miksi asunnottomat eivät muuta

Rene Rane

Helsingissä,tampereella ja muissa suomen suurissa kaupungeissa on paljon asunnottomia ihmisiä.
Ymmärrän toki että kaupungissa saattaa olla paremmat palvelut joita pienemmissä suomen paikkakunnilla ei ole välttämättä tarjota.
Myös työpaikkoja on vähän.

Mutta harva asunnoton päihdeongelmainen kykenisi enää töihin.

Mutta suomessa ei ole ilmeisesti varaa sijoittaa näitä asunnottomia helsingistä asumaan sellaiseen paikkoihin jossa olisi paljon vapaita asuntoja kuten jossain maaseudulla pienessä kylässä.

Monilla tälläisillä tapauksilla ovat luottotiedot menneet eivätkä saa vuokra asuntoon kotivakuutusta.

Toinen ongelma voi olla että rahat menevät päihteisiin eikä pystyty vuokraa maksamaan.

Mutta tässä tapauksessa pitäisi tehdä niin että sossu maksaa vuokran ja antaa vapaata käyttö rahaa niin vuokran maksun kanssa ei synny ongelmia.

17

498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lohikäärme00

      "Mutta suomessa ei ole ilmeisesti varaa sijoittaa näitä asunnottomia helsingistä asumaan sellaiseen paikkoihin jossa olisi paljon vapaita asuntoja kuten jossain maaseudulla pienessä kylässä."

      Suomen vielä toistaiseksi voimassa olevan perustuslain mukaan Suoomenkansalaisella on oikeus valita asuinpaikkansa. Köyhien sijoittelu ja erottelu ghettoihin varallisuustason mukaan ei ole laillista Suomessa vaikka se joidenkin munaskuissa tuntuisi oikealta.

      • vain ihminen

        Ei ole pakko lähteä, saisi lähteä jos haluaa. Miksi sitä ei voisi tukea, asuntoja ei ole antaa kaikille ja moni lähtisi mielellään kun saisi oman kodin.


      • 300 kuussa

        Perustuslaki ei kuitenkaan velvoita yhteiskuntaa maksamaan mitä tahansa asumiskuntannuksia. Ongelma ratkeaa yksinkertaisesti, kun asumistuki maksetaan pikkukunnan hintatason mukaan. Tuen saaja saa valita asuinpaikkansa vapaasti.


    • järki käteen..

      Olen samaa miettinyt aloittajan kanssa! Hyvä esim tästä on Tampereen lähellä olevia kuntia jopa Virrat purki yli 10 kerrostaloa jotka valmistuneet v1970 luvulla.
      Miksi ei siirretä sinne ja anneta vaikka asunto omaksi sillä ehtoa, että tekee rempat itse, kun tarvikkeet saavat. Koska usein näissä on entisiä rakennusalan ammattilaisia ym.. Tunnen useita Tampereeltakin rak.alan ihmisiä jotka jostain syystä pudonneet työmarkkinoilta ja viina vei...............

      • järki käteen..

        Jatkoa asiaan koska nuo kerrostalot esim Virroilla purettiin. Näitä riittää varmasti pitkin Suomea jopa Kemijärveä myöden!


    • Ei tipu sääliä

      Kukaan ei tietenkään voi pakottaa ketään muuttamaan minnekään, mutta miksi ihmeessä asunnottomat jatkaa vuodesta toiseen sitä asunnottomuuttaan märehtimistä jossain überkalliilla pääkaupunkiseudulla, kun pitkin suomea on kokonaisia kerrostaloja tyhjillään.... Mikään ei pidättele Helsingissä, ryypätä voi ihan missä päin tahansa, itseasiassa pienemmillä paikkakunnilla kaikki on paljon halvempaa, jolloin sossurahat riittää paremmin siihen ryyppäämiseen. Mun mielestä Suomessa ei kenenkään ole pakko olla asunnoton, joten asunnottomuus on täysin oma valinta. Saatan vaikuttaa tylyltä, mutta näin ajattelen ja Suomessa on myös ajattelunvapaus. Olen muuten itsekin ties monettako vuotta työtön, elän kelan työmarkkinatuella toimeentulotuella ja huollettavana on yksi alle 18 vuotias opiskelija, olen siis yh-isä ja kykenevä järjestämään itse itselleni & jälkikasvulleni asunnon.

      • 09808fjkjf65

        "Kukaan ei tietenkään voi pakottaa ketään muuttamaan minnekään..." Kyllä voi. Venäjällä aikoinaan onnistui ihan helposti... eikä kansavalittanut... Luen asiasta juuri kirjaa eli tieto on tuoretta siltä osin että kirja nyt ei ole ihan tältä vuodelta mutta tapahtunutta faktaa kuitenkin.


    • rene rane

      Helsingistä on aika pitkä matka rovaniemelle.
      Mutta sellainen olisi hyvä jos helsingin sossu olisi yteydessä vaikka rovaniemen sossuun joka järjestäisi sieltä asunnon ja sossu maksaisi lennon helsingistä rovaniemelle.
      Tuskin kadulla asuvalla asunnottomalla on niin paljon omaisuutta joka ei mahtuisi laukkuun.

      • Kaukaa haettua

        Junallakin pääsee, tai vaikka bussilla, sitäpaitsi Rovaniemi ei ehkä ole niitä paikkoja, jossa niitä kerrostaloja seisoo tyhjillään... lähempänäkin on


    • 2 + 22

      "Mutta harva asunnoton päihdeongelmainen kykenisi enää töihin."

      Kykenis mihin töihin?

      Mikä saa olettamaan että tilanteessa jossa itse jumalaa rikkaampi Bill Gateskin on sanonut että valtaosa (70% tai enemmän) nykyisistä työpaikoista ja -tehtävistä tule lähivuosina katoamaan ellei sitten ole kadonnut jo - automaation lisääntymisen myötä - että on ylipäätään olemassa töitä joihin asunnoton tai päihdeongelmainen voisi päästä tai joihin hänen pitäisi kyetä?

      "kun pitkin suomea on kokonaisia kerrostaloja tyhjillään..."

      Aha, siis jos jossain on tyhjillään oleva kerrostalo, niin sen kerrostalon omistaja tai haltija ei yhtään pane pahakseen jos toispaikkakuntalaiset (ehkäpä vielä pultsarit) Kake ja Arska muuttavat sinne kerrostaloon ihan omin lupinsa asumaan?

      Niin ehkä nyt tulisi ilmentää kansalaisaloitteellisuutta, ja laittaa suurten kaupunkien ostoskeskusten ilmoitustauluille infoa siitä missä kaikkialla niitä tyhjiä kerrostaloja onkaan, mahdollisesti oikein karttatiedon kanssa, sillä ei sitä toiselle puolen maata viitsi lähteä sen tiedon varassa että jollain Koivukujalla 700 km päässä TakaHikiällä on tyhjillään oleva kerrostalo.
      Mutta jos ja kun tarkka karttatieto missä Koivukuja Takahikiä oikein sijaitsee - niin ehkä sitten.
      Silloin varmaankin niitten ostoskeskusten liepeillä päiviään viettävät ryyppyremmit niistä ilmoituksia sitten lukevat ja kuka tietää vaikka innostuvat muuttamaan sinne jonnekkin huishiivattiin tyhjän kerrostaloasunnon perässä.

      Ja Takahikiällä parin tuhannen asukkaan kunnassa, varsinkin sen sosiaalitoimessa ollaan todella innostuneita siitä että kaukaisten kaupunkien ryyppyremmit ovat alkaneet muuttamaan kuntaan, asuttamaan siellä olevia tyhjiä kerrostaloja.

      • -----------

        Pahasti päihdeongelmaisen puolesta ainakin vuokrat suoraan vuokranantajalle, että vain ruokaan ja muihin laskuihin rahat itselle.
        Nähty on ja murehdittu kaverin puolesta.
        Valinnan vapaus on kyseenalainen raivoraittiillakin, asioistaan huolehtivalla, mutta köyhällä. Kannatan ehdottomasti, edullisia asuntoja heille joita työ ei sido, käytännössä gettoja on jo.
        Virallisesti kun sellainen lähiö olisi, kaipa vartiointikin tehokkaampaa, jotta ei tapeltaisi.


    • ongelma olet sinä

      Taas ovat putkiaivot tyhjä kierroksilla.
      Ellet voi hankkia oikeaa tietoa asiasta, voisit olla rummuttamatta tyhmyytäsi kaikelle kansalle.

      Eräs vanha mies sanoi aikoja sitten:
      " Mitä enemmän asiasta tietää, sen hiljaisemmaksi tulee. Mikään ei ole yksi seliteistä, selitys ei ole puolustus."
      .

    • Asiaa pohtinut

      Tuntuu tosiaan uskomattomalta, että monet valittavat asunnottomuutta, mutta asialle ei voi muka tehdä mitään. On kuitenkin erilaisia vaihtoehtoja tarjolla, Suomessa on asumiskelpoisia asuntoja tyhjillään, monessa kunnassa on tyhjiä tontteja rakentaa vaikka mitä. Ammattitaitoisia työntekijöitä on työttöminä, mikä siis mättää??

      Itse aikoinaan rakensin oman talon halvalle tontille, kun jäin työttömäksi. Ei ollut kallis talo rakentaa, kun itse rakensin. Asuin useamman vuoden siinä, myin pois, kun muutin toiselle paikkakunnalle omaan halpaan taloon työn perässä.

      Jotenkin tuntuu, että pitäisi olla vielä helpompaa ilman kauheaa byrokratiaa rakentaa vaikka porukalla pienkerrostaloja puusta, kuten ennen rakennettiin köyhille. Pienelle tontille sopii monta asuntoa ja eihän niiden asuntojen tarvitse olla suuria, kun niissä voi jo asua.

    • on koti

      Ei se sääli ole muuta kun sairautta sanotaan.Sinä yh.isukki kohta se lapsi lähtee opiskelija asuntoon ja kai se lapsi korotuskin lähtee kun lapsesi täyttää 18v.Lapsi lisää sais maksaa niille yh.joiden lapsi asuu vielä kotona 18v.Enpä usko että helsinkiläinen mies lähtisi minnekkään kauan kun on ne omat ympyrät ja tutut.Suomalainen juo jos joutuu työttömäksi,vaikka pitäis hakea ammatti apua.Eipä ne psyyke lääkketkään auta siihen kun olet tarpeeton ja rahaton.Väärin kun kaikki meidät pitkäaikais työttömät leimataan juopoiksi suurin osa pitää lapsistaan huolta ja ovat kovilla onneksi joillain sentään niitä lähi sukua tukena.Nuoret joutuu asunnottomiksi kun jättävät vuokransa maksamatta siinä voi olla sitä masennusta ei ymmärretä enää mistään jos ei ole sitä lähi sukukaan tukena.Ei kaikki asunnottomat ole juoppoja vaikka se onkin suurin riski.

    • Juuzo72

      Just niin kaikki asunnottomathan ovat päihdeongelmaisia sekä luottotietonsa menettäneitä luusereita jotka pitäisi karkoittaa Suomesta pois jotta tämä yksi maailman parhaista hyvinvaltioista eläisi paljon parempaa elämää ja kaikilla olisi hyvä olla sossu voisi sitten tukea pakolaisia vielä paremmin ja palvella heitä, ja Kela maksaisi vielä ns pakolaislisää heille...samalla voisi kaikki työttömät ja eläkeläisetkin karkoittaa se olisi hienoa 0% työttömiä 0% eläkeläisiä 0% asunnottomia jne.... hehe

    • 9+10

      Esim. Kotkasta on Helsinkiin 1,5h ajomatka ja yksiön saa vuokrattua alle 300e. Jos on pieni pesämuna, niin Kotkasta saa ostettuakin asunnon 20-30.000e hintaan. Jollei olisi mitään toivoa työllistymisestä, niin itse ainakin suuntaisin väljemmille vesille ruuhkasuomesta..

      Juuri käväisin Kotkassa ja tuumailin sijoitusasunnon hankintaa sieltä päin..

    • eivät-kelpaa

      "miksi asunnottomat eivät muuta"

      Suomalaista asunnotonta (työtöntä) ei yksikään "kaupunkien" ulkopuolinen kunta
      ole valmis vastaanottamaan?
      Eli paljonko helsingin tulis maksaa esim: Heinolalle jotta se asunnottoman "köyhän" suostuis asuttamaan (ja nyt puhutaan suomalaisista eri asia tietenkin jos muualta tulossa suomeen.)
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288644880351.html

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe