Suomalaiset arvot palautettava yhteiskuntaan!

Suomalainen_

Suomi ei ole luonnollisessa tilassaan, ennen kuin väkivalloin maahantuotu kristinusko ollaan saatu kitkettyä kansasta.

Tästä onneksi näkyy jo tunnusmerkkejä ev.lut. kirkon asteittaisessa hajoamisessa, lopullisen lakkauttamisen jälkeen on tietty vielä jäljellä kaikkein paatuneimmat fundamentalistit, jotka homofobiansa takia eroavat kirkoista massoittain. He tosin kuolevat todennäköisesti sukupuuttoon edistyksellisemmän kansan alta seuraavan viidenkymmenen vuoden aikana.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En tahtoisi 1000-luvun alkupuolta edeltänyttä arvomaailmaa sellaisenaan "takaisin". Voimme uskonnollisuuden vähetessä jatkaa rationalismin siivin tulevaisuuteen.

    • totta 1

      Suomalainen
      Niin Suomalaiset arvot jotka ovat olleet vallitsevia perintömme ja traditiomme muokkaamina ovat minunkin mielestäni kannatettavia arvoja.
      Erityisesti mieleeni tulee todelliset ja vahvat perheyhteisöt että perheitten keskinäinen vuorovaikutus suhteet talkoo hengessä lähimmäisiä auttaen.
      Perintöömme kuuluu paljon sellaista arvokasta mitä kaipaan takaisin. Kaikki se mikä poiki jotain hyvää ja hyvää yhteisöllistä tuntuu olevan osin kadotettua. Pyytämättä ja yhdessä touhuttiin kaikenlaista erityisesti autettiin toisiamme kun vain havaitsimme avun olevan tarpeellista jne. Juhlat juhlittiin koko kylän kassa emmekä pahemmin saaneet kinaa tai riitaa aikaan. Jos ei sanat riittäneet niin reilusti tapeltiin ja tunnustettiin tappiot ei niistä kaunaa pahemmin jäänyt jäytämään eli sulassa sovussa jopa tapeltiin kun rohkaisu ryyppy oli aluksi otettu
      ja lopuksi sanoen ei pahalla muistella. Juopotkin olivat omissa olossaan ja useimmiten ryyppäsivät salassa tai rohkeimmat ryyppäsivät hieman häveliäästi kylän ainoassa kalja kuppilassa. Sitten lopullinen silaus tuli sapattina kun käytiin kirkossa rauhottumassa ja jopa uskottiin papin vahvaa saarnaa synnin tunnossa tehden koko seuraava viikko parannusta ja valtakunnassa voitiin hyvin. Este hyvinvointiin ei ollut köyhyys päinvastoin kiitollisuus että oltiin ja voitiin siitä huolimatta hyvin nautittiin arkisesta elämästä erityisesti oman perheen kanssa rankassa työnteossa joka ei suinkaan ollut rasite eikä valittamisen aihe. En nyt muista valitettiinko sitä ennen juuri mistään sillä ymmärsimme että kaikki korjaantuu aikanaan ja aika tasapuolisesti aisat ovat korjaantuneetkin.
      Ylpeyden aihe oli että pystyi työtä tekemään laadullisesti hyvin joka samalla nosti itsetunnon ylimpiin fääreihin ja ihanalta tuntui kun se huomattiin ympäristön taholta. Tunnustus oli sinänsä tärkeä ja on nykyäänkin.
      Esim. näitä arvoja haluaisin takaisin.

    • 9+8

      Ukko, Akka ja Perkele. Siinä suomalaiset arvot. Kaikki kolme ovat suomalaisia jumalia ajalta ennen pakkokäännytystä kristinuskoon.

      Perkunas (liettuaksi Perkūnas, latviaksi Pērkons) oli balttien ukkosenjumala, yksi tärkeimmistä jumalista Baltian jumaltarustossa. Hänet kuvataan ukkosen, sateen, vuorten, tammien ja taivaan jumalaksi.lähde. Suomen kielen perkele on ilmeisesti laina Perkunas-jumalan nimestä.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Stelmužė_oak.jpg

      Perkunasin pyhäkkö. Nämä tällaiset käännyttäjät hävittivät Suomessa ja monessa muussa maassa.

      • Baltian unioni

        "Eesti, Eesti, Eesti, kaipaan sinne perkeleesti!"


      • Eestimeininkiä

    • totta 1

      Mitä tulee Suomalaisiin arvoihin niin minusta ne ovat olemassa. Eivät arvot mihinkään ole kadonneet. Ehkä saamme väärän kuvan arvoistamme kun liikumme näillä keskustelupalstoilla mielipiteet täällä ei vastaa todellisuutta useinkaan.
      Täällä kohtaa usein pahoinvoivia ihmisiä puhumassa hirsisilmässä tai sitten näkevät hirren muiden silmässä. Mihinkä kategoriaan itseni sijoittaisin ollako vai eikö olla.
      Haluaisin korostaa että olkaamme vahvasti oikean asian puolesta siinä vain on yksi ongelma mikä on hyvää ja arvokasta mitä kannattaa etsiä ja edistää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe