köyhåt lapset

Huolissani.

Ootteko huomannu miten käsin kosketeltavaa lapsi perheiden köyhyys Suomessa on?! Varsinkin jos YH hän onpi! Vuokrat hipoo pilviä ja oma vastuu voi olla 700 eruoo kuussa! Ja halavempaa et löydä mistään.! Sit jos perhees monta pilttiä nii asunto pitää olla iso. Ja aatelkaas miten isot sähkö- ja vesi laskut.! Töitähä ei löyvy vaikka itkis firman ovela ja ruoka hinnaltaan pilvis ja ostovoima tääs onnetonta.! Jote siinä sitä ratkasematonta onhelmaa meille kaikile kylliäksi!

7

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • just just

      Yh:t voi mennä töihin ihan niin kuin kaikki muutkin, jos haluaa, mutta kun suurin osa elää mieluummin tukien varassa.

    • nuukuus kunniaan

      Näissä perheissä on kaksi isoa ongelmaa ja riskitekijää: yksinhuoltajuus ja työttömyys. Näiden kahden yhdistelmän seuraukset ovat ikävlä mutta odotuksenmukaisia. Tyhjästä kun on paha nyhjästä.
      Yhteiskunta auttaa paljon, mutta ei pysty tällaisille perheille järjestämään samaa elintasoa, joka on perheissä, jossa kaksi aikuista käy säännöllisessä työssä. Työttömän aikuisen on syytä säästää missä voi: leipoa itse leivät, valmistaa ruoat edullisista perusraaka-aineista, hyödyntää tarjoukset, korjata vaatteet, kerätä marjoja ja sieniä, keksiä lapsille maksuttomia harrastuksia. Työtä pitää etsiä koko ajan ja tarvittaessa opiskella lisää.

      • mirkkunyh

        Ompelutarvikkeet maksaa. Metsä on 10 kilsan päässä eikä rahaa pussilippuun niin ei voi marjoi kerää enkä tunne sieniä!! Aina käsketään meit YH ta tekemään sitä ja tätä mut kunei oo rahhoo. Meilkii on tosi iso vuokran oma vastuu!


      • nuukuus kunniaan
        mirkkunyh kirjoitti:

        Ompelutarvikkeet maksaa. Metsä on 10 kilsan päässä eikä rahaa pussilippuun niin ei voi marjoi kerää enkä tunne sieniä!! Aina käsketään meit YH ta tekemään sitä ja tätä mut kunei oo rahhoo. Meilkii on tosi iso vuokran oma vastuu!

        En ole käskenyt sinua tekemään yhtään mitään. Annoin vain muutaman neuvon, kuinka saattaisit estää perhettäsi luisumasta köyhyydestä kurjuuteen.
        Teidän on syytä muuttaa halvempaan asuntoon.


    • Kaikilla laskut

      Säälittää ne lapset kun teillä on niitä pakko tehdä köyhyyteen ja liian paljon. Mistäs luulet lapsillesi töitä löytyvän? Mitä varten niitä on pakko liikaa tehdä? Ratkaise ongelmasi ehkäisemällä.

      Yksin elävät työttömät tai pienellä eläkkeellä elävät ovat vieläkin köyhempiä, ei edes autoa pysty pitämään.

    • paljon tehty+koettu

      Minäkin olen yksinhuoltaja, mutta käyn työssä. En saa muita yhteiskunnan tukia kuin lapsilisän (senkin enää vain toisesta lapsesta). Oma köyhyyteni johtuu juuri siitä, että kun en saa mitään tukia. Kaikki pitää kustantaa itse ja venyttää senttiä.

      En kyllä kaipaa työttömäksi jättäytymistä ja yhteiskunnan rahalla elämistä. Nyt on ainakin teoriassa vapaus tehdä rahoillaan mitä haluaa, vaikka se meneekin asuntolainan maksamiseen, ruokaan, laskuihin ja lapsista aiheutuviin kuluihin. Omat harrastuskuluni ovat nollassa, vaatteet ostan kirppikseltä jne.

      Minäkin kävin keräämässä mustikoita jonkun verran metsästä. Fillarilla liikun paikasta toiseen, niin pysyy kilotkin kurissa. Parvekkeella tai ikkunalaudalla voi istuttaa vaikka vähän herneitä lasten iloksi. Asunnon ei tarvitse olla iso, koska lapset voi nukkua vaikka kerrossängyissä tai huoneen voi jakaa esim. verholla. Läheskään kaikilla ei ole sitä ylellisyyttä, että jokaisella lapsella olisi oma huone.

      Vaikkei itse ompelisikaan vaatteita, niin sen verran ainakin kannattaa tehdä, että esim. opettelee korjaamaan vaatteita. Sukissa oleva pieni reikä on helpompi korjata kuin iso reikä ja sukkien käyttöikää saa jatkettua jopa kuukausilla. Neulominen on helppoa ja sillä tavalla saa esim. kesälomalla tai telkkaria katsellessa neulottua joululahjaksi pipot, lapaset ja sukat.

      Kun lapset oli pienempiä, niin tein heille vaatteita omista vanhoista vaatteistani esim. collegepuseroni hihoista sai lapselle collegehousun lahkeet, joissa oli jo resorit valmiina lahkeensuiksi. Keskisauma vaan piti leikata ja ommella ja sitten yläreunaan kuminauha. Samoin esim. vanhoista flanellipaidoista sai ihanan pehmeää kangasta vaikkapa vauvan yöpaidaksi.

      Vielä nykyäänkin leivon isomman määrän kerralla ja pakastan osan. Kaupasta ei kannata ostaa kalliita karkkipusseja, jotka maksavat jopa yli 3 euroa kappaleelta, koska paljon halvempaa ja parempaa on itse paistetut letut, vohvelit tai pannukakku.

      Ruokaa voi tehdä enemmän kerralla niin osan voi pakastaa ja laittaa jääkaappiin, jolloin siinä on ruokaa myöhemmin nautittavaksi.

      Voimia voi myös yhdistää. Kävin joskus lapsettoman enoni luona tekemässä hänelle puutarhassa olleista marjoista ja omenista hilloa ja mehua. Vastapalkaksi hän antoi osan näistä mukaani ja usein vielä katiskasta tuoretta kalaa. Tällaisista töistä hyötyy kumpikin osapuoli ja tulee samalla kummallekin hyvä mieli ja sosiaalisia suhteita ylläpidettyä.

      Keinoja on vaikka kuinka paljon. Ongelma on siinä, että valitettavasti moni on niin laiska ja saamaton, ettei osaa ryhtyä parantamaan omaa asemaansa. Vaikka on köyhä, niin sen ei pitäisi tarkoittaa samaa asiaa kuin tyhmyys. Onneksi on fiksuja ja toimeliaitakin köyhiä, joten moitteeni ei koske suinkaan kaikkia.

      Aina voi myös työttömänäkin opiskella. Nykyisin on kaikenlaisia kursseja myös työssäkäyville. Esimerkiksi opiskelu työn ohessa ammattikorkeakoulussa on sellainen asia, joka ei maksa mitään, koska opiskelu johtaa tutkintoon. Opiskelu on rankkaa, mutta toisaalta esim. työttömyyden uhatessa se voi olla erittäinkin arvokas panostus tulevaisuutta varten. Myös kotiäiti voi opiskella aikuislinjalla, kunhan saa järjestettyä lapset tenttejä ja lähiluentopäiviä varten jonnekin, sillä kaikki opiskelut ei tietenkään voi olla etäopetusta.

    • varakas herrrra

      Miks asunnon pitää olla iso? Me ei olla köyhiä vaan bruttotulot on yli 10 tonnia yhteensä kuussa. Asutaan 58 neliön omistuskämpässä 2 lapsen kanssa. Kummallakin oma huone ja me vanhemmat nukutaan avattavassa sohvasängyssä olkkarissa. On useampi koirakin ja hyvin mahdutaan. Rahasta ei ole kiinni ja ei todellakaan haluta isompaa asuntoa kun ei kiinnosta siivoilla.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3744
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1843
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1394
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1275
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      933
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      880
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      860
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      50
      844
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      839
    Aihe