Mökkien arvo romahtaa

Kaarlo.

33

471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitä se on

      Taantuman aikaan saama väliaikainen notkahdus. Ei pidä myydä nyt, mutta ostaa kannattaa, jos joku kuitenkin nyt myy.

    • Kolmannes tippunut

      Täällä Tampereen seudulla keskimääräinen tiputus pyyntihinnoissa on mielestäni noin kolmannes, mikä on sitten se todellinen myyntihinta.

      Nyt ollaan siinä tilanteessa, että edelleen hyvät menee kohtuu hyvään hintaan (luultavasti) ja pyynnitkin aika korkeita edelleen. Ne huonommat, jotka hyvään aikaan menee siinä siivellä markkinahumussa, ne on nyt juuri niitä joiden hinnat saattaa tippua tosi reilusti.

      Itsellä pari mökkiä mutta ei tunnu missään. Molemmat rakennettu 70-luvun puolenvälin paikkeilla. Hintaa en ole koskaan edes arvioittanut kun ei ole myynnissä. Saatan ostaa kolmannen mökin jos hinnat vielä hiukan laskee. Pientä pintaremppaa ja sitten vaikka vuokralle. Nyt on TI-miehelle hyvä aika ostaa edullinen remppamökki.

      Mulle tarjottiin "purkukuntoista" rantamökkiä 40 000 e arvostetun järven rannalta. Tie perille ja kohtuullinen tontti ja ranta. Jo pelkkä tontti tuntuu edulliselta mutta kattellaan.

    • D D

      vouti taas haaveilee omasta mökistä ;-)

      • 2012

        Niinhän se haaveilee ja monta vuotta jo tehnyt sitä.

        Hyvät menee heti ilman ilmoituksia ja kalastajakohteet eli ylihintaiset roikkuvat ja laskevat todellisten myytyjen hintoja.

        Oma jo hankittu ja toinen tonttikin omistuksessa eli ei mitään hätää että mökit loppuisi maailmasta kohdallani.


    • Se on vaan mökki

      Tuskin voutien tarvitsee haaveilla, kun nopealla vilkaisulla
      huutokaupattavaa riittää. Veikkaan, että mökkien hinnat jatkaa laskua ainakin seuraavat 10 vuotta.

      • Toubi

        Rajua laskua hinnoissa!!!!
        http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201313156&c=mobile&rss=mob


      • Taneli.

      • Taneli.
        Taneli. kirjoitti:

        Helsingissä mökki maksaa melkein 200k€
        Saimaalta ja Päijänteeltä keskimäärin melkein 100k€

        Ei tuollaisia summia olisi ennen maksettu. Eli lasku jatkuu.

        Kesämökkien hinnat kääntyneet laskuun
        Kesämökkikaupoissa kalleinta oli Uudellamaalla, jossa kaava-alueilla sijaitsevat rantamökit maksoivat keskimäärin 192 000 euroa. Haja-alueen rantamökki maksoi Uudellamaalla 174 000 euroa.

        "Loma-asumiseen liittyviä kiinteistönluovutuksia tehtiin viime vuonna yhteensä 12 300 eli 6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin", Väänänen toteaa.

        Rantatonteista kaava-alueilla maksettiin koko maassa keskimäärin 37 500 euroa, hintataso laski 6 prosenttia. Haja-alueella olevan rantatontin sai 24 750 eurolla, missä laskua vuoteen 2012 verrattuna oli 12 prosenttia.


    • Hahahahahhaah

      Kaupattava vaan lisääntyy..

    • Kirvesmiehen muija

      Nyt olette ymmärtäneet asian väärin. Ei mökkien arvo laske. Muistakaa, että mikään ei ole minkään arvoinen ennen kuin se on myyty. Vasta myynnin jälkeen voidaan sanoa minkä arvoisena ostaja sitä piti. Tunnearvo taas on eri asia, samoin kuin pyyntihinta. Ainakin täällä pääkaupunki seudulla on huomattu että nyt alkaa olla asuntojen ja mökkien toteutuneet kauppahinnat lähellä sitä oikeaa

      • No joo......

        Tottakai pyyntihintojen lasku kertoo siitä, että myös toteutuneet hinnat ovat laskeneet, kulkevat aikalailla käsikädessä paitsi, että laskutrendin aikana toteutuneet hinnat ovat vielä karvan kauempana pyyntihinnoista joten laskua on ja huimasti.


    • Stadilainen.

      Joo stadissa laskee hyvin hinnat

    • oi ihana elämä

      Täällä roikkuu porukkaa, mikä ei halua maksaa mitään mistään. Tapa sekin on viettää elämäänsä, kärsiä rasvoissaan sit siitä, kun mitään ei pysty ostamaan eikä myymään, kun taas pitäisi silloin saada tuplahinta.

      Itte ostan, kun haluun jotain. Tyhmää miettiä jotain detaljia, kuten noita muutamia tonneja. Menee elämä hukkaan. Tosin joillekkin elämä on just tota. Otan osaa.

      • 3 + 10

        Kaikki eivät ole perineet rahaa tai saaneet suojatyöpaikkaa kuten sinä. Mutta on muillakin samat tarpeet kuin sinulla, ei vain rahaa yhtä paljon. Joten älä sinä mulukku tule tänne avautumaan. Muutama kymppitonni tai vaikkapa 50 tonnia ei ole mikään pikkusumma vaikka susta ehkä tuntuu niin.


    • Ei muutamaa tonnia

      Kyseessä on isommat rahat. Hinnat puolittuu varmasti.

    • peeaa65

      Jos puolittuu, mitä sillä on minulle merkitystä kun ei ole mökkiä ,eikä rahaa ostaa mökkiä.

    • Mökki....

      Moni on mökillä alkoholisoitunut ja juonu mökkinsä

    • On jo ylikin

      puolittuneet. 5-6 vuotta sitten venäläishuumassa kaupiteltiin 3000 neliön kaavatontilla 80 neliön hirsitupia meren rannalla 7-8 sadan tonnin hinnoilla. Tosin olivat pyyntejä. Nyt on samalta rannalta myyty muutamia ja toteutumat olleet alle 200ke.

    • Maakauppias.

      Laadukas iso saimaa mökki rantasaunalla on nyt 150K€ - 250K€. Jossain vaiheessa ennen kuplan puhkeamista maksettiin jopa 300 000€.

      Olen itse työkseni tehnyt noista tilastoja.

      • ei mitään hätää

        mökeissä on vaan se juttu ettei ole monesti pakko myydä. Suurin syy on se ettei enää jaksa tai viitsi sitä pitää eli ikääntyminen. Ja myynti voi kestää vuosia kun ei ole pakko myydä ja myy sitten kun löytyy oikea ostaja. Mökki on harvoin edes ns kaupunkiasunnon vakuutena eli se on yleensä aivan oma juttunsa.


      • huomannut

        No mutta eivätkös ne tilastot olleet valheita? Laitapa esimerkki tuollaisesta hinnanlaskusta. Olet vain katsellut erilaisia mökkejä.


      • ylitarjontaa pukkaa
        ei mitään hätää kirjoitti:

        mökeissä on vaan se juttu ettei ole monesti pakko myydä. Suurin syy on se ettei enää jaksa tai viitsi sitä pitää eli ikääntyminen. Ja myynti voi kestää vuosia kun ei ole pakko myydä ja myy sitten kun löytyy oikea ostaja. Mökki on harvoin edes ns kaupunkiasunnon vakuutena eli se on yleensä aivan oma juttunsa.

        Kuka jaksaa ylläpitää montaa mökkiä?

        Kyllä tilanne on nyt tasan tarkkaan se, että monella viiskymppisellä on oma mökki rakennettuna & vimpan päälle tuunattuna ja sitten tupsahtaa käsiin yllättäen & pyytämättä perintömökki. Aipädisukupolvea isovanhempien karusti varustetussa mökissä tai kuivanmaan mummonmäkissä kykkiminen ei ehkä nappaa laisin, joten ylimääräistä mökkiä ei heillekään saa työnnettyä.

        Itse just ostin tällaisen, halvalla (olisi päässyt aika lähelle aloittajan listan kärkeä, vaikkei ole huonossa kunnossa, sähköt on jne.).

        Sekin on nähty, miten on rakennettu melkoinen kartano kaikilla mukavuuksilla mettään, tarkoituksena muuttaa sinne eläkepäiviä pitämään, mutta ne suunnitelmat ovat vs. todellisuus syrjässä & pimeän metsän keskellä ei sitten ihan täysin kohtaakaan.... eli ei sinne pysyvästi muutetakaan tai jos muutetaan, niin pian palataa kaupunkiin häntä koipien välissä. Veikkaan, että näitäkin lähtee kohta alehinnoilla. Ei ole ainakaan omassa luokituksessani kuuminta hottia 10-20 vuotta vanha mökki, jossa yhdistyy omakotitalon tekniikka ja ylläpitohuolet (vesivessat, kylppärin vesieristeet -> KPH-remontti tulee eteen 10-20 vuoden päästä), suurehko energiankulutus ja se, että melkein kaikki ratkaisut on tehty halvimman mukaan (lämmitys sähköpattereilla mallia virtauslämmitin (polttaa pölyt)), putkiasennukset melkoisen kotikutoisia, LTO puuttuu jne.


    • paras sijoitus

      Ostin mökin v. 1976 40 000 markalla. laitoin sähköt jne jne ja möin viime syksynä 230 000 eurolla. Ja joku sanoo että arvo laskee. Nyt asun talvet Thaimaassa ja kesät toisella mökillä jonka perin v. 2001.

    • Lama!!!!

      Ehdit myymään vielä kunnon kuplahinnalla. Aina löytyy joku idiootti jota voi kusettaa :)

    • Haistakaa pitkät...

      Meillä on oma mökki ja kaksi perintönä tullutta keskisessä Suomessa. Kolme siis yhteensä. Lapsille ei kelpaa, koska eivät tykkää mökkeillä ja kaupaksi ei mene ns. kohtuullisella hinnalla. Vuokraamisesta on liikaa riesaa.
      Tähän mennessä on toisesta tarjottu noin puolet siitä mitä välittäjä ehdotti hinnaksi. Toisesta ei kukaan ole ollut kiinnostunut.
      Kai ne pitää vaan lempata jollakin hinnalla.

      • huomannut

        Valehtelet tai sitten ovat onnettomia kuivanmaanmökkejä.


      • Strössel ja Nonparel

        Meillä on ennestään kaksi kesäasuntoa, kesämökki ja vanha maalaistalon talouskeskus, molemmat ihan kohtuullisen hyvässä kunnossa ja vesistön rannalla, toinen joen, toinen järven. Tänä kesänä poikamme perhe rakensi maillemme oman mökin saunoineen ja ensi keväänä tyttäremme puolisoineen aloittaa samanlaisen projektin.

        Ai eivät nuoret viihdy mökillä? Kyllä meidän perillisemme ainakin ovat koko ikänsä olleet innokkaita mökkeilijöitä - jopa kiihkeimpään murkkuaikaan ja ihan oman perheen kanssa.

        Mitä tulee rakennusten, pihojen, rantojen ja metsien ylläpitoon ja hoitoon, olemme päätyneet siihen lopputulokseen, että ei ole pakko tehdä kaikkea itse. Viisaampaa on palkata ammattimies tekemään niin tulee harvemmin sorruttua kiroilun syntiinkään. Kotitalousvähennys auttaa asiaa vielä toistaiseksi, mutta taitavat olla sitäkin karsimassa.

        En ollenkaan ymmärrä tuon erään ainaista kohkaamista mökkihintojen laskusta. Ei hintojen satunnaisilla nousuilla ja laskuilla ole mitään merkitystä, kun ei ole myymässä eivätkä kiinteistöt ole velan panttina.


      • kldsaköldas
        Strössel ja Nonparel kirjoitti:

        Meillä on ennestään kaksi kesäasuntoa, kesämökki ja vanha maalaistalon talouskeskus, molemmat ihan kohtuullisen hyvässä kunnossa ja vesistön rannalla, toinen joen, toinen järven. Tänä kesänä poikamme perhe rakensi maillemme oman mökin saunoineen ja ensi keväänä tyttäremme puolisoineen aloittaa samanlaisen projektin.

        Ai eivät nuoret viihdy mökillä? Kyllä meidän perillisemme ainakin ovat koko ikänsä olleet innokkaita mökkeilijöitä - jopa kiihkeimpään murkkuaikaan ja ihan oman perheen kanssa.

        Mitä tulee rakennusten, pihojen, rantojen ja metsien ylläpitoon ja hoitoon, olemme päätyneet siihen lopputulokseen, että ei ole pakko tehdä kaikkea itse. Viisaampaa on palkata ammattimies tekemään niin tulee harvemmin sorruttua kiroilun syntiinkään. Kotitalousvähennys auttaa asiaa vielä toistaiseksi, mutta taitavat olla sitäkin karsimassa.

        En ollenkaan ymmärrä tuon erään ainaista kohkaamista mökkihintojen laskusta. Ei hintojen satunnaisilla nousuilla ja laskuilla ole mitään merkitystä, kun ei ole myymässä eivätkä kiinteistöt ole velan panttina.

        murkkuaikaan... anna nyt armoo!


    • lKV.

      Kyseessä ei ole satunnainen vaan pysyvä lasku. Nuoret ei halua enää mökille!!!!

    • Wuk Yu

      Siinäpä "Kaarlo" reppana odottelee, että hinnat puoliintuu. Taitaa vain mennä hänellä loppuelämä ennen kuin noin käy, jos silloinkaan?. Rahaa se vain on!

      • Ekonomiaa köyhille

        Nuoret eivät ole koskaan halunneet mökkeillä, mutta kun nuorien ikä alkaa lähennellä keski-ikää, niin jo mökkeilykin on kummasti alkanut kiinnostaa...

        Kiinteistöjen hinnat ovat aina vaihdelleet. Nyt on halvempaa, eli kannattaa ostaa, ei myydä. Muutaman vuoden päästä hinnat ovat aivan varmasti taas nousseet, jolloin ostaminen on myöhäistä.


    • Näin se menee

      Heh, muutaman vuoden päästä hinnat on puolittuneet ja lama
      vasta kunnon vauhdissa.

    • 19+4

      Hieno kesä oli ja ei yksikään myynnissä ollut kesämökki meidän seudulta mennyt kaupaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe