Leffojen kauppa ei käy

leffamiäs

Kovin on ajat muuttuneet. Hyvä elokuva virheettömässä kunnossa ei dvd:nä mene edes eurolla kaupaksi. Tuon alle ei ole mielestäni järkeä mennä, koska kuvien otto ja rajaus, ilmoitusten teko, pakkaaminen ja pakkausmateriaali - kaikki vaiva ja kulut - alkavat jo olla sen verran, että levyt voisi heittää vaikka roskikseen. Helposti-kuorikin maksaa nykyisin jo 1,5 euroa! Älytön hinta muutenkin postikuluilla.

Njoo, varmasti viiskymppisetkin on heränneet, että dvd-laatusen leffan lataa nykypäivän nopealla yhteydellä niin helposti ja nopeasti, että miksi maksaa sellaisesta yhtään mitään. Ja sitten on Netflixit sun muut.

Eniten tosin huolestuttaa blu-rayden heikohko myynti :/ Suht tuoreetkaan julkaisut (esmes vanhemmista leffoista) eivät vaikuta juuri ketään kiinnostavan, vaikka 2-4 eurolla myisi virheetöntä. Sinisäteen tasosen lataaminen viekin jo sitten aikaa eikä sen tasoista kuvaa Netflixikään tarjoa (pakkausvirhettä löytyy).

Jobbari miettii katteita, minä mietin lähinnä, että saisi edes puolet siitä, mitä on maksanut.

Miten on, onko ainakin dvd:n aika mennyttä... vai pitäisikö 10 vuoden päästä kokeilla uudestaan?

19

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osamenee-osaei!

      Kyllä jotkut TV-sarjat ja huippuelokuvat menevät kaupaksi. Itsellä meni kilvan Tori.fi:ssä Simpsonit tuotantokaudet 1-5 ja 24 sarjan pari kautta.

      • näinon

        Niin.. paljonko sait Simpsoneista, 3 e per kausi? :DDD


    • roskiskamaaovat

      Leffat ja tv-sarjat kun lataa helposti ja nopeasti netistä jos jotain haluaa katsoa, sitten on tietenkin netflix ja muut millä voi katsoa kans, ei kukaan halua dvd levyjä pölyttymään hyllyyn.

      Ihmettelen miten videovuokraamo firmat pysyy vielä hengissä luulis että vetää melkoista tappiota jo nykyään.

      10vuoden päästä en usko että kukaan muistaa dvd leffoja, samoin kuin VHS, ei sitä melkein kukaan käytä.

      Itse en dvd tai blu-ray leffoja ottaisi vaikka ilmaseksi saisin kun lataus nopeus on 5mb/s.

    • toinenmyyjä

      Itsekkin olen huomannut ettei dvd leffat ja boxit tai pelit mene millään kaupaksi. Vuoden ollu myynnissä ja hintaa vaan kokoajan tiputtanu ja edes halvalla ei kelpaa kellekkään ja suurinosa vielä uudenverosia. Sitte suurinosa päätyy kuitenkin ostamaan kyseisen leffan uutena ja vielä kalliimpana kaupasta. Ja se nyt on vissiin tätä perus kaupantekoa, että mistään ei haluta maksaa penniäkään jos on käytetty ja olisi ihan uudenveroinenkin.

      Toki sekin voi olla ettei ihmiset enää luota tuohon sanaan "uudenveroinen" Kuten itsekkään en enää osta netistä ellei satu olemaan samalta paikkakunnalta että pääsee näkemään ennen ostopäätöstä levyn. Tuo kuuluisa sana "naarmuton" on nykyään aika veteen piirretty raja. Kun jotkut laskevat sellasenkin naarmutommaksi jos jostain tietystä kuvakulmasta ei näy naarmuja, mutta kun valoa vasten kattoo niin huomaakin totuuden.

      Tämän takia en itse ainakaan enää uskalla tilata postin kautta mitään. Mielummin samalta paikkakunnalta ja noudolla. Tietää oikeasti mitä saa. Ja sama periaate omissa myynneissä. Noudolla niin ostaja näkee myös mitä saa. Ilmotan rehellisesti mikä on levyn kunto jos on paljon naarmua, mutta testannu, että toimii niin kunto on heikko. Jos on naarmua vähän vähemmän. Kunto on kohtalainen. Jos tiedän, että jotain dvd boxia en ole edes kertaakaan katsonut niin sille laitan uudenveroinen koska ei se nyt hyllyssä lähde kulumaan vaikka muovit onkin otettu pois.

      Toki voi olla niinkin, että trokarit on lisääntyny ja itse leffan katsojat ei enää ostelee netistä leffoja vaan ainoat ostajat on nykyään vaan trokareita jotka tavoittelee voittoa. Itse en lähde edes jotain leffaa yli ali hintaan edes myymään. Mielummin sitten pölyyntyy vuoden tai 2 hyllyssä kuin että myyn upouuden dvd leffan 20 sentillä jollekkin trokarille.

      Ja se tyypillinen asenne "haluan saada itse voiton , mutta haluan ostaa toiselta ihan pilkkahintaan, muuten en osta käytettynä". Ja sekin kun lasketaan nykyää "käytetyksi" jos otat muovit pois.

    • uusiaikaonjo

      Miksi joku ostaisi leffan kun sen lataa 10minuutssa konellee ja tekstitykset kanssa jos tarvitsee, ei mitään järkeä ottaa pölyttymään hyllyyn.

      • leffojenkatselija

        Minä ainakin ostan sen fyysisen levyn kaupasta. Ei kaikki ihmiset haluaa ostaa digitaalisena elokuvia :) Saa paljon enemmän vastinetta rahoilleen!


      • lataus

        Mistä niitä voi muka ladata?
        Itse pidän enemmän levystä, joka on aina katseluvalmiina hyllyssä, jonka voin katsoa useammassakin paikassa.


      • eeerro
        lataus kirjoitti:

        Mistä niitä voi muka ladata?
        Itse pidän enemmän levystä, joka on aina katseluvalmiina hyllyssä, jonka voin katsoa useammassakin paikassa.

        siinäpä on se vaiva...aiot viettää hauskan illan mökillä sen leffan ja tyttös kan...ai prkl jäikin eteisen pöydälle...läppäristä näet vaik parkkipaikalla...ei tartte miettiä...


    • Järki käteen

      Käy samalla tavalla kuin lp-levylle.Kaikki puhuivat, että vain cd ja lp levyjä sai ilmaiseksi vaikka kuinka paljon.Nyt maksaa 2e- 100e/kpl.Hävittäkää pojat vaan halvalla elokuvanne.

      • eeeeerro

        joo mutta pitää osata säästää OIKEAT levyt...vai haluatko ostaa multa Suomi-humppaa osat 1-100, halavalla ku sulovileeniltä...


    • sdferterhfg

      Ainoastaan jotkin harvinaisuudet menee kaupaksi. Ei nykyisin "tusinaleffoja" kukaan osta 1€ enempää/kpl. Hyvä jos jokin dvd-paketti menee kaupaksi jossa 20 leffaa ja hintaa 20€. Mitä enemmän tulee Netfixin kaltaisia palveluja laittomat kataukset, sen ala-arvoisempi hinta tulee olemaan dvd-levyillä. Eri asia on keräilijät jotka keräilevät joitain harvinaisuuksia.

    • Iloinen ostaja

      Nyt kannattaakin kartuttaa leffakokoelmaansa! Koska huutonetissä ei ole nykyään ostajia, saa sieltä kaikkea suorastaan naurettavan halvalla.

      • vainiin.

        Aijaa... mun mielestä suurin osa on älyttömän ylihintaisia


    • pihi?

      onko 1-2 Euroa leffalle ylihintaa?

      • huvittavaa.

        Näyttää olevan joidenkin mielestä, ilmaiseksi vissiin pitäisi saada?


      • hölmölän_väki

        Kirppiksillä 1-2 egee leffalle kuin leffalle on ihan vakio hinta.

        DVD:t ovat käytännössä ihan samaa kastia kuin VHS leffatkin nykyään
        kukaan ei osta kuin korkeintaan jotain tiettyä sarjaa tai leffaa minkä voisi
        ehkä nostalgia syistä katsella.

        Tarjontaa on niin paljon nykyään,jopa töllöstä tulee eri tuuteista jatkuvasti lähes tuoreitakin leffoja ja uusintoina samaa tuubaa säännöllisesti.

        Tietysti niitä ylihinnoittelijoita löytyy jokapuolelta mutta siellä ne leffat pölyttyvät ja loosivuokra juoksee kokoajan.

        Niinkuin joku muukin totesi täällä että DVD:n aika on ohitse,allekirjoitan sen myös.


    • Vähän.järkee

      Joo tänään ostaja ja myöhemmin kun tajuaa levyjen määrän homaa kuinka tyhmä on ollut niiden ostovaiheessa.
      Vain harva on oikea keräilijä, lähes kaiki heittää levyt pois kun aika kuluu

    • kauppaeikäy

      Eipä ole ajat ainakaan parantuneet viime kuukausina ja vuosina. Netissä ihan turha myydä alle 2 e/kpl kun postaritkin on enempi. Kirpparille ne ois helppo viedä 1-2 e levyt, mutta maksaa ne pöytävuokratkin ja tietty osa sieltä tietenkin varastetaan. Ja mitään vmäisempää en tiedäkään kuin tiskillä säilytyksessä olevat levyt... kyllä pitää olla viimesen päälle harvinainen ja muuten (kotelo, vihko, kansipaperi) loistokuntoinen tuote, että jaksaa levyn kunnon tarkistaa kassalla käymällä.

      Sitä ihmettelen, miten divarit pysyy pystyssä. Välillä on käytettyä leffaa ja levyä sellaseen hintaan, että heikompaa hirvittäis. Eikä ole edes mitään spesiaalikamaa vaan sitä schaissea, jota marketista on saanut halvemmalla uutena...

    • Kiinnosta.ei

      Muista en osaa sanoa mitään, mutta itse en suostuisi edes katselemaan mitään sarjaa ihan pienestä hinnasta saati sitten maksamaan siitä jotakin. Omistan sekä dvd- että blu-ray-soittimen, mutta lähinnä tulee katseltua musiikkiesityksiä. Niistäkin osa olisi tarjolla netissä, mutta ei kaikki.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe