Potkut koeajalla hitauden vuoksi

pettynyt7

Eli tuossa otsikossahan se jo tulikin =(. Työsopimukseni purettiin koeajalla, vaikka työnjälki oli pomonkin mielestä hyvä ja valituksia ei ainakaan omiin korviini tullut missään vaiheessa. Työt tein kohteeseen annetussa ajassa, mutta ilmeisesti vieläkin nopeammin olisi pitänyt tehdä. Onko tämä miten yleistä siivousalalla? Olisiko pitänyt tuntilistaan laittaa lyhyempi aika ja tehdä loppu omalla ajalla?

Niin ja saanko tästä nyt sitten vielä karenssinkin kaiken päälle?

9

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justiinsa joo

      Missä puljussa olit?

    • realismia

      Aloittajalle; tää on kuule ihan tätä päivää. Pulju tarvitsi vain jonkun tekemään ikkunanpesut ja kesälomien lomitukset. Nyt kun nekin alkaa olla ohi, sua ei enää tarvita. Koeajalla on helppo antaa kenkää ilman kummempia perusteita ja seuraava sisään, harjoittelijan palkalla, tottakai ensi alkuun ;). Toistaiseksi voimassa olevalla työsopparilla ihminen houkutellaan vaan töihin. Älä ota ittees.

    • vanha kettu

      Ammattiliitot ovat tällaisia asioita varten.

      Koeaikapurkuun tarvitaan pätevä syy - pelkkä koeaika ei ole peruste työsuhteen purulle. Ammattiliitto voi asian viedä oikeuteen, jolloin työnantajalla on näyttövelvollisuus. He voivat osoittaa esim huonon työn jäljen asiakkaan lähettämien valitusten lisäksi omien laatukierrostensa raporteilla. Koeaikana noita onkin syytä olla jonkin verran. Lisäksi pitäisi asiasta olla huomautus annettuna.

      Jollei riittävää näyttöä löydy, joutuu työnantaja korvausvelvolliseksi. Näitä tapauksia vain ei yleensä viedä liiton kautta oikeuteen.

    • ...

      Kuka sinulle sanoi että olit liian hidas jos kerran teit tarvittavat työt tarvittavassa ajassa??

    • 20+10=30

      Outoa! Mutta karenssia et saa päälle, koska olet saanut potkut. Periaatteessa voit olla onnellinen, koska kyseisessä firmassa olisi taatusti tullut hankaluuksia myöhemmin ja jos olisit lähtenyt omasta tahdostasi, olisit saanut sen 3kk karenssin työvoimatoimistoon.

    • ihan normia

      Ihan kuule yleistä on. Monessa firmassa vaaditaan tiettyyn tahtiin siivoamista ja jos et pysty siihen, joudut tekemään omalla ajalla ja ilmaiseksi. Tää on tätä päivää tosin myös tätä on ollut jo vuosikymmenet, mutta pahemmaksi vaan menee vuosi vuodelta. Vika ei välttämättä tosiaankaan ole työntekijässä, vaikka kuinka ammattitaitoinen ja kokenut sekä tehokas työntekijä olisi siivoamassa, mutta jos kohde on mitoitettu päin peetä, niin ei siitä kuule kukaan selviä. Juju onkin siinä, että fimat kilpailuttaa niin alas hinnat ja ajat, että työntekijöiden on pakko tehdä omalla ajalla töitä ilmaiseksi kun ei ole varaa maksaa enempää heille.

      • 4+14=18

        Totta. Ja on hyvä muistaa, ettei kohteita oikeasti "siivota". Tärkeintä on että näyttää puhtaalta, mutta se ei tarkoita sitä että mikrobit pitäisi poistaa tms. Jos kohteet siivottaisiin "eettisesti" niin... no... joo. Nim. Kokemusta 8 firmasta.

        P.S. Ja vika ei ole siivoojissa eikä firmoissa. Jos asiakkaat haluavat halvinta, niin ne saavat p*skinta. Ihmettelen jatkuvasti, etteivät yliopiston käyneet ihmiset tunnu tätä millään ymmärtävän.


    • Omppu700

      Loppupelissä isoin vastuu on myyjän, eli myyntineuvottelijan. He usein tulevat joltain muulta ammattialalta, myyntityöstä. Onhan se silloin ihan päivänselvää, että jos siivouksesta ei ymmärretä ja katsotaan mitoitukset vain ohjelmalla neliöiden (ja muiden osatekijöiden) mukaan, tulee virheellisiä ja liian tiukkoja mitoituksia.

      Muistuupa mieleeni parikin suurempaa kokonaisuutta, jotka myyjät laskivat päin honkia ja päälliköt kun eivät ole kosketuksissa kenttätyöhän, eivät ymmärtäneet miten isoa virhettä olivat tekemässä. Lopputuloksena oli nopeasti purkautunut siivoussopimus, jota edelsi pitkä "ilmainen" työ koska siivousajoissa tuli pysyä ja sen vuoksi sopimuksen edeltämiä töitä jäi tekemättä. Ja tietysti asiakkaan vaatimat korjaustyöt piti tehdä ilmaiseksi, että sopimuksen sisältö täyttyy.

      Eksyin hieman aiheesta, sitten vielä aloittajalle:
      Joku sanoikin että karenssia ei tule, ja näin se onkin. Tämä (irtisanominen) on käsittääkseni melko yleistä, koska ala on ajettu niin ahtaalle että siivousajat ovat todella tiukkoja. Jos et ole tehnyt työtä vuosia, on ihan normaalia että olet hitaampi. Nopeus tulee vasta ajan kanssa, kun oppii jättämään kaiken turhan tekemättä ja "oikaisemaan" oikeissa paikoissa. -Kurjaa sanoa näin, mutta se on tätä päivää siivousalalla.

      Minusta asiaa ei kannata riitauttaa, koska työnantaja on tämmöisissä tapauksissa hyvin vahvoilla. Hommassa menisi vain aikaa hukkaan. Toki jos asia mietityttää niin kysy ihmeessä ammattiliitosta, kassan lakiavustajalta tai työsuojelupiiristä ja tee kuten he neuvovat. Minun kommentit pohjaavat vain omaan kokemukseeni eivätkä välttämättä ole oikeita :)

      Omalla ajalla siivoaminen on tuonut alalle pelkkää harmia. Työnantaja huomaa että tunnolliset siivoojat tekevät työtä omalla ajallaan, ja alkavat pitää sitä (vääristyneesti) normaalina. Voivat jopa painostaa siihen epäsuorasti. Eli teit oikein kun en lähtenyt siihen.

      Joku toinen sanoikin että on tavallaan hyvä kun sait potkut. Minusta myös, et olisi viihtynyt siellä kuitenkaan. Uudella innolla vain toista firmaa kokeilemaan. -Vaikka mitoitukset ovat tiukkoja, rehellisiä ja tasapuolisia esimiehiä on edelleen alalla. Eiköhän sellainen vielä sinullekin satu vastaan. Hyvän esimiehen tunnistaa muutamista jutuista:

      1. Perehdyttää työhön
      2. Näyttää tarvittaessa kädestä pitäen miten työaikaan päästään
      3. Ymmärtää realiteetit, esim vähäisen kokemuksen alalta
      4. On rehellinen (eli hyvä ja huonokin palaute kerrotaan kuten kuuluu)

      Vielä vastaan myös ketjun viimeiselle kirjoittajalle: Olet oikessa. Mutta luulen että asiakkaat ymmärtävät vallan hyvin. -He myös tietävät että vaatimalla parasta p*skan hinnalla saavat niskalenkin yrityksestä, jolloin voivat siivousjälkeen vedoten teettää ilmaista työtä. Aina on joku firma, joka tekee halvimman tarjouksen... Sillä mennään niin kauan kun se alkaa tulla kalliiksi ja sitten vaan uusi kilpailutus siivousfirmoille. -Ja tulipa taas jostain se halpa tarjous... jne jne.

      Tsemppiä kaikille alalla oleville. Kovaa ja tärkeää hommaa, pysykää lujina :)

    • kurjaa----toimintaa

      koeajalla puretaan paljonkin työsopimuksia. Olet todennäköisesti ollut hyvä työssäsi. voi olla et tämä on yleinen menettelytapa firmassa. koeajallahan saa purkaa sopimuksen ilman mitään varsinaista syytä.

      tunnen kaksi ihmistä jotka juuri saaneet vakinaisen duunin ja työ on yllättäen päättynytkin hiukan ennen koeajan loppua. sitten työpaikka onkin ollut taas auki uudessa haussa.

      uutisissa oli juuri et paljon nuoria on laitettu pihalle kesken kesäduunin koeajalla kun sesonki onkin ollut huono.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe