Mielialalääkkeet ja raskaus??

Hullu kohta

Naiseni lopetti kuukausi sitten hänelle tarkoitetut mielialalääkkeet, koska saimme kuulla hänen odottavan lasta. Nyt lääkkeiden lopettamisen jälkeen elämästämme on tullut yhtä helvettiä. Nainen saa ihmeellisiä raivokohtauksia ihan ilman syytä kiihtyy nollasta sataan ja saattaa yhtäkkiä olla niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pelkään hänellä olevan kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hän on myös lopettanut tupakoinnin, joka lisää stressiä. Lupasin itsekin lopettaa, mutta siirryin sitten sähkötupakkaan http://www.paulsaar.com . Se ei häiritse naistani niin paljon kuin tavallinen polttaminen. Miten pitäisi toimia nyt tässä tilanteessa etten itsekin ole kohta hullujen huoneella?

7

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkennusta

      Kuinka pitkä kuuri takana?
      Mihin lääke alunperin määrättiin?
      Mikä oli lopetustahti?
      Minkä merkkinen lääke?

    • Tikkana

      "Nainen saa ihmeellisiä raivokohtauksia ihan ilman syytä kiihtyy nollasta sataan ja saattaa yhtäkkiä olla niin kuin mitään ei olisi tapahtunut."

      Vieroitusoireita...

      "Pelkään hänellä olevan kaksisuuntainen mielialahäiriö."

      lol. Ei tarvitse pelätä enää. Ei ole.

      "Miten pitäisi toimia nyt tässä tilanteessa etten itsekin ole kohta hullujen huoneella?"

      Tämä on viestisi vaikein osa kommentoida. Ensinnäkin joidenkin uusimpien tutkimusten mukaan esimerkiksi SSRI:t voivat aiheuttaa sikiövaurioita (lähinnä sydän ja aivot), joten niiden käyttö raskauden aikana on ei ole järkevää. Viestistäsi ei selvinnyt mitä psyykenkamoja vaimollasi on käytössä, bentsoja, SSRI:tä vai neurolepteja vai mahdollisesti jotakin muita. Alla on muutama artikkeli sivustolta www.rxisk.org raskaudesta ja psyykenlääkityksestä, jotka suosittelen katsomaan läpi.

      Lullaby (April 20, 2014)
      http://wp.rxisk.org/lullaby/

      Antidepressants and Autism: Time to Worry? (January 29, 2014)
      http://wp.rxisk.org/antidepressants-and-autism-time-to-worry/

      Lääkäreillä ja psykiatreilla on usein täysin vajaa tietämys psyykenlääkkeisiin liittyvistä riskeistä ja muista vaikutuksista, vieroittaminen mukaan lukien oli aineen käyttäjä mies tai nainen, raskaana tai ei. Kaikkien psykoaktiivisten aineiden äkillinen lopettaminen voi aiheuttaa vakaviakin vieroitusoireita, joista mm. raivokkuus, sekavuus, mielialankontrollin vaikeudet, psykoottisuus, itsetuhoisuus, väkivaltaisuus, uhmakas esteetön käyttäytyminen ovat ihan yleisiä niin kutsutuille "masennuslääkkeille".

      Psyykenlääkkeistä vieroittautumisesta raskauden aikana kannattaa ehkä yrittää kysyä neuvoja, joltain osaavalta lääkäriltä tai mahdollisesti huumevieroitusasemilta. Vieroitusasiantuntijoilla voi olla aikaisempaa kokemusta ja tietoa esimerkiksi heroiini jne. laittomien aineita käyttäneiden raskaana olevien naisten auttamisesta ja vinkkejä miten edetä tai minne hakeutua. Lisäksi suosittelen sinua, ja vaimoasi myös, lukemaan mm. sivuston www.recovery-road.org tarjoamaan yleistietoa vieroitusoireista ja niiden ymmärtämisestä.

      • Notri

        Katos vaan, tässä pätevä "lääkäri" ihan viestin perusteella sulki pois kaksisuuntaisen mielialahäiriön, hienoa hei! Ja oireet vieroitusoireita jne. Kumpiko suurempi riski sikiölle, äidin oireet vs lääkkeet? Lääkkeitä ei ainakaan ole tutkittu raskaanaolevilla eli riskinsä siinäkin, mut miten nuo oireet. Kysykää joltain oikeelta lääkäriltä ja nopeesti.


      • munavaikana
        Notri kirjoitti:

        Katos vaan, tässä pätevä "lääkäri" ihan viestin perusteella sulki pois kaksisuuntaisen mielialahäiriön, hienoa hei! Ja oireet vieroitusoireita jne. Kumpiko suurempi riski sikiölle, äidin oireet vs lääkkeet? Lääkkeitä ei ainakaan ole tutkittu raskaanaolevilla eli riskinsä siinäkin, mut miten nuo oireet. Kysykää joltain oikeelta lääkäriltä ja nopeesti.

        Jos mamma on syönyt perus masennuslääkkeitä, ei niiden lopettamisella bipolaariin sairastu, vieroitusoireisiin aivan varmasti. Mamma on varmasti lopettanut lääkityksen rivakalla tahdilla, ja tässä seuraus. Kumpi pahempi, oireet vai lääkkeet? Puhut samasta tekijästä ja aiheesta, joka psykiatriassa on tabu.


    • Lasten oikeudet

      Siis sorry nyt vaan, mutta oliko raskaus suunniteltu juttu?

      Ei vaikuta todellakaan hyvältä, että noin mielenterveysongelmainen hankkii lapsen, sorry.,,,

    • aikansa kestää

      Titenkin raskaus saattaa sekoittaa hormonitoimintaa ja mieliala on herkkä.

    • 8+20

      Sikiövaurioita se äidin stressi jokatapauksessa aiheuttaa. Koulussa sitten selviää että on hahmotushäiriötä, masennusta ja adhd. Tää nyt on yksi skenaario ihmiseltä jolla on kyseinen lapsi. Masennuslääkkeitä, bentsoja ja epilepsialääkkeitä aloin syödä odottaessa toista. Eka käy erityiskoulua toinen normaalia koulua ja numerot 9-10 todistuksessa. Eka huusi kuin syötä ensimmäisen vuoden ja ei missään vaiheessa oppinut leikkimään kun vaatii liikaa keskittymistä. Toka kokosi kolmevuotiaana aikuisille tarkoitettuja palapelejä ja nukkui vauvana kuin tukki ja oli aurinkoinen lapsi. Tuli myöhemmin se kolmaskin. Hyvin pärjää sekin. Asensi ohjelmia tietokoneelle kolmevuotiaana ja oppi omatoimisesti englantia. On sellainen yleislahjakas. Se on niin että jos sulla on paska tuuri niin sitten on. On se nainen lääkitty tai ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe