Johtotähti-P.Leskinen

Tolokun ministeri

PPKY Selänne on pysäyttämättömässä syöksykierteessä. Kuinkas muuten voisi ollakaan, kun yhtymähallitusta on johtamassa Pyhäjärven saneerausmies P. Leskinen.
PL puheenjohtajuus alkoi v.2013 ja nyt on kylmää kyytiä monilla alueilla
-Phj labrapalvelut pyhäjärvisten verenvähyyden takia vain välttävään
-kustannukset nousseet ainakin 25 %, erikoissairaanhoitoa ei voi syyttää
-kuntayhtymän johtaja Kiiskilä pyrkii pois
-opettelevia lääkäreitä opetetaan käytännössä ihmisten sairauksia arvuuttelemalla
-Kärsämäki haluaa poistua paikalta, jos ei koko kuntakartaltakin
-kuntayhtymän hallitus seuraa puheenjohtajansa tyyliä, mikäs tässä hätänä, hyvin pyyhkii
-ja mikä silmiinpistävintä, nykyhallinnon toimia ei enää arvostella, kun itse on päämestarina

32

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kanta-astuja.

      Kyllä nyt rupiaa yskittämään.

      • Muljake

        Kyllä avaaja on todellinen tolokun muljake!


    • liikaa väkeä

      Mihinkäs asti se henkilökunnan irtisanomissuoja taas kestikään ppky selänteessä? Milloin ensimmäiset saavat kenkää?

      • Valiheppa siitä

        Sitten saa kenkää kun palveluja lopetetaan. Eli tämä tarkoittaa sitä että sen jälkeen kuntalaiset voivat hakea palveluja naapurikunnasta tai vähän kauempaa.
        Mutta jos palveluita halutaan, aiotaan tuottaa lähipaleluina, ongelmana se että pikkukyliin ei tahdo saada koulutettua terveydenhuoltoalan henkilökuntaa.
        Summa summarum. Jos väkeä on liikaa, myös palvelutarjonta on liian runsas.


      • Valinta kysymys

        Ei huolta huomisesta. Jos Selänteessä, Selänne kunnissa ei töitä tarjolla ja henki menee sellaiseksi että "kenkää annetaan" ja sitä paikallinen väki haluaa.
        MOL sivuilla Suomessa 266 sairaanhoitajan paikkaa ja 353 lähihoitajan paikkaa avoinna.
        Niin, ja ainahan voi myös alkaa yrittäjäksi.
        Mihinkähän suuntaan lähtisi?


    • Älä Mölö

      Ihan taitaa olla irtisanomissuoja leikkauspöydällä jo..?

    • Tuhlarit

      Niin se on kulumassa loppuun viiden vuoden koskemattomuus.

      Olette te, jäsenet ja henkilöstöjärjestöjen puheenjohtajat paljon saaneetkin aikaan. Mm Pyhäjärven ja Kärsämäen kuntapolitikan täysin sekaisin ja kontalleen edessänne. Vai onko se toisinpäin Pyhäjärvellä?
      Kannattaa aina liittoutumisissa muistaa, ettei mikään ole ikuista, eli ei sitä voi olla vallassa istuvat heputkaan.

      Sen sanon, että yhtymän hallintohenkilöstöä voi saneerata pois luvuista syyskuun alussa ilmoittaen miinus15 henkeä.

    • Kantapää känsä

      -Phj lab.palvelut yskineet koska koulutettu laborarorion hoitaja sanoutui irti muuttaessaan toiselle paikkakunnalle. Yrityksistä huolimatta toimeen ei koulutettua hakijaa ole saatu palkattua.
      -Erikoissairaanhoidon kustannukset on niin vekkuleita että vaikka miten budjetoidaan, silti tulos saattaa heittää härän pyllyä. Tarvitaan yksi kova viinan käyttäjä ja hänen tehohoito tai hänen aiheuttama tehohoito saattaa maksaa maltaita. Tarvitaan yksi liikenneonnettomuus ja tästä aiheutuva kustannukset hipovat pilviä. Tarvitaan yksi keskos lapsi joka kuntaan syntyy ja tämä näkyy erikoissairaanhoidon menoissa. Eli kustannukset tuppaa nousemaan jos kaikki, kaikkea pitää tutkia ja hoitaa. Eli ideoita kehiin mitkä potilasryhmät jätetään hoitamatta?
      -Keikkalääkärit / firmat, aivan totta - kallista touhua. Keikkalääkäri maksaa firman kautta 1½-2 kertaan enemmän kuin ns. virkalääkäri. Tämän suhteen Kärsämäen touhut ihmetyttävät ja sieltä ei kyllä kannata hakea ideioita.

      Eli jos meno jatkuu em. tavalla niin kustannukset tulee nousemaan jatkossakin.
      Miten saataisiin väestö ottamaan itse enemmän vastuuta omasta terveydestä (liikuntaa, päihteettömyyttä, savuttomuutta, terveellistä ruokaa jne.) ja hyvinvoinnista sekä omista omaisistaan?
      Miten, mistä paikkakunnalle saataisiin muuttamaan ja asumaan koulutettua terveydenhuollon henkilökuntaa? Irtisanomissuojilla esim. ei ole mitään merkitystä kun ja jos palvelujen järjestämisen ongelmaksi alkaa muodostumaan se että ei ole saatavilla henkilökuntaa.
      Hallinnolle aivan sama kuka tai mikä siellä patsastelee ja on. Käytännön faktat, tosiasiat ei siitä muutu miksikään.

    • Immelmanni

      Tarvitaan Tikanmäki J oikaisemaan syöksykierre.
      Ainoa mies jolla lentolupakirja.

      • Jukka rules

        Onhan noita lentolupakirjan omaavia muitakin mutta Jukalla on ylivoimainen kokemus!


      • rukkas-antti
        Jukka rules kirjoitti:

        Onhan noita lentolupakirjan omaavia muitakin mutta Jukalla on ylivoimainen kokemus!

        Ja näytöt puhuu puolestaan, jo kolmelta vuosikymmeneltä


    • maisteriksi aikova

      Kyllä nyt virret kaikuu, mutta kovin on toivottomia. Toivoa sitä tulisi tämän päivän ihmisille löytyä, mutta minkäs teet kun molli vain on joka sanoituksessa.

      Mitäs jos vaihdettaisiin hallituksen väkkee saattais siinä samassa löytyä jo ilosempaa duuriin sävellettyä korvillekin mukavammin sointuvaa yrittäjyyttä ja lahjomatonta yhteistyötä lähipalvelujen saatavuuden kohentamiseksi. selänteen kaikuja tulisi täsmentää vastaamaan paremmin paikallista ja ennalta ehkäisevää toimintaa. TAlouspuolen asiat paremmin hanskassa pysyville. Kovin on hajallaan koko toiminta. sanoisinko epäonnistununut "susi"jo syntyessään. Paikkaamallakaan ei ehjäksi tule.

    • MINÄ vain MINÄ

      On noston aika "Hallinnolle aivan sama kuka tai mikä siellä patsastelee ja on. Käytännön faktat, tosiasiat ei siitä muutu miksikään. "

      Tuon olisit voinut syödä karvoineen itseksesi, et voi perusteettomasti erotella jotain hallintoa joka ei voi mitään tilanteelle, ja taas syyttää toisaalla toista hallintoa, joka on pistänyt asiat sekaisin.

      Selänteen tilanne on päin helvettiä, halvaannuttava syöttöliikenne tapahtuu henkilöstön ja kuntayhtymän hallituksen jäsenten kautta peruskunnista, hallinto on on vastuussa. Hallintoon lukeutuvat 1. viranhaltijat 2. henkilöstöjärjestöjen luottamusmiehet 3. ky-hallitus puheenjohtajan johdolla 4. vanhapatut joka paikassa 5.turhanjauhaminen ja omien virheiden syytäminen toisten niskaan

    • Pakkasenmarja

      Pohdintasi laittoi muistin liikkeelle. Palautui mieleen aika, jolloin Selänne-kaupunkia pakotettiin syntymään, jotain sen seurauksena syntyikin, syntyi vahva me-pro henkinen paikkakunta. Jälkipoltoista pullahti Selänne-kuntayhtymä, poliittisen ristiretken jätteistä kasaan survottu istukka.
      Aivan niin, kuntayhtymää johtaa nyt mies, räävityn ristiretken ritari Pyhäjärveltä nro 1.
      Heikosti varustettu peruspalvelurakenne lähtiessään jo heiveröinen heikkenee yhä, ylimääräisiä rönsyjä sisältäen ( mm.Selma, varhaiskasvatus) ja poliittiseen peliin liimautuneet luottamushenkilöt, niin työntekijä kuin muiltakin sektoreilta.

      Onko yhdessäkään Selänne -lippua heilauttaneissa sen vertaa miestä tahi naista, että myöntää itse kuntayhtymän synnyttämisen olleen vain kasvojen säilyttämisen takia pääasia, ei suinkaan se, että mitä kuntalaiset joutuvat alkuvuosien jälkeen hyväksymään yhä vähenevissä palveluissa?

      Ottaa nyt Leskisen Paavoa kädestä, ja kysyy silmiin katsoen; "olen sinun opetuslapsesi, sinun perheväkeäsi, osa sinun rakennelmaasi, kuinka sinä saat yhtymästä sellaisen, että siitä on seuraavalle jälkipolvelle muutakin taloudellisesti erinomaista, kuin henkilöstölle taattu viiden vuoden irtisanomissuoja, sekin ihan kohta muistona?

      • Manninen

        Kyllä paraslaki joka velvoitti kuntayhtymien perustamiseen on keskustaministeri esittelemä ja näillä toistaiseksi mennään.


    • Jargonia

      Yhtymähallitus tekee päätöksiä yhtymän johtajan esittelyn pohjalta onko montakaan äänestystulosta joissa yhtymähalltuksen puheenjohtajan ääni olisi ratkaissut päätöksen?
      Näyttäkäähän pöytäkirjat ja höpiskää sitten.Tyypillistä jargonia kunnastamme.

    • siirretty vastuu

      että JOHTAJAN syyksi? Silleen se syypää tyypillisesti löytyy peruskunnassammekin, aivan niin.

    • Saivartelua

      Ei esittelijä eikä puheenjohtaja yksin päätä, vaan hallitus. Älä saivartele!

    • siirretty vastuu

      No ei kai, missä on kuitenkin P. Leskisen useinkin kuulemma uhoama puheenjohtajan vastuu siitä, että hän hyppää sivuun jos säästöjä tai yhtymän kuluja ei saada kuriin?
      Onko mies edelleenkin sujuva luikero joka puhuu toista, ei tee suinkaan toista vaan kolmatta?
      Lievennyksenä, kuluja ollaan karsimassa kun Pyhäjärveltä heivataan labra Haapajärvelle ja paukautetaan tk. vuodeosastot kiinni kauniisti sanottuna rakennustyön vuoksi, mutta tosiasiassa; kuinka "hovi" vimmaisesti moittivat valittajista. Sillä kuliseissa just silleen valittavat toivovat, että Ho;ssa valitus hyväksytään, mahdollisimman pitkän kaavan mukaan, ja TK voidaan jättää kokonaan tekemättä.
      Saavat sysättyä syyn muiden niskaan siten, ja saavat Pyhäjärven siivottua kuihtuvan kyläpahasen rasittavista julkisista palveluista.
      Varoitan, se purkupäätös ja kaivurin purkukouran kouraisu tk;n seinästä, on lopullinen lähtölaukaus koko terveyskeskuksen typistykselle.

    • voi hyvä tavaton

      Siirretty vastuu!!!
      Olet osunut naulankantaan.
      Jos lehtitiedot pitävät paikkansa. Jo ensi kuussa pitää tk:n purku aloittaa.
      No, mihin hemmettiin ne sairaat ja vanhukset laitetaan::. Haapajärvelle, Reisjärvelle jne...
      Mitä se tarkoittaa.
      Se tarkoittaa, että
      kas kummaa, meidän vanhukset ja raihnaiset voidaankin hoitaa naapurien terveyskeskuksissa jatkossa. Jihuu!!!! A´vot harasso!
      Niin meni akoinaan käräjät Pyhäjärveltä pois, eikä kukaan huomannutkaan, että niin män eikä mietittykään paluuta, kun talo oli siinä kunnossa, että käräjiä olisi voitu käydä.

    • Lännen lokarin veli

      Kuka on urakoitsija tk:n uudisrakennuksessa. Jos elokuu on jo aloituskuukausi, niin johan nyt jo urakkakilpailut on käyty. Kuka tietää, niin kertoo.

      Tikkasen kirjoitus Selänne lehdessä taisi olla feikki. Ei ole kuulunut urakoitsijoista ei sitten niin mitään.

    • pilleripöhnä

      Joko tk osastolta on kuljetuspalvelu käynnistetty naapureille? meinaan ettei liikuntakyvytön vuodepotilas jäisi puskutraktorin jyräämäksi? tupakilla hönttäävät tai muuten kävelevät asiakkaat ehtii varmaan itsekin alta pois, silloin kun ikkunat heläjää sisään.

    • Siívu muillekin?

      Ovatkohan Pro Pyhäjärviset kaiken tuon vihan arvoisia, mitä viranhaltijat, kaupunginhallitus ja vt. kaupunginjohtaja osoittavat tietynlaisella ylimielisyydellään?

    • Osuma.

      nimimerkki "mietityttää 17.10.2010" kirjoitti
      on ruvennu eppäilyttämään, että onkohan taksat kunnossa ja milloin vahvistettu- tarkotan sitä kuntayhtymää. Käykö siinä niin, että palveluja annetaan ja otetaan, mutta hinnasta ei väliä.

      Kerran kysäsin, että millä hinnalla sitä ostetaan ja myydään. puolin ja toisin. Mutta ei oltu muulta kiireeltä vielä keretty hinnotella. Siis ostetaanko sikaa säkissä-- Kukahan kertoisi, mistä saisi tietää. onko selänne sivuilla tietoo?-- kuka tietää?

      Niin kauan on hyvä kupata, kun vähänki on kirstun pohjalla, mutta entä sitten-- kun se kaunis päivä tullee, että kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan pitää esittää velan ottoa kuntayhtymän vuoksi, ketä silloin silitetään. Tätä velttoa luottamusmiesporukkaa, joka ei vaatinut päätöksiä- vai virkamiehiä, jotka eivät seuranneet asiaa virkamiesvastuulla. Muuten, mikä se virkamiesvastuu on? "

    • jäädään näköjään 2,s

      Hurjia poliittisia riitapuheita naapurikunnista, lohduttaako, että ei me ollakaan alueen ainoa vanhojen pyykkien syvätyöstäjäkuntalaisia.

    • Tasoltaan pikkuäijiä

      Selänteen alueella asuu kauhiasti vahvojen naisien vihaajia. Täällä on jatkuvaan jotain outoa ja vierasta sivistyksestä sivussa olevaa viheliäistä alkukantaista säätöä sekä esillä olevien naisten alistamistoimia.

      Poliittiset kokeneet miehet ovat heikkoegoisia ja pätemistä harjoittavia. Ja sitten ne raukkaparat ovat selänteen reservaattiin keräilykappaleina jumiutuneita?

    • huhhahhei

      Nimi on huono enne, selänne= selätetään itseä viisaammat.

    • Paavon pulla

      Paavon kolme pointtia
      1. Jos ei väkisellä, niin väsyttämällä
      2. Mukana olen taas, kun kovasti pyysivät
      3. Jos kustannukset ei vähene, eroan

    • pimahtaako se.

      Tunnistaa kyllä kaverin pointseista.

    • Paavon pulla

      Yskittää ja hartiat painuvat enemmän kumaraan, ääni madaltuu ja kulmakarvat väpäjävät. Kuluja olisi saatava karsittua, ja Selänne-sika on teurastamatta, elätti sen kun lihoo ja läskistää hallintoa.
      Sitä odotellessa, Paavo ja kumppanit tykkäävät aiheuttaa epäsopua ja kehittää suhdekoukeroita ihmisten välille.
      Niin kuin ei hoviväen oma sähläys olisi riittävä todiste siihen, että pitäisi pysyä vain omien pöksyjensä tuntumassa ilkeämielisissä rehvasteluissaan.

    • Pelilautanaama

      Päteviä ovat, nimittäin hoitamaan muiden asioita vaan ei omia.
      Innokkaita juoruamaan muihin suunnatuista epäilyksistä ja arveluista, mutta omista vipoista ei seurassa saa puhua halaistua sanaa.
      Halukkaita ovat pitämään valtaa, mutta haluttomia kantamaan vastuuta päätöksistä.
      Ratkaisuja viivytetään koplaamalla ja tarkoituksella hidastelleen sekä suunnitelman mukaan viivyttämällä asioiden tuomista toimielimen käsittelyyn.

      Tällaista peliä kutsutaan ns.shakiksi, jota johtaa Iso pulu.

    • metsärikas

      Ootetaanhan, kunnes kaupunki on kusessa Selänne kulujen kanssa. Paavo panee talouden kuntoon ja myy Pyhäjärven. Näinhän se teki metsänhoitoyhdistyksessäkin.
      Ja köyhien metsien ostoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe