Annammeko yritysten määrätä mitä viljelemme?

valintoja nyt.

http://www.gmovapaa.fi/osallistu

äilytetään Suomi gmo-vapaana

Gmo-vapauden puolesta on helpointa kampanjoida Suomessa nyt, kun kaupallista gm-viljelyä ei täällä vielä ole. Kampanjointi on välttämätöntä, jos luomua tai tavanomaista gmo-vapaata ruokaa halutaan syödä tulevaisuudessakin. Rinnakkaistuotannossa sadot sekoittuvat väistämättä. Kaupoissa myydään geenimuunnellulla tuontirehulla ruokittujen eläinten lihaa ja muita eläinkunnantuotteita.

Kerro alla mainituille tahoille, että tuet kotimaista (luomu)ruokaa ja vastustat geenimanipuloituja elintarvikkeita. Ilmaise mielipiteesi mieluiten ääneen ja muiden kuullen, kuten tapahtumassa tai sosiaalisessa mediassa, jossa yritykset ja päättäjät vastaavat itsesi lisäksi sanomistaan muille kuluttajille.
________________________________
kuinka pitkälle Suomalainen,itsenäinen talonpoika,on valmis
alistumaan USA;n yritysten määräysvallan alle?

Nöyrästikö me myymme kaikki satomme taholle joka estää meiltä
itsenäisen päätösvallan, nöyrästikö me ostamme joka vuosi uudet
siemenet, yhä kalliimmalla hinnalla, nöyrästikö me tuhoamme
rikkakasvit tuon samaisen yrityksen myymällä myrkyllä,
nöyrästikö teemme kaiken juuri niinkuin tuo vierasmaalainen
yritys määrää?

Vai tekisimmekö niin kuin vapaa talonpoika on aina ennen tehnyt?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omat siemenet,

      http://maailmantalous.net/fi/artikkeli/euroopan-julkiset-palvelut-ja-kaupan-vapauttaminen

      Italian esimerkki kuvaa yhtä niistä monista ongelmista, joita yksityistäminen ja kaupan vapauttaminen aiheuttavat kautta Euroopan: valtion monopolin lakkauttaminen ei ole johtanut todellisiin vapaasti kilpailtuihin markkinoihin. Sen sijaan se on luonut yksityistä harvainvaltaa ja mahtavia voittoja yrityksille. Rahoitusongelmien ja velkojen kanssa painiville julkisille viranomaisille siitä on ollut kovin vähän apua.
      Liberalisoitujen palvelujen laadun huononeminen, työpaikkojen häviäminen ja ammattiyhdistysten heikkeneminen ovat koko maanosan yhteisiä kokemuksia.
      Merkittävimpinä edunsaajia Euroopan infrastruktuurin yksityistämisessä ovat olleet rahoituslaitokset.
      ________________________________________
      Todella hyvä analyysi EU;n tuhovoimasta, lukekaa tuo
      ja ottakaa kantaa

    • määrätään

      Tänäkin kuluvana vuonna meitä tullaan edelleen voimallisesti vakuuttamaan erinäisten lakien, säädösten ja päätösten tarpeellisuuksista, joiden seuraamuksina mahdollisuutenne itsenäisiin päätöksiin kutistuvat. Enää et päätä naapurien kanssa tehtävistä talkoohommista, et pysty rajoittamaan liikenteeseen kuluvia menojasi, sähkösi kallistuu, lähikoulu lakkautetaan, terveyskeskuksesi päivystys rajoittaa aukioloaan, saat ostaa vain hyväksyttyä ravintoa, hyväksyttäviltä jälleenmyyjiltä, sinulla ei ole kuin digitaalista rahaa, kotitarveviljelyä rajoitetaan, oma kaivo vaatii virkamieshyväksynnän, hajautettua energiantuottoa vastustetaan samalla kun sähköverkkoa kaupataan ulkomaille, jokunen ilmoitusvelvollisuus lisätään, lastesi kouluissa ei hetken päästä opeteta yhteiskuntaoppia tai historiaa vaan kohta heitä valmennetaan yrityselämän tarpeisiin ja pääsevät kilvan tarjoamaan kohta velaksi hankittua osaamistaan työnantajille – tietenkin näiden päättämään hintaan, joka määritetään suhteessa Kaukoidän palkkatasoihin. Jonakin päivänä saamme edelleen päättää minkä makuisen jäätelöpallon ostamme kesäkioskista?


      http://rogerb.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157826-pumpulista-mustan-aukon-reunalle

      Kyllä yritykset päättää ja EU toimii välikätenä, me teemme niinkuin

    • sormet mullassa

      Maailman tunnetuimpiin suursijoittajiin lukeutuva amerikkalainen Jim Rogers on erittäin huolissaan maanviljelyksen ja ruuan tuotannon tulevaisuudesta.
      -Ruoka on loppumassa meiltä, mutta vielä sitäkin pahempaa on se, että maanviljelijät ovat loppumassa, hän kirjoittaa tuoreessa blogissaan.

      Rogersin mukaan maanviljelys on ollut “kammottavan huonoa” liiketoimintaa 30 viime vuoden ajan. Tämä on johtanut siihen, ettei kukaan enää halua maanviljelijäksi.

      -Olemme kuluttaneet ruokaa enemmän kuin tuottaneet sitä jo vuosikymmenen ajan. Kun jotain kulutetaan enemmän kuin tuotetaan, se tarkoittaa sitä, että tavara tulee varastoista. Maailman ruokavarastot ovat nyt historiansa alimmilla tasoilla.

      Rogersin mukaan maanviljelijöiden keski-ikä esimerkiksi Yhdysvalloissa on 58 ja Japanissa 66. Samaan aikaan nuoret opiskelevat mieluummin mitä tahansa muuta kuin maanviljelystä.

      -Yhdysvalloissa useammat opiskelevat viestintää kuin maanviljelystä. Jonkun täytyy kuitenkin lähteä pelloille. Jos maanviljelijät kuolevat ja nuoret opiskelevat viestintää, mistä ruokamme tulevaisuudessa tulee, hän kysyy.

      http://www.uusisuomi.fi/raha/70570-ruoka-loppumassa-mutta-tama-vielakin-pahempaa
      __________________
      Itsenäistä talonpoikaa ei enää ole, maanviljely on muutakin kuin rahan tuloa se on kutsumus,mutta silläkin pitää elää.

      • Näin se on

        Itsenäinen talonpoika on muisto vain ja jos tulot ja menot ovat tasan ,menee kuulema hyvin?


    • syöpötellään.

      http://mikkovlttil.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160135-nallenko-maataloustuki-vaarin

      Suomessa maanviljely on kannattamatonta. Toki poikkeuksiakin on, mutta pääsääntöisesti näin. Tuotantokustannukset ovat yhtä suuret, tai suuremmat kuin tuotteesta saatava hinta. Valtio ja EU siis maksavat viljelijälle siitä, että tämä ottaa riskejä ja tekee työtä tuottaakseen kansalaisille ruokaa. Jos tukia ei maksettaisi, ruuan hinta kaupoissa nousisi huomattavasti. Joskus muistan nähneeni arvion noin 30% vähittäismyyntihinnan korotuksista. Maataloustuki on siis myös yksi keskeisistä tavoista pitää inflaatio aisoissa.

      Itse toivoisin, että koko tukijärjestelmästä luovuttaisiin. Toivoisin, että jokainen viljelijä saisi markkinahinnan tuottamastaan elintarvikkeesta. Se olisi valtava myllerrys tämän maan ja maailman ruokakauppaan. Ei nimittäin ole ihan pelkästään suomalainen ilmiö tämä maataloustuki. Eikä eurooppalainen. Sitä maksetaan ihan joka puolella maailmaa. Suomessa ainakin nykymallisesta tuotannostaan joutuisi luopumaan enemmän tai vähemmän jokainen maajussi. Ei ruuantuotanto täältä silti loppuisi. Tottakai tilalle tulisi jotain muuta. Mutta nykysysteemi loppuisi heti.
      _______________________________
      Miten joskus ennen EU;ta pärjättiin jopa pientiloilla,toki siellä
      yleensä oli karjaakin mutta sieltä se elanto pääosin hankittiin.


      Talvella sitten tehtiin metsätöitä, joko omassa metsässä tai
      muualla,jotain tukia maksettiin silloinkin, kai katokorvauksia,
      en tiedä varmasti.

      EU;lle maksetaan lähes miljardi vuodessa eikö tuo raha voitaisi
      käyttää suoraan tukeen täällä?

      Halpa ruoka on kaikkien etu.




      ____________________________

      • viljelijät apua?

        http://annebland.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171883-monsanto-ei-kuulu-eurooppaan-suomen-valtti-puhtaus-ja-luomu-ei-gmo

        EU:n ympäristöneuvosto hyväksyi 12.6.14 komission esittämän kompromissin, joka antaa jäsenmaille ”oikeuden kieltää” geenimanipuloitujen elintarvikkeiden (GMO) viljelyn alueillaan.

        Tähän asti Euroopan pelloille on päässyt vain maissi, mikä on ollut suuri harmi Monsanton kaltaisille ylikansallisille jättiyrityksille, jotka ovat jo vallanneet muiden maanosien pellot useilla geenimanipuloiduilla tuotteillaan. Näenkin tämän aloitteen komission keinona avata ennen GMO:lta tiukasti suljetut Euroopan ovet GMO-firmoille.

        Komissio yritti samaa taktiikkaa jo silloin, kun GMO-peruna haluttiin Eurooppaan, mutta ei onnistunut siinä. Jos esitys nyt hyväksytään tämän ”oikeus kieltää”-retoriikan varjolla, jotkut maat kuten Britannia, Espanja ja Unkari tullevat päästämään GMO-lajit pelloilleen. Mutta mitä pienemmäksi GMO-vapaat alueet muodostuvat, sitä helpommin myös tavanomaiset ja luomupellot saastuvat GMO:sta ja valinnanvapaus heikkenee.

        GMO on ennen kaikkea eettinen kysymys. Onko esimerkiksi yhdellä yrityksellä kuten Monsantolla oikeus patentoida maailman siemenet ja vaatia tuottajia ostamaan uudet siemenet joka vuosi? GMO on suuri bisnes ja orjuuttaa tuottajat viemällä maailman ruoantuotannon panokset vain harvojen käsiin ja samalla se kaventaa kuluttajien vapaudenvalintaa. Myös on pelättävissä, että kalliit oikeusprosessit lisääntyvät, jos jäsenmaat eivät hyväksy näitä tuotteita pelloilleen.
        ___________________________________________________
        Tässä osa, käy lukemassa loputkin ja lue myös vastakkaiset
        mielipiteet, niitä riittää.

        Tapasin tänään ystäväni joka on lomalla Kaliforniasta, hän kertoi
        että alue on melko hintava, kallista on kaikki.

        Hän kertoi myös että alueen kaupoissa myydään pääsääntöisesti
        luomutuotteita, siksi myös hinnat ovat korkeat.

        Hän on huomannut että alueilla jossa myydään eniten halpaa ruokaa
        on lihavimmat ihmiset, eli halvoissa tuotteissa on jotain mikä
        lihottaa,onko ne ravintoköyhiä joten niitä täytyy syödä paljon
        saadakseen kaiken tarpeellisen, vai mikä lie.

        Hän ihmetteli myös miten Suomessakin on nyt niin paljon lihavia
        ihmisiä, aivansamoin kun tuolla halvemmilla asuinalueilla.

        Minäkin haluaisin luomuruokaa mutta kaupassani on kovin vähän
        tuotteita, munia ja jotain leivonnaisia, mutta ei lihaa eikä kanaa,
        kala ei kai voi luomua ollakaan saastuneissa vesissä.

        Eipä taida olla juureksiakaan, miten saisin luomua joka päivä?


    • me ite päätämme,,,
    • parempi mieli
    • siis ujutetaan.

      Luomuliitossa tyrmistyttiin Marttilan GMO-innosta

      13.9.2013
      Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila on erittäin huolestunut geenimuuntelun vyöryttämisestä kotimaiseen ruokaketjuun.

      - Keväällä suuret rehunvalmistajat ilmoittivat aloittavansa muuntogeenisten rehuraaka-aineiden tuonnin, tällä viikolla Evira kohautti aikomuksella kieltää gmo-vapaa merkinnät siipikarjanlihassa ja nyt MTK:n puheenjohtaja haluaa satsata gmo-viljelyn kehittämiseen.

      Kun muualla Euroopassa on havahduttu geenimuuntelun mukanaan tuomiin haittoihin ja mietitään mahdollisuuksia gmo-viljelyn rajoittamiseen, esittää viljelijäjärjestö MTK:n puheenjohtaja sitä tuotantomme pelastukseksi. Viljelijöiden oikeus puhtaaseen tuotantoon ja kuluttajien vaatimukset tietää ruoan alkuperä tuntuvat kaikuvan kuuroille korville.

      Kotimaisen ruoantuotannon imago on perustunut puhtaudelle, jonka yhtenä strategisena painopisteenä luomutuotannon rooli on vahvistunut. Geenimuunneltujen kasvien tulo pelloillemme aiheuttaisi väistämättä vaikeuksia luomulle ja tavanomaiselle gmo-vapaalle tuotannolle, sillä muuntogeenisen aineksen leviämistä ja sekoittumista ei pystytä millään keinolla välttämään.

      - Kotimaisen tuotannon vahvuus pitää perustua jatkossakin puhtaudelle. Suomen tulee pitää tiukasti kiinni gmo-vapaudesta ja näin mahdollistaa puhdas tuotanto tulevaisuudessakin, toteaa Lassila.

      Lisätietoja:
      [email protected], puh. 050 529 0482
      Taustaa:

      6.3.2013 Luomuliiton tiedote
      http://www.luomuliitto.fi/teollisuus-ujuttaa-gmo-tuotteet-ruokapoytiin/

      Luomuliiton ympäristöstrategia
      http://www.luomuliitto.fi/ymparistostrategia/

      • kuin Sisiliassa

        Marttilan valinta MTKn johtoon oli täysi moka koska hän oli juuri niitä tukiaishemmoja jotka ovat aihettaneet talonpoikien joukkotapon Suomessa. Tämä oli teidossa jo silloin eikä puheet ole yllättäneet . Tukiaiset ja niiden kalastaminen johtavat kaikkiin muiohin onnettomiin asioihin. Suomen itsenäisyyden menetys 1994 oli samanlainen prosessi. Ahneet ja rikkaat tai velkamiljonäärit päättivät asioista vaikka päätöstentekijöinä olisi pitänyt olla järkimiehet ja naiset.
        EU-jäsenyys merkitsi sekä taloutemme että talonpoikien tappamista kuten on nähty karvaasti. Suomea pääsivät määräämään kansainvälisen mafian roistot ostamiensa poliitikkojen avulla. Suomalaisilta vietiin kansalaisoikeudet demokratian ryöstön myötä. Nyt nämä surkeat bulvaanit tuovat meidän maksettavaksemme käsittämättömät kulut joilla roistot rikastuvat. Jotkut jopa valehtelevat asioiden olevan hyvin vaikka kaikki taloudellinen toiminta on tuhottu ja täysin tukien varassa. Tuet otetaan vanhoista valtion ja kuntien tehtävien rahoista ja siksi koko valtio on tuhon oma.


    • Keskustan syytä

      Suomessa on iät ajat eräät yritykset toimineet samoin. Täällä on maitomonopoli joka on tuhonnut ruuan laadun aivllä ja lihamonopoli joka estää halvan teurastuksen. Niinpä talonpojille ei ole annettu mitään mahdollisuuksia tulla toimeen työllään. Nyt tukiaiset ovat vieneet talonpojilta kaikki mahdollisuudet harjoittaa työtään kannattavasti.Tuet kun menevät kaikki suurtiloille joiden omistajat eivät ole talonpoikia vaan kaupunkien ketkuja ja maaseudun puolueväkeä.

    • vaeten, tekee sen

      Puhut minun suullani, oikeaa asiaa.

      Kun on tavoite sen vuoksi täytyy tehdä työtä, jos olet talonpoika
      tiedät sen erityisen hyvin.

      Toivottavasti olet IPUlainen ja valmis toimimaan vaalivoiton eteen.

      Koko suomi on saatava tietoisuuden pariin, valtamediat tekee
      parhaansa väärää tietoa jakaen ja oikean tiedon salaten

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe