Mitäs mieltä olette tälläsestä

huijataanko minua??

Eli työkkäri kirjoitti työllistymis suunnitelman jossa käskettiin hakemaan viiteen eri työpaikkaan mollin sivuilta. Itse löysin mieluisen työpaikan monsterin sivuilta, mutta työkkäri sanoi että ei käy vaan pitää hakea mollin sivuilta. Lisäksi minun pitäisi päästä vähintään kahdesta hakemastani paikasta työhaastatteluun ja jos en pääse on seurauksena karenssi. Minun mielestä tällänen ei ole laillista, mutta haluisin varmistuksen asiaan?

11

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitkäaikatyötön
    • 167-176
    • rererettyui8909+0+0+

      ei mitään väliä. Karenssia pukkaa ja oikaisu niin halkalaa ettei siihen kukaan lähde... ja sitäpaitsi vie kauan ennenkuin vastauksen valitukseen saa. Yli vuoden jopa. Minulla kävi kerran niin eli kokemusta on. Valitus oli yhtä tyhjän kanssa vaikka karenssilta ei voinut mitenkään välttyä, Se oliihan suunniteltu juttu heidän puoleltaan.

    • 167-176

      Pitää ainakin tosissaan yrittää noudattaa tuota laitonta ehtoa ja samalla valitus vetämään, tuollaisen mielivallan on loputtava.
      Kannattaa äänittää nuo suunnitelmanlaatimistilanteet ja jos virkailija rikkoo lakia sanelemalla sinne ehtoja vastoin asiakkaan suostumusta niin tekisin kyllä rikosilmoituksen virka-aseman väärinkäytöstä.

    • 39854930390

      Häh?
      No jos nyt kuitenkin hakisit vaikka kaupan ilmoitustaulun kautta ja työllistyisit, niin mitä väliä karenssilla sitten enää on? Sinähän olisit jo saanut työpaikan!?

    • Teetä ja sympatiaa

      Nyyh, nyyh.
      Minua kohdellaan TE-toimistossa niin väärin kun minun pitäisi hakea töitä.

      Keksinpä tässä tarinan, että työllistymissuunnitelman mukaan saan karenssin jos en pääse vähintään kahteen työpaikkahaastatteluun.

      • ftjyft

        Näitähän on palstalla suurin osa. "En halua mennä töihin mutta haluan saada päivärahat. Miksi työkkäri pakottaa minut hakemaan töitä. Silloin en voisi käyttää öitäni pleikkarin pelaamiseen jne...".


    • josque21

      "Itse löysin mieluisen työpaikan monsterin sivuilta, mutta työkkäri sanoi että ei käy"

      Toki voit hakea kaikkia paikkoja mitä haluat ja jos pääset töihin niin sehän hienoa. Ei tule karenssiakaan. Mutta jos Te-toimisto antaa työtajouksia niin niihinkin pitää hakea myös.

      • ei mtn hyötyä

        Te-keskuksen pitäisi rankaista niitä työhönantajia, jotka eivät ole kutsuneet työhaastatteluun, vaikka hakija on tehnyt moitteettoman työhakemuksen, koulutus ja kokemus on kunnossa sekä hyvät suositukset ja myös niitä työnantajia, jotka palkkaavat pätevän sijasta epäpätevän tai epäasiallisin perustein (esim. ulkonäkö, puoluekanta, seurustelu pomon kanssa, ihonväri, sukupuoli jne.) Mitä siitä on apua, että oikeasti haluaa töihin ja tekee hirveällä vaivalla loistavia työhakemuksia jos kukaan ei kuitenkaan edes kutsu haastatteluun? Tai sitten kutsutaan haastatteluun, muuta palkattava on jo tiedossa, se on firman sisältä joku henkilö tai sitten suhteilla jonkun kaveri, puoluetuttu, Lions Clubin jäsen tai kummin serkun kaima.


    • fdgfghgjhjf

      Aloitus kuulostaa provolta, mutta jos se olisi totta tässä hullussa maassa, sanoisin, että totta kai voit niiden viiden mollin ilmoituksen lisäksi hakea vaikka sataa muuta paikkaa muualta. Miksi et voisi?

      Sen sijaan se, että sinua rangaistaisiin, kun yritys ei vaikkapa kahdestasadasta hakijasta valitse kuin muutaman haastatteluun, ja sinä et kuulu heihin, on naurettavaa ja laitonta, jopa tässä älyvapaassa virkamiesmafiassa, eurosuomettuneessa entisessä Suomessa. Noista hakijoista varmaan lähes kaikki ovat työttömiä, joten heidän kaikkien tukien katkaiseminen toki säästäisi veronmaksajien rahoja lyhyellä tähtäimellä työkkärissä, mutta maksaisi asiaa vatvovien virkamiesten palkkojen muodossa. Myös rikollisuus lisääntyisi. Kuntien sosiaalikulut kasvaisivat, koska nehän joutuisivat tulemaan apuun - ainakin teoriassa Suomessa ei ketään jätetä kuolemaan nälkään.

      Äänitit kai sopimuksen laadintatilaisuuden ja ilmaisit siellä, että pidät ehdotusta laittomana, ja kysyit sitä lainkohtaa tai työkkärin sääntöä (kirjallisena), johon virkailija vetosi? Etpä tietenkään. Virkailija luottaa siihen, että me emme muista äänittää. Tietysti ensi kertaa työttömäksi joutuva ei kaikkia porsaanreikiä tiedä. Siihenkin virkailija luottaa.

    • josque21

      Jos pitäisi mollin sivulta hakea 5 paikkaa ja päästä 2 haastatteluun niin oddsit on melko heikot. Tuolla logiikalla jos teet 100 hakemusta pääset 40 työhaastatteluun. Kuulostaa hienolta. Mutta ketjun aloitus taisi olla vain hauska provo. Jos jollekin lätkäistäisiin karenssi sen vuoksi että työhakemuksella ei päässyt työhaastatteluun niin sen voisi spämmätä Iltalehteen tai IS jutun aiheeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe