Nyt tuli ei passaa sairastua yöllä,ei !

Muuttoa harkitseva

Lueskelin tuossa Iltasanomista että Lieksassakin siis ensi vuonna loppuu terveyskeskuksesta päivystykset. On se vain hävytöntä : Helsingissä on ympärivuorokautisia päivystyksiä ja lisäksi ykstyisiä päivystyssairaaloita ja meiltä viedään viimeistlkin! Ja maksamme veromme ihan samalla tavalla ja kovemminkin.Eipä karsita päivystyksiä Hesassa,kokeiltaisiin että läjin päivystys olisi vaikka Riihimäellä! Mikkähän metakka siitä nousisi?
Ja miksi me täällä emme nouse kapinaan? Me voimme vaatia valtiolta samoja palveluksia kuin kaikilla muillakin. Ei meitä voida vaatia muuttamaan Helsinkiin tai muihin kaupunkeihin. Olemme Suomen kansalaisia ja jos tarkkaan tutkittaisiin perustuslaki,niin tälläinen perusoikeuksien kuten sairaanhoidon poistaminen on varmaan lainvastaista.
Kuka aloittasi kansalaisadressin,jossa vaaditaan KAIKILLE kansalaisille yhtä hyviä peruspalveluja. Hoitoon pääsy nopeasti pitäisi olla kansalaisoikeus tämän päivän Suomessa ja kaikille kansalaisille paikkakunnasta riippumatta. Säästettäköön muualla, kyllä kohteita löytyy. Mutta me annamme sahata itseämme silmään.
Lähtö taitaa Lieksasta tulla, eihän täällä uskalla elää, vaikka muuten mukava kaupunki.Jos ei apua saa hätätapauksessa.

30

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tahti

      Hassutat itseäsi. Oikoluin, ja korjasin. Älä loukkaannu. Ymmärrän jos on hätä ja lamppuautoa jouduit odottamaan.

      Lueskelin tuossa Iltasanomista että Lieksassakin siis ensi vuonna loppuu terveyskeskuksesta päivystykset. On se vain hävytöntä : Helsingissä on ympärivuorokautisia päivystyksiä ja lisäksi yksityisiä päivystyssairaaloita ja meiltä viedään viimeisetkin! Ja maksamme veromme ihan samalla tavalla ja kovemminkin. Eipä karsita päivystyksiä Hesassa, kokeiltaisiin että läjin päivystys olisi vaikka Riihimäellä! Mitkähän metakka siitä nousisi?
      Ja miksi me täällä emme nouse kapinaan? Me voimme vaatia valtiolta samoja palveluksia kuin kaikilla muillakin. Ei meitä voida vaatia muuttamaan Helsinkiin tai muihin kaupunkeihin. Olemme Suomen kansalaisia ja jos tarkkaan tutkittaisiin perustuslaki ,niin tällainen perusoikeuksien kuten sairaanhoidon poistaminen on varmaan lainvastaista.
      Kuka aloittasi kansalaisadressin, jossa vaaditaan KAIKILLE kansalaisille yhtä hyviä peruspalveluja. Hoitoon pääsy nopeasti pitäisi olla kansalaisoikeus tämän päivän Suomessa ja kaikille kansalaisille paikkakunnasta riippumatta. Säästettäköön muualla, kyllä kohteita löytyy. Mutta me annamme sahata itseämme silmään.
      Lähtö taitaa Lieksasta tulla, eihän täällä uskalla elää, vaikka muuten mukava kaupunki. Jos ei apua saa hätätapauksessa.

      Anteeksi jos kirotin väärin.

      • Oikeinkirjoittaja

        Pakko oli korjata yllä oleva, virheitä täynnä oleva teksti.

        Hassutat itseäsi. Oikoluin, ja korjasin. Älä loukkaannu. Ymmärrän jos on hätä ja lamppuautoa jouduit odottamaan.

        Lueskelin tuossa Iltasanomista, että Lieksassakin loppuvat ensi vuonna päivystykset terveyskeskuksesta. On se vain hävytöntä: Helsingissä on ympärivuorokautisia päivystyksiä ja lisäksi yksityisiä päivystyssairaaloita. Meiltä viedään viimeisetkin! Me maksamme veromme ihan samalla tavalla ja kovemminkin. Eipä karsita päivystyksiä Hesassa, kokeiltaisiin, että lähin päivystys olisi vaikka Riihimäellä! Mikähän metakka siitä nousisi?

        Ja miksi me täällä emme nouse kapinaan? Me voimme vaatia valtiolta samoja palveluita kuin kaikilla muillakin. Ei meitä voida vaatia muuttamaan Helsinkiin tai muihin kaupunkeihin. Olemme Suomen kansalaisia ja jos tarkkaan tutkittaisiin perustuslaki, niin tällainen perusoikeuksien kuten sairaanhoidon poistaminen on varmaan lainvastaista.

        Kuka aloittasi kansalaisadressin, jossa vaaditaan KAIKILLE kansalaisille yhtä hyviä peruspalveluja? Hoitoon pääsy nopeasti pitäisi olla kansalaisoikeus tämän päivän Suomessa ja kaikille kansalaisille paikkakunnasta riippumatta. Säästettäköön muualla, kyllä kohteita löytyy. Mutta me annamme sahata itseämme silmään.

        Lähtö taitaa tulla Lieksasta. Eihän täällä uskalla elää, vaikka muuten mukava kaupunki, jos ei apua saa hätätapauksessa.


    • Parastulehdus.

      Äkkitilanteessa, pystyy itsensä ajamaan liksallaan Laiskalta Lieksalta suurempiin hoitolaitoksiin. Kokemusta on.

    • Elämäntulehdus.

      Ei kannata kitata. Ajatelkaa.

    • talla pohjassa

      Esimerkiksi jos saa sydäninfraktin niin voi ajaa omalla autollaan joensuuhun jos olo ei ole pahasti kivulias! Laittaa vaan hätävilkut päälle ja nostaa nopeuden lähelle kahtasataa niin ei matka kauan kestä! Ambulnssitkin voi olla vaikka huitsin Nevadassa eikä välttämättä ole saapuvilla! Oma apu paras apu!

      • kokouspalkkiot

        Jos ei ole omaa autoa niin miten tuo Taksin saatavuus yöaikaan? Onko päätöksentekijät miettineet saati vaivautuneet tarkistamaan kulkupelin (ambulanssi, taksit) saatavuuden yöaikaan?


    • adressi

      Sanomalehti KARJALAINEN
      14.07.2014
      "Nettiadressilla vaaditaan lääkäripäivystyksen säilyttämistä Kiteellä

      Kiteen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Musikka (kesk.), kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Osmo Pirinen (ps.) ja kaupunginvaltuutetut Sanna Halttunen (kok.) ja Paula Tolvanen (sd.) ovat tehneet nettiadressin, jossa vaaditaan, että Kiteen terveyskeskuksessa pitää säilyttää lääkäripäivystys tai vastaanotto myös iltaisin, lauantaisin ja arkipyhinä.
      -  Terveyspalvelut ovat kuntalaisten tärkein peruspalvelu. Kuntalainen ajattelee, että veroeuroille on saatava vastineeksi terveyden kannalta tärkeää apua mahdollisimman läheltä. Tämä on kynnyskysymys erityisesti lapsiperheille, kun he valitsevat asuinympäristöään, jossa he kasvattavat perheensä ja ovat osaltaan tuomassa kuntaan verotuloja, adressin laatijat toteavat.

      -  Mitkä ovatkaan mahdolliset seuraukset, jos nyt tehdään hätiköity ratkaisu, eikä pystytä katsomaan yhtään tulevaisuuteen? Tällä päätöksellä voivat olla kauaskantoiset vaikutukset koko Keski-Karjalan elinvoimaisuuden ja asumisviihtyvyyden kautta kokonaisimagon heikkenemiseen, Musikka, Pirinen, Halttunen ja Tolvanen toteavat."

      • Nimet muistiin ?

        Löytyneekö Lieksasta poliittista tahtoa ja taitoa ajaa kuntalaisten etuja?


      • muuttoa harkitseva

        No eikös se meidänkin kaupungin johtaja ym päättäjäporukka voisi tehdä vastaavaa adressia. Eiköhän allekirjoittajia löydy ja paljon. Mutta taitaisi pitää vaihtaa johtajaa,ennekuin jotakin vastaavaa tapahtuisi. Liian kauan on täällä olleet pöytänsä takana nämä johtajat, eivät enää kehtaa kun ootella eläkepäiviä. Nuorempaa porukkaa pitäisi saada niin johtoon kuin valtuustoonkin. Kepukin on olevinaan maaseudun asialla,mutta ei tee yhtään mitään jotta täällä kehäkolmosen ulkopuolellakin pystyisimme elämään . Pitäisi perustaa OIKEA maaseudun puolue.


    • k.usessa ollaan

      Tuskimpa löytyy poliittista tahtoa ja yleensäkkin politikot ei niinsanotusti "lotkauta korvaansa" lieksanpuolen asioille! Näin se on aina ollut ja tulee olemaankin!

    • ISO muutos 2015
    • luikurit vonkaa

      Ei ne politikkoja kiinnosta lieksan asiat mutta annas olla kun vaalit tulee niin on vaikka millaista luikuria lupaamassa asioihin parannusta kun ääniä pitäisi saada!
      Minä annan äänen korkeintaan peräpäästäni ja reippaasti, kun saisi noiden luikurien nenään hajunkin vielä menemään!

      • huvittavaa

        Niin ja hauska juttu kun vaalit on tulossa niin ehdokkaat tervehtii ja ovat niin maireita ja sitten kun sattuvat pääsemään valtuustoon niin eivät ole näkevinään.Mietitään vain miten pikiä kokouksia sais pidettyä ja minkä verran niistä saa kokouspalkkioita.


    • Henki kyseessä

      Pelottaa ihan oikeasti yöpäivystyksen katoaminen kun sairastelen ja jos tarvitsen autoa, ei minusta ole menijäksi omalla autolla. Kohta täältä lähtee varmasti päivä päivystyskin. Kukapa tähän hätään ostaisi asuntoni. Ei kukaan. Muuttaisin mielelläni Joensuuhun saadakseni palvelua silloin kun tarvitsen - HETI.

      • Miksi ?

        Ennen vaaleja luvataan ajaa asioita ummet ja lammet. Läpipäästyään ei enää kukaan nosta kuntalaisten esiintuomia ongelmia valtuustokäsittelyyn.


      • Voitte vastata

        Amubulanssin päivystysajat Lieksassa? Onko pelastuslaitoksen ensivasteauto paikkakunnalla päivittäin?
        Tietääkö valtuutetut kertoa?


    • Aika muuttaa pois

      Iäkkäämpiä tulee kuolemaan enenevässä määrin koska ei ole hoitoa saatavissa. Lieksa ja valtio säästävät mm. eläkemenoissa. Lieksaa ollaan ajettu alas jo jonkin aikaa. Mamuihin pumpataan valtavat rahamäärät eikä oikeille kansalaisille tarjota edes perusterveydenhuoltoa.

    • Lääkärilehti

      Jos mennään pitkien etäisyyksien alueille, on ymmärrettävää, että ihmisillä on terveystarpeita muulloinkin kuin maanantaista perjantaihin kello 8–16.

      Pienellä paikkakunnalla päivystys ei ole raskas, laskennallinen yökäyntien määrä on 1,2 potilasta per yö. Päivystävä lääkäri saa siis pääsääntöisesti nukkua yön ja on seuraavana päivänä normaalisti töissä. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä päivystyksistä saamiinsa aktiivivapaisiin ja sijaisiakin on saatu.

    • Mekin muutetaan

      Jääköön Lieksa kun ei ihmisten perustarpeista edes huolehdita. Me muutetaan Joensuuhun.

    • TULKAA NURMEKSEEN

      Tervetuloa tänne Nurmekseen päivystykseen!
      Varatkaa aikaa , Nurmeksessa hitain palvelu koko Suomessa.
      Ja rukoilkaa Luojaa ettei vastaan ottotiskillä istu nainen, ne käännyttävät herkästi potilaan pois tehden samalla diagnoosiin, ne on niin viisaita.
      Jos sattuu olemaan miespäivystäjä niin ei mitään hätää, pääsette hoidettavaksi kunhan päivystävä lääkäri saadaan hereille.
      Eli noin 4-5 tuntia kun kärvötätte niin ehkä kohtaatte lääkärin.
      JOS HYVIN MENEE.

    • alati sairas

      Eli tietää varata eväskorin mukaan jos tulee hiuko odotellessa! Lanttukukkoa ei uskalla ottaa muuten saattavat evakuioda koko sairaalan ennekuin selviää mistä se haju tulee! Pahimmassa tapauksessa alkavat jakaa kaasunaamareita jos luulevat että terroristijärjestö El Ähläm on iskenyt kemiallisella aseella!

    • Joudutettu kuolema

      Poliitikot näemmä haluavat jouduttaa kuolemaa vaikeuttamalla lääkäriin pääsyä ja sitä kautta ihmisiä kuoletetaan, niin siten säästetään taloudellisia kustannuksia, koska sairaan hoitokulut maksavat rahaa kaupungille.
      Onko valtuutettujen mielestä esim. vanhuksemme, työttömät, nuoret, lapset ja perheet arvottomia elämään?

      • iltapäivä

        Varmaan Afrikan "kultamunille" järjästetään helikopterikuljetus keskus-sairaalaan ilta-ja yöaikoina...Jotta nämä "reppanat" saadaan taas työkuntoon..........


    • heti mukana jos...

      Minun mielestäni kannattaisi tehdä lieksan kyläkokous, jossa saataisiin joku oikea lääkäri pysymään hereillä yöllä ja näin ollen apu saatavilla heti, eikä sadan km päässä. Aivan kuin ennen vanhaan kylissä oli.
      Kaupungin päättäjät eivät huolehdi asioista kantaväestöön nähden niin huolehditaan me toisistamme. Kaupungin viskaalit ovat eriytyneet kansalaisista ja edut on viety pikkuhiljaa yhdeltä sun toiselta. Sairaat, vammaiset, vanhukset . . . Lista on pitkä. Vanhusten luona käy kodinhoitaja, mutta heillä ei ole aikaa katsoa, että ottaako muistisairas ruokansa ja lääkkeensä. Moni muukin sairas tarvitsisi kotiapua (siivous, pyykinpesu, piha-alue) ja ennenkaikkea keskustelua apua tarvitsevien kanssa ilman taka-ajatuksia. Tarkoitan sitä, että, ettei sitten citymarketin käytävillä juoruta.
      Terveiset tätä kautta kaupungin virkakoneistolle. Ottakaa jo tosissanne meidän kantaväestön ahdinko .

    • mietitty

      Työtön-ja työkyvytön työvoima tukee kalliiksi ja lisäksi jos ei osaa Suomen kieltä,niin näillä kunnailla on aika mahdoton saada tuottavaa työtä.

    • Jono on pitkä.

      Jos menee sairaan lapsen kanssa pitää jonottaa kome tai jopa viisi tuntia,kun ei ole hätä tapaus.Mikä on sitten hätä tapaus?Luulisin,kun potilas tuodaan ambulansilla sinne.Mutta väärin sinne pääse kaikki muut ensin kuin lapsi tai ambulansilla tuotu potilas.

    • Onnellinen perhe!

      Muutettiin nopeassa tahdissa Lieksasta Joensuuhun. Hyvä on olla kun kaikki palvelut pelaa asiallisesti.

    • .................

      Ne jotka pystyvät alkaavat nyt viimeistään lähtemään muualle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      257
      4230
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2398
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2151
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2096
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      103
      1740
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1432
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1382
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      327
      1333
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe