Kiinniotto lattialle kusemisesta?

en tiedä

Julkivirtsaaminen on sinänsä järjestyslakirikkomus, joka ei kuulu niihin rikoksiin, josta voisi tehdä kiinnioton, mutta jos joku virtsaa esim talon sisällä lattialle, voiko sen lukea vahingonteoksi, tai lieväksi vahingonteoksi, joista voi kiinnioton tehdä?

16

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väijyarppa

      Jeps, olet oikeilla jäljillä. Ei muuta kuin tyyppi tonttiin ja rautoihin ; -ja jos raudoittaessa yhtään ämpyilee, niin kaasut naamaan !
      Kiinnioton kynnys ylittyy roimasti.
      Ei tartte kattella lattioille kuseksijoita yhtään, yhden kun pokaa näyttävästi, niin kyllä virtsaamisten tarve lattioille laskee kummasti.

    • oikeilla jäljillä

      Lattialle virtsaaminen on lievä vahingonteko josta voi ottaa kiinni. Lisäksi kannattaa laittaa korvausvaatimus siitä kun on tilattu erikseen siivojaa hoitamaan sotkua.

    • Ja nyt jälleen jouduttu poistamaan 2 viestiä perättömän väittämän ja asiattoman kielenkäytön perusteella.

      Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista 282/2002 28§ 2.mom
      Vartijalla on vartioimistehtävää suorittaessaan oikeus ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavattu rikoksentekijä, jos rikoksesta saattaa seurata vankeutta tai jos rikos on lievä pahoinpitely, näpistys, lievä kavallus, lievä luvaton käyttö, lievä moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, lievä vahingonteko tai lievä petos. Vartija saa ottaa kiinni myös sen, joka on viranomaisen antaman etsintäkuulutuksen mukaan pidätettävä tai vangittava. Kiinni otettu on viipymättä luovutettava poliisille. (12.7.2002/616)

      Rikoslaki 35 luku 3§
      Jos vahingonteko, huomioon ottaen vahingon vähäisyys tai muut rikokseen liittyvät seikat, on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, rikoksentekijä on tuomittava lievästä vahingonteosta sakkoo

      Eli sisälle kuseksiminen voidaan katsoa lieväksi vahingonteoksi josta voi tehdä kiinnioton ja samalla vaatimuksena tietysti mahd siivouskulut tekijälle maksettavaksi.

      • prosekuuttori

        Muun kuin vartijan osalta asia menee tietysti pakkokeinolain 2 luvun 2 §:n perusteella (yleinen kiinniotto-oikeus). Eli kiinniotto on sinänsä tässä tapauksessa sallittu. Tänä päivänä poliisi ei kuitenkaan lähtisi näin vähäistä juttu tutkimaan ainakaan siinä tapauksessa että asianomistaja ei suostuisi rangaistusvaatimusmenettelyyn. Ja rv-menettelyssä korvausvaatimuksen esittäminen ei taas onnistu.


    • sieriously

      Esimerkkinä.. Eräs ukko meidän kohteella kusi rappukäytävään. Silminnäkijä tuli osoittamaan miehen ulkoa, ja kaveri talutettiin koppiin. Myönsi teon, sai sakot ja koska oli sunnuntai ja päivystävä siivooja oli yli tunnin ajomatkan päässä, niin korvauskulut olivat myös aika roimat. Yhteensä jotain lähemmäs 800€ sakkoineen tuli miehelle maksettavaa siitä, ettei raaskinut 50c laittaa vessamaksuun.

    • trööt

      Julkisesti sukupuolielimien näyttäminen voi myös olla joku sukupuolisiveellisyyden loukkaaminen ja se taas on kiinnioton peruste.

    • 2 vko kurssin

      käyneet vatipää vartijat/JV:t eivät jaa tässä maassa oikeutta yhtään kenellekään, piste.

      • Anonyymi

        Eivät varmaan jaakkaan, mutta tuomarit ja poliisit jakaa. "Vatipää" vartijat ja JV:t voivat silti ottaa henkilöitä lainmukaisesti kiinni ja poliisit tulevat noutamaan heidät. Ja joissain tapauksissa sitten poliisi jakaa tätä oikeutta ja joissain tapauksissa tuomarit. Voivat nämä "vatipäät" myös vaatia yhtä sun toista mm. korvauskuluja ja sen sellaista. Että sillai.


    • arvaaja

      "Julkivirtsaaminen on sinänsä järjestyslakirikkomus, joka ei kuulu niihin rikoksiin, josta voisi tehdä kiinnioton, mutta jos joku virtsaa esim talon sisällä lattialle, voiko sen lukea vahingonteoksi, tai lieväksi vahingonteoksi, joista voi kiinnioton tehdä?"

      Asia on juuri näin eli sisällä voi ottaa kiinni, mutta ulkona kusemisesta EI voi kukaan suorittaa kiinniottoa, koska kyseessä on järjestysrikkomus eikä vahingonteko.

      • Veikkaaja

        Meinaatko arvaaja, että esimerkiksi auton, mopon tai polkupyörän päälle kuseminen ei voisi täyttää lievää vahingontekoa? Tai vaikkapa torimyyjän myyntipöydälle kuseminen? Järjestysrikkomuksia kaikki?


    • Anonyymi

      mun mielestä virtsaamisen minne tahansa pitäisi olla laillista

      • Anonyymi

        Joo, lueskelin ketjun läpi, vaikka se on lähes 10 vuotta vanha. Vastaukset olivat vähän sinne päin. Poliisi voi ottaa kenet tahansa kiinni ilman rikostakin. Kiinniotto tapahtuu silloin Poliisilain perusteella. Edellytysten on tietysti täytyttävä. Tässä tapauksessa esimerkiksi henkilöllisyyden selvittäminen.
        Koska kuseskeleminen yleisellä paikalla voi olla, kuten ketjussa on arveltu, lievä vahingonteko, sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen, tai järjestyssääntörikkomus, niin poliisi voi suorittaa kiinnioton myös Pakkokeinolain perusteella rikoksen selvittämistä varten. Harkinnan mukaan toimittaa kiinniotetun lähimmälle poliisiasemalle, tai muulle paikalle, missä voidaan tehdä asian vaatimat paperityöt.
        Niiden valmistuttua kiinniotettu on päästettävä vapaaksi, ellei muuta kiinnioton perustetta ole. Enintään kiinniotto saa rikoksesta riippumatta kestää 12 tuntia. Jos menisi yli, niin täytyisi olla pidättämisen edellytykset.


    • Anonyymi

      Poliisi voi ottaa kuseskelijan kiinni häiriöltä ja vahingoilta suojatakseen. Mitään rikosta ei tarvitse epäillä.

      Vartijalla ei tätä mahdollisuutta ole.

      • Anonyymi

        Kiinnioton voi yhä edelleen suorittaa lievän vahingonteon perusteella, johon sisätiloihin kuseminen kuuluu. Oletetaan tietysti tässä kontekstissa, että joku lorottaa vartioimiskohteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinnioton voi yhä edelleen suorittaa lievän vahingonteon perusteella, johon sisätiloihin kuseminen kuuluu. Oletetaan tietysti tässä kontekstissa, että joku lorottaa vartioimiskohteessa.

        Lorottaminen sisätiloissa ei edelleenkään ole AINA vahingonteko eikä edes lievä sellainen.


    • Anonyymi

      Perustuslain 2 §:n 3 momentin mukaan julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia. Virka-aikana virkamieheltä tahattomastikin irti päässeen suhupierunkin pitää perustua tarkoin lakiin, muuten se on laiton suhupieru sekä mahdollinen ympäristöriksen tekoväline jonka saa ottaa kiinni yleisen kiinniotto-oikeuden perusteella tarvittaessa vaikka voimakeinoja käyttämällä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe