Kiuru ei usko julkiseen terveydenhoitoon

Helinä-keiju3

Kirsta Kiuru ilmoitti telkkarissa, että koska hänen jalkansa hoitaminen oli Suomen Julkiselle Terveydenhoidolle liian vaativa tehtävä niin hän julkisen terveydenhoidon laadun tasosta tietenkin parhaiten työtehtäviensäkin takia tietävänä meni itse yksityiselle hoitoon. Julkinen terveydenhoito hoitakoon työläisiä. Kristan esimerkki on se, että rahalla saa valita, ilman rahaa ei.

8

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma vika

      Kiurun pitäisi päästä mielenterveyspalveluiden piiriin. Miksi hän on päästänyt julkiset palvelut niin huonoksi.

    • Helinä-keiju3

      Menikö jalka kampittaessa? Tiedoksi sosialifemkoille:

      Mtv Uutisoi, Suomi rikkoo TAAS direktiiviämme.

      Lainaus:

      EU moittii Suomea potilasdirektiivin tulkinnasta. Komissio on katsonut, ettei Suomi ole pannut täytäntöön kaikkia vaadittuja artikloja. Suomelta vaaditaan selvityksiä muun muassa siitä, että Suomessa korvauksia maksetaan eri tavoin julkisista ja yksityisistä terveyspalveluista.
      Suomessa direktiiviä sovelletaan niin, että toisessa EU-maassa annettu hoito rinnastetaan yksityiseen terveydenhuoltoon, joka korvataan Suomen Kela-taksojen mukaan. 
      Direktiivin mukaan kansalaiset voivat hakea terveyspalveluita mistä tahansa unionin jäsenmaasta ja saada hoidosta korvaukset kotimaastaan.

      Toinen lainaus:

      Pahimmillaan tilanne voisi Suomen osalta johtaa siihen, että komissio nostaa kanteen. Euroopan Unionin tuomioistuin puolestaan voi määrätä sakkoja niiltä päiviltä, kun direktiiviä on toimeenpantu väärin. Sakot voisivat olla kymmeniä tuhansia euroja vuorokaudelta.

      Lähde:
      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-selvitettava-komissiolle-potilasdirektiivia-soveltuu-paremmin-keski-eurooppaan/3532812

      Jos kerran meillä on resurssipulakin terveydenhoidossa, niin senhän pitäisi olla suuri helpotus, että hakaudumme muihin maihin hoitoon rasittamasta täällä meillä tätä julkista terveydenhoitoa, jota Krista Kiurukin säästi omalta osaltaan hoidattamalla yksityisesti jalkansa. Oliko Kristakin ulkomailla ja saa nyt yllättäin liian vähän kelasta.

    • Myös opoksi

      Kiurun mielestä virkaan voi kähmiä epäpätevän.

    • koko maailman kela

      EU-komissio ojentaa Suomea – terveysturismia halutaan helpottaa
      http://www.hs.fi/kotimaa/EU-komissio ojentaa Suomea terveysturismia halutaan helpottaa/a1405653328599
      Euroopan komissio ei ole tyytyväinen Suomen tapaan tulkita uutta potilasdirektiiviä, joka takaa oikeuden lähteä hoitoon toiseen jäsenmaahan.

      Hoito pitäisi myös korvata samaan tapaan kuin kotimaassa. Suomi kuitenkin päätti, että kiireetön hoito toisessa EU-maassa oikeuttaa vain Kela-korvaukseen. Eli "terveysturismi" päätettiin rinnastaa yksityisen terveydenhuollon palveluiden käyttöön.

      Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen mukaan potilasdirektiivin ongelmat johtuvat erilaisista järjestelmistä. Suomessa asiakas saa korvauksen kahta eri reittiä.

      "Keskieurooppalaisissa vakuutuspohjaisissa järjestelmissä on hyvin selkeää, millä tavalla hoidossa käynti asiakkaalle korvataan. Onhan Ruotsissakin yksikanavainen järjestelmä. Meillä on asiakasmaksulainsäädäntö, joka koskee julkisen puolen käyttämistä ja sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset, jos ihminen haluaa hakea hoitoa yksityiseltä puolelta."

      Ruotsissa raha niin sanotusti seuraa asiakasta eli palveluntuottajan saa valita itse. Suomessa Kela-korvaus kattaa yksityisen lääkärikäynnin laskusta pienen osan.

      Julkisessa terveydenhuollossa asiakas joutuu Suomessa kuittaamaan vain asiakasmaksun, joka puolestaan on pieni osa hoitokäynnin todellisesta kustannuksesta.

      Sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset viittaavat yksityisellä käymisestä maksettaviin Kela-korvauksiin. Vakuutuspohjaisissa järjestelmissä palveluita voi tuottaa vapaammin ennalta määritettyjen kriteerien pohjalta.

      Suomessa laki rajat ylittävästä terveydenhuollosta tuli voimaan alkuvuodesta. Sillä Suomi pyrki ottamaan potilasdirektiivin määräykset huomioon kansallisella tasolla tavalla, joka STM:n kansliapäällikön mukaan oli "sopivin".

      "Tämä ei ole yksinkertaista. Vaihtoehtona oli, että jos hoidon hakee ulkomailta, korvauksen saisi asiakasmaksulain mukaisesti. Silloin yksityiset palvelut olisi Helsingissä korvattu sairausvakuutuslain mukaisesti, mutta Terveystalon tytäryhtiön Tallinnassa tarjoama hoito olisi ollut asiakasmaksulain piirissä.

      "Yritykset ja asiakkaat eivät olleet tasavertaisessa asemassa eri ratkaisuehdotuksissa."

      Yksityinen terveydenhoitoala on puolestaan korostanut asiakkaiden valinnanvapauden merkitystä.

      Komissio haluaa Suomelta selvityksen. Aikaa on pari kuukautta. Jos komissiolle annettava selitys ei miellytä, Suomea voi uhata asian käsittely Euroopan unionin tuomioistuimessa. Sen määräämä sakko voi olla kymmeniä tuhansia euroja päivässä.

    • kuopion torilla

      Sanokoon komissio mitä haluaa SDP ei anna periksi sairaiden ihmisten kustannuksella rikastumaan pyrkiville.
      Jos suomalaiset eivät suostu halvalla lääkärin töihin hankitaan Venäjältä edullisia lääkäreitä.
      Meitä ei komissiot pelottele.
      Eläköön kansanterveystyö ja sen 5-vuotissuunnitelmat.

    • ostopalvelusopimus

      Lisähuomio yksityislääkäritoiminnasta.

      Ei ministeri itse maksa yksityislääkäriä. Maksu hoidetaan ostopalveluna sairaalan kautta.
      Siten Krista oli kyllä julkisen terveydenhoidon piirissä maksun osalta, vain hoito tehtiin yksityisesti. Tällaisessa tapauksessa maksujärjestely voidaan tehdä takautuvastikin.

      • Eroa jo

        Kiuru oli vuosia opona ilman vaadittavia hakuja. Hän on yhteiskunnan häpeäpilkku.


    • voi voi voi

      Jutta Urpilainen kierrätti tätä Krista Kiurua ministerin pestistä toiseen ja eihän sitä ehdi kunnolla tuollaisessa vauhdissa syventymään asioiden hoitoon. Varmaan tuo Krista Kiurukin on niiden monien virkamiehien pyörittämä ja yks hailee asioiden hoidon kannalta ovatko jalat paketissa tai ei. Virkamiehet vievät, kuin pässiä narussa ja kyllähän tuon Krista Kiurun ulkomuotokin joskus kertoo, että viety on. Läppä kyllä lentää, puhetta ja papatusta tulee solkenaan, että ei oikein innosta kuuntelemaan. Kyllä demareiden asiat ovat huonolla tolalla, kun kunnon akkoja ei enää näytä puolueesta löytyvän, pelkkiä hameen keikuttajia. Krista Kiuru vielä esittelee tuota koipeaan, kuin tuo yksityisen terveyspuolen hoitelema koipi olisi myyntivaltti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1368
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1125
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1078
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe