Miten viettää vapaa-aikaa yksin?

7+20

Jos ei ole seuraa, miten viettää vapaa-aika? Olen nuori nainen ja minulla ei ole ystäviä. Olen ollut kesälomalla jo päälle viikon ja käynyt ulkona vain ruokaostoksilla. Haluaisin nauttia kesästä ja tästä lämmöstä, mutta yksin ulos lähteminen ahdistaa.. Kertokaa mitä te muut yksin aikaa viettävät teette viikonloppuisin ja lomilla?

25

3038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ap6+9

      No tulee ahdistuksen ja jännityksen tunne.. Stressaan ensin pukeutumista 15 min ja käyn hermotupakalla. Kauppaan ja asioille meneminen kuitenkin on ihan ok, mutta jos haluaisin lähteä ulos, vaikka vaan kävelylle muuten vaan, toivoisin niin, että olisi seuraa mukaan. Kaveri olisi sellainen turva/suoja. Yksin alkaa miettiä turhia, mitä negatiivista (muka) muut ajattelee ym.

      • hyvä kysymys

        Varsinkin miehenä tuntuu siltä että ihmiset suhtautuvat "uhkana" kun kävelee yksin pitkin teitä. Ehkä aiheesta, onhan sitä kaikenlaisia hulluja. Kun kulkee syrjäpolkuja välttääkseen häiritsemästä muita niin niitä hulluja jopa kohtaa. Kaveri tai vaikka koira olisi jonkinlainen "vakuutus" siitä että on suunnilleen ihminen, mutta eipä ole sellaisia.

        Moni näyttää ravaavan hirveetä vauhtia aurinkolasit päällä ja kuulokkeet korvilla mutta ite en oo lähteny siihen mukaan. Lähinnä olen nyt ajellut autolla eri paikkoihin istuskelemaan penkeillä hetkeksi tms. Lukemaan kirjaa tai räpläämään kännykkää jotain.


      • pyöräilen

        >>>"Yksin alkaa miettiä turhia, mitä negatiivista (muka) muut ajattelee ym."

        Minulle tulee lähinnä päinvastainen ajatus, eli eivät nämä muut ihmiset olekaan niin erinomaisia kuin mitä kotona tv-ohjelmia katsellessa kuvittelee.

        Tee itsellesi palvelus ja lopeta tupakointi, se ei ole enää nykyisin sellainen juttu jota saa tehdä sisätiloissa. Ja kun katsoo vanhempia, jo harmaantuneita ihmisiä niin tavat ovat sellaisia että ne vaan jatkuvat ellei niitä jonakin päivänä lopeta. He ovat tupakoineet tuhansia päiviä.

        Näen aika usein yksin ulkona olevia, mutta toisin kuin täällä palstalla niin en tiedä haluaako kukaan heistä jutella tuntemattoman kanssa.


      • 9+9

        Suurin osa ihmisistä ei kiinnitä sinuun mitään huomiota eikä näin ollen myöskään ajattele sinusta yhtään mitään. Tosin kun olet nuori nainen, niin nuoret miehet luultavasti kiinnittävät sinuun huomiota.

        Sun pitää totuttaa itsesi yksin ulkoilemiseen. Menet kävelylle joka päivä vaikka ei tarvisikaan mennä minnekään.

        Lopeta tupakointi. Se on vielä helppoa kun olet noin nuori. Tupakointi on erittäin epäterveellistä ja vain suurentaa ongelmiasi.

        Yritä saada kavereita. Opiskelusta, töistä, harrastuksista, naapureista yms. Noin nuorena kavereiden saaminen on yleensä paljon helpompaa kuin vanhempana.


      • voipi auttaakin
        pyöräilen kirjoitti:

        >>>"Yksin alkaa miettiä turhia, mitä negatiivista (muka) muut ajattelee ym."

        Minulle tulee lähinnä päinvastainen ajatus, eli eivät nämä muut ihmiset olekaan niin erinomaisia kuin mitä kotona tv-ohjelmia katsellessa kuvittelee.

        Tee itsellesi palvelus ja lopeta tupakointi, se ei ole enää nykyisin sellainen juttu jota saa tehdä sisätiloissa. Ja kun katsoo vanhempia, jo harmaantuneita ihmisiä niin tavat ovat sellaisia että ne vaan jatkuvat ellei niitä jonakin päivänä lopeta. He ovat tupakoineet tuhansia päiviä.

        Näen aika usein yksin ulkona olevia, mutta toisin kuin täällä palstalla niin en tiedä haluaako kukaan heistä jutella tuntemattoman kanssa.

        Tupakoinnilla pääsee yleensä juttelemaa ihmisten kanssa, vaikka ei tuo muuten olisikaan fiksua pelkästään savunkin vuoksi, joka tarttuu kaikkialle vaatteisiin jne.


    • Mua ahdisti pitkään mennä rannalle kun siellä on ihmisiä. Sit tänään kuitenkin menin rannalle mahdollisimmman hiljaiselle ja menin pulahtamaan mereen. Yritin olla välittämättä muista. Onneksi tein sen koska oon siirtänyt sitä pitkään ja nyt on jo heinäkuu loppusuoralla. Eli uimaan ja aurinkoon sanoo tämmönen synkistelijä syksyn lapsi.
      Huomenna aion mennä toiseen paikkaan.Lisäksi kävin lenkillä että voin joskus tulevaisuudessa vetää puolimaratonin. Tavoitteita itselle. Haluan pysyy kunnossa.

      Kumpa joku lähtis vaan eräilemään ja vaeltaa. Ei oo kovin tuttuu hommaa mut kiinnostaa. Sienimetsät ja pilkki vielä käyttämättä. Niin ja haluaisin rakentaa kanootin että pääsis melomaan. Muuten on sisähommia ja niitäkin piisaa.

      • piikkimatto-63

        Melonta, vaeltaminen, sienimetsät.. kunpa löytäisi miehen jonka kanssa niitä ja paljon muuta voisi harrastaa. ..


      • coyote-dude90
        piikkimatto-63 kirjoitti:

        Melonta, vaeltaminen, sienimetsät.. kunpa löytäisi miehen jonka kanssa niitä ja paljon muuta voisi harrastaa. ..

        Itseänikin kiinnostaa kovasti melonta ja eräretkeily, mutten ole näissä mitenkään pro. Pari kertaa olen käynyt yötä viettämässä metsässä tänä kesänä, toisen teltalla ja toisen riippumatossa. Nyt olis tarkoitus yrittää petrata talvi uinnin osalta, jotta ensi kesänä voisin lähteä melontakurssille ja sitä kautta sais mahdollisuuden lähteä myös yksin (miksei kaverinkin kanssa) vesille.

        En itsekään tykkää ryysisuimarannoista, ja häpeän jonkin verran kroppaani. Sen takia etsin hiljaisen rannan, missä pystyy uimaan ja saa olla suurimman osan aikaa omassa rauhassaan. Toki kun aika lähellä on lenkkipolku, niin joku hassu ihminen saattaa rantaan eksyä, mutta häippäsevät aika nopeasti siitä.


    • sinä olet arvokas

      Hei,

      Menisitkö kirjastoon selailemaan lehtiä?
      Menisitkö uimarannalle tai uimahalliin uimaan?
      Menisitkö kiertelemään kirpputorille?
      Menisitkö pyöräilemään?
      Menisitkö johonkin paikkakuntasi seurakunnan kokoontumiseen?
      Menisitkö elokuviin?

      Ota pieni askel ensin: vaikka se kirjastoreissu ja siitä rohkaistuneena ota seuraava askel: vaikka se kirppis.

    • 1+20

      Poltan tupakkaa hyvin epäsäännöllisesti, taloyhtiökään ei ainakaan vielä ole kieltänyt parvekkeella polttamista. Mutta lopettaminen on suunnitelmissa kyllä. ;)

      Tiedän, ettei kukaan mua kattele tai arvostele, se on vaan se tunne. Toisen seurassa on normaali olo, yksin jotenkin 'alaston'. Pitää opetella ohjaamaan ajatukset muualle, kuten joku täällä sanoi, eihän ne muutkaan niin ihmeellisiä ole kuin tv:ssä hah..

      Vaikka olenkin nuori, 25v, on kavereiden hankkiminen siltikin jo vähän haastavaa. Olen ollut työelämässä 7 vuotta, samat työkaverit koko aika, opiskelut käyty, harrastuksen parissa (kotijumppa) ei ihmisiin tutustu. Jos olisi koira, varmasti koirapuistoissa ja lenkillä saisi juttuseuraa, mutta ei ole eikä tule... Netistä kyllä voi kaveriseuraakin löytyä, pitää vain jaksaa olla aktiivinen. Oletteko muut löytäneet kavereita netin kautta?

      Mitä te muut tänään ajattelitte tehdä? Kuuma päivä taas. Kiva kuulla, että joku oli uskaltautunut rannalle ja miettii urheilua, hyvä pitää itsensä kunnossa. :) Itsekin haluaisin uimaan aiankin kerran tänä kesänä, pitää nyt katsoa miten se onnistuu.. En halua mennä mihinkään lihatiski rannalle, vaan johonkin rauhaseen paikkaan...

    • kissaihmiset

      Netissä olen tutustunut vain kotikissoihin joita ei saa ikinä lähtemään mihinkään. Netissäkin vain valittavat kuinka ihmiset on ihan tyhmiä kun menevät baariin katsomaan lätkää tai tekevät jotain muuta "tyhmää" (sosiaalista).

      Tänään aion korjata rappuset. Kävin jo rautakaupasta ostamassa betonia, nyt pitäis selvittää netistä että miten sen saa pussista rappusiin.

      • en korjaa rappusia

        Saitko veden sementtisekoituksen sekaan ja rappuset korjattua? Toivottavasti et laittanut liikaa vettä.


    • zuruck arbeit

      Minä palasin takasin töihin, kuten viime vuonnakin. Kaksi päivää lomaa sai riittää.
      Parempi tehdä jotain hyödyllistä kuin miettiä kotona synkkiä ajatuksia.

    • kiltti mies.

      Mene vaikka kalaan? Siinähän kuluu äkkiä monta tuntia kun narraa kaloja.

    • 4+17

      tätä olen monesti miettinyt.
      kesäisin tulee vaan käytyä rannalla yksin, olen jo liian ruskea mutta mitä muutakaan voi tehdä kun paistaa aurinko niin komeasti..

    • einari200

      masturboimalla tietenkin mitä muuta sitä keksii

    • tätä on elämä!

      Laita korvatulpat korviin

      sen jälkeen

      Laitat kännykästä / mp3-soittimesta kohinaa soimaan, kuulokkeet soittimeen kiinni

      ja kuulokkeet siihen korville, korvatulpat siis eka korvakäytäviin

      sitten runkkailet pienessä, paskaisessa asunnossasi samalla kun naapurisi paiskoo ovea täysillä kiinni metrin päässä ulko-ovestasi.

    • kkk27

      Älä mieti ja välittä muista tai mitä muut ajattelevat.Mene kalaan siellä saa olla yksin ja myös tapaa muita.Ota kamera mukaan ja menee ulos.Itse käyn usein kuvaamassa kaupunkilla tai ulkopuolella..Luontopoluilla on ihmisia mutta saa olla omissa oloissa jos halua tai katselemaan lintuja lintutornissa.Jos halua kavereita niin joku seuratoiminta on paikka mistä kavereita saa, jos aika riitää siihen.

    • idea vaan

      Kannattaa hankkia toinen yksinäinen niin voitte yhdessä keksiä tekemistä-.

    • 19+16

      En ole täysin yksinäinen siinä mielessä että minulla on kyllä kaksi läheistä ystävää ja paljon tuttuja, mutta ystävistäni toinen asuu kaukana joten tapaamme vain 3-4 kertaa vuodessa ja toisenkin kanssa on sen verran välimatkaa ettemme näe kuin korkeintaan kerran viikossa. Hän on naimisissa ja mies asuu viikot töiden takia toisella paikkakunnalla joten viikonloppuisin emme sovi tapaamisia jotta he saavat olla yhdessä.Tuttavapiirissäni ei ole sellaisia joita kiinnostaisi samat asiat kuin minua tai joita ylipäänsä haluaisin pyytää mukaani.

      Tänään ajattelin käydä ostamassa mustikoita pakastimeen, niiden perkaamiseen menee tietysti myös oma aikansa. Illalla lähden opettelemaan erästä uutta liikuntalajia, vähän jännittää että pysynkö muiden mukana mutta jos en niin pitää vain osata nauraa itselleen.

    • sadetanssi

      Luoja että vihaan hellettä. Kökin vain kämpillä pelkissä alkkareissa kun on niin suatanan kuuma. Ahdistaa hirveästi ajatus mennä ulos yksin. Yleensä voin käydä lenkillä, mutta kuka tämmösellä helteellä voi liikkua? Aaaaahhh vihaan elämää niin paljon!!! Miksei voi viiletä edes yhdeksi päiväksi ilma? Miksi ristiinnaulitaan heti jos edes vihjaisee ettei pidä auringonporotuksesta? Kuka oikeasti "nauttii helteestä" ja siitä että saa auringonpistoksen varjossakin ja hikoilee koko ajan monta litraa??

    • Rönkkö
    • Nainen23.....

      Itse lähinnä valvon yöt, nukun päivät. Vihaan hellettä. Muutenkin öisin ihanan rauhallista, ei tartte naapureiden kanssa jutella jos käy ulkona.

      En oikeastaan tee muuta kuin katson telkkaria tai olen koneella. Joskus jaksan tehdä ruokaa. Mulla oli ennen ystäviä mutta kyllästyin siihen kun niiden kanssa ois pitänyt olla harva se päivä. Nykyään vain muutama ryyppykaveri jotka ei liikoja vaadi.

      Olen ollut vaikeasti masentunut kuutisen vuotta. Se myös auttaa asiaa - ei tee mieli tehdä mitään tai jos tekee niin heräät yhtäkkiä viikon päästä ja tajuat ettet ole tehnyt mitään..

    • rannallee

      rannalle voi ihan hyvin mennä yksin pötköttelemään kun siellä on muulloinkin päiväs aikaan paljon yksin olioita. Itteäkin se ahdisti hirmusti että kehtaako sinne yksin mennä mutta kun näki että sielä on muitakin ni olen monesti nyt lomalla pötkötellyt vaan auringossa ja vähän viileimmillä keleillä on ollut kiva käydä vain pyöräilemässä missä milloinkin

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1023
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe