Nokialaisten ammattitaito

anti-noksulainen

Mitä luokkaa noin yleensä? Luulisi nyt ihan maalaisjärjellä, että jos on kehitellyt käyttöjärjestelmiä, niin ei se osaaminen ihan kuraa voi olla. Tai etteikö symppari-kehittäjä kykenisi hetkessä tekemään sovelluksia Androidille. En ymmärrä tätä puhetta nokialaisten joustamattomuudesta, onko siellä sitten työtehtävät delegoitu niin tarkasti eri henkilöille, ettei kenellekään ole päässyt kehittymään sitä kullanarvoista yleisosaamista, mitä IT-alalla tarvitaan?!

12

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ExNokialainen

      Se joka on takonut Symbian pätkiä niin helposti naputtelee muille alustoille.

    • AlanLuonne

      Sellainen määrä porukkaa (tuhansia) mitä Nokia-klusterista on irtisanottu viime vuosina, ei yksinkertaisesti sula työmarkkinoille oli osaaminen mitä tahansa.

      Lisäksi moni irtisanottu Nokialainen on jo liki 40v tai jopa yli. Eli vähän kehäraakki alalle. Sen ikäisiä ei oikein oteta uusiin hommiin opettelemaan uutta, koska kymmenen vuotta nuorempia joilla on tuoreemmat koulutukset saa paljon halvemmalla. Sen nelikymppisen pitäisi olla jo guru siinä hommassaan että palkataan. Koska IT-ala uusistuu nopeaan tahtiin, osaaminen ei kerry virkaiän myötä kuten muilla teknisillä aloilla. Vain muutamalla viimeisellä työvuodella on kokemuksen kannalta oikeasti merkitystä. Harva sitä ohjelmoitia keski-ikäisenä rakastaa niin paljon, että opettelee kaikki vapaa-aikansa sellaisia uusia tekniikoita, joita se oma työnanjata ei sillä hetkellä tarvitse.

      • Osaaja-osaa-uutta

        Nokian 40 voivat olla liian sitoutuneita vanhaan, tosin epäilen että iso joukko ei ole, mutta heidän on vaikea erottua siitä massasta.

        Nokian ongelma 2000-luvulla on ollut se, että he keskittyivät liian suppeaan osaamisalueeseen. Mutta uskonpa vaan, että siinä porukassa on henkilöitä jotka oppisivat minkä tahansa uuden teknologian tehokkaasti erittäin hyvin.

        Monella noista kokeneista softaihmisistä on potentiaalia oppia mitä tahansa uutta. Teknologiat vaihtuvat, mutta vanhasta työkokemuksesta on hyötyä uusien asioiden opetteluun. Asenne vaan pitää olla kohdallaan niin hyvää siitä tulee.
        Parempaa kuin parikymppisten kokemattomien tyyppien käsistä. Ohjelmointitekniikoiden periaatteet eivät ole muuttuneet muutamissa vuosissa yhtään miksikään.


      • kjljkouj
        Osaaja-osaa-uutta kirjoitti:

        Nokian 40 voivat olla liian sitoutuneita vanhaan, tosin epäilen että iso joukko ei ole, mutta heidän on vaikea erottua siitä massasta.

        Nokian ongelma 2000-luvulla on ollut se, että he keskittyivät liian suppeaan osaamisalueeseen. Mutta uskonpa vaan, että siinä porukassa on henkilöitä jotka oppisivat minkä tahansa uuden teknologian tehokkaasti erittäin hyvin.

        Monella noista kokeneista softaihmisistä on potentiaalia oppia mitä tahansa uutta. Teknologiat vaihtuvat, mutta vanhasta työkokemuksesta on hyötyä uusien asioiden opetteluun. Asenne vaan pitää olla kohdallaan niin hyvää siitä tulee.
        Parempaa kuin parikymppisten kokemattomien tyyppien käsistä. Ohjelmointitekniikoiden periaatteet eivät ole muuttuneet muutamissa vuosissa yhtään miksikään.

        Näiden kavereiden kanssa ongelma ei ole tekninen osaaminen vaan asenne. He ovat työskennelleet isossa talossa etulinjassa nauttien hyviä etuja. Pienemmässä talossa joutuu tekemään hieman arkisempia hommia ja kantamaan oikeasti vastuuta jokapäiväisestä tekemisestä.

        Muutos on iso eikä oikein istu kaikille, erityisesti manageriasemaan päässeet eivät suostu nielemään tilannetta, jossa he ovatkin "vain asiantuntijoita".


    • sölkghdöglh

      Se sypian on sellasta kuraa, että se on pilannu niitten aivot. Hyi h*lvetti!

    • 6+17

      Laivanrakennusinsinööri Kalle Isokallio (ex-Nokia) lyttäsi nokialaisten insinöörien ammattitaidon aamutv:ssä tällä viikolla. Hän palkkaisi mieluummin porukkaa Intiasta ja Kiinasta.

      • eiuhota

        Kalle ei tiedä mitää käytännön tekemisestä.
        Etenkään Kiinassa ei edes saatu ZTE:n kännyköitä toimimaan, täyttä sutta ja sekundaa.

        Suomipoika olisi tehnyt sen vaikka toiseenkin käyttöjärjestelmään 100 kertaa paremmin.


    • nokia-ex-123123

      Pääasialliset ongelmat kai ovat :
      1) konteksti : on eri asia tehdä pieni palikka 100 miljoonaan laitteeseen kun isompi palikka yhteen paikkaan
      2) teknologia : symbian-pohjainen teknologia on 90-luvulta, ja vaikkakin on eräällä tavalla hieno - se on kuitenkin aika erilainen verrattuna vaikka Linuxiin tai mihin tahansa muuhun websovellusympäristöön
      3) ympäristö : on eri asia olla pieni ratas 100 000 ihmisen firmassa, kuin 1 kaveri niiden 12 joukossa - kun yksi on sairas, muut kärsii. Sä olet etulinjassa tekemisiesi osalta koko ajan, et voi piiloutua muiden taakse
      4) kohde : ton eri asia tehdä sovellusta teknisesti haastavaan ympäristöön (puhelin), jossa muistikulutukset yms. pitää huomioida kuin palvelinrautaan websovellusta, jonne voidaan laittaa vaikka 10 TB muistia jos tarttee. Optimoidaan siten vääriä asioita
      5) palkkaus : fakta on, että 15-20 vuotta menestyneessä kv. firmassa on nostanut palkkasi noin 2-3x verrattuna siihen pieneen nyrkkipajaan, jonne voisit työllistyä. Edut ovat erilaiset, eivätkä välttämättä rahallisesti kannattavat
      6) työsuhde : et voi ajatella, että hommat jatkuu maailman tappiin. Mokaat pahasti kerran, lennät ulos. Työsopparisi voi olla aika erilainen, eikä työsuojelu tai luottamusmiestoimintaa ole lainkaan. Olet itse vastuussa neuvotteluista työnantajan kanssa suoraan. Et ole siihen välttämättä tottunut.
      7) ikä : nuoremmat ajavat ohi monessa mielessä ; palkat on niillä pienemmät ja usein kokeneempia kohdealueilla, esim. webkehityksessä. Se, että teet valmista ja laadukasta hitaasti, ei välttämättä ole etu vaan haitta.

      Tähän kaikkeen auttaa nöyryys, vähempään ei tarvitse tyytyä, mutta enempääkään ei pidä vaatia - olet kuitenkin monella tavalla noviisi.

      Toki nämä pätevät kaikkiin alanvaihtajiin. IT-ala on sillä tavalla erikoinen, että se on erittäin laaja - paikassa X tehty työ voi olla täysin erilaista kuin paikassa Y tehty työ - siten vaikkapa S40-kehittäjän välineet ja työ on aika erilaista kun lähdetkin tekemään vaikka RoRilla.

      Meidät parhaat on toki tehty unohtamaan ja unohtumaan.

      • it-alaton

        Olisi kannattanut aikoinaan miettiä asiaa ja suuntautua johonkin toiselle alalle. Esim. sähkövoima- tai LVI-alalla iän myötä kokemus ja alan tuntemus kasvaa ja tätä työnantajat arvostavat. IT-alalla töykokemus on sidottu vanheneviin teknologioihin ja 40-vuotiaalla ei ole välttämättä nuorempaan verrattuna mitään kokemuksen tuomaa etua. Sähkö- tai LVI-alalla taas asia on aivan toisin.


    • Muutosonikuista

      Tiedättekö, muistan ajan 10v takaa kun Nokialta poislähtevää työntekijä oikein tavoiteltiin ja yritettiin kilvan palkata töihin. Alan paras meriitti oli CV, jossa oli Nokia-taustaa.

      Toisin on nyt, Nokia-tausta on rasite ja sieltä poistetut ovat muuttuneet sylkykupeiksi, joita kukaan ei oikein halua.

      Nään tässä jotain humoristista vaikka ei kai saisi :-)

    • ex-nok-sym-s40-andro

      "2) teknologia : symbian-pohjainen teknologia on 90-luvulta, ja vaikkakin on eräällä tavalla hieno - se on kuitenkin aika erilainen verrattuna vaikka Linuxiin tai mihin tahansa muuhun websovellusympäristöön"

      LInux on myös 90-luvulta. Symbian ja Linux ovat käyttöjärjestelminä hyvin samankaltaisia. Samat asiat löytyvät molemmista hiukan eri nimillä.
      On threadit, prosessit, semaphoret, IPC-mekanismit, MMU:lla suojatut muistialueet, jne. Viimeisimmät Symbian laitteet tehtiin pyörimään ARM-prosille, nykyään Androidit tehdään sille myös, joten Symbian ARM osaaminen sopii suoraan Androidiin.

      Vertaat ilmeisesti embedded/mobiili-koodareita työasemakoodaajiin. Siinä ei ole merkitystä onko tausta Symbiania vai Androidia, samat ongelmat tulevat vastaan. Luulen kuitenkin että mobiilikooderista tulee paljon helpommin työasemakooderi kuin toisinpäin. Olen nähnyt millaista täystuhoa pc-koodaaja saa aikaan mobiiliympäristössä, koodi on käytännössä pelkkää muistivuotoa. Mobiilikooderin pitää lähinnä opetella tekemään asioita väärin sulautuakseen pc-koodaajien porukkaan, heh heh.

    • ei enää it-alalla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe