Ei enää Tulliniemeen :(

kohtaentinenhankolai

Tulliniemen ranta on ollut mielestäni kaikin puolin Hangon paras ja upein ranta. Siellä on aikaisemmin käynyt lähinnä paikallisia ulkoilijoita ja auringonottajia, joten oma rauha on ollut taattu. Ranta on ollut myös lähes lapseton, mitä hiljaisuutta ja rauhaa arvostava luonto-ihminen on osannut arvostaa.

Keskustan rannoilla ihmiset ovat kuin “sillit suolassa” ja meteli on melkoinen. Tulliniemen ranta on ollut ihanteellinen uimapaikka myös sen vuoksi, ettei siellä ei ole juurikaan merilevää (enkä nyt tarkoita ajoittaisia sinileväesiintymiä), eikä kivikkoa, vaan sekä koko ranta, että merenpohja on hienoa hiekkaa.

Tulliniemen ranta on ollut kyllä (kielloista huolimatta) aina koiranulkoiluttajien suosiossa ja jokunen vuosi sitten rannan löysivät purjelautailijat, mutta sen vielä kesti kun lautailijat rms. vesiurheilijat pysyttelivät lähinnä rannan alkupäässä.

Itse olen hakeutunut aina nimenomaan sille nyt nudistien valloittamalle “dyynialueelle”. Rannan puolivälistä alkava alue on koko rannan paras ja hienoin kohta. Nyt sinne ei ole enää asiaa kuin nudisteilla ja tavallisten auringonottajien käyttöön jää rannan huonoin ja pienin (ja levottomin) kaistale (rannan alkupää). Keskiosakin pyhitetään kuulemma vesiurheilulle.

Paikallisasukkaana ja Tulliniemen vakiokävijänä olen todella pettynyt ja surullinen kun Hangon paras ranta on nyt pilattu ja viety niiltä ihmisiltä jotka todella ovat osanneet arvostaa sen tarjoamaa rauhaa ja yksityisyyttä. Ja tuskin nudistirannan olemassaolosta on kaupungille kovinkaan kummoista rahallista hyötyä, eihän vesiurheilijoistakaan ole sellaista kaikua kuulunut. Sanotaan sitä mitä vain, niin useimmiten muualta tulevat tuovat muutenkin ruokatarvikkeensa mukanaan ja yöpyminenkin tapahtuu usein asuntoautoissa/-vaunuissa rannan parkkipaikalla jne. Seuraavaksi paikalle vaaditaan varmaankin erinäisiä kahvila- tms. palveluita ja pian rannan yläpuolella oleva puustokin todennäköisesti hävitetään parkkialueen tms. tieltä.

Tulliniemen veroista ei ole toista, mutta apein mielin joudun nyt etsiskelemään uutta paikkaa kesän viettoon. Nudistirantauutinen pilasi totisesti kesäni ☹

27

8128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lotta G.

      Olen kirjoittajan kanssa asiasta täysin samaa mieltä.

      • svenkka

        joo siellä on ihan mahdotonta enää yrittää runkata rauhassa.aina joku paikallinen bög-göran änkee syliin kesken session


    • avoimin mielin

      Hangossa on yli 30 km hiekkarantaa. Vaikea miettiä terveellä ennakkoluulottomalla ajatuksen juoksulla, ettei rantaa riittäisi ihan kaikille. Ei siellä Tulliniemen rannassakaan tarvitse olla nakuna, jos ei halua. Jutun juuri on vähän kuin pyhäkoulunopettajan liköörikahvit.

    • ....................

      Eipä siellä kylläkään mitään nudisteja ole eli höpöhöpöä koko aloitus.

    • Clotheson

      Ei tainnut ihan putkeen mennä koko nakkeranta. Tuskin oli tarkoitus, että munasillaan tai pilde paljaana hortoillaan pitkin parkkipaikkoja muka bajamajoja etsimässä, hah hah. Selitä siinä sitten lapsille kuinka setä on unhoittanut pukea päällensä yms.

      Toivon, että kokeilu päättyy tähän kesään.

    • fiistaaja fiia

      siel on hyvä fiistailla mut harmi ku bjulla täynnä hiekkaa ja bög-göranit pyörii ympäril

    • minä vain

      Parempi olla bög Göran kuin vajaälyllinen hankolainen!!

      Ei kukaan täysjärkinen arvostele ihmisiä sexuaalisen suntamuksen perusteella.

      Ja se niin sanottu bög Göran on Ihan mukava ihminen olen ollut samassa teatteripiirissä sen kanssa eli Hangö Teaterförening!!

      Ja jos ei tykkää olla naturisti niin omapa on ongelma, antakaa toki muitten olla!!

      • Anonyymi

        missäs tämä Bög Göran nykään on? T:morris marina


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missäs tämä Bög Göran nykään on? T:morris marina

        Göran muutti rietastelemaan Ruotsiin.


    • Kappislainen

      Nyt on kahvilakin.

      • Ihra.peppu

        kahvia ja nivea purkki kaupan päälle. Kyl nudistien ja puppeleiden kelppaa ny på alvar


      • tullis.vaselin.b.ö.g

        vaseliini kontti siellä on


    • liukaslätkä

      ei nivea toimi se on parafiinipohjainen se rupee käryämään heti kun meno menee raffiksi

    • pallesvante

      ei siellä enää voi käydä kun on nytten trannyt vallannu kokopaikan ja pökkii pitkin poikin svantteja dyyneillä,hyihyi.

      • Anonyymi

        Hahah ;)


    • Anonyymi

      Olin yllättynyt kuinka vähän oli lauantaina 13/7/2019 porukkaa. Alle 10 henkeä ja yksi pariskunta. Keli oli kuitenkin mitä mainioin 22 ja pilvetön taivas, vesikin oli uimalämpöistä kun hikeä pukkasi. Rantahan on aivan loistava auringosta nauttimiseen, suosittelen !!

    • Anonyymi

      Ja merivesi 10 astetta!

    • Anonyymi

      aloittaja ennusti hyvin viisi vuotta sitten, kahvilapalvelut ja puiden kaatamisen.

    • Anonyymi

      Nudistirannan voisi merkitä paremmin. Myöskin hyvien tapojen mukaista olisi tulla ei-kulkuset-kilisten autolle - vaikka sitten kuinka haluaisi myös ilman vaatteita lähteä ajelemaan.

    • Anonyymi

      Ovatko nuo alastoman kropan -kyltit nudealueen rajalla nyt jokin väliaikainen viritys vai noinko nudistiranta todella aiotaan merkitä?

    • Anonyymi

      Niin, en kyllä ymmärrä miksi piti perustaa erikseen nudistiranta Tulliniemeen. Toki Suomessa on turhan vähän nakurantoja vaikka aina niin kehua retostamme kuinka luonnollisesti osaamme suhtautua alastomuuteen. Ei me osata. Ruotsissakin on kolmatta kymmentä nakurantaa ja jopa nudisteille varattuja leirintäalueita.

      Erilliset nakurannat ovat siinä mielessä turhia että Suomen laki kun ei kiellä alastomana olemista uimarannoilla millään tavalla. Sen minkä laki kieltää on sukupuolisiveellisyyden loukkaaminen julkisella paikalla siten että se aiheuttaa pahennusta (Rikoslaki 21§). Eli julkinen sukupuolisiveellisyyden loukkauskin olisi lain mukaan sallittua jos se ei aiheuta paheennusta? Eli riippuu siitä ketkä sattuvat näkemään? Ei ole hyvää lainsäädäntöä tuollainen.

      Valitettavasti lainsäätäjä ei ole selvästi määritellyt mitä on sukupuolisiveellisyyden loukkaamista. Mutta koska alastomia ihmisiä voi nähdä esittää esimerkiksi teatterissa, performanssitaiteessa, taidenäyttelyissä tai televisiossa ja elokuvissa niin alastomuus ei selvästikkään voi olla sukupuolisiveellisyyden loukkaamista. Sen perusteella viaton auringonotto ja uiminen alastomana pitäisi olla täysin sallittua yleisillä uimarannoilla ja -halleissa.

      Valitettavasti tilanteessa että joku raukka pahoittaa alastomuudesta mielensä ja soittaa poliisin paikalle seurauksena on sakot. Epäselvän lain takia päätös sakottamisesta jää täysin paikalle saapuneen poliisipartion harteille.

      • Anonyymi

        Oli siellä ainakin toissapäivänä nudisteja puolenkymmentä, ällötti...


    • Anonyymi

      Vesiurheilijat ostaneet hangosta kymmeniä taloja ja ovat hangon palveluiden ympärivuotisia käyttäjiä . Suurin osa vesiurheilijoista hyvä tuloisia ja käyttää mielellään rahaa hangossa ja tukee näin paikallisia yrityksiä yms .

    • Anonyymi

      Oletko varma että olit Hangossa?

    • Anonyymi

      Joku toispaikkakuntalainen ei tiedä näistä erilaisista aluerajoituksista mitään - niin kuin ei siitäkään että siellä loppupäässä on luonnonsuojelualueeksi otettua rantaa...

      Sataman aidan viertä kulkevalla polulla voisi olla kyltti kertomassa luonnonsuojelualueen alkamisesta. Vai saako siellä luonnonsuojelualueen hieikoilla kuitenkin kulkea?

    • Anonyymi

      kylla ma tykkään että siel on aina se sama fjalle kölipystys pärkele ku yrittää eukon ja lasten kanssa rauhassa kävellä päätyranttaan,ja sillä aina se lacoste tennisasuste ja maila mukana,mikälie paikalline friikki

    • Anonyymi

      Haittaako se sua noin paljon?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe