Miten saan hyväksikäytön loppumaan?

turkasen turkanen

Voiko todella olla näin, että aikuinen nainen (yli 35v.) roikkuu suhteessa, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia ? Itse olen umpirakastunut, uskokaa: tiedän kyllä mitä se on! Mies väittää myöskin olevansa mutta-mutta:

Asumme eri osoitteissa. Mies ei halua muuttaa luokseni eikä minulle ole tilaa hänen kotonaan. Asuu äitinsä kanssa (!). Miehellä on yksi lapsi pitkästä suhteesta ja lapsi on hänellä säännöllisesti. Miehen lapselle on "koti" ja omaa tilaa myös minun luona, koska mielestäni se on lapsen oikeus kun meilläkin viettää aikaa.

Mies on yleensä illat ja yöt minun luona. Pesen pyykit, siivoan, käyn kaupassa, teen ruuat, kuuntelen huolet ja pidän hyvänä, maksan laskut ja lainat. Hän ei osallistu mihinkään. Ei maksa mitään olemisestaan ja on erittäin tyytyväinen tähän kahden huushollin tilanteeseen.

Minun lasten kanssa mies ei halua juurikaan olla tekemisissä. Kuskaa vain omaa lastaan jne. Itse haluaisin olla vielä onnellinen ja saada yhteisen kodin meille kaikille. Mies ei selväsitkään halua. Kuitenkin haluaa olla kanssani.

Tiedän tämän olevan selvä hyväksikäyttö-suhde, mutta miten hitossa minä työssäkäyvä, omaa asuntoaan maksava ja muuten hyvin pärjäävä nainen en pääse tuosta "kasasta" eroon?

26

392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussijussijussijussi

      Sinähän olet hänen äitinsä. Hän on kuin opiskelijapoikasi joka käy kotona aina välillä äidin hyysättävänä. Peset, paijaat ja vielä maksujakin makselet. Varoituksen sana: Älä vaan muuta hänen kanssaan yhteen ennen kuin hän vakuuttaa sinut siten että alkaa kantaa vastuunsa yhteisistä asioista.

      Vaikka kirjoitinkin suorasukaisesti, niin on tuossa varmaan totuuden siemen. Olet jotenkin riippuvuussuhteessa, ja kuvittelet ettet pärjää ilman häntä? Vai onko hänessä jotakin niin hyvää, että olet sallinut itseäsi hyväksikäyttää?

      Jos avaisit silmäsi ja katselisit ympärillesi enemmän. Pärjäät paremmin ilman riippaa, tai voithan yrittää katsoa, löytyykö sitä vastuunottamista. Aloita vaikka pienistä. Lopeta hänen hyysäämisensä. Hän voi itse pestä pyykkinsä. Käytte vuorotellen kaupassa, siis hän myös. Hän maksaa itse omat laskunsa ja vaikka vuorotellen/yhdessä teette ruokaa. Tsemppiä ja järki nyt mukaan!

      • alkuperäinen

        Kiitos jussix4:)

        Tää on pirun naurettavaa pelleilyä. Ja olen äärimmäisen kiitollinen suorista sanoistasi! En käsitä miten en saa voimia lopettaa tätä.

        Paljon kertoo myös taannoinen sattuma: vietettiin iltaa yhdessä ulkona. Hän häipyi kesken illan sanomatta mitään. Soitin perään lukuisia kertoja. Vastasi puhelimeen mutte sanonut mitään!!?? Kävi vielä niin että jouduin sairaalaan samana yönä ( ei liity iltaan mitenkään). Soitin hänelle ja pyysin auttamaan. Laitoin viestin, jonka hän heti sai. Ei yhteyttä. Seuraavana iltapäivänä otyi yhteyttä ilman selityksiä tau kyselyjä miten voin tms.

        En tiedä kumpi meistä om suurempi idiootti minä vai hän. Tod.näk minä:/


    • mek

      Yksi tapa selvittää miehen aikeet on että lopetat sen ruuan tekemisen ja pyykin pesemisen ja muutenkin et laita tikkua ristiin kun miesystäväsi on teillä ja jos haluaa ruokaa niin käsket kauppaan niin hyvä tulee. Voi loppua miehen vierailut nopeasti kun huomaa ettei palvelu enää pelaa.

    • mielen toiminta

      Sä pelkäät jättää sen, koska pelkäät että sille tulee paha mieli.
      sulla itselläsi on paha mieli, mutta ei sillä ole väliä kuhan kenelläkään toisella ei ole paha mieli.
      Sinä "pelastat" tuota ihmistä, jotta et näkisi kuinka paha mieli sulla on.
      Sulla on hyvä syy elää, ku pelastat toista.
      Kun hän ei olekaan kiitollinen, se suututtaa sua, mutta et voi tehdä mitään asialle koska mikään mitä voisit tehdä, ei ole sellainen asia mistä hänelle tulee hyvä mieli.
      Siksi et tee mitään, ja käännät vihaa itseäsi kohti ja omaa saamattomuutta.
      Mut ei se ole laiskuutta tai saamattomuutta, se on pelkoa ja sitä että haluat miellyttää toista. Pelkäät, ja halut miellyttää?
      Olenko oikeassa?

      • alkuperäinen

        Mistä teitä ihmisiä löytyy? Missä on kaikki "typerä, lehmä! jätä se, ansaitset parempaa"- tyyliset kommentit? Hyvä näin! Koska tuon itseni "kiusaamisen" osaan ihan itsekin hoitaa.

        Tällä minun miehellä on ollut poikkeuksellisen vaikeaa. Ihan oikeasti. Pidän häntä suuressa arvossa, että on noinkin järjissään kaiken jälkeen. En halua on se, joka häntä satuttaa. Olen sanonut monta kertaa, että ole kiltti ja päästä minut pois, jollet minulla mitään tee. Tuo on lapsellista vastuun pakoilua, tiedän. Eli haluan jonkinasteisen supernaisen viitan selvästi.

        Mitään ei tapahdu kuitenkaan ja kaikki minun keskustelu-yritykset johtaa yleensä riitaan ja jommankumman tai molempien itkuun. Mikään ei muutu.'

        Häntä en voi muuttaa. Hän ei painostuksen tai minkään muunkaan anna vaikuttaa itseensä. Toisaalta kai se juuri pelottaa: Lopetan tämän ja se ei liikauta häntä mihinkään. Eli olen siis turha enkä todellakaan merkinnyt mitään. Auts.

        Pirullinen tilanne. Eniten huolestuttaa millaisen "suhteenmallin" annan lapsilleni...


    • Jäkyttävää kuulla

      Valitat sitä, että mies ei osallistu mihinkään kodin menoihin, vaikka paljon on kotonasi, eikä myöskään mitenkään osallistu entisen liiton lapsiesi asioihin tai hoitamiseen, omaansa sen sijaan hoitaa .

      Valittamisesi on aivan turhaa, sillä sinä päätät itse ketä elätät kotonasia, mitä noihin lapsiisi tulee, eivät he kuulukaan millään tavalla uudelle seurustelukumppanillesi, ihan hyvä kun ei puutu heidän asioihin eikä millään tavoin määrittele heidän elämäänsä. vaikka sinä haluaisitkin.

      Niin erotessa sitä tuskin tulee ajatelleeksi, että eivät lapset katoa mihinkään, eikä uusi ihminen todellakaan ole heille äiti tai isä, joka kuljettaa, leikkii heidän kanssaan saatikka osallistuu heidän elatukseensa. Se on väärä ajattelutapa otaksua, että vain vaihtaa kumppania ja tämä ottaa täyden puolison roolin joka suhteessa, niin ei vaan käy.

      Monta kertaa erokin johtuu lapsellisuuden uskosta, että jotakin ihmeellistä tapahtuu uuden kanssa, niin ei tule olemaan, se on turhaa unelmaa. Vaikeuksia on vain lisää monessa uusperheessä ja lasten tilanne suorastaan tukala, kun hän näkee ja kuulee nyt aivan liian monelta taholta määräyksiä ja ilkeitä juttuja. Lisäksi hän joutuu etäperheessä vierailijan rooliin, ei hän siellä ole lapsen roolissa, jopa monesti siellä silloin ainakin "äitipuolet tekevät varsin kehoa ruokaakin tai isä sanoo vieraileville lapsilleen, että syökää nyt kunnolla ja perheessä olevat lähivanhemman lapset jäävät ilman ruokaa. Tätä en kirjoittaisi ellen olisi tätä kuullut eräältä lapselta itseltään.
      Tiedän asian olevan vielä tottakin, lisäksi kaikki lelut olisi pitänyt antaa yhteisiksi näille kävijöille, jotka rikkoivat joka ikisen minkä saivat käsiinsä, ilmeisesti lasten katkeruutta. Syyttivät kuitenkin lasta itseään ja tiedän senkin, että varmasti ei itse rikkonut, sillä oli ne saanut kaikkein rakkaimmiltaan lahjaksi.

      Teidät eronneet vanhemmat pitäisi jotenkin saada uskomaan, että lapsenne ovat todellisessa vaarassa uusperheissä. Lapsilla on niin paljon molemmilta suunnilta painamassa mieltä ja se uusperhe ei ole lasten onni.

    • mielen toiminta

      "En halua on se, joka häntä satuttaa. "

      Oletko ajatellut että yksi tapa satuttaa toista voi olla antaa hänelle se mitä hän haluaa, eikä sitä mitä hän tarvitsee.
      Eli hyysäämällä saatat estää häntä näkemästä omia mahdollisuuksiaan?
      Entäs hänen lapsensa? Voit välillisesti antaa myös hänen lapselleen epäterveen mallin.
      Jos laitat paperille kaikki ne asiat, mitkä on sun todellisia velvollisuuksia elämässä, ja viereen lista että mitä todellisuudessa teet sen lisäksi, mitä teet vapaaehtoisesti ja oman jaksamisesi kustannuksella niin jos vain jättäisit ne ylimääräiset kohdat tekemättä jatkossa niin mies voi ihan itsestääkin lähteä eikä sun tarvitse yrittää häntä muuttaa. Muuta itseäsi, niin koko tilanne voi kohta olla toinen.
      Jos koet olevasi turha ihminen sentakia, että kukaan ei tarvitse sinua, niin huomaa että se että itse luot tarpeen toisillekin hyysäämällä, et nosta omaa arvoa todellisuudessa, vaan tää itsenostettu arvo katoaa aina kun se toinen ihminen lähtee.
      Mut sun arvohan pitäisi olla pysyvä, eli sinulla on merkitystä ihan semmoisenaan, ei sun tarvitse mitenkään koittaa ansaita omaa oikeutta olla olemassa, hyvä ihminen. :D
      Pienin askelin ja asennemuutoksin se lähtee, ja itseään vahingoittamatta.
      Joku ehdotti että jätä käymättä kaupassa, mutta ei sekään ole hvä koska saisit todennäköisesti olla hetken ilman ruokaa. Osta ruokaa vain itsellesi, tai käypä hyvässä ravintolassa syömässä ihan itsellesi ruoka-annos, ja osta vaikkapa hyvä ja kallis naistenlehti jota selailet kahvin kanssa siellä ja sinua palvellaan.
      Tee joka päivä ainakin yksi asia pelkästään itsellesi, ja jätä joka päivä tekemättä jokin asia mikä ei sinun tehtäväksi edes kuulu. Katso johtaako se mihinkään?

      • mielen toiminta

        Esimerkki :
        Olen kirjoittanut sinulle kaksi kirjettä tähän ketjuun. Miksi? Miksi, vaikka minun ei olisi tarvinnut?
        Miksi tuntemattomalle ihmiselle kirjoitan nyt jo kolmatta kirjettä?
        Tämä on joko sitä, että koska minulla on aikaa ja haluan auttaa toista kaltaistani joka olen ollut joskus samanlaisessa tilanteessa ja päässyt siitä pienin askelin eroon:
        Tai sitten tämä on uusi yritys päteä, uusi yritys olla sankarittaren viitta harteilla. Minä pelastan sinut, sinä tuntematon ihminen, käyttämällä päivästä aikaa tähän.
        Minä näytän sulle esimerkkiä: Laitan koneen pois ja lähden ulos. Menen läheiseen kahvilaan tilaamaan Latte-kahvin ja luen päivän lehden. En vastaa sinä aikana tulleisiin puheluihin. En katso puhelinta, enkä selaa verkkoa, en reagoi.
        Olen olemassa itselleni.
        Ehkä sitten minulla on varaa pelastaa taas hetki jotain ihmistä. Mutta jos se alkaa syömään voimavaroja, jos suutun että "kerran et neuvoistani huolimatta saanut ongelmaasi ratkaistua" kun näen että tilanteesi on muuttumaton ja kerrot siitä täällä vielä vuodenkin päästä..Niin sitten olen epäterveesti sankarillinen ja yritän ostaa oman olemassaoloni auttamalla toisia. mutta pieni askel on sekin, että täällä minun asunnossani ei ole ketään ylimääräistä aikuista henkilöä, jonka vaate- tai ruokahuollosta kokisin olevani vastuussa.


    • Helppoa, eikö?

      Ei muuta kuin vastaa itsellesi yhteen kysymykseen eli kun olet umpirakastunut, mitä miehessä rakastat?

      • alkuperäinen

        :)

        En todellakaan halua lapsilleni uutta isää tai elättäjää. Lapsilla on loistavat isät ja minä pärjään taloudellisesti vallan mainiosti! Ehkä naivisti odotan vain jotain vastavuoroisuutta kun pidän hänen lastaan omieni "tasolla": kuskaan reissuilla mukana, järjestän kotiini ja elämääni hänelle tilaa. En leiki äitiä! Kiitos vaan, omissa on riittävästi tekemistä. Haluan vaan näyttää että hän on tärkeä. Onhan hän rakastamani ihmisen lapsi.

        Tuo on kyllä totta että itseään pitäisi enemmän arvostaa ja ottaa aikaa. Ehkäpä sen teenkin. Ehkäpä jo tänään:)

        Miehessä rakastan? Huumoria. Ja sitä että hän oikeasti on mukavin ihminen mitä tiedän kun niikseen tulee.


    • voi ei

      1. Mies ei halua asua toisen ihmisen lasten kanssa, ymmärrettävää.
      2. Mies ei halua muuttaa toisen ihmisen kotiin, ymmärrettävää.
      3. Mies ei puhu ja suunnittele yhteistä tulevaisuutta, ei näe sitä lainkaan?
      4. Onko mies rakastunut aidosti? Näyttääkö rakastuneelta? Ihaileeko sinua? Ongelmia, jos ei ole. Sinä olet. Se ei riitä miehelle että toinen on rakastunut/kiinnostunut paljon, hänen pitää olla.
      5. Mies ei neuvottele asioista tai ole avoin, salaa jotain? Mikä suhteenne on hänen mielestään? Oletko kysynyt tai sopinut kunnon seurustelusta? Mies on pihi?
      6. Onko hänellä muualla 10v nuorempi nainen? Mitä hän tekee ollessaan muualla? Puhelimessaan on..? Tarvitsetko yksityisetsivän apua jostain. Vai onko homma selvä ettei häntä kiinnosta ja ehkä on muualla jotain.. tai sitten ei.
      7. Miksi ette ole ajatelleet kolmatta asuntoa?
      8. Miksi aikuisella miehellä ei ole omaa asuntoa? Työtönkin saa asumistukea hädässä. Miksi hänen lapsi joutuu olemaan aina mummolassa.
      9. Parisuhdeterapeutti auttaa sinua kysymyksissäsi yksin, jos mies ei tule. Tai yksilöterapeutti eroon miehestä, jos et millään pääse. Tavis ei sitä neuvomista osaa usein, koska tunteita on paljon ja psykologisia tekijöitä. Siinä käydään vuoropuhelua.
      10. Näet miehessä hyviä puolia rakastuneena. Mutta uskallatko katsoa mikä on totuus tai mitä kaiken alla on? Onko se hyvää vai huonoa? Yleensä tosi negatiivisia puolia voi tulla vastaan. Ja hyviä.
      11. Haluatko ottaa "riskin", että elämässä löytyy uusia kivoja juttuja. Ja ihmisiä joiden kanssa sujuu vähän paremmin. Joissa on rehellisyys ja rehtiys. Ei jahkaus ja epäavoimuus.
      12. Miksi mies ei uskalla suoraan sanoa sulle noita tiettyjä asioita? Siis ettei halua asua lasten kanssa ja että ehkä joku kolmas ratkaisu olisi parempi? Ei panosta selvittelyyn yhtään.

      Toivottavasti tilanteen kartoitus onnistuu ja ratkaisut. Jos on tunne että toinen käyttää hyväksi, ei taida olla aidosti mukana se toinen. Intuitio kertoo. Olisi toki kiva että on kaksipuoleinen suhde. Mutta mitä hän on tehnyt suhteen eteen? Ja jatkon. Vaikea asua jos toinen "yöpyy" aina vaan ja seksikö on pääosassa? Älä anna hyväksikäyttää, hänen pitää voida olla ilman seksiä joskus myös. Älä miellytä ja palvele ainakaan! Sitten näkee kiinnostaako muukin. Nyt näyttää aika heikolta hänen panostus. :( Ei ole mitään vastuuta ottava?

      • ja vielä

        Naapureinakin voi asua, tai lähistöllä. Mutta erossa se voi olla ongelma taas jos toisesta ei pääse ikinä eroon... Ja toisella on uusi kumppani. -Tai talo jossa on siipiä, ettei toinen törmää lapsiin. Tai käytävä kahden talon välillä. Tai omakotitalo joka on riittävän iso. Tai kaksi omakotitaloa suht lähellä. Normaaliasunnossa on ongelmia, jos ei tunne edes toisen lapsia tai välitä niistä. Siellä törmää äkkiä ja melu kuuluu. Lasten kiljunta voi olla rasittavaa. Toisaalta jos hän nytkin näkee lapsiasi jonkin verran. Ovatko he koskaan tutustuneet toisiinsa, ehkä mies ei todellakaan halua. Onko mies pelkän seksin perässä ja puhtaan pyykin? Viettääkö hän aikaa kanssasi muuten?

        Jos on pelkän seksin perässä, jotenkin suhde tulee yleensä loppumaan. :( Onko hänellä naisia muualla tai nainen? Seurusteleeko kahden kanssa? Miten olet varma että on toisen osan ajasta äidillään, eikä toisen naisen kanssa asumassa? Mitä hänen puhelimessaan ja kavereissaan on. Oletko hänen FB kaverinsa? Entä jos ei ole luonteeltaan sitä mitä ajattelet? Vai onko rehellinen ja uskollinen mies?


    • Se on helppoa ku hei

      Monia mahdollisuuksia, mutta yksi on, että haluat olla "hyvä ihminen" ja pohjimmiltasi et usko että kukaan rakastaa sinua muuten. Haluat olla kiltti ja uhrautuva, ymmärtää? Ainakin jossain määrin.
      Sinä siis passaat ja laitat koska rakastat ja että sinua rakastettaisiin. Näin saat olla se muka "hyväksikäytetty" osapuoli ja toisaalta, sinun maailmassasi tuo ostaa sinulle rakkautta. Minkä se ehkä tekee, ehkä ei, en tiedä kun en tunne miestä, mutta sillä ei ole niinkään väliä, kun sillä että sinusta tuntuu siltä.
      Tietenkin osittain koet huonoakin oloa, koska haluaisit (kuten me kaikki) että sinua rakastetaan myös ehdoitta - ja sinustakin pidetään huolta. Uskomuksesi siitä, ettet ole rakkauden arvoinen kuitenkin estää sinua hankkimasta sellaista miestä joka sinusta huolehtisi ja rakastaisi sinua ilman että teet mitään. Alkaisit taas hössöttää, mitä se sen miehen mielestä olisi, ja todennäköisesti joko raivostuttaisit hänet pois tai hän ehkä kokisi sen ahdistavaksi tai jotain. Toisaalta ehkä jopa estät ketään huolehtimasta sinusta, koska se tarkoittaisi heikkouksien paljastamista,

      Tietenkin saat tuolla myös valtaa. Naisten tapa saada valtaa on passiivisagressiivista ylihuolehtimista, millä hänen äitinsäkin on saanut pojan jäämään: holhonnut tämän uskomaan että riippuvainen elämä on sekä oikeus, etuoikeus, onni että rakkaus. Tietenkin se ehkä onkin jos ei muusta tiedä, en tiedä, mutta itsenäinen elämä, omine tekoineen antaa ihmiselle saavutuksen tunteen ja hyvän olon tunteen: tämänhän sinä tiedät jo ;)
      Se tietenkin antaa tunteen pärjäämisestä ja siitä että "minä olen hyvä" ja tämänkin sinä tiedät jo. Voisit olla vaikka läheisriippuvainen ja todellisuudessa hallinnan tarpeinen sitoutumiskammoinen joka pelkää jätetyksi tulemista. No, tuossa saa roikkua, saat toisen roikkumaan, hän ei tunge liian lähelle ja äiti vie osan pois, ja takuulla kukaan muu ei huoli. Äidissään riippuva yksinhuoltajamies ei varsinaisesti ole suurin haukkojen saalis.

      Älä käsitä väärin, hän voi olla ihan ihana ihminen muuten ja Sinulle oikea: toisen roska on aina toisen aarre. Mutta näin teoriaa valottaakseni.

      Tuo palvelee teitä molempia, puhut hyväksikäyttösuhteesta, mutta älkää nyt rakkaat naiset aina vetäkö aikuisina ihmisinä hyväksikäyttökorttia esiin. Ensinnäkään MIKÄÄN hyväksikäytön tunnusmerkki ei täyty: hän ei ole sinua valheellisesti tuohon houkutellut, hän ei myöskään pysty tuota pitämään yllä valehtelulla tai hypnotisoimalla sinua. Sinä kyllä tiedät. Hän ei käytä väkivaltaa (ja siitäkin voi kyllä ihan heti valita lähteä pois) eikä hän kiristä sinua pornokuvilla eikä orjuudella. No, meni huumorin puolelle, mutta siis: hyväksikäytössä toinen osapuoli on alisteisessa asemassa, mistä ei pysty vastaamaan. Eli esimerkiksi jälkeenjäänyt, ketä huijataan, tai suuren huijauksen (klirkuttelu, teatteri, esitykset jne.) Auervaara-uhri.
      Tai tietämätön, tai jollain isolla ikäerolla olevan teini-aikuinen suhde, missä toisen käsityskyky maailmasta on kertakaikkiaan niin eri tasolla, että suhde on lähinnä manipuolointia ja hyväksikäyttöä. Tai esimerkiksi psyykkisesti heikoilla oleva potilas ja tämän hoitava ihminen, joka päättää valheellisesti manipuloida toisen suhteeseen... Opettaja-oppilas tms. siis ymmärrätkö? Sinä nyt joka tapauksessa olet täysin aikuinen, selväjärkinen (ainakin suunnilleen) nainen, jolla on kaikki hyvin ja asunnot yms. tuossa sinua ei siis käytetä hyväksi millään tavalla. Mieshän on aivan hemmetin rehellinen. Hän toki on mitä on, mutta niin olet sinäkin.

      Sinulla on TARVE tuohon suhteeseen. Siksi et pääse siitä eroonkaan. Se tarve voisi toki olla rakkaus, jos elettäisiin sadussa, mutta todennäköisesti se on joku psykologinen vamma, koska elämme tässä maailmassa. Sinänsä siinä ei ole mitään vikaa kun kumpaakaan ei hyväksikäytetä eikä kohdella väkivalloin tms. ja te olette aikuisia ihmisiä, itse vastuussa itsestänne. Suhteenne pohjautuu siis ehkä jollekin psykologiselle vammalle, mutta mitä sitten? Kun te siinä vapaaehtoisesti olette, etupäässä kuitenkin toisianne vahingoittamatta ja ehkä jopa toisianne rakastaen. Ehkä jopa joskus viihtyen.

      Niin joo... Hän on sitä sorttia joka välittää lähinnä itsestään ja omasta lapsistaan. Joten Sinä tiedät ettet ikinä tule saamaan tuon miehen kanssa ja teidän kaikkien lasten kanssa mitään yhteistä onnellista kotia: lapsesi eivät halua isäpuolta joka ei heitä halua, hän ei siitä asunnolla muutu (hyvä vaan että äiti hoitaa edes puolet) jne. Ehkä sitten kun lapset ovat isoja ja äiti kuollut? Se olisi realistisempaa.
      Eläkää noin, ne asiat pitää elää mitkä pitää elää.

      • Mä vaan 12345

        Tää on mahtavasti kirjoitettu! Asiaa. Ihmisenä oleminen ei ole useinkaan yksiselitteistä.


      • no jaa...

        ehkä muuten hyvä kirjoitus mutta onko viimeinen neuvo järkevä,että pitäis jäädä parisuhteeseen jos ei ole onnelline vaannsuhde kuluttaa?eikö voisi jättää miestä ja olla vaan kaveri tai seksi kaveri,antaa mahdollisuus itselle ansaita se mitä tarvitsee.eikö tuon lurjakkeen kanssa vooisi olla seksikaveri ja kaveri,kuka estää tällaista kuviota.miehellä on luultavasti mt-ongelma tai äiti-poika suhde on vähintään erikoinen,estää miestä olemasta mies kenellekään..kyllä ehdotan katsomaan totuutta silmiin mikä tän miehen ongelma sit on?olisko miehestä edes itsenäiseen elämään vai onko noin vähäisellä kauhalla annettu että äiti on oltava siinä että pystyy tuohon.kyllähän oma asunto pitäisi olla mutta ilmeisesti on joku erakko tai muuta,äiti takertunut,ei voi tietää.mieheltä voi kysyä asiallisesti mitä elämästään ajattelee noiden valintojen kautta..ja lopulta ei ole kyse miehestä vaan miyä ap.tarvitsee..haluaa elämältä.


      • helppoa jne. jne.
        no jaa... kirjoitti:

        ehkä muuten hyvä kirjoitus mutta onko viimeinen neuvo järkevä,että pitäis jäädä parisuhteeseen jos ei ole onnelline vaannsuhde kuluttaa?eikö voisi jättää miestä ja olla vaan kaveri tai seksi kaveri,antaa mahdollisuus itselle ansaita se mitä tarvitsee.eikö tuon lurjakkeen kanssa vooisi olla seksikaveri ja kaveri,kuka estää tällaista kuviota.miehellä on luultavasti mt-ongelma tai äiti-poika suhde on vähintään erikoinen,estää miestä olemasta mies kenellekään..kyllä ehdotan katsomaan totuutta silmiin mikä tän miehen ongelma sit on?olisko miehestä edes itsenäiseen elämään vai onko noin vähäisellä kauhalla annettu että äiti on oltava siinä että pystyy tuohon.kyllähän oma asunto pitäisi olla mutta ilmeisesti on joku erakko tai muuta,äiti takertunut,ei voi tietää.mieheltä voi kysyä asiallisesti mitä elämästään ajattelee noiden valintojen kautta..ja lopulta ei ole kyse miehestä vaan miyä ap.tarvitsee..haluaa elämältä.

        Tarkennan siis hieman tuota jäämistä parisuhteeseen... Kyllä, jos se on se mihin tarve on eikä siitä pääse eroon. Asiat pitää vaan joskus elää loppuun ja hyväksyä, että koska tässä olen enkä "eroon pääse" niin sitten täytyy vaan olla tässä ja katsoa miksi olen tässä. Koska kyllähän jokainen eroon pääsee jos haluaa ja etenkin 35-vuotias aikuinen nainen, joka sitä paitsi on ennenkin eronnut.
        Vaikka suhde kuluttaisi, joskus se on se, mitä meidän sitten on vaan valittava eikä se muiden mielestä ole välttämättä ollenkaan järkevää. En esimerkiksi itse olisi kyseisessä suhteessa päivääkään. Mutta se ei ole minun asiani valita.

        Kyllä, lurjakkeen kanssa voisi olla ihan vaan kaveri ja varmasti miehellä voi olla vaikka mitä ongelmia. En tiedä kun en sinänsä tunne, mutta se ei ole pointti. Pointti on se, että tämä ap ei valitse sitä kaveruutta.
        Kehotat katsomaan mikä miehen ongelma on, mutta kun sillä miehellä ei ole ongelmaa. TÄH?! Niin, ei ole. Hän kyllä asuu äitinsä kanssa ja on holhottavaksi laittautunut, mutta siis hänellä ei hänen itsensä mielestä ole ongelmaa. On aivan turha katsoa siis mikä hänen ongelmansa on. Onko miehestä itsenäiseen elämään, no kuten sanoin jo, tuskin, hän tuskin edes sitä haluaa: mutta kun sekään ei ole se pointti. Ap:hän palvelee häntä ihan täysin tämän tietäen.

        Lopussa olet vasta oikeassa: lopultakaan kyse ei ole miehestä vaan siitä mitä ap itse haluaa. Ja se ei selviä vatvomalla mikä ongelma on kyseisellä kaverilla jota äiti ja naisystävä hoitaa, vaan mikä ongelma on ap:llä itsellään. Jos haluaa eroon, oikea kehotus on katsoa peiliin.
        Mutta jos ei taas oikeasti halua erota, niin sitten ei, eikä se ole meidän muiden asia sitä sinänsä tuomita. Eikä sitä oikein voi osoittaakaan. Hän uskoo mitä haluaa ja näkee sen mitä haluaa. Jos suhde kuluttaa, se kuluttaa, mutta jos siinä on oltava, siinä on oltava. Totta kai se tuntuu epäreilulta kun toinen vaan ottaa. Mutta itse antaa, se mies ei muutu ja silti hän on siinä. Ei ole mitään syyllistä, vaan rehellinen totuus. Mies ei edes esitä.

        Jotkut asiat pitää elää loppuun.
        Viimeinen neuvo on erittäin järkevä eikä itseasiassa mitään muuta voi. Vasta kun itse muuttuu, voi asioita muuttaa, se ei minun tai sinun järkevyyksistä tai paasauksista mihinkään muutu.
        Suhde päättyy kun ap on valmis, nyt hän haluaa olla mitä on, valita mitä valitsee. Näin se vaan on, 35-vuotias on niin aikuinen jo, ettei siinä enää häntä edes pidä teini-iän harhainen unelma.
        Meidän olemisemme on outoa usein myös meille itsellemme.


      • saman jauhamista
        no jaa... kirjoitti:

        ehkä muuten hyvä kirjoitus mutta onko viimeinen neuvo järkevä,että pitäis jäädä parisuhteeseen jos ei ole onnelline vaannsuhde kuluttaa?eikö voisi jättää miestä ja olla vaan kaveri tai seksi kaveri,antaa mahdollisuus itselle ansaita se mitä tarvitsee.eikö tuon lurjakkeen kanssa vooisi olla seksikaveri ja kaveri,kuka estää tällaista kuviota.miehellä on luultavasti mt-ongelma tai äiti-poika suhde on vähintään erikoinen,estää miestä olemasta mies kenellekään..kyllä ehdotan katsomaan totuutta silmiin mikä tän miehen ongelma sit on?olisko miehestä edes itsenäiseen elämään vai onko noin vähäisellä kauhalla annettu että äiti on oltava siinä että pystyy tuohon.kyllähän oma asunto pitäisi olla mutta ilmeisesti on joku erakko tai muuta,äiti takertunut,ei voi tietää.mieheltä voi kysyä asiallisesti mitä elämästään ajattelee noiden valintojen kautta..ja lopulta ei ole kyse miehestä vaan miyä ap.tarvitsee..haluaa elämältä.

        Tarkoittaa sitä, että aina ei ole kyse jääkö ihminen suhteeseen vai ei.
        Eropäätös on monesti turhan raskas, eikä edes ratkaise ongelmia.
        koska ne ongelmat eivät ole pelkässä miehessä, vaan aloittajassa kans.
        Miksei voi lakata miettimästä koko eroamista, jos se on liian vaikeaa, ja sensijaan muuttaa niitä asioita joita on yksikerrallaan helppo muuttaa:
        En pesekään miehen pyykkejä enää. En käykään hänelle kaupassa tänään.
        En vaadikaan miestä puhumaan tänään suhteesta, vaan valitsen puhua niistä asioista mitkä on mukavia. En pilaa päivääni asioilla jotka tiedän jo ennestään.
        Pilaan vain yhden kerran yhdellä asialla yhden päivän, seuraavana päivänä sen yhden ongelman pitää olla ratkennut tai sitten siirrytään seuraavaan ja pannaan asia korvantaakse.
        Jos ap ei teekään eräänä päivänä mihin mies on tottunut, niin mistäpä sen tietää vaikka koko raskasta eropäätöstä ei tarvitsekaan tehdä, vaan mies itse päättä kadota vaikkapa siksi että hänen äitinsä pesee hänen kalsarit paljon puhtaammaksi kuin ap.
        Miettimällä pelkästään "jätänkö" -tyylisiä asioita, ihmien menee merta edemmäs kalaan ja tekee itselleen liian vaikeaksi ja joutuu heti suremaan asiaa, jota ei ole tapahtunut eli entä jos toista ei olis enään ollenkaan!
        Miksei lähde niistä pienistä asioista liikkeelle ensin.


    • turkasen turkanen

      Viestien määrä ja sisältöjen syvällisyys todella yllätti minut positiivisesti. Että joku jaksaa vaivautua pohdiskelemaan ventovieraan asioita! Kiitos vaivannäöstä kaikille.

      Edellä joku mietti miksi emme hommaa "kolmatta" asuntoa yhteiseksi. Syy: Mies ei halua. Minä olen valmis kyllä vaikka rakennuttamaan talon tai mitä tahansa ja vaikka suurimmalta osin sen rahoittamaankin. Mutta mitä suotta!

      Helppoa ku hei- kommenttiin: Hyväksikäytöltä tämä minusta TUNTUU ja haluaisin eroon siitä tunteesta. Miten sen selittäisin... Äh! Siis että.. tuntuu "epäreilulta" että toinen ottaa tavallaan "kermat kakusta". Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

      Olen perusluonteeltani hyvin ryhdikäs ja topakka ihminen ja monesta mutkasta selvinnyt. Siksi olenkin ihmeissäni, että mikä minua oikein tässä riivaa!? Miksi jään tähän kun kerran otattaa jatkuvasti?

      En usko toiseen naiseen. En vaan usko. Ei ole kovinkaan hmm... aktiivinen luonteeltaan...

      Yritin taas, mutta ei kuulemma kannata mennä ulkopuoliselle puhumaan. Eikä hänellä ole mitään puhumista minulle, vaikka myöntää että meillä on "hankalaa". Mutta se on kuulemma vain minun vika kun en tyydy tähän mitä on. Yritin kysyä, että mitä se "tämä mitä on" oikein onkaan. Ei vastausta.

      Tiedän, ei tästä mitään tule... Isona kerään voimani ja itsetuntoni ja nakkaan äijän p...a-aholle. Sitten isona..

      • suora viiva

        Miksi kaikki aina luulee että se suhde pitää joko päättää kokonaan ja heittää mies pellolle ja sitten "se kaikki hyvä" menee kans ulos,t ai sitten ikuisesti jatkaa sitä paskaa elämää missä on vaikka mitä valittamista?
        Miksi ei ymmärretä, että suhdetta voi muuttaa mieleisekseen, jos eilen on tuntunut tältä ja tehty näin, ei se tarkoita että huomennakin pitää tehdä näin vaan asioita voi ehdottaa ja tehdä omat päätökset, ja antaa sen toisenkin vastuulle jotain, tehdä muutoksia omiin rutiineihin ja laittaa toinen vaan hyväksymään se tilanne.
        Eli jos sä haluat että mies viettää sun luona vähemmän aikaa, niin lyö luukut kiinni ja soita sille sitten kun haluat nähdä. jos mies mököttää se on hänen vastuulla, sinä teet oman osuutesi ja pyydät miehen kahville ja laitat mustat pikkupökät jalkaan..sitten heität sen taas pihalle.
        Tiedätkö, istut sen päällä mitä parisuhteen varallisuuden sisältäväksi lompakoksi sanotaa, käytä hyväksi.

        Sä pelkäät liikaa että mitä jos mies suuttuu tai jättää tai hänelle ei sovi.
        Äläkä sano miehelle "musta tuntuu tältä" vaan sano,e ttä nähdään ensi keskiviikkona kello 14 ja pannaan, sitten pitääkin jo mennä.
        Ei se tarvitse mitään keskusteluja se asia. Tai mitään tuntemisia ja fiiliksiä, vaan tekoja. jos susta tuntuu jokukerta, että miehellä on likainen paita niin sano että riisaiseppa se paita niin mamma pesee.
        Sitten joskus susta tuntuu että ei kiinosta toisten paskarättejä vatvoa, niin sano että vie vittuun se paitas ja ittes ja tuu sitten takas kun sulla on puhdas paita.
        teet vaan jotenkin asiat, ja annat sen toisen päättää itse mitä tekee. ei se ole sen kummempaa, mutta jotkut on vain päättänyt että elämä pitää olla vaikeaa.
        elämä on just niin vaikeaa, kuin itse siitä päätät tehdä.


      • Ohravelliä

        Musta tuntuu sun kommenttien valossa, että oikeasti et edes halua tehdä asialle mitään, valittaa vaan. Tuossa edellä on paljon hyviä kommentteja ja ehdotuksia. Esim tuo nimimerkki Helppoa kuin hei.... pohdiskelee hyvinkin syvällisesti ihmisen sisäistä toimintaa, mahdollisia motiiveja ja riippuvuutta. Lue tarkasti, ei aukea minulle ainakaan ekalla lukemisella kokonaan. Tunnistatko itsesi siitä? Jos tunnistat, niin ala toimimaan. Kukaan muu ei voi tilannettasi parantaa kuin sinä itse.


    • Palanen

      Hienoja ajatuksia monilla, kiitos.

      Olen itse kohta nelikymppinen, eronnut yhden teini-ikäisen äiti, ja löysin jollain tapaa samoja tunteita ja kokemusta omasta tilanteestani, vaikka itsellisen miehen kanssa itse seurustelenkin. Hän siis asuu kyllä yksin ja hoitaa monet asiansa varmasti paremminkin kuin minä, näemme hänen asunnollaan ja hän siis pesee lakanat, ostaa kaappiin aamupalaa yms. Minusta tuntuu, että hän haluaakin näin - minun kotonani on lapsi, lemmikin, pitkä matka, iso talo - hänellä siisti pieni poikamiesboksi keskustassa. Vaivatonta. Minulle toki sopisi, että olisimme minunkin luonani, mutta koen, että hänelle minun elämäni olisi jotenkin liikaa. Häneltä puuttuu uteliaisuus siihen.

      Mies on minua kymmenisen vuotta nuorempikin, ja sekin tuo omat juttunsa... Moni asia on hänelle uutta, onhan hän vasta astunut ruuhkavuosiin, jotka minulta sujuvat jo rutiinilla.

      Mutta tuo tunne, ettei saa niin paljoa... Mies on sanonut, ettei halua muuttaa yhteen, ei lapsiperheeseen - minä taas haluaisin elää vielä perhe-elämää. Ehkä lapsiakin. Mies ei ole niihin vielä valmis, mulla määräpäivä kohta jo häämöttää.

      Tuntuu, että petämmekö itseämme. Hän tietää, ettei voi loppuun asti olla kanssani, koska ei kerran pysty muuttamaan lapsiperheeseen. Ja minä en pysty jäämään loputtomaan seurustelusuhteeseen, jos ollaan yhdessä niin ollaan sitten täysillä. Mutta koska asia ei vuoden seurustelun jälkeen ole vielä aivan ajankohtainen, niin jatkamme, kysymys jää vaan ilman jonain onttoutena... Kyselen itseltäni samoja kysymyksiä kuin ap - miksi jään, jos tahdon kerran muuta, mikä ajaa minut näin kevyeen suhteeseen, jossa ei olla täysillä - vaikka aiemmat suhteeni ovat olleet täysipainoisia, olen itsenäinen ihminen, kysyntääkin löytyisi jos vaan jaksaisi nähdä eroamisen, deittailun ja tutustumisen, pettymisen ja ehkä lopulta uuteen ihastumisen vaivan... Mutta ei. Tässä olen, ihastuneena mieheen, joka on luvannut olla tarjoamatta sitä, mitä olisin parisuhteelta halunnut - perhettä. Mietin, voinko olla uskollinen itselleni jos jään - ja silti jään. Hyvä olo toisen seurasta voittaa.

      No, ap, voi hyvin elämässäsi. Kirjoitukseni tarkoitus taitaa omien tuntemusten selvittelyn lisäksi vertaistuen antaminen... Ehkä kerran erottuaan uuteen suhteeseen ryhtyminen on vaan haasteellista, vai iästäkö se johtuu. Nuorena tällaisia ongelmia ei ehkä olisi vatuloinut, painunut vaan suhteen mukana päivä ja ongelma kerrallaan, tai ihastunut kadulla seuraavaan vastaantulijaan. Tiedä sitten millaista olisi, jos uusintakierroksella olisi joskus viisissäkymmenissä...

      • jussijussijussijussi

        Sinun tarinassasi Palanen on kuitenkin se hyvä puoli, että olette voineet keskustella tulevaisuudesta ja kumpikin on voinut kertoa omat halunsa. Kummankaan tulevaisuudensuunnitelma ei ole oikea tai väärä, ne eivät vaan kohtaa. On mahdollista, että ajan kanssa mieli muuttuu, ja voi myös olla, että ei. Teidän tapaukseen ei kukaan ulkopuolinen voi ottaa jyrkkää kantaa yhdessä jatkamisesta tai eroamisesta. Se on yksin teidän päätettävissä, miten menette eteenpäin.


    • Turkasen turkanen

      Hei Palanen!

      Oudolla tavalla mukava että löytyy samoja asioita myllääviä muitakin.
      Minun tilanteessa mies on minua hiukan vanhempi. Olen tämän keskustelun voimaannuttamana saanut sen verran uusia ajatuksia ja lähestymistapoja että keskustelu hänen kanssa on helpottunut.
      Mies on kovin velvollisuudentuntoinen. Tämä on varmaan on se asia miksi hän "pitää huolta" äidistään olemalla paikalla ja seurana ja turvanakin. Tosin samalla saa tietty itse ylläpidon sitä kautta. Ei siis ole pelkästään saamattomuutta ja jahkaamista jne. Äiti on iäkäs ja asuu "syrjässä". Toisaalta tämä huolenpito on asia, jota hänessä arvostan myöskin.
      Lisäksi hän pitää minua vahvana ja itsenäisenä ihmisenä. Ja sanoi tietävänsä että pärjään yksinkin. Niinhän toki pärjäänkin. Mutta sanoin, että parisuhteessa (joksi tämänkin lasken) ollaan vastuussa paitsi lastemme myös toistemme hyvinvoinnista (en tarkoita rahallista panostusta).Myönsin siis heikkouteni jollakin tavalla. Se kolahti. Näin sen. Myönsin että tarvitsen häntä niin kuin hänkin minua. Näen haparoivia yrityksiä tutustua lapsiini, enkä mene siihen väliin ollenkaan. Menin piiloon kuivaamaan kyyneleet kun tytär toi (fiksusti lyhyen) kirjan miehelle ja pyysi lukemaan. Mies luki.
      Askeleet on kovin pieniä. Mutta niitä on. En elättele "perheidylli" haaveita tms. Kuitenkin jos tämä porukka on toistensa elämässä niin olisi varmasti toivottavaa jos ihmiset edes tuntevat toisensa.

      Ette nujerra minua kun sanon: Tästä on hyvä jatkaa.

      • joopa4

        Ihanaa, viestisi oli täynnä toivoa ja uskoa, ja toivottavasti tänne ei tule mitään huonoja kommentteja. mutta älä anna niiden pilata. Ei ole väliä onko kaikki täydellistä vaan oletko itse tyytyväinen.


      • Palanen

        Kiitos Jussix4 ja Turkasen turkanen:)

        Olen käynyt lukemassa saamasi vastaukset moneen kertaan. Eniten minulle on jäänyt mieleen tuo Suoran viivan ohje sopia että nähdään keskiviikkona ja pannaan, sen sijaan että puhuisi minusta tuntemisista yms... Ei ehkä ihan suoraan ole sovellettavissa omaan elämääni, mutta jonkun uuden rattaan se taisi laittaa aivoissani liikahtamaan pyhässä yksinkertaisuudessaan, ehkä juuri näiden muiden hienojen kommenttien säestämänä.

        Pidin myös Jussix4 kommentistasi erääseen toiseen keskusteluun: muistutit, että seurustelu on aikaa, jolloin selvitetään, onko ainesta kumppanuuteen.

        Nuo ajattelin ottaa omiksi matkaevääkseni täältä, monien muiden ajatustensiemenien lisäksi. Ihanaa kesää teille kaikille!


    • ~cs~

      Et kerro, miten kauan olette olleet yhdessä, mutta epäilen, että olet turhan ankara itsellesi ihmetellessäsi, miksi vielä "roikut" suhteessa.

      Et varmastikaan roiku, vaan juuri nyt teet erotyötä, kun olet alkanut miettiä tuota kuviota ja myöntää, ettei tuo sinulle riitä eikä ole oikein sinua kohtaan.

      Tuskin menee enää kauaa kun pistät suhteen poikki ja sen jälkeen ihmettelet, kun et enää edes tahdo muistaa koko ihmistä puhumattakaan, että kaipaisit. Ja miehelle tulee, niinkuin aina, yllätyksenä tämäkin ero.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe