Mökkejä lahotetaan tahallaan

12 + 6

Kaveri kertoi tänään kuinka heidän sukulaisen omistuksessa oleva mökki lahoaa Salossa vaikkei sitä itse edes käytä. Eipä sitä mökkiä käytä kukaan muukaan, mutta pois sitä ei kuulemma voi myydä kun tunnesiteet ovat niin kovat. Ei kukaan voi pakottaakaan myymään, järkeähän siinä ei ole että antaa mökin lahoa ja sitten myöhemmin perikunnan myydä laho mörskä pois. Jos mökki olisi niin tärkeä ja tunnesiteet myös, pitäisi mökin omistaja kyllä huolen siitä, mutta todellisuus on ihan muuta. Näitä tämäntapaisia mökkejä on tulossa 10 vuoden sisällä myyntiin suuria määriä ja jos mökin välttämättä haluaa, kannattaa odotella hintojen laskua.

19

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rosannax

      Ei hyvää päivää. Antaisin mitä vain, jos saisin oman mökin! Mutta ongelma onkin siinä, ettei minulla ole juuri mitä antaa :) Tasan ei mene onnen lahjat jne. Terveisin jo 15 v mökistä haaveillut

    • , -ljmlk m

      Ei mitään ihmeellistä.

      Samaa tapahtui -60 ja -70 luvuilla äärettömälle määrälle maaseudun ok-taloista. Ihmiset muuttivat työnperässä kaupunkeihin, joka paika täynnä kylmillään olevia, sinällään asumiskuntoisia taloja. Ei mitään rahallista arvoa, koska ei ostajia. Osa jäi perikunnan kolhooseiksi, siis kesäpaikoiksi, kun niitä kukaan ei halunnut, ne on hävinneet pois.

      Sama kesämökeillä, osa tollasia vanhoja ok-taloja, mutta sellaisia vaatimattomia nimenomaan kesämökeiksi rakennettuja ja käyttämättömänä olevia joka paikka täynnä. Niille ei ole ostajia, eli niillä ei ole mitään rahallista arvoa, pelkkä rakennuksen purkaminen saattaa maksaa enemmän, kuin tontin arvo on.

      Joku tuossa valitteli, että ei ole varaa ostaa mökkiä. Aika köyhä on, jos ei kesämökkiä pysty ostamaan, kymppitonnillakin saa jonkinlaisen mökin. Sellaiset kaikilla mukavuuksilla olevat, hyvien yhteyksien päässä olevat ja hyväkuntoiset rantapaikat sitten maksaakin jo rahaa. Mutta ei puolilaho erämaakämppä ilman muita mukavuuksia kuin öljylyhty, Porin Matti ja riuku metässä kenellekkään kelpaa.

      • Ei löyry

        Hakusessa erämaakämppä ilman muita mukavuuksia kuin öljylyhty, Porin Matti ja riuku metässä. Myös jonkinlainen ranta oltava.

        Rahaa olis kymppitonni. Mistä tuollaisen löytäisin? Mitä jos ottaisin toisen kymppitonnin velkaa, niin paljonko tarjonta lisääntyy?


      • Ehkä löytyy

      • iuytghj
        Ei löyry kirjoitti:

        Hakusessa erämaakämppä ilman muita mukavuuksia kuin öljylyhty, Porin Matti ja riuku metässä. Myös jonkinlainen ranta oltava.

        Rahaa olis kymppitonni. Mistä tuollaisen löytäisin? Mitä jos ottaisin toisen kymppitonnin velkaa, niin paljonko tarjonta lisääntyy?

        Kymppitonnilla saa jonkinlaisen tontin. 30-40 tuhatta jo mökkejäkin.


    • mek

      Sama vika emidän mökkijärvellä ja noin 5-7 mökkiä jossa ei ole käyty 10 vuoteen ja menevät nopeasti huonoon kuntoon jos ei pidetä kunnossa. Itse pidän äitini mökin kunnossa kun ei yli 80v jaksa enää ja puuhaa rittää mutta ei kauheeta tressiä kun rakenteet kunnossa niin ulkomaalukaset ja lisäeristykset ja muu pikkuset kp hommat rittävät.

    • Kirvesmiehen muija

      Okeastaan mitä se kellekkään kuuluu mitä jokainen omaisuudellaan tekee. Ei luulisi olevan kenenkään pussista poissa jos joku ei mäkkiäsä käytä. Onhan monella monta asuntoakin ympäri suomen ja niissä ollaan ehkä pari viikkoa vuodessa. Minusta tuossa ei ole jutun juurta. Antaa jokaisen tehdä omaisuudellaan mitä haluaa.

    • se ei myy

      Meidän naapurin auto ruostuu lisää joka päivä, mutta ei ole halukas myymään sitä. Auto on 2012 vuosimallin Audi, olisko A4, mutta siis ei ole myyntihaluja.

    • näin Hämeessä

      "Näitä tämäntapaisia mökkejä on tulossa 10 vuoden sisällä myyntiin suuria määriä" Tuskin tulee. Sama juttu autioiden talojen kanssa. Etsin aikoinaan taloa maaseudulta. Kohtuuhintaista. Kauppoja ei tullut tunnesiteiden vuoksi.

      Eräs talo oli ollut tyhjänä 20 vuotta. Otin yhteyttä omistajaan, ja sovimme tapaamisen. Mies joutui autosta noustuaan pitämään viisi minuuttia konepellistä kiinni, jotta sai verenkierron tasoittumaan, ja pystyi puhumaan. Sitten esitteli rakennusprojektiaan. Se oli kestänyt 20 vuotta, ja ainoastaan sisärakenteiden purkamista oli saanut tehtyä. Kuvitelmia tulevaisuuden rakentamissuunnitelmista oli. Terveydenhuoltoalan ammattilaisena näin, että tästä miehestä ei enää ole rakentajaksi.

      Tunneside paikkaan oli kuitenkin kova. Mies soitti myöhemmin, ehkä pienessä simassa, ja tarjosi kahden hehtaarin peltotonttia tilaltaan myytäväksi Helsingin merenrantatontin hintaan. Paikka oli Pirkanmaalla metsässä.

      Nyt kymmenen vuotta myöhemmin talo on edelleen samanlainen. Navetan toinen pää on romahtanut metrin verran alaspäin.

    • LindaLotta

      No jos ihmettelette, miksi mökki lahoaa.......Minä olen pattitilanteessa, jossa kuolinpesä on aikanaan jätetty jakamatta ja nyt mummola-rintamamiestalon omistavat serkut ja tätini. Torpan arvo tontteineen on ehkä 35.000 syrjäseudulla. Serkuista 9/10 haluaisi myydä paikan, yksi luottotiedoton ei halua myydä, vaikka ei sitä aktiivisesti käytä. Mutta ei halua eikä pysty ostamaankaan, kunhan ilmaiseksi yöpyy mummon haudalla käydessään. Me muut näemme että talo rappeutuu, koska ylläpitoon ei ole varaa kaikilla osallistua ja saamme kärsiä tästä vastarannankiiskestä.

      Pesänjakaja tullee niin kalliiksi, että sekään ei kannata. Teimme tädin kanssa hiljan rajun ratkaisun ja tyhjensimme talon huonekaluista ja vaihdoimme lukot. Saa nähdä, joko järki alkaisi kasvaa päähän....

      • Mutkuon niin kallist

        ...niin sinulle tädillesi.


    • Enemmän vaikuttaa

      se, että sukupolvenvaihdos-ikään tulevat 70-luvun halvalla tehdyt pienet ja vaatimattomat mökit. Ja kun niihin on vielä tunnesiteitä, lapsuuden kesiä siellä vietetty, niin on vaikeaa hyväksyä että oikeasti rakennuksilla ei enää ole arvoa nykyisillä vaatimustasoilla.

      • Ei nykyisillä vaatimustasoilla ole mitään merkitystä, sen sijaan ne ovat purkukunnossa, purkaminen on yleensä kalliimpaa kun kuivan maan rakennuspaikan arvo.


      • Outo väite
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ei nykyisillä vaatimustasoilla ole mitään merkitystä, sen sijaan ne ovat purkukunnossa, purkaminen on yleensä kalliimpaa kun kuivan maan rakennuspaikan arvo.

        Harva niistä teknisesti purkukunnossa on. Laatunsa puolesta kyllä, koska enää ei ostajalle kelpaa yksihuoneinen mökki jonka tupakammari on sekä olohuone, makuuhuone että keittiö. Ja toisessa päässä rakennusta sauna jossa peseydytään löylyhuoneessa.


      • piha täynnä roinaa
        Outo väite kirjoitti:

        Harva niistä teknisesti purkukunnossa on. Laatunsa puolesta kyllä, koska enää ei ostajalle kelpaa yksihuoneinen mökki jonka tupakammari on sekä olohuone, makuuhuone että keittiö. Ja toisessa päässä rakennusta sauna jossa peseydytään löylyhuoneessa.

        Hmm. Itse metsästin (ja löysinkin) pienen & vaatimattoman mökin. Ilman mitään älyttömiä lisukkeita...

        Nimittäin aika paljon oli tarjontaa mallia pieni 20 m² mökki, joka sinällään vielä olisi jonkinmoisessa kunnossa (mutta vaatisi kohtapuoliin remontointia, uutta kuistia/vesikattoa tjsp), mutta "kaupan päälle" olisi tullut erillinen sauna, grillikota (mallia halvin mahdollinen), koristekaivo, tuulimylly, parhaat päivänsä nähnyt vaja, puucee, ja paljon mökkiä isompi nukkuma-aitta, jonne sopisi joukkueellinen miehiä.

        Hilpein yhdistelmä oli 15 m² mökki ja 2-kerroksinen (taisi olla 4 huoneinen) aitta... majoitustilaa 20 hengelle ja keittiönä pienen mökin minikeittiö...

        Ei ehkä enää ole kuuminta hottia, että samalla mökillä tungeskelee 3 sukupolvea ja lasten kaverit päälle? Jolloinka pienemmälle porukalle nämä 20 hengen majoitustilat ja kaikki ihme kötöstykset (koristekaivot yms.) ovat vain tarpeeton ylläpito/purkamisriesa.


    • Katteellistako

      Puuttuuko noista mökeistä katto vai miksi ne lahoaa? Kai sellainen hökkeli saakin lahota, jossa ei kattoa ole! Meilläpäin paljonkin mökkejä vähällä käytöllä ja osa ollut käyttämättä jopa 10 v tms. mutta eihän ne siitä miksikään muutu. Kunnon peltikatto päällä ja aikanaan kunnon kivijaloille pystytettynä tuollaset hirsimökit säilyy sellasenaan vaikka 50 v. Mikä se ongelma on?

      • ei käyttämättä paran

        Niin, jos on kunnon kivijalka... paljon on mökkeja rakennettu melkein maanpinnan tasoon -> roiskevedet kastelee alimmat hirret -> lahoaa, vaikkei katto vuotasikaan.

        Vaikka mökki itsessään olisi OK, niin kuistit, terassit ja piharakennukset voi olla toinen juttu. Samoin lautarakenteiset mökit - etenkin jos/kun ne on vielä menneiden vuosikymmenien tyyliin tehty melkein maanpinnan tasoon.

        "kunnon peltikaton" alla voi olla paperinen aluskate, joka lahoaa vanhuuttaan puhki... tai ei ole laitettu "tarpeetonta" aluskatetta ensinkään.


      • 12 + 6

        Peltikattokaan ei ole ikuinen. Jos katossa menee piippu tai on muita aukkoja, niin sitä suurempi on riski että johonkin saumaan tulee vuotokohta talven jäljiltä. Näitä olen nähnyt lukemattomia määriä. Ja jos pihaa ei hoida mökin vieressä, kasvaa piha umpeen ja puun juuretkin tekevät tuhojaan mökin perustuksille. Aika monet mökit on rakennettu lähes maan tasalle ja kyllä sadevesistä seinät kostuvat ja muhivat ja lopulta lahoavat.


    • Etsi ja tingi

      Sille, joka tuolla ketjussa kertoi haaveilleensa mökistä pitkään ja rahaa olisi 10tonni olemassa. Pankista vähän lisää ja ankarasti tinkaamaan.
      Missä päin mahdat asua...

      http://www.etuovi.com/kohde/500468?sc=M14295121&pos=7

      Onhan näitä pitkin maata. Tässä nätti näkymä. Mahtaakos päästä pellonreunaa pitkin rantaan asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe