Kettujen kettu! -Avautuminen teknologiasta

santiny

Just hommasin uuden läppärin ja nyt sitten puhelin hajoaa. Mikä on kun ei voida puhelintakana tehdä niin että kestäisi paria vuotta pidempään?! Hermohan tässä menee kun jatkuvasti saa olla kalliita laitteita uusimassa. Jumaliste mie kaivan vanhan nokialaisen ja käytän sitä. Tai vaikka Blackberryni. Sony Ericsonin akku posahti säilytyksessä muuten ottasin sen. Vaan eipä tuo uusi simmi sovikaan noihin ja pitäisi vaihdattaa vanhanmalliseen. Että pistää vihaksi! Läheisyysanturin korjauttaminen maksa akuulemma 80 euroa, mutta sillä rahallahan sitä saa jo uuden luurin! Kyllä ei seuraava ole mikään microsoftin feikkinoksu. Tai no tässä kyllä lukee nokia eikä sitä hevin saa rikki huonolla kohtelulla, mutta tehty hajoamaan kuten kaikki muukin nykyajan sonta.

Kyllä hyvin toimii kuvaputkitelkkarit ja hehkulamppuja käyttäessä säästää lämmityskuluissa talvisin. Energiansäästölamput on ongelmajätettä ja sen hävittäminen se vasta energiaa tuhlaakin eivätkä ne kestä kymmenystäkään siitä mitä pakkauksessa sanotaan. Kyllä nykyaika on persauksesta! Sitä tuntee ittensä vanhaksi kääkäksi kun valittaa, mutta ennen on tehty monia asioita paljon paremmin. Meillä hella on vanhempi kuin minä eikä ole ikinä kränännyt, jääkaappikin kestää hyvin kymmenen vuotta, sama pätee pesukoneeseen. Juu ei ole hyvää bisnestä, mutta entä sitten! Kyllä se kestävyyskin on myyntivaltti. Jotkut kapineet oikeen osaavat hajota päivä takuuajan umpeutumisen jälkeen. Sitäkin on tässä vuoden mittaan tullut todistettua. Omaan kämppään hommana kyllä hellan ja pesukoneen käytettynä ja vanhan ajan hyvällä kestävällä laadulla. En kaipaa tietokoneistettuja pyykkikoneita kun niissäkin, joissa on vain yksi nappi, on ihan liikaa vaihtoehtoja. Pesen neljässäkympissä ja sillä siisti. Jos ei puhdistu pestään käsin. Ei siihen LCD-näyttöjä tarvita.

No sanokaa nyt edes millaisen puhelimen seuraavaksi hommaan. Halpa pitää olla, eikä missään tapauksessa mitään applepashaa. Siihen puljuun en luota, kyllä en luota microsoftaan tahi googleenkaan, mutta noista apple vastenmielisin, sitten microsoopa ja google. Koko elämäni on NSA:n omaisuutta jaadijaadijaa... https://www.youtube.com/watch?v=tNPXoydz_zQ

Okei luin juuri Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan ja sehän näkyy. Liika on silti liikaa. Odotan hengenheimolaisuutta ainakin Nasse-sedältä.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En lukenut loppuun. mutta joo. Onneksi minun kännykkäni on niiltä ajoilta, kun kaikki ei ollut niin haurasta. Siispä minä joudun enemmän tietokoneiden ärsyttämäksi.

      Siis heti, kun joku tekee oikeasti toimivan tietokoneen, niin minä kyllä hankin sellaisen, vaikka mitä maksaisi... Tai no... Ehkei ihan. Täytyy sitä järkeäkin hieman käyttää.

    • Jos jokin laite hajoaa päivän takuuajan jälkeen, meille ainakin sanottiin yh:ssa, että voi olla yhteydessä kauppaan...

      Nykyäänhän insinöörit laskevat tasan, kuinka kauan laitetta voidaan käyttää ja sitten se hajoaa. Myös hehkulampuissa tehdään näin...

      Siiliö// No kännykkä ei minulla ole kovin vanha, mutta paska se osaa kyllä olla... Tietokone on enemmän käytössä ja onneksi tämä uudempi pysyy sentään päällä...

      • No siinähän se onkin kun ne on tehty niin, että heti takuuajan umpeuduttua tulee pikkukränää, myöhemmin isompaa. Näytönohjaimesta hajosi hdmi-lähtö ja muutamaa kuukautta myöhemmin alkoivat grafiikkabugit. Puhelimen akku sekoilee välillä, laite kuumenee yli neljäänkymmeneen asteeseen ja imaisee akun tyhjäksi parissa tunnissa. Useimpina päivinä kaikki toimii normaalisti. Nyt hajosi se läheisyysanturi, minkä johdosta en pysty enää lopettamaan puhelua. Pitää aina pyytää toista lopettamaan. Jatkoa odotellessa.

        Tämä rahastaminenhan ei ikinä lopu kun älykelkkaan hyppää kyytiin.


      • ...........

        olkaa onnellisia teidän ei tarvii kirjottaa hiirellä.


      • shitlord
        santiny kirjoitti:

        No siinähän se onkin kun ne on tehty niin, että heti takuuajan umpeuduttua tulee pikkukränää, myöhemmin isompaa. Näytönohjaimesta hajosi hdmi-lähtö ja muutamaa kuukautta myöhemmin alkoivat grafiikkabugit. Puhelimen akku sekoilee välillä, laite kuumenee yli neljäänkymmeneen asteeseen ja imaisee akun tyhjäksi parissa tunnissa. Useimpina päivinä kaikki toimii normaalisti. Nyt hajosi se läheisyysanturi, minkä johdosta en pysty enää lopettamaan puhelua. Pitää aina pyytää toista lopettamaan. Jatkoa odotellessa.

        Tämä rahastaminenhan ei ikinä lopu kun älykelkkaan hyppää kyytiin.

        Ennen kun kiikutatte niitä puhelimia huoltoon tuon läheisyysanturi-ongelman takia, ostakaa pullo paineilmaa ja putsatkaa se anturi. Itselläni tää on toiminu joka kerta, voipi auttaa teitäkin.


    • Minulla on seitsemän vuotta vanha Nokian kännykkä, joka toimii täydellisesti samoin kuin kuusi vuotta vanha Ipod. Tosin en käytä vanhaa kännyä kuin satunnaisesti...

      • UNiTE

        Mulla on joku huaweipaska ja toimii paremmin kun entine ip4 :D ja vielä ku rikon kaikki kännykät puolessa vuodessa nii ei paljoo yli 200€ oo innostunu maksamaan kännykästä -.-


    • fnfnfn

      Eikös ne laita ainakin kodinkoneisiin jotain muovisia osia, joten se menee helpommin rikki? Ennen käytettiin jotain kestävämpää materiaalia, kuten metallia tai jotain... Ja se maailman ensimmäinen hehkulamppu tietääkseni vieläkin palaa? Sitäkin piti heikentää aika merkittävästi :D Miettikääs nyt, oikeastaanhan hehkulampun pitäisi olla jokin perintökalu.

      Sitten meillä oli pienenä sellainen aika vanha leivänpaahdin, joka kesti tyyliin jotain päälle kymmenen vuotta, ennen kuin meni rikki. Sen jälkeen ollaankin ostettu neljän vuoden välein uusia leivänpaahtimia.

      Meillä isovanhemmat osti ensimmäisen (mustavalko)telkkarinsa 60-luvulla ja samasta telkkarista minä katsoin mökillä telkkaria pienempänä. Tuo samainen telkkari toimisi vieläkin, ellei digiboxia tarvitsisi, sillä siihen sitä ei voi liittää.

      Mulla on onneksi vielä tälläinen 2010-vuosimallia oleva möhkäle kännykkänä, joka toimii hyvin eikä näyttö ole mennyt rikki, vaikka se onkin tippunut maahan useaan otteeseen. Sekoillut se on tosin alusta alkaen, aina toisinaan. En silti usko, että se on yhtä kestävä kuin kännykät ennenvanhaan, mutta ei sentään tarvitse pidättää hengitystä, kun kännykkä vahingossa tippuu lattialle. Oikeasti, huvittavaa: kesätöissä molempien työkavereiden iPhoneista oli näytöt sirpaleina :D

      Mutta joo, todellakin ärsyttää tää nykyteknologian lyhyt käyttöaika. Ekologisuus ja kestävä kehitys on olevinaan suuriakin suunnannäyttäjiä, mutta paskat. Kuluttaminen se on tämän päivän iso sana.

      - fnfn

      • Sinisiipinen

        Yhden meidän tuttavan tulostin hajosi. Se avasi sen, huomas et siinä oli joku sellane juttu joka esti sen toiminnan kun tietty määrä oli tulostettu, se korjas sen. Sitte jollain sen tuttavalla oli samanlainen tulostin ja sama ongelma, se korjas senkin. Tavallinen pulliainen varmaan vaan ostais saman tien uuden tai sit veis sen kalliiseen huoltoon, sitten se kestäis vähän kauemmin ja taas hajoais. Ja sitten viimeistään ostais uuden. Rahastusta, pelkkää rahastusta.
        Tää tyyppi korjas meiltäki yhen tietokoneen joka aikasemmin oli viety huoltoon ja siellä sanoivat etteivät voi tehdä sille enää mitään.

        Ja sitten näistä kännyköitä. Välillä koulussa kuulee tälläsiä keskusteluja:
        -Taas sä rikoit sun kännys? sähä sait sen vast pari kuukaut sit?kui mones känny se oikee oli?
        -Joo'o! Se oli mun yhestoist känny! seuraavaks hankin IPhone 5s!
        -Oikeest? vau! Mul on hei vast kaheksas känny! ja mä yritän ny pärjätä täl IPhone 4s:llä siihe asti et se IPhone 6 tulee!
        -Hei mikä känny sul o?
        -mul on tämmöne
        -Mikä v*tun känny toi o? Eihä se oo ees IPhone!
        (Kuulin ton keskustelun oikeasti lähes sanasta sanaan tälläisena, ei ole liioiteltu )


    • Juu viime vuoden puolivälissä hommasin tän äxkööverin. Nyt on akku paskana, simahtaa tunnin kuluttua viime latauksesta jos vähänkin käyttää. Huoh.

    • Tiiättekö että akun ikää voi pidentää tyhjentämällä alkuvaiheessa sen ihan tyhjäksi pari kertaa. Ja sitten ei sais koskaan ladata 100% asti. Ja ei sais tippuu nollaan asti.

      • vakkarilukija

        Täällähän puhutaan asiaa. Tosiaan nämä nykylaitteet on tehty hajoomaa. Eivät kestä mikää kun muutaman vuoden. Tää puhelin alkaa jo seota pikkuhiljaa 2v käytön jälkee. Tippunu kyl sillo alkujaa pari kertaa. Tietokone on ollu yllättävän kestävä. Jouluun tulee 6v täytee. Päivitellä on pitäny ja parikertaa kaikki tiedostot uusiks ja paskat pois. Meillä oli joku varmaa 20v vanha hella joka alko hyytyä ja vei paljo sähköö. 10v vanha putkitelkka toimii vieläki. Tosin ei ole nyt käytössä. Pari täysin toimivaa vanhaa nokiaa jemmassa. olivat uutena vissii jonku 5v jatkuvas käytös ja siit eteepäi on käytetty satunnaisest ku on joku uuempi hajonnu. Onha näitä ja auto meillä on 26v vanha. Monel tutul ollu uuemmis enemmi laittamist


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe