KUKA VALVOO RUOKAPANKKIA?

KUKA VALVOO?

LOPETIN RUOKAPANKISSA KÄYMISEN VUOSI SITTEN KUN HUOMASIN ETTÄ SIELTÄ SAI NIIN NIUKASTI RUOKAA JA RUOANJAKAJA OLI ERITTÄIN TÖYKEÄ. MUUTENKIN OLI TARPEEKSI NÖYRYYTTÄVÄÄ SEISOA JONOSSA JA SITTEN VIELÄ HAUKUTTIIN PÄÄLLE. TOISILLE TUTTAVA-ASIAKKAILLE JA ITSELLE LAITETTIIN SIVUUN HYVIÄ LIHOJA JA TOISET JÄIVÄT ILMAN. OLEN KUULLUT ETTÄ JOTKUT HAKEVAT KAUPASTA ENÄÄ MAITOAA JA VESSAPAPERIA, KOSKA OMA PAKASTIN ON NIIN TÄYNNÄ RUOKAPANKIN RUOKAA. KUKAAN EI TAIDA USKALTAA PUUTTUA NÄIHIN ASIOIHIN? IKÄVÄÄ ETTÄ TODELLISET KÖYHÄT JÄÄVÄT NYT ILMAN RUOKA-APUA.

40

1719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaiettu asia.

      Kävin viime viikolla kun rahaa tilillä 2e. Sain ruokaa hyvin. Oli eri jakajat kuin viime vuonna. Tosi ystävälliset. Samaa mieltä minäkin että kontrollia tarvitaan. Väärin jos jotkut vetää välistä. Ei ole oikein jos tulee vaikka 15 viinerinleikettä, jakaja vie 10 ja viisi jaetaan jonottajille. Luulisi että kauppiaita jotka ruokaa lahjoittaa kiinnostaa meneekö ruoka jakoon tasapuolisesti. Seurakuntakin voisi vähän katsoa perään sillä väärinkäytöksiä on. Niin paljon niistä puhutaan ja tiedetään kylillä. Muuten olen sitä mieltä ruokapankki on hyvä asia ja tarpeen.

    • kouvola ilmiö

      Aika paljon käy rahaperheitä jonossa. Vanhat ihmiset on niin saitoja että kaikki ilmainen käyttöön ettei miljoonat huku.

      Ruuan jakelijat järjestää herkut omaan käyttöön. Ei tietysti kaikki mutta kontrollia pitäisi olla.

    • Helpottaisi vähä

      Missä Kouvolassa on ruokapankkeja? Kuka sitä ruokaa jakelee ja antaako se sitä ruokaa työttömyyden perusteella vai ihan pärstäkertoimen mukaan? Olen tällä hetkellä työtön ja minulla on karenssi päällä. Voinko saada ruoka apuu?

    • Kelakortilla saa.

      Asukastuvalta saa. Kelakortti tarvitaan. Toiset saa enemmän ja toiset vähemmän. Kaupat lahjoittaa tosi paljon ruokaa vuodessa. Sen perusteella ainakin on ollut millä auttaa köyhiä. Siis jos on jaettu oikeudenmukaisesti. Jakajien pitäisi olla tasapuolisia. Sitä mieltä olen.

    • Luonnonpuolesta-65.

      Mahtava homma jos ylijäämäruoka menee jakoon. Kaikille kyllä pitää jakaa tasapuolisesti eikä niin että vaa joitenkin pakastimet täyttyy . Voiko se olla edes totta semmone. eikö pakastinki vie sähköö aikalailla, vai maksaako sosiaalit sähkölaskuki?

    • Hurjat summat

      Jos joku ahne ohjaksiin päässyt välistävetääpistääsivuun muutaman lihapaketin päivässä vaikka kolme 9 euron hintaista pakettia tekee se 27 euroa päivä, se kerrottuna 20 arkipäivällä on kuussa 540 euroa. Puhumattakaan muista elintarvikkeista mitä on jaossa..laskekaapa minkälaisesta taloudellista edusta on kysymys.

    • Auttaisiko?

      Valvontaa ja kontrollia ja pistokokeita. Ei enää sormienläpikatsontaa. Rehelliset ja vilpittömät ohjaksiin. Toiminnasta avointa ja julkista.

    • perse auki

      Venäläisiä riittää ruokajonoissa ja heidän isoisomummot hakevat 4 kassia leipää lapsenlapsillensa pokkana ja nauravat suomalisille huutaessaan venäjää kovalla äänellä röyhkeästi vallaten koko jonon. sääliksi käy asukkaita jotka asuvat samassa talossa. ihmetyttää vielä että jos on varaa tulla minkkiturkki päällä jonttamaan liepuskaa uudenkarhealla citymaasturilla niin kyllä ovat röyhkeitä.
      On tämä maailma mennyt fantastiseksi, kun Suomalinen on vähemmistö omassa maassa. Ei ole ihme jos alkaa Suomalaisilla olla kärsivällisyys loppu. Miksi Kouvolan kaupunki antaa Ryss ja nee kaikki parhaat asunnotkin kouvolassa ? kertoisko joku järkevän syyn kun kantaväestö asuu rikkalla vuokralla tai siellä slummitaloissa jossa suurinosa on juopp .. ja terveisiä sille tolkkilankadun huo..joka pilasi päiväni.

    • Vika on sinussa.

      Miksi syyllistää venäjäläisiä? Jos asut vuokratalossa et voi syyllistää maahanmuutajia,aina voit muuttaa pois.

    • Mullesulle

      En tiedä nykytilannetta, mutta ainakin joitain vuosia sitten erään yhdistyksen jakamat leivät hävisivät nopsasti tiettyjen ihmisten väskyihin, aina samojen. Jos asiaan yritti puuttua, soitettiin isopomo paikalle huutamaan naama punasena, kuinka hänen ystävänsä tekemisiin ei kenenkään tarvi nokkaansa pistää. Sellasta se on, kun niukkuutta jaetaan, jokaisella se on oma maha lähinnä, ja jos vielä sattuu olemaan omahyväistä sorttia muutenkin, ei siinä paljon muita ajatella.

    • Mikä?

      Pyörittääkö ruokapankkia joku yhdistys?

    • Olkkarista päevöö

      Juu, ja eräässä paikassa pihistellään ruokatarvikkeiden jaossa, jotta kaikille tarvitsijoille riitäisi..

      Kaupasta lahjoitettuja elintarvikkeita menee kuuleman mukaan sitten roskiin, kun niitä lopulta jää jakamatta..

      Naaman mukaan tuota ruoka-apua jaetaan, ainakin yhdessä paikassa....

    • Leipää kaikille.

      Tärkeä asia nostettu nyt esille. Hyvä jos mahdolliset väärinkäytökset saadaan loppumaan. Kaikki tarvitsevat jonoon rohkeasti. Ruoka-apu on tarkoitettu juuri sinulle joka kituuttelet vähällä toimeentulolla. Jos sinua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti, rohkeasti valitusta tekemään yhdistykselle, seurakunnalle, sosiaalitoimelle ym. tahoille.

      • Pihit jakajat

        Öh, Mutta kun se henkilö ITSE, joka yhdistyksen johdossa on, toimii epäreilulla tavalla.

        Toivoisin kyllä, että ruoka-avun jakaminen siirtyisi jollekin muulle taholle, koska apua ei anneta riittävästi tarvitsijoille, joten yli jäännyttä ruokaa mätetään roskiin.

        Toisaalta, jaettava ruoka-avun joukossa elintarvikkeita, joissa päiväykset menneet umpeen. Tarkkana siellä päiväyksien kanssa..

        Jatkuva vanhentuneiden elintarvikkeiden syöminen voi aiheuttaa erilaisia sairauksia, että ottakaapa tämäkin fakta huomioon.


    • yrvänimijät

      Toukokuussa julkaistussa ohjeistuksessa on toinenkin merkittävä uudistus: sen mukaan viimeisen käyttöpäivän yhdellä päivällä ylittäneestä ruoasta saa tehdä ruoka-avussa lämmintä ruokaa.

      Eviran mukaan kauppaketjut ovat luovuttaneet ruokaa hyväntekeväisyyteen heikosti. Ruoka-apuohjeen myötä kaupat voivat tarjota käyttöajan päähän tulleita elintarvikkeita pakastettuina ruoka-apuun. Muun muassa pohjoissavolainen osuuskauppa PeeÄssä selvittää mahdollisuuksia laajentaa viimeiseen käyttöajankohtaan tulleiden elintarvikkeiden luovuttamista pakastettuina ruoka-apuun.

      Moni jakopaikka keittää ja pakastaa ohjeen mukaan vai mitä?

      • ELOSSA VIELÄ

        EI KANNATA SYÖDÄ NÄIN HELTEELLÄ,VAAN JUODA PITÄÄ.iHMINEN KUOLEE NOPEAMMIN JANOON ,KUIN NÄLKÄÄN.


    • Sadetakki 2014

      Ruokapankkia pyörittää Kouvolan korttelikoti yhdistys jossa on seuraavat toimipaikat: Lehtotupa Lehtomäessä, Korttelikoti Oravanpesä Eskolanmäessä, Korttelikoti Jokitupa Kuusankosken keskustassa. Näistä voipi mennä ruokaa hakemaan.

    • jonossa

      ihme touhuu ajetaan saabilla hakemaan ruokaa joka päivä, miten kaksi vanhusta voi syödä joka päivä 2 isoa kassia ruokaa/leipä. mielestäni pitäisi hieman olla tarkempia. noh hjyvähän se on jos voi koko sjuvulle viedä ruuat : (

      • -------------

        Pakastimetkin on olemassa joillain


    • Boikottiin ja heti

      Venäläiset voisi laittaa ruokajonosta pois. Turkikset myyntiin ja autot kanssa, sitten vasta jonoon ! ja selvitykset ( päätökset ) soskusta että on oikeasti köyhä, virolainen tai venäläinen.

    • 1 + 1 = 1

      Todella törkeää touhua, ainakin eräässä paikassa.. He "tietävät" talouden koon paremmin kuin ruokapankissa käyvä henkilö itse. No, Aviossa EN ole, mutta parisuhteessa kylläkin; silti minut luetaan sinkku-talouteen kuuluvaksi. Perin Merkillistä..

      Eräs ruuan jakaja,( nainenpa hyvinnii) katsoo joitakin ruuan hakijoita kuin halpaa makkaraa, vaikka en kyseistä ihmistä edes nimeltä tiedä, enkä muutenkaan tunne.

      Ruokaa hakiessa saa kuunnella muistutuksia siitä, kuinka apua jaetaan, mutta tyytyväisiä ei tähänkään "palveluun" olla..

      Mutta JOS ei ole käyttöä jollekkin tietylle elintarvikkeelle, ja haluaa jättää sen sellaiselle, joka sitä OIKEASTI tarvitsee, niin olenkin nipottaja tms?
      Sekö on sitten fiksua, että ottaa jotain sellaista mitä ei tarvi, ja heittää kotona roskiin, jotta jakajat eivät pahastuisi?


      Ja ne päiväykset..... 3 kuukautta vanhoja keksejä, juu, kiitos ei..

      Muutenkin nolottaa hakea ruoka-avustuksia, niin sitten saa vielä ilkeilyt siinä samalla.. Kannattaisikohan jäädä toiminnasta pois kokonaan, jos avustustyö ei olekkaan se ns. "kutsumustyö." että vink, vink, vain

    • Omaan kassiinsa vie.

      Kyllä avustustyö on sille kutsumus. Se avustaa nimittäin itseään. Kenen on vastuu että se saa jatkaa kukkoiluaan?

      • huikea idis

        Tulipahan tässä mieleeni, että jokin taho voisi tehdä ns. tarkastuksia noihin ruokapankkeihin, ja kiinnittää mm. huomiota siihen, miten jakajat tai muut vastuuhenkilöt kohtelevat ruoka-avustuksia hakemaan tulleita pienituloisia..

        Tietenkään noista "tarkastuksista" ei etukäteen informoida ruokapankkeja..

        Jos joku tietää minne voisi antaa palautetta ruokapankkien toiminnoista, niin vastauksia otetaan vastaan..


    • Joo huomattu on

      Omaan jääkaappiin ja tutuille ja sukulaisille parhaimmat päältä.
      Sellaista sekin sitten on.
      Me lopetimme antamisen kun korviimme kantautui että ei ole meidän tuotteet jakoon kerinneet (yleiseen)

      • Kiitos tiedosta

        Mielenkiintoista. Että missä ruoka-avussa annetaan tutuille ja sukulaisille parhaat päältä? Voisitko vihjaista, että ken on kyseessä? Eikö tuosta voisi laittaa ilmoitusta menemään jonnekin eteenpäin, jotta moinen pelleily loppuisi. Lieneekö kyseessä henkilö, jota itse ajattelen juuri nyt?


    • esmos

      Olen ruokapankissa ruokaa jakamassa, en nyt mainitse että missä. Meillä ruuat jaetaa annoksiin, sen mukaan että kaikki annokset ovat suhteellisen saman kokoisia, sitten jaetaa numerolaput joilla arvotaan missä järjestyksessä ihmiset tulevat ruokaa hakemaan. Ruoka-annos laitetaan pöydälle josta asiakas sitte itse sen kassiin laittaa, eli mitään ei naamataulun mukaan jaeta koska annos on pöydällä enenn ku asiakas tulee sisään. Kaupoista menee ruokaa roskikseen vaikka kuinka, en ole varma kuinka monesta kaupasta meille tulee ruokaa, mutta lähiaikoina tullut tosi nihkeästi. Mitään ei tosiaan vedetä välistä, vaikka meillä työntekijöilläkin on oikeus ottaa se yksi annos viikossa ei ole tarvinnut kotiin mitään muuta kun leipää viedä yli kuukauteen. Ikävää laittaa aamuisin oveen lappu että ruokaa riittää vain esim. neljälle kun jonossa on noin 20-30 ihmistä. Kesällä tuli välillä tosi hyvin ruokaa jakoon, mutta nyt syksyllä tosi vähän yleensä irtoaa kaupoista ruokaa. Leipää sitten saattaa tulla välillä niinkin paljon että sitä joutuu roskikseen heittämään aika paljonkin.

    • breadandyoughurt

      Välistävetäjiä on kaksi eri tahoa.Loppupeleissä jonottajille ei jää kun leipää.Fileitä ja herkkuja otetaan "päältä pois" jätesäkeittäin.Näillä täytetään ensin omat pakkaset, loput viedään parhaimmille ystäville.Totuus on tullut tällaisen työntekijän suusta.Tämä työskenteli k-kodin palveluksessa.Eikö Kouvolassa yhtään valvota näiden työskentelyä.Kai korttelikodin työntekijöilläkin on pomo.Pomon pitää pitää huolta että apu menee tarvitsijoille.Perkele todella apua tarvitsevat eivät saa "ruuanlaittoruokaa"kun pienen määrän kaikesta kauppiaiden hyväsydämmisyydellä antamista herkuista.Kohta loppuu koko touhu kunhan annetaan tämä tiedoksi kauppiaille.Me työttömät toivomme että tätä kiertokulkua aletaan todellakin valvoa !!! Eikö näin ole?

    • dipar66

      Sama jatkuu edelleen. Pitäisi todella olla rehellinen valvomassa toimintaa.Olemmehan kaikki jonossa koska tarvitsemme todella apua.Tosi julmaa touhua nykyäänkin.

    • bfgvrmj

      "Kukaan ei pidä sinun puoliaisi, sinun täytyy itse tehdä se omilla jaloillasi seisten"

      Jos tiedätte että kyseistä epärehellistä toimintaa on, niin miksette tee asioille mitään? Kyllä omista oikeuksistaan taisteleva keinot löytää.

      Se vaan kun ei ole olemassa "Kultaista Robin-hoodia".

    • KokoSukumukana

      Ruokapankkikävijät ovat 90 prosenttisesti aina samoja. Monet heistä kiertävät kaikkien tupien leipäjonoissa. Tulotietoja ei kysellä ja samasta perheestä voi olla monta perheenjäsentä jopa lapsia jonottamassa. Mukaan tuodaan kesävieraat Venäjältä ihmettelemään kuinka ruokaa jaetaan ilmaiseksi. Todella harmi niiden oikeasti ruoka- apua tarvitsevien esim. väliinputoajien kannalta.

    • dipar66

      Pitäisi kauppojen laittaa omia jonottajia mukaan niin eiköhän huomaisivat miten jakelu toimii.Tuttavat ja sukulaiset saavat jos vaikka mitä,vaan toisille tarjotaan"ei oo":ta.Tiskin alta ojennetaan jos tuttava.Ylijäämäruokajakelussa tuttava saa tupla-annoksen ja kannen alla säästellään piilossa itselle pihvejä/nakkeja ym.jos ei olla vielä otettu jo talteen henkilökunnalle ennen jakelua.Perunat,salaatit ovat kyllä näkösällä,näitä saa mielin määrin,aika useasti köyhä jonottajakin.Säkeillä kannetaan omaan tai odottamassa olevan kaverin autoon ja oikealle apua tarvitsevalle sanotaan,voi voi kun saimme niin vähän jakeluun ja puolet on jo ahmittu itse.Sitten haukutaan kuinka venäläiset ahnehtivat kaiken.Kyllä ne suurimmat ahnehtijat ovat suomalainen henkilökunta itse.Vaihtakaa useammin jakelijoita.

      Menkäähän lahjoittajat salavihkaa jonon jatkoksi niin näette suomalaisen ahneuden ja epärehelliset jakelijat.Tosi kurjaa touhua.
      Pitäisi lopettaa koko jakelu,aloittakaa jakelu suoraan kaupoissa,esim.Kaupan viimeinen auki-olotunti kaikki mikä "huomena ruokajonoihin"myytte -60% alennus tai jakakaa suoraan 1-2 tuote/asiakas.

      Jotakin täytyisi tehdä jotta jakelu/apu menisi kaikille sitä oikeasti tarvitseville tasapuolisemmin.

    • revilo15

      Kiitos kaikille kaupoille kun aloitte -60% kampanjat.Nyt saa pienituloisetkin rahat riittämään paremmin loppukuuhun.saa leivälle aamiaisella muutakin kuin ylähuuli,kyllä se on suuri apu kauppiailta myydä suoraan meille pienituloisille halvemmalla.Eihän niitä leikkeleitä ole enään moneen kuukauteen Ruokajonoista saanut. Einekset ovat harvinaisia,paitsi henkilökunnalle tietenkin.Leipäkin alkaa kohta olla arvoitus,saako vai ei.
      Kiitos kauppiaat !!!

    • ARABIKU

      ENÄMMÄN KUN SYÖ PASKOO KU ARABI JA ALAHUULISYÖ JA YLÄHUULI NIELAISEE JA NAURAA. RUPEAN KÄYMÄÄN RUOKAPANKISSA.

    • LuokkaYteiskunta

      Pari vuotta sitten olin uskonollisessa ruuan jako ja sielunhoito rukous keskuksessa pakolla "kuntouttavassa" työtoiminnassa. Siellä oli meitä vanhoja ja syrjäytettyjä paljon jouten, tuhlaamassa aikaa... Samalla oltiin pois työttömyys tilastoista ?
      Ja siellä näin, että yleensä hyvää työtä tekivät ja ruokaa jakoivat.
      Tosin joku sen toiminnan palkattu henkilö kyllä salaa sujautti herkullisen makkarapötkön omaan taskuun, mutta lienee hyvä palkinto se noin puuduttavassa työssä olevalle......siis pieni synti.

      Itse tosiaan olin ns. kuntouttavassa työtoiminnassa, kun muuten en olisi päässyt pois elinkautis karenssista. Olin jo ollut monia vuosia karenssissa ja lopulta nälkä nöyrryytti menemään ilmaiseen palkattoman kuntouttavaan oleskeluun sinne ruokajakeluun. Se oli ainoa keino millä te toimisto katkaisi karenssin. Tämä oli pakko pullaa, koska rehellisiä palkka töitä ei ole terveelle 56v miehelle tarjolla, ei siis ollenkaan... Oli kyllä puuduttavaa olla jouten kuntouttavassa kokonaisia päiviä ja harrastaa joukko rukoilua ja virsilaulantaa..... Se oli epätodellinen kokemus nyky suomesta...

      • heppuheip

        elinkautis karenssit lopetettiin kaikilta vuosien 2016-17 vaihteessa ja niin minultakin. Tietenkään vielä 2015 ei ollut tietoakaan niitten lopettamisesta.


    • Heppuheip

      Käytös on todella röyhkeää Kuusankoskella. Kesällä sanottiin että ruokaa saa viedä ystävillekin. Syksyllä kerrottiin että ottaa saa vain omaan käyttöön. Niin se mielipide muuttui. Sanottiin ettei jonolappua saa ottaa vessaan mukaan. Jonotuskertoja päivässä on jopa kuusi samassa jakopisteessä kun on santsikierrokset ja kouluruoan jakokin. Kouluruoan astialle pitää olla muka kansi, sanottiin. Ei tarvitse jos ruoan syö lähistöllä.

      • TainaRumala

        Saako paljon kaljaa mukaan?


      • hainämpärillisen

        Vaarinkaljaa niin paljon kun jaksaa juoda.


      • Heppuheip
        TainaRumala kirjoitti:

        Saako paljon kaljaa mukaan?

        ei mutta simaa sai eräänä wappuaattona. Maitoa ja piimää saa. Yllätyin siitä että herkut menikin siihen herkkukassiin joka luvattiin voittajalle palkintona jostakin, vaikka oikeudenmukaista olisi hyvä ollut jakaa ne kaikki leipäjonon jonottajille. On se niin väärin.


    • Anonyymi

      Tuomas Valtonen syö herkut päältä näkeehän sen jo koosta ainakin 200 kg.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe