Onkohan mitään ns. suojarajaa

Virhehankintasijaint

määritelty siihen, että kuinka lähellä "viljeltyä" peltoa saa olla vaikkapa mökin verannan kulmasta (kotirauhaan /yksityisyyteen vedoten)? Homma on itselläni niin, että viime vuonna tuli sitten näin näkymin virhehankinta suoritettua ja ostin mökin päälle 2000 neliön tontilla. Mökki on tontin takarajan tuntumassa, joka on metsää kuin myös osittain sivuiltakin, mutta tosiaan ns. siltarummulta puolelta välin tonttia on mansikan taimeen 5 metriä, (hyvä näkyvyys suoraan verannalle),kokonaismatka taimelta verannalle on 27,5 m. Tämä ei ole paljon, kun nyt sitten tulee itäeurooppalainen invaasio tontin rajaviivalle ojaan kuseksimaan ja mökäämään päivät pitkät marjojen keruun yhteydessä.
Eiköhän se liene sanomattakin selvää, että perunapeltona yksittäisien traktorikuskien ajamana tälläinen nyt ei tietenkään haittaisi,
Tontin etureuna on myöskim samaiseen mansikkapeltoon rajoittuvaa (muuten ympärillä lähinnä ojitusta pienine hienineen) joten minun puustoinen tonttini tässä kaikkien kusilinjastona taitaa tulevan viikon pari olla. Toivon mukaan homma sitten jäisi edes kuseksimiseen eikä ala tapahtua muuta esmes majoittumisia, varastelua, avotulta... Toivottavasti edes ehdin itse poimia omat marjani eikä ammattikoneisto. Voi tätä nykymeininkiä.

Pitäisikö marjanpoimijoille (bussilastillinen) muuten lain mukaan olla järjestetty bajamaja tjs?

14

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäs läksit

      No kun olet jo ostanut, niin ainoa vinkki on seuraava: pysy poissa mansikka-aikaan.

    • jep jep

      Eli mielestäsi sinunkin kotipihalle/ tai jos nyt sellaista edes omistat , saa jokainen tulla alapään asiansa hoitamaan, majoittumaan? Ok. Kerropa osoitteesi. ; )

      Mansikka-aikaan poissa pysyminen ei sinäänsä ole ratkaisu koska haisehaan noi paikat, paskapaperia läjineen. Juuri tuossa harvavoin tamppooneja ojasta. Jep. Aiemmilta vuosilta oletan niiden siihen jääneen, eli vessan puute lie hyvin normaalia.

      • joopa joo

        Eikö olisi viisaampi puhua mansikkatilan omistajan kanssa asiasta?


    • Vastaus on helppo, 4 metriä. Sinun talon terassin nurkan tulee olla 4 m etäisyydellä kiinteistöjen välisestä rajasta, pelto (viljeltiin siinä ihan mitä tahansa kasvia) saa yltää rajaan saakka.

      Eli, kuten jo aiemmassa viestissä todettiin, juttele naapuriviljeiljän kanssa.

      P.S. Halvalla taisit saada kun et asiaa aikaisemmin ole miettinyt. Joten voiko 10.000-20.000 € mökiltä vaatia enempää, tuskin ainakaan oikeudessa.

      • rajaa

        meillä ainakin oli 5m rajasta.


    • jep jep 1

      Typeränä ostin yleensäkin kesämökin, koska nähtävästi maalla saa kuseksia ja metsästää (lintuja) metsästyskautena toisten tontilla vielä ihmisten ollessa näkyvästi paikalla. Näin täällä..

      Ihmetyttää vain se, että mökkiläisiltä vaaditaan kyllä kaikki vessajärjestelyt, mutta näinkin ison ihmislauman tulo alueelle ilman järjestettyä vessaa, nähtävästi on sallittua.

      Homma selvä, thanks.

    • Vähän maalainen

      Minua tuollainen ei kyllä haittaisi yhtään, mutta voithan laittaa mökin myyntiin ja ostaa uusi mökki itselle sopivammasta paikasta. Jos paikka muuten on sinulle rakas, niin voithan kysyä, josko rajanaapurisi olisi halukas myymään sinulle vähän lisämaata. Toisaalta viljelijä saa elantonsa pellosta, joten ei välttämättä halua siitä luopua.

      Maalla tosiaan saa kusta silloin kun kusettaa ja se on minusta yksi maalla olemisen suurista iloista.

    • Asiayhteys

      Mistä muuten tiedät, että naapurisssasi asuu sosiaalidemokraatti?

      Siitä, että se kasaa risut yms. jätteen aina naapurin puolelle. Kun kaikki on yhteistä, niin risut voi kasata aivan hyvin myös naapurin puolelle, niin ne eivät haittaa omalla tontilla.

    • Kirvesmiehen muija

      Mitä se nyt haittaa jos maalla nesteet luontoon tiputtaa. Sehän kuuluu sinne maaseutuun. Toista se on nää ruikkijat jotka ruikkii kaupungissa jalkakäytäville ja talojen seinille. Se minusta on inhottavaa. Maalla nyt kuuluukin asiaan pissiä ojanpieliin jos hätä tulee. Kyllä maa sen suodattaa.

      Lainaisitko vessaasi/huussiasi jos tulisi pyytämään, sillä ei kukaan pissihädän takia lähde pellolta ajelemaan talolle.

      Uskon että tässä häiritsee jokin muu kuin tuo pissaaminen.

    • aita2

      Teet perinteisen riukuaidan tonttisi ympärille. Aitatarpeet saat metsänharvennuspaikalta kysymällä.

      • aita3

        Niin, riukuhan siellä näyttää jo olevan...


    • maalla asuva

      Nyt täytyy kyllä näin maalla asuvana sanoa, että juu virheinvestoinnin teit. Tuolla asenteella ei olisi kannattanut maaseudulle tulla ollenkaan. Ei ainakaan viljellylle, tai alueelle, missä ei ole vähintään viittä kilometria seuraavaan naapuriin.

      Itse en siis ole maanviljelijä, mutta asun aivan pellonvieressä, siis ympärivuoden. Matkaa peltoon talonseinästä vajaa kymmenen metriä. Ei tosin ole mansikkapelto, mutta trafiikkia pellolla on talvellakin, kun ovat vetäneet ladun ja kelkkauran aivan rajan tuntumaan. Eipä liiemmin haittaa sekään.

      Jos sinun maalla olosi suurin ongelma on pellolla talosi lähellä muutaman päivän pyörivät poimijat, niin kannattais varmaan miettiä koko mökkeilyn unohtamista kokonaan. Eihän ne poimijat poimi sinun tonttisi vierssä olevat marjat kun kertaallen ja sen jälkeen jatkavat matkaa. Ne on sinun tonttisi tuntumassa olevat marjat äkkiä poimittu, jos sinulla parintuhannen neliön tontti on. Ei ne kerkiä siihen sinun tonttisi kulmalle kuseksimaan jäämään. Ne kun ei ole mitään kotimaisia pullamössösukupolven pomijoita, vaan ulkolaisia urakalla pienessä ajassa rahaa tekeviä ammattilaisia. Joten jos jotain valittaa haluat, niin keksi nyt hyvä ihminen aihe, jossa on edes nimeksi valittamisen aihetta.

      • Pellon laidalta

        Maalla asuva kirjoitti asiaa.

        Myös itselle tuli mieleen, että miksiköhän aloittaja on hankkinut kesämökin? Mökkeily ei sovi kaikille.


    • Kesää on vielä =)

      Hanki iso koira. Koiran saa pitää vapaana taajaman ulkopuolella, kesämökillä.
      Kyllä ne karttaa tonttiasi, kun kuulevat että dobermanni oli napannut "Jin Xenin" vehkeen irti ollessaan asiolla pellonlaidalla =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe