Nytpä tämä Jaggelonica istahtaa

Tuon merkillisen haarukan nenään:D Just kun välähti mieleeni tuon lehtimies liitossakin olleen, ja ilmeisesti jotakin raapustelleenkin aikanaan, olevankin kuin pahankurinen räkänokka yhä:D

Kop.sarina keikkuu siepaten sieltä sun täältä aiheita, ja kuvannollisesti lällättelee kaikille: että mullehan ette voi mitään! Ja kuitenkin journalistialalla on uutisten sieppaus niitä halveksituimpia tapoja!

Oikein pohjanmaalaisen ämmän kädestä läväyttäsin persauksilleen sellaisen lätkäisyn, että siinä *vällykäärmeetkin* sais elinikäisen hikan:D

Eikös olisi aika jo saada iloluonteisemmaksi tätäkin portaalia, että mahtuu taas muitakin tarinoita kuin iänikuiset pleraajan dokumentit!
Ruuneperinkin kauniit silmät voisivat jo loistaa iloakin, kun ei ainakaan tahallaan kepuroitaisi:D
Ja muutenkin, kesä kauneimmillaan, kahvitauko meneillään, ja ihmisillä hyvä tahto, terve

25

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan yhtä lämmin on taas, vaikka en paljon mitään olekaan rehkinyt. 27°c on mittarissa ja avonaisen ikkunan ei tiedä edes auki olevan.
      No, pieni tuulenvire sentään ilmoitti itsestään, mutta sisäpihan puolelta tuli ensimmäinen paarma pörräämään, niin olkoon nyt kiinni vielä auringossa..

      Tiskipöytään päin en vilkaisekaan ennen myöhäisiltaa, ei ne astiat sieltä karkaa kuitenkaan.
      Vaihdoin tässä selaimenkin firefox'iin, paljon nopeampi ja laajempi onkin. Safari kun ilmoitti jossain vaiheessa ruuhkassaan, "vältä internetin käyttöä" höh, liian vähän on sitten kapasiteettia jos jotakin tietolähdettä halua selata. Nyt suihkuun ja lauantai-illan viettoon :)

      Hyvää ja viileämpää illan jatkoa!

    • Tiskipöytä on viety mäkeen keittiöremontin tieltä. Viskipöytä voisi olla taso, jolla on korkattu Chivas Regalia avattu pötikkä, korkki huolellisesti suljettuna.
      Olisi snapsiklasit sii vierellä. Tasolla ei olisi mitää ylimääräistä roinaa. Lännen puolelta, verhojen välistä paistaisi ohut ilta-auringon siivu, niin ettei se osuisi 12 vuoden ikäiseen jalojuomaan.

      Mutta enhän sitä tee pieni sintukulaus riittänee, sanoisi Badding tunnetussa biisissään.
      Lauantai. Alkuiltapäivästä roimi ukkonen. Ensin lounaalla, sitten koillisen puolella. Aika rapeasti ukkosen teini-ikäiset kossit ajelivat kolupyörärattaillaan, ikään kuin pitkinä ilmasalamien uria tunnollisesti mutkitellen.
      Satoi. Räimivä ukkoskuuron laita. Vettähän tuli hetken kuin ennenwanhaan. Varovaisuus. Olin irroittanut modeemin verkkokaapelin ja nostanut sen takanupin ylös, kuten alan päällikkö oli suositellut toimittavan.

      Lauantain toivotuissa ulkolainen naispuolinen laulaja esittää jotain aariaa haikean suloisesti.

    • kaarle lll ?

      Eipä Katariina ollut vähän. Kurkkasin googleen. Nyt en enää muista, mutta kuninkaan puoliso kuiten.

    • Jagellonicasta tieto

      Jos tarkoitat Katariina Jagellonicaa, niin tässä hiukan tietoja hänestä.

      Ruotsin kuningas oli ottanut Suomen maat itselleen ja hän lahjoitteli sitten niitä suosikeilleen, jotka saivat aatelisarvon.

      "Kuningas Kustaa Vaasa nimitti lounaisen Suomen herttuaksi toiseksi vanhimman poikansa Juhanan, joka saapui Turkuun vuonna 1556 jalkavaimonsa Kaarina Hannuntyttären kanssa ja alkoi kunnostaa vanhanaikaista ja rapistunutta linnaa kodikseen.

      Juhanalla ja Kaarina Hannuntyttärellä oli neljä yhteistä lasta ja perhe-elämä kaikin puolin kunnossa. Elettiin kuitenkin poliittisten avioliittojen aikakautta, mistä johtuen Kaarina Hannuntytär sai pian väistyä näyttämöltä, kun Juhana alkoi haaveilla Baltian herruudesta. Tämä mielessään hän avioitui vuonna 1562 puolalaisen prinsessan Katariina Jagellonican kanssa. Kaarina Hannuntytär oli naitettu hieman aikaisemmin Juhanan hyvälle ystävälle. "

      • O K

        Googlen Jagellonica haulla tulee sekin Katariina mukaan.


    • sini-sirkku ek

      Joo luin sen pikaisesti aiemmin, kiitos kuitenkin, aina se valaisee asiaa. Suomen Herttuatar taisi olla ensialkuun,...minua vaan nauratti kun Haarukka aloitteessa luki "haarukan" tuoneen Katariinan tänne:D Yksi lisäkirjain muuttaa koko merkityksen huvittavasti.

      Uutiset on niin raskaita Ukrainan lentoturman sekasotkun karmeudesta, samoin Gazan lastenkin tilanne, ettei nyt jaksa, tulin mieluimmin tänne kirjoittamaan.

      Vielä ajattelin Teemalta katsoa kotimaisen filmin, jos olis vaikka mielenkiintoinen, heippa

    • TEEMALLA

      "Kohtaamisia", se oli kerrankin hyvä suomalainen elokuva, Areenalla kai vielä nähtävissä.
      Siinä nyt näitte henkilön, joka niin sanotusti 'purkautuu' aina välillä. Muista ihmisistä hän viisveisaa.

      Myös Donna Leon tänä iltana oli katsomisen arvoinen.

      • ...

        Donna Leon on aina katsomisen arvoinen, ja samalla saksan kieli kertautuu sekä Venetsian näkymät.


    • Ihan hihityttää nytkin vielä tuo ukon kiukkupurkautuminen, mutta tuon luonnonlapsen, värillisen lähihoitajan ihanan laulun avulla rauhoittaminen ja hellä sively, antoi tuskaiselle levon.
      Kaunista ja oikein, mutta fiktiota enimmäkseen!

      Pistinhän minäkin oikein ranttaliksi aloituksessani, lauoin kaiken minkä yhteenvedon olin kasannut hetkessä:D
      Ja peevelin hyvältä tuntui,- ja tuntuu vieläkin, öitä

      • pylkkäsen perikunta

        Onse hyvä tuuletella väliin. Sanotaan että se vahvistaa lisämunuaisen kuorikerrosta kun lasettaa menemään olantakaa. Niin ovat lisenssit asian tutkineet.


      • Sekin mutta

        tarkoitin kyllä purkautujalla sitä sekopää-naista.


    • Huomenta Jagellonica! Taisit ihan vain jostain ajatusten syövereistä tuon nimen koppaista, kiva nimi. Ajatella muuten, että Puolassakin on ollut kuningas, vaimonsa Italiasta. Aika iäkäskin tämä neito pakkonaitettaessa, 36v. Huvitti tuo mainnta, että 11 vuotta nuorempi oli Juhana Herttua.

    • Niinpä, kytkeytyyhän ne pinnalla olevat asiat toisiinsa usein hauskallakin tavalla, joskin saa joskus olla kieli keskellä suuta, omien yhteenvetojensa kanssa:D
      Joskus jopa hyödyllisiä.
      Niin on kirkkaana koittanut taas päivä, ihan soi taustalla : tula tuulan tulatula tei, emme erkane konsanaan ei,... niin sävelten aamu aukeni tuota äidin rakasta vatia katsellessa.
      Varmaan lapsena ennen isän kaatumista -41 olen täytynyt kuulla vanhempieni laulavan yhdessäkin,...Eräs viehättävä muisto, on Vappu tätini kertoman, miten isä ja äiti olivat soudelleet tyynenä kesäiltana Pihlajajärvellä ja yhdessä laulaneet.

      Onnellinen olen jo tuosta Vapun kertomasta, kaunista ajatella,- ja tietää onnestaan.

    • kaksinaamaisuutta

      Turhaan vällykäärmettä paheksut, kun palstalla riehuu naisen haarukasta rivoja asioita kertova vanha nainen. Häntä vaan yllytätte antamalla rehellisyydestä kunniamerkkejä.

      • Minäkö siihen olen liittynyt?


    • EI nyt toisiamme syytellä,eletään iloista kesää. Meillä on edessä pitkät pimeät ja räntäsateet.
      Yhdessä yrittäminen vain hyvää sopuun me pyrimme kaiiki,joku yksinäinenkin ilon saa,kun vouhotamme välillä eikä ehkä kaikkien mielestä kivaa. Mutta hyväksytään kaikki kulkipa he mitä linjaa
      tahansa. Joillekin voi ilon pilkahduksen tuoda toisen höpötyskin..
      kaikille voimia tähä lämpö-aaltoon...

    • tavat kunniaan

      Mitähän iloa kukaan saa kun joku kertoo kielellä lipomisensa ja vaseliinivoitelunsa. Oksettaa sellaiset puheet, pidä ihan kahdenkeskisenä vaan petipuuhanne, niin muutkin tekee jos vähänkään on käytöstapoja.

      • Himot ne on hiirelläkin.
        Se vain on ihmeellistä,kun miehet hehkuttavat hekumaansa saitilla,niin se on ihan yes,mutta kun vihitty vaimo kertoo kuinka hyvin makkarissa menee ja tulkaa perässä,niin jopa moraalinvartioita ilmestyy pilvinpimein ja yleensä vailla nicciä.
        Hetaa puolustaen,hän kertoo olennaisen omanaitsenään.

        Toi tekopyhyys on ihan syvältä.Jos minä kerron,että keräsin kimpun kedonkukkia maljakkoon ja kuinka se sai uutta vireyttä elämääni,niin joku käskee mennä apteekkin ja uusia lääkemääräys


    • ...ei aina voita

      Näin juuri telkassa kullasta valmistetut hammasproteesin pohjat, nyt romukultana kaupiteltavat. Niin että eiköhän se ole siinä, mitä helteisen päivän pönttö voi sulattaa.

      Tämä fiktiivinen Hallan Visan ex painija tuntee jo olevansa jotenkin sillassa. Pujahan matolta vaikka varoituksen saankin.

    • saivaret ollunna.

      Monta oli huumorilla mukana,koita pysyä raamattu sylissä.

      Älä tule oikomaan toisten iloja.

      • täältä tähän

        Niin. Tutkimattomiahan ne ovat nämä herrojen tiet kuin sanatkin. Nimittäin. Kun laitat Raamatun tönkkösuolattavien muikkujen painoksi, niihin tulee joku hyvempi maku.


      • täältä tähän kirjoitti:

        Niin. Tutkimattomiahan ne ovat nämä herrojen tiet kuin sanatkin. Nimittäin. Kun laitat Raamatun tönkkösuolattavien muikkujen painoksi, niihin tulee joku hyvempi maku.

        Toi olikin ihan uutta makua suolakalamarkkinoilla.Hapansilakasta olen kuullut ja suolalahnahan oli täällä puutteen ja kurjuuden kasvattikodissa,alinomainen imeskelyn kohde.

        Tönkkösuolattumuikku maistuis nyt juuri uusien pottujen ja sipulia rutkasti kera.
        Suolatasapaino on elintärkeää näillä helteillä ja tietty nestetasapaino.
        Päänsärky oireilee juuri nestetasapainohäiriöillä ja eikun lisää kaljaa koneeseen


    • historiaa.

      Oliko se suomalainen Kaarina Maununtytär joka meni 14-vuotiaanaa jonkun Eerik-kuninkaan kanssa naimisiin ja sai lapsen jo 15-vuotiaana ?

      • kaarinakatariina

        Ei toki ollut.

        "Katariina Jagellonica (1. marraskuuta 1526 Krakova – 16. syyskuuta 1583 Tukholma)[1][2] oli Juhana III:n ensimmäinen vihitty puoliso, Suomen herttuatar[3] ja sittemmin Ruotsin kuningatar.

        Katariinan isä oli Puolan kuningas Sigismund I ja äiti Bona Sforza, joka oli milanolaista ruhtinassukua."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Katariina_Jagellonica


    • Iltaa palstalle.
      Niinpä vapauduin vihdoin istahtamaan jo viileään työhuoneeseen, tutun pöytäni äärelle. Sairaanhoitaja Minnatyttö oli tervihtämässä pitkästä aikaa. Oli sairaslomalla silmähoidon takia, kun keskososatolla, mihin tyttö on nyt erikoistunut, sattui pieni tapaturma.

      Pienen Aids keskosen nenästä imiessä limaa, irtosi letkun osa, ja hoitajan silmään roiskahti veristä limaa. No, sehän jouduttiin puhdistamaan jo Meilahdessa, mutta vaati vielä Silmäklinikan vahvemmat rohdot, jota nyt tiputtelee 2 tunnin välein.

      Oma riskinsä siinä on tartuntaankin, mutta terve silmä tuskin tehohoidon ansiosta tulehtuu. Luuytimessä on pikkupotilaalla tuo tauti, mutta hoidon avulla on saatu moni vauva terveiksikin.
      Mukava oli keskustella alaa koskevia käytäntöjä, on vain 3 yksikköä Suomessa näille keskospotilaille, joille hän nyt on erikoistunut,...vaikka kätilön koulutus on haaveissa vielä, mutta elääkin täytyy, työvuorojen ollessa on 3 x viikossa13 tuntia yhteen menoon. Päälle sunnuntaivuorot, ei riitä palkkaus muuten menoihin.

      Ihan väsyttää tätä isoäitiä ajatuskin, kyllä onnellista on olla eläkkeellä, varsinkin kun ilmakin nyt viilenee yöksi. Tänään oli minusta iltapäivällä aika lämmin asioidessa, ja kotonakin vähempi riittänyt huoneissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe