilasta entisissä kommunistimaissa on sairas! Itsehän sitä väitit!

        Keskustelumme loppuu tähän jos jatkat saman jauhamista etkä pääse eteenpäin noissa ajatuksissasi.

        Se on samantien ainakin taloudellisesti Suomen tuho ja loppu jos Suomi tyrii kauppasuhteensa Venäjän kanssa.
        Ja kyllä nyt suomessakin ainakin sinun sairaan määritelmäsi mukaan on tuo mainitsemasi jälkikommunistinen tilä voimassa vielä todella kauan.


    • kilka

      "Ukrainan tilanteesta ei voi syyttää ketään muuta kuin Moskovan kommunistien toimia "

      Moskovan kommunistit istuvat Ukrainan hallituksessa. Ovat istuneet siellä 1991 lähtien!!! Tuollaista potaskaa voi vain sairas mielikuvitus esittää.
      Lännessä kapitalistien voitonsaalistus on yhtä rajua kuin ent. sosialistimaissa. Kun otetaan lukuun väkivalta, lännen kapitalismi on siinä paljon tehokkaampi.
      Niin Ukrainassa, Venäjällä kuin EU:ssa työväen edut jäävät jalkoihin. Kaikissa mainituissa sosiaaliturvan alasajo on vauhdissa ja työttömyys korkeissa luvuissa.

      Ukrainan pellot ovat valtaosin menneet usalaiselle pääomalle. Venäjällä on suuret raaka-ainelähteet. Sosialismin aikana länsi ei niihin päässyt. Nyt näyttää aivan siltä, että usa-nato-eu ovat päättäneet ottaa äkkirynnäköllä Venäjän talouden haltuunsa.
      Se tietää sotaa, jos länsi kärjistää tilannetta hiukankin. Natolle oli karvas kalkki menettää Sevastopolin tukikohta Krimiltä.
      Pääomat ovat vastakkain kuten aikaisemminkin suurten maailmanpalojen edellä. Työväenluokkaa kasalliskiihkoitetaan mainituissa maaryhmissä tykin ruoaksi. Myös Suomessa. Työläisten tehtävä ei ole mennä kapitalistien voittojen turvaamiseksi sotiin. Heidän tulee tehdä yhteiskunnallinen vallankumous.
      Kansat eivät ole vastakkain. Pääoma ja kansat ovat vastakkain.

    • vaktaa

      Maailmalla tyytymättömyys kapitalismiin on todella laajaa, ilmenee Britannian yleisradioyhtiön BBC:n uutisten teettämästä laajasta mielipidekyselystä.

      Vain joka kymmenes arvioi vapaan markkinatalouden toimivan hyvin nyt, kun kommunismin kaatumista symboloivasta Berliinin muurin murtumisesta on kulunut reilut 20 vuotta. Kysely tehtiin 27 maassa, ja siihen vastasi yli 29000 ihmistä.

      Vain kahdessa maassa – Yhdysvalloissa ja Pakistanissa – yli viidennes vastaajista katsoo kapitalismin toimivan nykymuodossaan hyvin. Reilu puolet vastaajista on sitä mieltä, että kapitalismin ongelmien ratkaisu vaatii uudistuksia ja sääntelyä. "

      http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/11/27653

    • sosialismi parempi

      Sosialismissa tuotanto pyörii kaikkien yhteiseksi hyväksi ilman työvoiman riistoa. Tuotanto on koko kansalle lisääntyvää hyvinvointia luova sampo. Sosialismi perustuu myös rauhalle ja kansojen sekä valtioiden tasavertaiselle yhteistoiminnalle.

      Mutta kapitalismi ei edes toimi ilman riistoa. Kapitalististen pääomien kasaantuminen, kilpailu ja kehitysmaiden luonnonvarojen riisto on maailman väkivaltaista jakamista ja sotien lähde.

      Kumman valitset: paremman sosialismin, jota rakennetaan tasasuhteessa luonnon varantojen kanssa, vai mädän kapitalismin, jolle kriisit ovat arkipäivää?

      • No en ainakaan

        sosialismia. Sosialismissa kriisit eivät ole pelkästään arkipäivää, vaan myös pyhäpäivää, joulua, juhannusta ja pääsiäistä jne.. Eurovaalien tulokset kertoivat, että sosialismia ei tänä päivänä valitse oikeastaan kukaan. Milloin tämä tosiasia valkenee viimeisillekin komuille?


    • z y z

      Eurovaalien tulokset kertovat vasemmistolaisuuden noususta. Vasemmistoryhmän kannatus lähes kaksinkertaistui. Seikka on hyvin merkittävä, koska marxilaisuus on ollut huonossa huudossa viimeiset 20 vuotta.
      Eu kulkee kriisistä kriisiin. Talous yskii, ulkopolitiikkaa suuntautuu sotahenkisyyden lisääntymiseen. Rikkaat valitsevat isänmaakseen alhaisen verotuksen maita tai perustavat sellaisia isänmaita veronkiertopankkeihin tai muihin saarekkeisiin. Kapitalismin moraalin perustaksi kehittyy: Ota niin paljon itsellesi mitä yhteisestä kakusta suinkin saat äläkä muusta välitä.
      Armeijoita varustellaan, niihin suunnatuista varoista ei tingitä. Pää tulee vetävän käteen. Porvareitakaan äänestävä ei elä pommeista. Tarvitaan alistamiseen perustuvan "vapaakaupan" tilalle normaalia tavaranvaihtoa, yhdenvertaisten kansakuntien yhteistyötä.
      Viimeksi mainittu puskeekin väellä ja voimalla esiin. Kansainväliset siviilituotannon alueet kehittyvät huimaa vauhtia. Järjestämällä keinotekoisia kriiseja kuten Ukrainassa, kansalaisten huomiota yritetään suunnata kansallisuuksien vastakkainasetteluun ja kansallisuuskiihkoon. Sekään tie ei vedä. Kokemusta asediplomatiasta on riittävästi. Kansalaiset hylkäävät sotaroistot. Yritys nostattaa Ukraina lännen sotaiseksi etuvartioksi on kaatumassa ja kaatuu. Kansan etu sielläkin on hyvät suhteet kaikkiin suuntiin. Sotahenkinen länsi kokee parhaillaan poliittista vararikkoa, josta ukrainalaiset ovat maksaneet kovan hinnan.

      Kansallisen ja kansainvälisen politiikan uusi suunta on rakentumassa. Aluevalloituslinja kokee vararikkoa ja sen mukana äärioikeisto.
      Sosialismi on entistä välttämättömämpi.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    5. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1279
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1217
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      641
      1186
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1008
    Aihe