Lapsuuden traumoista aikuiseksi BIBOksi

BIBopäässä pakkasell

Eli sairastuin aikuisiällä raskaan avioeron jälkeen masennukseen, siihen sai omat lääkkeensä, hyvin pian sain yllätyksekseni diagnoosin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Sairaalan psykiatri tahtoi tietää lapsuudestani ja äitisuhteestani.. Kerroin hänelle elämänkaareni siitä asti kuin muistan:

Ollessani n. 2 vuotias asuimme Ruotsissa Tukholmassa, siellä minä synnyinkin. Äitini sairastui raskaasta huumeiden käytöstä skitsofreniaan ja yritti tukahduttaa minut, kasvukivuista itkevän lapsen tyynyllä, onneksi isä kerkesi hätiin.

Isäni joutui vankilaan ollessani kolmevuotias, huumausainerikos. isän katoaminen aiheutti suuria ongelmia perheessämme. Pikkuveljeni otettiin huostaan ja hänestä ei ole sen koommin kuulunutkaan. Äitini katosi aika usein maisemista, useasti moneksi päiväksi. olin todella paljon yksin ja kolmevuotiaalle se on aika raju paikka, äiti on aina äiti, vaikka hän olikin yrittänyt minut tappaa.

5 vuotiaana, muutimme Ruotsin sosiaalitoimiston määräyksestä Tenstan suomalaislähiöön (kerrostaloja), mikä oli täynnä juoppoja. Eräänä iltana Sellainen suomalaisjuoppo tunkeutui asuntoomme väkisin ja raiskasi äitini minun silmieni edessä, onneksi hän löi minulta jossain vaiheessa pullolla tajun pois. Heräsin sairaalassa missä minulle oli asennettu metallilevy kalloon ollessani tajuttomana, aivokuori oli ollut täynnä luunsirpaleita. Sairaala-aika olikin pitkä, minun piti opetella uudelleen kävelemään ja puhumaan, eli siihen aikaan osasin vain ruotsia.

Kun pääsin pois sairaalasta puolenvuoden jälkeen, sosiaalitoimiston tädit olivat palauttamassa minua takaisin kotiini (Tenstaan), mutta saavuttuamme paikalle, oli asunto tyhjänä, naapuri tiesi kertoa että äitini oli muuttanut takaisin Suomeen. Asustelin sitten kaksi vuotta sosiaalikodissa mustalaisten ja turkkilaisten kanssa.

Äitini löytyi viranomaisyhteistyöllä kun olin kahdeksan ja minut saatettiin Suomeen ja sieltä Pohjanmaalle. Äitini oli minua juna-asemalla vastassa, mutta koska en enää osannut suomea, suuttui hän ja jätti minut sinne laukkuineni. Yritin saada apua ohikulkijoilta, mutta yksikään ei puhunut suomea. Eli kiipesin takaisin seuraavaan junaan ja päädyin konnarin ulosheittämänä Pännäisiin.

Jatkan tarinaani kunhan jaksan.. Nyt meni voimat. TOKI JOS JOKU HALUAA TIETÄÄ LISÄÄ?

7

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bip

      Ei tuommoisista jutuista kukaan täyspäisenä selviä.....Itsellänikin on traumatausta, mutta ei noin raju. (alkoholismia vanhemmilla, hylkäämistä, vastuunsiirtoa, seksuaalista hyväksikäyttöä, koulukiusaamista ja vanhemmilla narsistisia ongelmia).
      Mulla on myös traumaperäinen stressihäiriö ja lääkäri sanoi että vaikea erottaa oireita kaksisuuntaisesta. Traumoihin erikoistunut psykoterapeutti kertoi, että traumat voi ikään kuin oireilla kaksisuuntaisena.
      Itse olen nyt suhteellisen hyvässä kunnossa, jos pakkoajatuksia ei oteta lukuun. Uskon, että jonain päivänä käännän tämän itselleni voitoksi. Periaatteessa en enää antaisi sairauttani pois...en edes psykoosejani. Tiedän nyt elämästä paljon enemmän ja osaan arvostaa terveyttä.

    • BIbopäässä pakkasell

      No ei selviä ei, mutta en edes ollut tajunnut minkälainen lapsuus minulla oli ollut ennen psykiatrin tapaamista. Havahduin vasta siellä, että se oli jotakuinkin kuin kauhuelokuvasta.

      Nyt jaksan taas kertoa lisää, se miksi kerron nämä asiat paljastuu lopussa.

      Eli palatakseni Pännäisten juna-asemalle..

      Pännäisissä aseman valvoja osasi jonkun verran ruotsia ja sai soitettua paikalle poliisit, jotka ystävällisesti kuljettivat minut Turkuun, missä paikalliset sosiaalitantat ottivat minut hoivaansa. Koska minulla ei ollut kuin ruotsalainen henkilöllisyystodistus ja en puhunut kuin ruotsia, minut kuljetettiin takaisin ruotsiin.

      Päädyin monen mutkan kautta suomenkieliseen sijoitusperheeseen, joka oli vahvasti uskonnollista, heidän harjoittamansa uskonto oli lestaadiolaisuutta, tai ainakin joku oma muunnos aiheesta. Siellä opin puhumaan suomea, ja unohdin tyystin ruotsinkielen, koska meillä (minulla ja muilla sijoituslapsilla) ei saanut olla perheen ulkopuolista seuraa.

      9 vuotiaana perheen isä raiskasi minut ja pakotti seksuaalisiin valokuviin, missä hän, minä ja perheen ainoa oikea tytär olimme erilaisissa asennoissa. Valokuvaajana oli seurakunnan "vanhin" joka myös raiskasi minut ja sijoituksessa olleen nuoremman suomalaispojan. Tätä jatkui 3 vuotta ennen kuin perheen tytär iski puukon isänsä kaulaan.

      Jouduimme tämän jälkeen omille tahoillamme, minä jouduin sijoitetuksi nuorisokotiin, mikä oli oikeasti psykiatrinen hoitolaitos. Karkasin sieltä hoitajan uhattua tappaa minut lääkkeillä ollessani kolmetoista.

      Saavuin takaisin monen mutkan kautta Pohjanmaalle, missä äitini oli taas vastassa juna-asemalla. Tällä kertaa hän ei kääntänyt minulle selkäänsä, koska osasin suomea.

      Asetuin asumaan Pohjalaiseen pieneen kuntaan (nimeä en kerro), koulupakko oli vielä ikäisilleni olemassa ja pääsin ylä-asteelle kesken vuoden. Sieltä minut erotettiin kuukaudessa, koska olin heidän mielestään väkivaltainen. Tämä ei perustunut kyllä mitenkään faktoihin, minua aloitettiin järjestelmällisesti kiusaamaan, koska äitini oli ns. kylähullu narkkari, hoitelin vain järjestelmällisesti kiusaajani hiljaiseksi, siihen olin ruotsissa oppinut käyttämään nyrkkejäni. Asiaa hankaloitti vain se, että kiusaajat painuivat aina valittamaan opettajille, rehtorille ja kuraattorille, että minä hakkaan heitä. Minut sijoitettiin loppujen lopuksi laitokseen.

      ollessani 16 ilmoittauduin vapaaehtoiseksi armeijaan, mikä katkaisi laitoskierteen. Lääkärin/ psykologin luvalla pääsin siis inttiin. Tästä alkoi ns. parempi elämäni jakso, mikä kasvatti minusta sellaisen miehen kuin nyt olen.

      Jatkan kun jaksan..

    • bip

      Järkyttävää...

    • BIBObäässä pakkasell

      Elikkäs armeija tuli käytyä varhain ja ylenin alikessuksi asti, tarjottiin myös mahdollisuutta jäädä armeijan palvelukseen, pitkän harkinnan jälkeen kieltäydyin kunniasta ja lähdin siviiliin.

      Koska työpaikkaa ei heti löytynyt ja kouluihin ei päässyt kesken lukukauden, lähdin viimeisillä rahoillani Ranskaan, missä värväydyin Orleansin värväystoimistossa muukalaislegioonaan. Legioonassa oli erittäin rankkaa, mutta palkka oli kolmannen vuoden jälkeen jo kohtuullinen, ja koska kuluja ei juuri syntynyt (legioona piti tupakeissa ja ruoissa) rupesi minulle kertymään hyvin vahvat säästöt, taisteltuamme Algeriassa ja Ruandassa minut "kotiutettiin", koska olin palvelusajan suorittanut, sekä sairastunut jonkinasteiseen masennukseen, mikä johtui Ruandassa kohdanneista kauheuksista. Sain Ranskan kansalaisuuden ja sieltä eläkkeenkin.

      Jatka kun jaksan taas..

    • ainaki?

      Traumaperäinen stressi"häiriö" ?

    • 6+8

      Voi kuinka hurja lapsuus/elämä sulla on ollut.
      Toivon sydämeni pohjasta sinun löytävän sellaisen kumpanin itsellesi, joka ymmärtää sinua, halaa ja rakastaa rikkinäisyytesi ehjäksi.

      Harmittaa, että kovia kokeneet saavat usein vielä psykiatriset leimat päällensä. Minusta he tarvitsisivat systemaattista apua ja rakkautta mistä ovat jääneet paitsi.

    • oletviisas1

      Samaa mieltä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe