Poznan

Matkalle pian

Olisiko hyviä vinkkejä kohteesta ?

7

1820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • POZ

      Muutama vinkki kaupungista. Nähtävyydet turisteille lähinnä kolmella alueella. Vanha tori (Stary Rynek): http://www.poznan.pl/mim/staryrynek/staryrynek.html , sekä Ostrów Tumski ja Malta http://www.poznan.pl/mim/przewodnik/en/.
      Viimeksi mainittu (Malta) on kesällä kiva paikka, siellä sijaitsee mm. Termy Maltańskie vesipuisto http://www.termymaltanskie.com.pl/en/ ja vaikkapa Galeria Malta ostoskeskus http://galeriamalta.pl/. On toki muitakin suuria ostoskeskuksia siell, vaikkapa Stary Browar keskustassa, King Cross lähellä lentokenttää tai Franowo Poznanin länsiosassa.
      Kannattaa tutustua myös yöelämään kaupungin keskustassa.
      Kaupungin ulkopuolella Wielkopolsi kansallispuisto ja Kórnik, Rogalin (palatseja).

      Jos sinulla ei ole vielä lentolippuja, niin vinkki sinne matkustamisesta.

      1). Poznanin lentokenttä on tosi lähellä kaupunkia. Vaihtoyhteydet Helsingistä joko Saksan kautta (Lufthansa) tai SASilla Kööpenhaminan kautta.
      2). Yhtä hyvin onnistuu lento Varsovaan ja junamatka etenpäin (reilut 2,5 tuntia IC/EC junalla). Toinen vaihtoehto on yhtä helppo. Lento Berliniin ja niin ikään 2,5 tuntia EC junalla Berliinistä Poznaniin.
      3). Jos haluat säästää lentolipun hinnassa, niin Turusta pääsee Wizz Airin lennolla Gdanskiin alk. 10 euroa/suunta, eteenpäin junalla www.intercity.pl tai bussilla www.polskibus.com. Oma ratkaisuni on silloin tällöin ollut myös suora lento Tukholma - Poznan (Wizz Air), Tukholmaan laivalla.

    • POLL

      Poznanissa aikoinaan jonkin aikaa asuneena sanoisin, että se on tylsä, ruma ja melko tyly kaupunki, mutta ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Esim. nuo edellisessä viestissä mainitut ostoskeskukset ovat hyviä. Erityisesti kenkäkauppojen valikoimat peittoaa suomalaiset mennen tullen.

      Ruoka ja juoma ravintoloissa on edulista ja jopa maukasta. Kannattaa kokeilla paikallisia mykyjä,Stary Rynekin sivukadulla ainakin yksi hyvä paikka. Alueella on myös kivoja kahviloita. Taksit ovat halpoja jos eivät huijaa, mutta lähes poikkeuksetta ajavat mielipuolisesti.

      Kaupungin museo keskustorilla on pieni, mutta suht mielenkiintoinen. Joku iso kirkkokin Poznanissa on... Nähtävyyksien osalta kaupunki on kylllä mielestäni mitään sanomaton.

      Ihmiset joko puhuu englantia erittäin hyvin, todella huonosti tai ei ollenkaan.
      Palvelukulttuuria ei juurikaan ole. Ihmiset ei myöskään osaa jonottaa, joten pidä puolesi.

      Kiteytettynä vinkkini on. Syö, juo ja tee ostoksia :)

      • POZ

        Vanhan sananlaskun mukaan "de gustibus non est disputandum" (makuasioista ei voi kiistellä), mutta ainakaan rumaksi kaupungiksi Poznania en missään tapauksessa passaisi kutsua. Tylsäksikään, paitsi jos ei uskalla huoneestaan minnekään lähteä.


    • Ervi

      Tulin jälleen parisen viikkoa sitten Poznanista, jossa vierailen parisen kertaa vuodessa. En oikein osaa katsoa sitä satunnaisen matkustajan silmin, sinne vain menee ja viettää siellä senkertaisen ajan, mielessäni vertailen sitä Wroclawiin enkä osaa sanoa, kumpaan menen mieluummin, nyt kävin molemmissa. Yhden vinkin annan, unohda tuo Poll-viesti, vaikka siinä sentään pari asiaa oli jotenkin oikein, nettisivuilla pääset jo hyvään alkuun ja turistitoimisto Stary Rynekin kulmauksessa on erinomainen. Saat sieltä muuten bussilippuja ellet halua sählätä nykyelektroniikan kanssa pysäkeillä/vaunuissa.

      • Matkalle pian

        Kiitokset näistä tiedoista oikein paljon.


    • Poznan fan

      Kaupungissa käyneenä toteaisin että hieno kaupunki,etenkin siihen nähden että tällä kaupungilla ei ole suomalaisten keskuudessa "nimeä" eli sitä harvat tuntevat. Ihmisistä; Joka kaupungissa on joitain k....päitä, joskus niitä sattuu ikävästi juuri omalle kohdalle,ehkäpä useita(kahvilan kassa tyly, myyjä tai bussikuski töykeä yms) mutta Puolasta kiinnostuneille voisin tätä kaupunkia suositella.

      • matves

        Juuri tulleena, onkai se hieno tori,mutta pilasivat sen typerillä uudis rakennuksilla. Suomalaisille on kaikki halpaa, noin puolet pois. Meillä oli iso huoneisto hostellin ylimmästä kerroksesta aivan läheltä keskustaa. Miinuksena ei ilmastointia,sattui vaan 30 asteiset päivät, mutta 2 isoa ovea sai yöksi auki, jos halus kuulla autojen ääntä.
        Kävimme isot ostoskeskukset läpi ja hinnat siellä meidän tasoa. Positiivista on ruokakauppojen ja ruokailun hinnat ravintoloissa ,jos ei välttämättä hummeria vaadi. Lentoasema pettymys. Ostakaa kaikki ihan kaikki kaupoista, koska lentoasema noin Oulun kokoinen ja tasoinen. Tupakkaa saa vain tiettyä merkkiä ulos lentoasemalta!! , eli noin 2€ ask. osta se kylältä kaupasta. Mulle tuli tappiota 100 €. Jos vielä aiot juoda kahvin, niin se kestää n.30-45min . odotus, koska laskutus ja toteutus on ei paikoissa, siis kahville ym.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe