Työttömän pitkät päivät

hold.still

Miten te muut täytätte päivänne työttömänä? Olen ollut puoli vuotta poissa töistä ja päivät ovat todella pitkiä ja turhauttavia. Asun pienessä kaupungissa, jossa ei ole oikein mitään tekemistä. Todella puuduttavaa. Tietokoneella en välitä surffailla enkä katso saippuasarjoja, sosiaalista elämääkin on melko vähän. Mitä ihmettä keksisin?

40

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aktiivi työtön

      Mulla kyllä tekemistä riittää. Oon jonkinsortin himoliikkuja ja treenattua tulee tosi paljon ja muutenkin liikuttua luonnossa. Kohta pääsee marjastamaankin. Ruoanlaittoa harrastan ja kotitöillekin on enemmän aikaa nyt. Telkkarista seuraan vaan paria sarjaa joten telkkua ei paljon tuu seurattua paitsi poikkeuksen teki nuo futiksen mm-kisat :). Kerran mietinkin miten ihmeessä ehtisin töissä käydä koska puuhaa riittää niin paljon , heh. Eipä kovin ruusuiselta töihin pääsy vaikuta : vähän yli 9 kk työttömänä, paljon hakemuksia laitettu ja vain yksi johti haastatteluun tosin en tullut valituksi. Mutta ei mahda mitään jatketaan nykyisellä elämänmenolla, ei mulla tässäkään nyt niin valittamista ole.

      • Hands Up for People!

        Sama täällä! Pitkäaikaistyötön viidettä vuotta.

        Aamulla herään, aloitan lenkillä. Sitten tulen koneelle ja luen päivän uutiset. Kuuntelen samalla musiikkia tai katson sarjoja ja leffoja. Aikaa on käydä lenkillä koiran kanssa keskipäivälläkin ja illalla. Usein tulee mentyä retkeilemään ja nyt kesällä rannalle löhöilemään. Pyöräillen kaikkialla kesällä, kylät ja kaupungit läpi.

        Joskus tuntuu, että aika ei riitä. Haluaisi tietkö tehdä vielä, mutta kello onkin jo keskiyön tienoilla. En tajua miten joku voi valittaa työttömyyttä, sehän on elämän cooleinta aikaa nauttia elämästä ilman huolenhäivää huomisesta.

        Kaikkein parasta työkkäri, ne ei pitkäaikaistyöttömiä edes yritä työllistää, aika vain siirtyy. Kerran sain jonkun työtarjouksen, mutta en edes päässyt sinne, jos sieltä edes vastattiin. Tekemistä on ja rahat riittävät mukavaan yksinelämään. Nyt kuulkaas sovitaanko niin et mä meen rannalle aurinkoo ottaan ja uimaan. Työssäkäyvät hikoilkaa rauhassa!

        Kavereita ja ystäviä minulla ei ole yhtäkään, ei ole ollut viidettä vuotta, mutta tarviiko niitä. Mä osaan olla itseni paras kaveri ja ja mä oon hullukin, että nauran vaan lujaa omille jutuille ulkona ja juttelen itsekseni joskus :D Niin ja ihmisiä pelkään tosi paljon joskus, koska mua on kiusattu tosi paljon yhteen aikaan. Mä oon oman tien kulkija. Vähän on terveydenkin kanssa ongelmaa mm. selkä provosoituu vähästäkin rasituksesta.

        Mun pitäis hakee työkyvyttömyyseläkettä, mutta se on paperisotaa eikä kannata. Saman asian ajaa kun olet työtön etkä saa työtä edes yrittämällä. Ei muuta kuin retkeilemään, rannalle tai urheilemaan työttömät sankoin joukoin!


    • muikkissa

      olen viidettä vuotta ansiosidonnaisella ja ei ole kertaakaan aika pitkäksi tullut...nytkin ympäripyöreitä päiviä puutarhassa, valokuvausta ja istutusten kastelussa meni koko eilinen päivä. Ruukkukukatkin vaatii pari tuntia päivittäin, hyvä kun syömään ja kauppaan ehtii, niin o kiirus.Kissalle päivälenkki puutarhassa, aika määräytyy kissan halujen mukaan.Lintujen tarkkailua, eilenkin näin tikan pojan, tuli juomaan lintujen rkylpyammeeseen.Mustarastaallakin on jo valmiit poikaset, kuin myös tinteillä, vihervarpusilla, peipoilla, kirjosiepoilla ym...jännästi ne kaikki tulee yht'aikaa siihen kylpemään sulassa sovussa vuorotellen ja yht'aikaa.
      Valokuvie juuri hain runsaat 400kpl ja vei yli 200 taas tehtaväksi, tähänaikaan syntyy paljon kuvia kun uusia kukkia avautuu jokapäivä ja maisema puutarhassa muuttuu jatkuvasti.
      Valkosipulit on kasvaneet ihan hurjan kokoiseksi, korkeutta on jo toista metriä...sensellaista päivittäin ja yhtään tyhjää hetkeä ei ole... tv.stä on tallennuksia katsomatta valtava määrä, no, istutaan niitä sitten joskus, nyt nautitaan kesästä ja kukista, perhosista, linnuista ym. ihanasta...

    • 14+1

      Nukun puoleen päivään, käyn aamuröökillä ja sitten keitän kahvit. Sitten avaan tietokoneen ja olen netissä koko päivän ja illemmalla avaan ehkä telkkarin jos sieltä jotain katsottavaa tulee. Harvemmin mihinkään tulee lähdettyä paitsi ruokakauppaan silloin tällöin ja jos joskus jotain asioita pitää hoitaa.

      • fgdgfhgjhgkjgh

        Kuulostat tappavan tylsältä. Onneksi asut yksin.

        Vitsi vitsi. Onhan meitä ihmisiä erilaisia. Joku pitäisi minun työleirielämäntapaani tylsänä. Tekemistä riittää vanhalla pikkutilalla. Kukaan vaan ei maksa minulle tästä puuhastelusta. Omia kasviksia kyllä saan säilöön, ruokaa ilman myrkkyjä.


    • ihmetystä...

      Miten muikissa on ollut viidettä vuotta ansiosidonnaisella....

    • hullu-'s'

      seo nokialaisia..ne sai potkujen myötä sen 5v eropaketin

      • muikkissa

        oletteko koskaan kuulleet ns. putkesta...sain vapaaehtoiset 'potkut' 2009 ja siitä asti siinä ansiosidonnaisessa.En oo nokialaisii, vaan metallisii.


    • Harrastuksia

      Rupeet maistelemaan oluita! Tosin rahatilanne haittaa siten että pitää maistella halvinta.. Niin ja 24 kerralla.

    • Wait and see

      Itse odottelen työttömänä, että pääsis eläkkeelle ja sitten muuttaisin muille maille vierahille nauttimaan eläkkeestä. Mutta aikaa on jäljellä eläkkeelle 5 vuotta, että työkkärin kynsissä ollaan tuo aika. Opiskelen tässä sivussa englannin kieltä ja roikun netissä. Viinan kanssa löträys loppui jo työssäkäynti aikanani, että nyt vaan odotellaan eläkettä ja ulkomaille lähtöä.

      • albaniaan

        Kannattaa muuttaa Albaniaan, siellä on tosi halpaa ja luontokin on kaunis sekä melkein yhtä lämmintä kuin esim. Kreikassa.


    • Työttömyys oma syy

      Tee sitä samaa kuin ennenkin. Lorvit pitkin nurkkia päivästä toiseen, siksi jouduit työttömäksikin.

      • Iso perhe.

        Ollaa pitkä aikatttömii eikä ainaska meil o rahaa ko katel ikkunasta ulos ja nukkuuu..


    • töitä töitä

      Miten ois töiden etsintä muualtakin kun omalta kylältä?

    • tötttttö

      Rupee opettelemaan ohjelmointia tms.

      • työttttö

        Ei me osata mitää ohjelmointii ko olaa iha tavallisii kåyhii . Meil kauheen iso oma vastuu vuorkassa eikä raha riitä mihinkää! Nytki meil kaikil kova pää kipu ko nii kuuma eikä meil rahaa ostaa pusdi lippuu rannall .!


      • it-sketsi meni jo

        Hyvä idea! Sitten työhakemus Microsoftille...


    • käytä mielikuvitusta

      Pyöräily, lenkkeily, kävely, muuten vain ulkoilu. Joskus aamulla eväät reppuun, ja pyörällä pari kolme tuntia ajoa johonkin suuntaan. Kartta mukana. Katselen uusia maisemia. Sitten takaisin. Kamerakännykällä otan kuvia matkan varrella.
      Kotonakin voi harrastella, hanki vaikka joku soitin, ja opettele soittamaan.

      • Laiska työtön

        Ei jaksa, tekee niin mieli keskaria.


      • töttttö
        Laiska työtön kirjoitti:

        Ei jaksa, tekee niin mieli keskaria.

        Ei meil o rahaa mihkää soittimii.! Mitästä hulluja puhutte. Eikä xillareitkaa oo ko meit o kaks aikusta ja 5 muksuu.!!.Ja känykkäkii vanha romu ei täl voi valo kuvii ottaa.!! Mdijän vuokran oma vastuu o 476, 75 eruoo.!! Ja kulutukse mukaa veslasku ja seki hipoo pilvii.!! Sit ko sähkö lämmitys nii talvel oma vastuu sähköst o ISO!!


      • konstit on monett
        töttttö kirjoitti:

        Ei meil o rahaa mihkää soittimii.! Mitästä hulluja puhutte. Eikä xillareitkaa oo ko meit o kaks aikusta ja 5 muksuu.!!.Ja känykkäkii vanha romu ei täl voi valo kuvii ottaa.!! Mdijän vuokran oma vastuu o 476, 75 eruoo.!! Ja kulutukse mukaa veslasku ja seki hipoo pilvii.!! Sit ko sähkö lämmitys nii talvel oma vastuu sähköst o ISO!!

        vou, mut aina voi nikkaroida iki oman soittimen vaikka tyhjästä keskaripullosta ja käytetystä hammaslangasta :)

        Ja sillä kun saa musiikintapaista aikaan, niin katusoittajaksi.

        (yksi Helsingin keskustan rakastetuimpia katusoittajia on muuten pulloja soittava tyyppi! On taitava, ja soitin on itse rakennettu, niitä kurjia hanuristejä ei kukaan siedä mutta tämä tyyppi saa kolehtia ihan kiitettävästi


      • Tötttttön
        konstit on monett kirjoitti:

        vou, mut aina voi nikkaroida iki oman soittimen vaikka tyhjästä keskaripullosta ja käytetystä hammaslangasta :)

        Ja sillä kun saa musiikintapaista aikaan, niin katusoittajaksi.

        (yksi Helsingin keskustan rakastetuimpia katusoittajia on muuten pulloja soittava tyyppi! On taitava, ja soitin on itse rakennettu, niitä kurjia hanuristejä ei kukaan siedä mutta tämä tyyppi saa kolehtia ihan kiitettävästi

        Mä soitan vaa poskee ko muuten nii epä musikaalinen oon .


    • tsemiähei

      Mulla ei meinaa tunnit päivässä riittää o_O
      Mulla olis muutama tv-sarja jota seurata, mutta en meinaa ehtiä niitäkään katsoa... ostin myös jotain pelejä työttömäksi jäätyä, että ehtis pelata, mutta yhden olen onnistunut pelaamaan läpi kun oli niin koukuttava, muut on jääneet pölyttymään.
      Sen kummempaa rutiinia mulla ei ole, aamuisin käyn lenkillä ja illalla ehkä uudestaan.

      On vaan niin paljon, mitä haluaisin oppia ja tehdä, ja ennen tätä työttömyyttä olin monta vuotta vaan töissä ilman mitään lomia tai aikaa harrastaa... niin nyt tavallaan otan sitä takaisin, eli luen niitä kirjoja mitkä jäi lukematta, harrastan pientä nikkarointia yms.

      Ja mua oikein nolottaa, ettei mulla ole minkäänlaista sosiaalista elämää... Suljin facebook tilinikin, ettei se häiritsisi eloa.
      No, nyt olen parina iltana hengaillut suomi24 palstoilla, ja luulen että parin päivän jälkeen tämä riittää taas pitkäksi aikaa "sosiaalisena elämänä".

      Eniten mua ihmetyttää, miten voin nyt enää lähteä töihin, kun tekemistä on muutenkin jo liikaa... ellen sitten yhdistä työtä ja harrastetta. No pakko varmaan ajaa sitten kun rahat loppuu. Tietysti tilanne olisi täysin eri, jos olisi lapsia tai vaativa puoliso.

      Sullekin ehdotan vain oikeasti etsimään asioita, joita tykkään tehdä, niin aika vain hujahtaa ohi. Tai jos sinulla ei ole ollut harrastuksia (minullakaan ei lapsena ollut, aikuisena vasta aloin harrastaa), niin lähde vaikka kirjaston harrastehyllylle, ja silmät kiinni summamutikassa ota vaikka kymmeneltä eri hyllyltä jokaiselta yksi kirja, ja sitten katsot jos löytyisi jotain mielenkiintoista. Vaikka käteen sattuisi pitsinnypläys ja kalakukkokirja, niin kokeile silti, ei sitä koskaan tiedä jos sisimmässä piileksii täydellisen muikkukukon leipoja...

    • kkxkxclkb

      Niin, on se kamalaa työttömänä ollessa kun ei keksi tekemistä vaikka mailma on avoinna edessä.

      Sen sijaan pitäis päästä 9-eurolla jonnekkin 8 tunniksi lyijykyniä teroittelemaan tai tekemään jotain muuta yhtä inspiroivaa kuten vaikka päivät pitkät liimailemaan osoitelappuja kirjekuoriin, kun muuten ei aika kulu.

      Ehkäpä voisi ottaa ja tilaa netistä tai lainata kirjastosta kiinan kielen alkeiskurssi. Opiskella sitä.

      Tai miten on tutustuminen kansamme kuldyyrisiin saavutuksiin kuten vaikka luemme läpi kaiken Hilja Valtosen romaanitaiteen.

      Tai ehkäpä alamme halailla puita. Siinä voi viettää terveellistä ulkoilmaelämää ja se harrastus ei harrastamalla lopu, Suomessamme on paljon paljon puita.

      Tai jos puitten halailu tuntuu ajatuksenakin jo jotenkin puisevalta niin miten olisi jonkun toisen ihmisen halailu. Esim ota oma rakas vuodekumppanisi ja halaile häntä. Ei ole miesnäkökulmasta katsottuna ihanampaa asiaa mailmassa kuin hyvin halattu nainen.

      Vaikkapa noitten kanssa aika sujuu aivan yhtä rattoisasti tai jopa rattoisammin kuin oleksinta mainitussa lyijykynien teroitustöissä.

    • 3322

      tuosta puiden halauksesta tulee muuten oikein hyvä olo...siinä kun vähän aikaa nojaa sitä puuta vasten kädet sen ympärillä niintulee lämmin ja hellä tunne ja hyvä olo... kantsii kokeilla.

    • Kysy työkkäristä

      Eikö siellä ole niitä työttömien pajoja jonne pääsee jotain näpertelemään.

      Kumma kun sinne pakotetaan sellaisia joilla aika kuluisi muutenkin ja sitten osa valittaa ettei ole mitään tekemistä.

      • enkä kysy

        miksi ihmeessä pitäisi jonnekin 'pajalle' mennä... on ihan oikeaa tekemistä vaikka kellon ympäri ilman mitään 'pajoja'. Sitä paitsai mulla on täysin varusteltu puu-ja metalli paja ihan omassa kotona alakerrassa...9*8 metriä kanttiinsa... kaikilla koneilla sorvista jyrsimeen.Yhdelläkään näistä 'pajoista' ei ole sitä varustusta, kyllä kelpaa harrastella ja tehdä kavereille mitä tarvivat....ja vähän muillekin.


    • 15 + 7

      "Eikö siellä ole niitä työttömien pajoja jonne pääsee jotain näpertelemään.
      Kumma kun sinne pakotetaan sellaisia joilla aika kuluisi muutenkin ja sitten osa valittaa ettei ole mitään tekemistä."

      Onhan niitä pajoja.

      Mutta etkö sinä tiedä ja jos et sinä tiedä niin miksi et sinä tiedä, että niiden pajojen ainoa tarkotus on työllistää ne pajojen palkkasuhtteessa olevat kapot, siis ne sinne työnjohtoon päässeet puolueitten paikallisosastojen uskolliset ne, jotka sitten ruoskivat niitten pajojen pakkotyövoimasta irti viimeisenkin tahdonkipinän jotta se kaatopaikkakuormasta pudonnut umpiruosteinen ladan kampiaakseli tulisi oikein kiiltäväksi hangattua, jotta siitä pajan kirpputorilla myytynä sitten saadaan huomattava 2 euron tuotto.

      • työtön mies

        Hain yhelle pajalle ja olinkin siellä vähän aikaa mutta se touhuoli aivan hanurista. Eis iellää oikeesti mitään oikeita töitä tehty. Se pajan ohjaaja oli idioottie ikä osaanut mitään, ei osannut työkoneita käyttää eikä neuvoa ketään. Hain sen pajan ohjaajaksi kolme kertaa mutta mua dei huolittu vaikka olisin ollut pätevä siihen hommaan. Yks pajalainen menetti sormensa koska turvallisuus asiat ei ollut kunnossa ja siitäkin mainistin sen pajan pomolle mutt se ei tehnyt mitään.


      • 4 + 14
        työtön mies kirjoitti:

        Hain yhelle pajalle ja olinkin siellä vähän aikaa mutta se touhuoli aivan hanurista. Eis iellää oikeesti mitään oikeita töitä tehty. Se pajan ohjaaja oli idioottie ikä osaanut mitään, ei osannut työkoneita käyttää eikä neuvoa ketään. Hain sen pajan ohjaajaksi kolme kertaa mutta mua dei huolittu vaikka olisin ollut pätevä siihen hommaan. Yks pajalainen menetti sormensa koska turvallisuus asiat ei ollut kunnossa ja siitäkin mainistin sen pajan pomolle mutt se ei tehnyt mitään.

        "Yks pajalainen menetti sormensa koska turvallisuus asiat ei ollut kunnossa ja siitäkin mainistin sen pajan pomolle mutt se ei tehnyt mitään."

        Olen kuullut on kaupunki... eikun on taho tuolla nimeltä työsuojeluviranomaiset.

        http://www.tyosuojelu.fi/fi/yhteystiedot

        Heihin tulisi ehdottomasti ottaa yhteyttä jos on jollekulle aiheutettu niinkin vakava vamma kuin yhden tai useamman sormen amputoituminen.

        Tiettävästi työsuojelurikos on rikos jopa silloin kun sen rikoksen uhriksi päätyy työssäkäyvätyötön.

        Toisaalta, voihan olla niin, kuten eräässä toisessa ketjussa olleesta itsensä kalevin antamasta linkistä selvisi, että Satakunnan Känsä niminen lehdykkä on oikein valokuvannut todisteen siitä että 9-euron pakkotöissäkävijällä työtätehdessä työturvallisuutta lisäävä välineistö kuten suojakypärä kuulosuojaimet jne on jotain joka häneltä siinä ja siten "kuntoutuvalta" estää, ihan kuin maksettu palkkakin puhumattakaan karttuvasta eläketurvasta estäisi, muuten mitä ilmeisimmin tapahtuvan "kuntoutumisen".


    • kukkulurutituui

      Kun tarpeeksi kauan olet syrjäytetty työtön, niin kyl sitä tekemistä alkaa keksii. Tärkeää ettet pulloon tartu. Pidät itsesi fyysisesti hyvässä kunnossa, syö terveellisesti, käy kalassa, kerää marjoja, et syö eineksiä vaan valmistat itse halvan mutta laadukkaan ruuan, luet kirjoja, luet netistä kaikkea mitä maailmassa tapahtuu, tutustu eri kulttuurien ihmisiin, naisiin jos olet mies, miehiin jos olet nainen. Itse työttömänä löysin toiseltapuolelta maailmaa tyttöystävän (nykyään vaimo), erittäin kaunis tumma eksoottinen. Teen kaikenlaisia omia bisneksiä vaikka olenkin työtön ja nostelen työttömyyskorvauksia. Työttömältä ei ole kiellettyä elää ja hankkia vähän ylimääräistä taskunpohjalle. puolentoistavuoden aikana 3 kertaa reissannut aasiaan TYÖTTÖMÄNÄ, reilu vuoden aikana yht 5kk viettänyt aasiassa. Työssäollessa pystyin vain unelmoimaan elämästä jota nyt elän. Joten kiitoksia vaan suomi kun ette tarvitse minun ammattitaitoa ja maksatte minun ja nykyisen perheeni elämän. Monet yt neuvottelu vuodet siellä suomessa tulikin vietettyä.

      • blond gimma

        Minä kyllä treenaankin paljon ja näin työttömänä on aikaa harrastaa paljon muutakin. Syön myös terveellisesti enkä tupakoi, alkoholia hyvin harvoin käytän. Asun asueella, jossa asuu paljon maahamuuttajia joten kyllähän täällä helposti nappaisi tumman eksoottisen miehen, ne eivät vaan kiinnosta pätkääkään mua. Skandinaavinen viikinki se sopivin mies mulle on ♡ Tiedän päälläpäin useita Suomi-naisia jotka naimisissa tumman eksootisen kanssa ja jokainen totta kai tekee valintansa itse.


    • kans.palkkaaodotan

      Joo toi päivärytmin ylläpito ruokailu-liikunta-päiväuni vie kyllä kaiken ajan. MIten täs ees ehtis käydä töissä, kunto laskis heti. Iltaisin oon opiskellut paria uutta kieltä, nettisivujen tekemistä, erilaisia ohjelmia näihin liittyen, erilaisia editoreita. Neulon, maalaan, siivoan, remontoin, marjastan, sienestän, autan muita, mutta ennen kaikkea urheilen suunnitelmallisesti ja nousujohteisesti. Töitä ei ole löytynyt, enkä tiedä, kuka palkkais enää yli 38-vuotiasta naismerkonomia. Ei kukaan. Et tällä mennään, varmaan hamaan loppuun asti.

      • wanha työtön

        Älä nyt ihmeessä jää hamaan tappiin asti työttömäksi. Olet nuori vielä ja opiskele uusi ammatti ja sitten vaikka ulkomaille töihin jos uusikaan ammatti ei tuo töitä - kieliähän osaat. Mä oon sua liki 20 v vanhempi naismerkonomi ja todellakin jo oon asenteella "eläkkeelle pääsyä" odotan, eli mul jo ikää niin paljon ettei juuri järkeäkään uutta ammattia opiskellä tän ikäisenä. Silti haen edelleen toimistoalan töitä ja kuukaudenkin pituinen lyhyt sijaisuus kiinnostaisi mutta kun hakemuksiin ei nykyään edes sitä kiitoskirjettä tule. Noin muuten mulla kyllä tekemistä riittää vaikken töissä olekaan.


    • työtön mies.

      Ostin veneen kesän alusssa ja kunnostin sitä noin kuukauden ja sen jälkeen olen käynyt kalassa joka toinen päivä. Ei ole oikein muuta tekemistä. Salillakin käyn treenaamassa usein lähes joka päivä. Työtön olen ollut yli 6 vuotta.

    • TekemistäRiittääää

      Talon rakennusta, järjestötoimintaa, lomamatkoja, erilaisia harrasteita (kiipeily, sukeltaminen, hölkkä, motocros). Liian paljon tekemistä työttömänä. Töihin meno olisi aikamoinen shokki.

    • työmarkkinatuki

      Mahdollisuuksia on tehdä vaikka mitä!
      Golfinpeluu, maailmassa on paljon upeita golfkenttiä mitä voi kiertää.
      Matkustelu on halpaa nykyään, Thaimaa, Japani, USA kaikki tullut työttömänä kierrettyä. Ostin halvan jenkkiauton mitä rassailen autotallissa (69 vuosimallin Corvette)
      Purjehdus, opettelin purjehtimaan ja ostin Swan-90 purjeveneen, kesällä kiertelen saaristoa ja Virosta käyn hakemassa halpaa olutta.

    • Työtön muttei toimeton

      Olen ollut viisi kuukautta työttömänä, ja aluksi oli samat ongelmat. Vaikealta tuntui etenkin se, ettei tavannut tarpeeksi ihmisiä. Elän parisuhteessa ja minulla on kyllä kavereita, mutta kaipaan silti päivittäistä kanssakäymistä ihmisten kanssa.

      Itse olen käyttänyt aikani etupäässä kuntoiluun. Käyn salilla, juoksemassa, jumpassa ja uimassa. Näitä lajeja varmaan voi harrastaa pienemmälläkin paikkakunnalla? Itse asun siis isossa kaupungissa. Kaikki liikunta maksaa itsensä monin verroin takaisin: siitä saa energiaa ja hyvän mielen. Suosittelen!

      Onko paikkakunnallasi mitään kansalaisopistoa? Mene jollekin kurssille. Työttömänä on aikaa opiskeluun ja itsensä kehittämiseen. Itse olen ilmoittautunut parille valokuvauskurssille ja aion vielä haalia lisää kursseja, kunhan ilmoittautuminen työväenopiston syksyn kursseille alkaa. Keväällä opiskelin avoimessa yliopistossa.

      Entäpä lukeminen? Ei maksa mitään, jos lainaa kirjat kirjastosta. Itse luin juuri yhden romaanin pitkästä aikaa. Oli kyllä mukava uppoutua ihan toiseen maailmaan. En muistanutkaan, miten kivaa lukeminen onkaan. Jos ei ole varaa matkustaa, niin aina voi lukea ja avartaa siten maailmankuvaansa.

      Jos on varaa, niin matkailuhan on mukavaa. Niin ulkomailla kuin kotimaassa. Olin juuri Itä-Suomessa yhdessä kaupungissa sukuloimassa ja menin yksin torille kahville. Juttuseurasta ei ollut puutetta! Tuntemattomat ihmiset tulivat pöytään turisemaan niitä näitä.

      Työttömänä matkailussa on sekin etu, että voi kytätä erilaisia tarjouksia. Esim. VR:llä on välillä todella hyviä alennuksia. Talvella taas voi matkustaa vaikka Aasiaan, jossa tulee pikkurahalla toimeen.

      Sitten on tietty vapaaehtoistyö. Pienelläkin paikkakunnalla toimii varmaan jotain järjestöjä, joihin voi mennä mukaan. Tai jos ei ole niin sosiaalinen, niin sittenhän voi vaikka sisustaa kotiaan. Itse laitoin parvekkeen nätiksi ja hankin sinne paljon kukkia ja yrttejä. Niiden hoitamiseen menee oma aikansa.

      Että kyllähän sitä tekemistä työttömänäkin keksii. Ei ole rajana muu kuin oma mielikuvitus - tai pikemminkin sen puute.

    • * Jasssåååå *

      Minä en kyllä enää tiedä kuinka töihin ehtisinkään. En ymmärrä miten päivät voi mennä niin nopeasti. TV:stä katson vain uutiset kerran päivässä. Netissä kuluu paljon enemmän aikaa kuin TV:n ääressä.

      Pientä talon fiksusta, joskus auton korjausta, ruohonleikkuuta, kaupassa ja kylässä käyntiä. Tosin silloin kun on joskus töissä ollut, ei sitten vapaa-ajalla juuri ole ollut tarvetta nettiä käyttää.

      Joku joka ei koskaan ole ollut töissä ollut, saattaa ihmetellä mitä töissä oikein tehdään, jos internettiinkin ehtii. Omalla kohdallani moitteita ei koskaan tullut tekemättömistä töistä vaan ainoastaan sekaantumisesta sellaisiin asioihin, jotka eivät minulle kuuluneet.

    • no problem

      Kesän jälkeen aion aloittaa työväenopiston liikuntaharrastuksen ja avoimessa yliopistossa opiskelun. Luen paljon, katson netflixistä sarjoja.

      Mulla on harrastus, johon tarvii tietokoneen. Tästä harrastuksesta saan "pimeenä" pari sataa euroa kuussa, eli se on mun "työ". Menee helposti 5-7h joka päivä tähän harrastukseen. Jos saisi enemmän, niin voisin ryhtyä yrittäjäksi mutta noista hiluista ei kannata.

      Nih, ja yritän tässä samalla säästää rahaa noista harrastuksestani tienaamista tuloista. Tavoitteena vuosi aasiassa.

      Joten, mulla aika menee nopeesti.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      386
      3911
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      216
      1935
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1444
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1305
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      971
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      950
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      900
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe