Mitä mieltä ruokavaliostani ja liikunnastani?

Lylleröpyllerö 25v

Olen nyt aloittanut laihdutusprojektin. Bmi 30 ja pudotettavaa olisi noin 25kg.

Olen kaavaillut itselleni uuden ruokavalion. Mitäs olette mieltä tästä?

Aamupala: Puuroa, jossa pakastevadelmia ja mustikoita yksi ruokalusikallinen sokeria. Kuppi mustaa kahvia.

Välipala: Hedelmä taikka kaksi. Kourallinen pähkinöitä.

Päivällinen: Lihaa, kanaa, kalaa yli puolet annoksesta salaattia, jossa kurkkua ja tomaattia lusikallinen oliiviöljyä, TAI pussikeitto ja salaattia/ Leipä, jossa päällä salaattia ja kylmäsavulohta/ kinkkua.

Välipala: Vähärasvaista jogurttia, jossa noin 4 ruokalusikallista mysliä, maitorahkaa ja mahdollisesti myös pakastemarjoja.

Iltapala: Hedelmä.

Ja tietysti juon paljon vettä pitkin päivää...
Makeanhimoon saatan syödä noin. 4-5 palaa tummaa 70% suklaata kerran viikossa. Alkoholia juon kerran kuukaudessa tai harvemmin.

Liikunta:

Aamulla noin 1h lenkki.

Venyttely.

Raskas jumppa 45min.

Joinain päivinä myös tanssi 45min.

Iltalenkki n 1h. Joskus juoksen lenkeillä, mutta en jaksa vielä montakaan kymmentä metriä juosta, että yleensä lenkit menevät reippaasti kävellen.

Koitan keksiä hieman monipuolisuutta tuohon liikuntaan...mutta näillä on nyt menty pari viikkoa.

Mitäs olette mieltä? Pitäisikö näillä paino laskea?

Aiemmat ruokailutottumukseni sisälsivät ainoastaan pitsaa, hampparia, karkkia, suklaata jnejne...

27

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lylleröpyllerö 25v

      Ai niin, ja lisäyksenä vielä, sunnuntai on lepopäivä. Silloin jätän muun liikunnan pois, paitsi nuo lenkit suoritan ihan normaalisti.

    • M27v

      Aamupala hirveä hiilaripommi, samoin vähärasvaiset jogurtit pelkkää sokerilitkua. Saattaa tuolla paino laskea mutta en tuollaista kyllä suosittelisi.

    • Liikaa kerralla

      Sokeri pois aamupalalta, ei eineksiä eikä etenkään mitään kevytjogurtteja tai pussikeittoja (?!), muuten aika ok. Voisi tuolla lähteä kokeilemaan pari kk. Sitten näet, miten toimii.

      Sen sijaan tuo liikuntamäärä on liikaa noihin syömisiin nähden. Kävely ja lihaskunto samana päivänä on ihan ok, kunhan pidät myös lepopäiviä. Lisää syömisiin toinenkin lämmin ateria, niin sitten on parempi.

      • että näin

        Itse pistän puuron sekaan sokeroimatonta mehukeittoo ja nokareen voita lasillisen juon maitoa kaveriks...joskus teen smoothien.Ja tosiaankin kannattaa jättää noi valmiskeitot pois ja muutkin turhat hiilarit vähemmälle


    • §§§§

      Parempaan suuntaan entisiin ruokailutapoihisi nähden olet mennyt, mutta ihan ei ole vielä laihdutusruokavalio: aamulla ruokalusikallinen SOKERIA, jogurtiin NELJÄ RKL mysliä, pari hedelmää ja 4-5 palaa tummaa suklaata. Jos jogurtit on vielä makeutettuja, niin huh huh. Liikaa sokeria ja tärkkelystä. Niillä ylläpidät makeanhimoa. Välttämällä nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja (leipä, peruna, pasta, riisi, pizza, pulla, sipsit, karkit), vältät sokeri- ja insuliinipiikit ja siten makean himon. Himo syttyy uudelleen tosi nopeasti. Jos on parina iltapäivänä ottanut kahvilla pullaa, on kolmantena siihen kova himo.

      Fruktoosi on erityisen lihottavaa sokeria ja siksi rajoittaisin päivän hedelmä- ja marja-annokset kahteen tai kolmeen. Tummaa suklaata miel. ei ollenkaan tai maks. 2 palaa.

      Syö vain maustamattomia jogurtteja esim. marjojen ja siementen tai pähkinöiden kanssa. (Siemeniä ja pähkinöitä max. kourallinen, ei kukkurallinen, päivässä.) Mysliä (ei muro-) vain 1 rkl/annos. Maustamaton rahka ja raejuusto ovat hyviä proteiinipitoisia välipalan aineksia. Kananmuna on myös monipuolista ravintoa.

      Liikuntaa on hyvä harrastaa koko elämä, mutta laihdutuksen kannalta ruokavaliolla on moninkertainen merkitys. Älä innostu liikkumaan siinä mielessä liikaa, ettei into lopahda parissa kuukaudessa kokonaan. Nykypainollasi ei kannata juosta, muuten särjet nivelet.

      Hiljaa hyvä tulee. Sivustolla www.kiloklubi.fi voit pitää ruokapäiväkirjaa, josta saat rehellisen kuvan syömisestäsi. On tärkeää, että saat ruoasta riittävästi proteiinia (lihasten rakennusaineita), rasvaa (läskin poltto ja aivot vaatii rasvaa), hiilihydraatteja (energiaa liikuntaan) ja kuituja (suoli toimii). Tavoittele, että söisit 500-800 kcal / vrk alle kulutuksen, niin laihdut terveelliseen tahtiin. Nopeammalla tahdilla putoaa vain lihakset.

      Tsemppiä keveämpään elämään!

    • Lylleröpyllerö 25v

      Tuo tuli mulle ihan yllätyksenä että hedelmien syöntiä pitäisi rajoittaa!? Olen aina kuvitellut, että hedelmiä kannattaa syödä vähintään pari päivässä. Tuo tuli pienenä pettymyksenä, sillä tykkään hedelmistä kovasti.

      Kannattaako aamulla syödä puuroa?

      Entäs marjat sitten? Mansikat, mustikat, vadelmat?

      Tunnen nyt olevani aivan hukassa tämän ruokavalion suhteen....

      Kannattaako tehdä smoothieita välipaloiksi? Entä kannattaako nutrilett-tuotteita käyttää osana ruokavaliota, esim välipaloina?

      • Parhaat neuvot saa ravintoterapeutilta. Niitä löytyy ilmaiseksi sairaaloista ja rahalla yksityiseltä puolelta. Ravintoterapeutilta saa myös jatkossa tukea ja neuvoja sitä mukaan mitä eteen tulee. Minua on viimeisen puolitoista vuotta tukenut, auttanut ja jeesannut TAYS:n eli Tampereen Keskussairaalan ravintoterapeutti. Hän on laatinut kanssani ruokavalion juuri minun tarpeideni ja ronkeluuteni mukaan, niin että se on terveellinen, eikä tule syötyä esim. piilosokeria tietämättään.

        Luotettavaa kaloritietoa löytyy myös:
        http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto
        http://www.ruokajajuoma.net/kalorilaskuri.php


      • Liikaa kerralla

        Voit oikein hyvin syödä pari hedelmää päivässä ja marjoja myös reilusti. Ei kannata laihduttaa millään natsisysteemillä, vaan ihan oikealla ruualla. Sillä periaatteella, että niin voi syödä lopun ikää... Noi hiilarikiellot tulevat aina äärikarppajilta, jotka eivät harrasta liikuntaa. Ilman hiilareita ei jaksa liikkua, eikä myöskään kehity. Hiiilarit ovat tärkeitä liikkuvalle laihduttajalle, kunhan katsot että syöt pääsääntöisesti hyviä hiilareita.

        Muutenkin vähän lisää aamun pikavastaukseen:

        Tumma suklaa on ok. Ei haittaa, vaikka söisit sitä päivittäin palan pari, jos siitä tulee sinulle hyvä mieli. Aidossa kaakaossa (ei sokerijauheessa!) on runsaasti flavonoideja. Terveysruokaa siis ;-)

        Puuro on erittäin hyvä aamupalalla. Katso muuten myös proteiinia aamulle, vaikkapa pieni parin valkuaisen munakas. Aamulla kannattaa syödä vatsa täyteen. Se ehkäisee jostain syystä hyvin iltapuolen ruokamättöä.

        Ei nutriletteja, ei smoothieita (pureskele energiasi, täyttää paremmin). Nutriletissa on saman verran energiaa kuin täyteen lastatussa täysjyväruisleivässä. Syö joka aterialla proteiinia, sillä se pitää hyvin nälkää.

        Luultavasti parasta laihdutusliikuntaa ylipainoiselle on vesijuoksu. Kaloreita kuluttaa veden vastus, viileys ja normaali liike. Lisäksi se ei rasita niveliä. Siihen lisäksi lihaskuntoharjoittelu.

        Tuo kannattaa lukea ajatuksella läpi:

        http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.3.pdf


      • Raivostuttavaa
        mjiau kirjoitti:

        Parhaat neuvot saa ravintoterapeutilta. Niitä löytyy ilmaiseksi sairaaloista ja rahalla yksityiseltä puolelta. Ravintoterapeutilta saa myös jatkossa tukea ja neuvoja sitä mukaan mitä eteen tulee. Minua on viimeisen puolitoista vuotta tukenut, auttanut ja jeesannut TAYS:n eli Tampereen Keskussairaalan ravintoterapeutti. Hän on laatinut kanssani ruokavalion juuri minun tarpeideni ja ronkeluuteni mukaan, niin että se on terveellinen, eikä tule syötyä esim. piilosokeria tietämättään.

        Luotettavaa kaloritietoa löytyy myös:
        http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto
        http://www.ruokajajuoma.net/kalorilaskuri.php

        Onko se niin vaikeaa etsiä sitä tietoa itse? Olisi tämän maan sairaaloissa muutakin tekemistä kuin neuvoa läskejä syömään oikein, kun eivät itse viitsi vaivautua lukemaan.


      • §§§§

        Vaikka hedelmät ja marjat sisältävät fruktoosia, niitä saa ja pitäisikin syödä yhteensä 2-3 annosta päivässä niiden positiivisten ominaisuuksien takia, ei 6-7. Siis marjoja tai hedelmiä tai molempia. Ne sisältävät paljon vitamiineja, flavonoideja ja kuituja. Kotimaiset marjat ovat oikeaa superfoodia. Parempia kuin gojimarjat. Tummaa suklaata voi syödä 1-2 palaa päivässä. Mutta jos se saa makean himon heräämään etkä voi tyytyä pariin palaan, jätä se pois. Siinä on hyviä flavonoideja.

        Marjat ja hedelmät pitävät paremmin nälkää kuin smootheina, mutta jos pidät smootheista, nauti niitä. Lisää joukkoon jotain kuitua ja/tai pähkinärouhetta ja proteiinilähdettä esim. maustamatonta rahkaa.

        Puuro sopii toisile, toisille ei. Normaali annos on 1dl puurohiutaleita, mutta laittamalla sekaan esim. mustikoita, hiutaleet voi vähentää 0,5-0,75dl:aan ilman että annoksen koko muuttuu. Laita joukkoon voi- tai kokosöljysilmä, raejuustokin käy siihen lisäksi.

        Nutriletit sun muut VLCD-tuotteet ovat kalliita ja tarpeettomia. Saman asian ajaa pari kananmunaa mielen mukaan valmistettuna tai maustamaton rahka marja-annos.Tarvittaessa lisää keinomaketusainetta.


      • M27v
        Liikaa kerralla kirjoitti:

        Voit oikein hyvin syödä pari hedelmää päivässä ja marjoja myös reilusti. Ei kannata laihduttaa millään natsisysteemillä, vaan ihan oikealla ruualla. Sillä periaatteella, että niin voi syödä lopun ikää... Noi hiilarikiellot tulevat aina äärikarppajilta, jotka eivät harrasta liikuntaa. Ilman hiilareita ei jaksa liikkua, eikä myöskään kehity. Hiiilarit ovat tärkeitä liikkuvalle laihduttajalle, kunhan katsot että syöt pääsääntöisesti hyviä hiilareita.

        Muutenkin vähän lisää aamun pikavastaukseen:

        Tumma suklaa on ok. Ei haittaa, vaikka söisit sitä päivittäin palan pari, jos siitä tulee sinulle hyvä mieli. Aidossa kaakaossa (ei sokerijauheessa!) on runsaasti flavonoideja. Terveysruokaa siis ;-)

        Puuro on erittäin hyvä aamupalalla. Katso muuten myös proteiinia aamulle, vaikkapa pieni parin valkuaisen munakas. Aamulla kannattaa syödä vatsa täyteen. Se ehkäisee jostain syystä hyvin iltapuolen ruokamättöä.

        Ei nutriletteja, ei smoothieita (pureskele energiasi, täyttää paremmin). Nutriletissa on saman verran energiaa kuin täyteen lastatussa täysjyväruisleivässä. Syö joka aterialla proteiinia, sillä se pitää hyvin nälkää.

        Luultavasti parasta laihdutusliikuntaa ylipainoiselle on vesijuoksu. Kaloreita kuluttaa veden vastus, viileys ja normaali liike. Lisäksi se ei rasita niveliä. Siihen lisäksi lihaskuntoharjoittelu.

        Tuo kannattaa lukea ajatuksella läpi:

        http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.3.pdf

        "Noi hiilarikiellot tulevat aina äärikarppajilta, jotka eivät liikuntaa harrasta."

        Höpö höpö. Rasvoilla jaksaa liikkua oikein mainiosti, tosin kovatehoisissa suorituksissa hiilareista saa enemmän potkua. Tässä en nähnyt mitään kovatehoisissa missään, eikä kysymyksessä ole olympialaisiin tähtäävä urheilija.

        Hiilareiden rajoitus nyt on tehokkain tapa laihtua, joten ei ole mitään järkeä laihduttajalle tuputtaa niitä. En ymmärrä yhtään sitä, että hiilareita syödään siksi että jaksaisi liikunnalla kuluttaa ne samat hiilarit pois.


      • §§§§
        Raivostuttavaa kirjoitti:

        Onko se niin vaikeaa etsiä sitä tietoa itse? Olisi tämän maan sairaaloissa muutakin tekemistä kuin neuvoa läskejä syömään oikein, kun eivät itse viitsi vaivautua lukemaan.

        Totta toinen puoli, mutta tämä on vertaistukipalsta. Täältä voi saada hyviä vinkkejä siihen, mistä sitä tietoa lähtee hakemaan. Turha raivostua, eihän sinun ole pakko osallistua keskusteluun. Tuollaisesta mollaamisesta ei ole mitään hyötyä tai iloa - päinvastoin.


      • Raivostuttavaa kirjoitti:

        Onko se niin vaikeaa etsiä sitä tietoa itse? Olisi tämän maan sairaaloissa muutakin tekemistä kuin neuvoa läskejä syömään oikein, kun eivät itse viitsi vaivautua lukemaan.

        Eiköhän kuule moni sairaus johdu siitä, että ihmiset eivät osaa syödä oikein joko tietämättömyyttään tai tahallaan. Jos edes ne jotka tosissaan haluavat laihtua, saavat oikeita neuvoja esim. ravintoterapeutilta, niin ennaltaehkäistään monet sairaudet, jotka sairaalaa "turhaan työllistävät".


      • Ei ole yhtä totuutta
        mjiau kirjoitti:

        Eiköhän kuule moni sairaus johdu siitä, että ihmiset eivät osaa syödä oikein joko tietämättömyyttään tai tahallaan. Jos edes ne jotka tosissaan haluavat laihtua, saavat oikeita neuvoja esim. ravintoterapeutilta, niin ennaltaehkäistään monet sairaudet, jotka sairaalaa "turhaan työllistävät".

        Se, että hakee täältä neuvoja ja vertaistukea, ei poissulje sitä, etteikö keskusteluun osallistuja kävisi tai olisi käynyt ravitsemustetapeutilla. Sitä paitsi, ei ole olemassa yhtä absoluuttisen parasta painonhallintamenetelmää. Ruokavalioitakin on erilaisia ympäri maailmaa eikä voi sanoa, että meidän THL:n ohje on kaikkein paras. Yksi malli sopii yhdelle, toinen toiselle. Kun joku antaa jotain marginaaliporukan neuvoja, löytyy pian perään toinen, joka tyrmää edellisen ohjeet.


      • Liikaa kerralla
        M27v kirjoitti:

        "Noi hiilarikiellot tulevat aina äärikarppajilta, jotka eivät liikuntaa harrasta."

        Höpö höpö. Rasvoilla jaksaa liikkua oikein mainiosti, tosin kovatehoisissa suorituksissa hiilareista saa enemmän potkua. Tässä en nähnyt mitään kovatehoisissa missään, eikä kysymyksessä ole olympialaisiin tähtäävä urheilija.

        Hiilareiden rajoitus nyt on tehokkain tapa laihtua, joten ei ole mitään järkeä laihduttajalle tuputtaa niitä. En ymmärrä yhtään sitä, että hiilareita syödään siksi että jaksaisi liikunnalla kuluttaa ne samat hiilarit pois.

        Älytöntä.

        Laihduttaminen ilman hiilareita kuihduttaa lihakset, jotka taas omalta osaltaan kuluttaisivat energiaa.

        Kroppa tarvitsee hiilihydraattia. Jollei sitä ruuasta löydy, se otetaan siitä mistä nopeammin saadaan: LIHAKSESTA. Tästä syystä jokainen äärikarppaaja on löysä laihaläski.

        Et harrasta liikuntaa, kun tuollaista väität.

        Sopivasti hiilareita, niin vireystaso säilyy. Aivot tarvitsevat myös hiilihydraatteja toimiakseen. Tuollaisilla rasvamättöpoppakonsteilla ei saa kuin sekundaa.


      • M27v
        Liikaa kerralla kirjoitti:

        Älytöntä.

        Laihduttaminen ilman hiilareita kuihduttaa lihakset, jotka taas omalta osaltaan kuluttaisivat energiaa.

        Kroppa tarvitsee hiilihydraattia. Jollei sitä ruuasta löydy, se otetaan siitä mistä nopeammin saadaan: LIHAKSESTA. Tästä syystä jokainen äärikarppaaja on löysä laihaläski.

        Et harrasta liikuntaa, kun tuollaista väität.

        Sopivasti hiilareita, niin vireystaso säilyy. Aivot tarvitsevat myös hiilihydraatteja toimiakseen. Tuollaisilla rasvamättöpoppakonsteilla ei saa kuin sekundaa.

        Joo kyllä ne lihakset katoaa samalla sekunnilla jos ei syö puuroa. Oot kyllä itse täysin pihalla kaikesta kun tuollaista väität. Voidaan vaikka heti mennä salille katsomaan kummalla nousee rautaa enemmän. Kuka on edes puhunut mistään äärikarppaamisesta tai rasvamättöpoppakonsteista? Niin, sinä nuo keksit ihan omasta päästäsi ja sitten kritisoit niitä omia mielikuvitusjuttujasi.


      • Raivostuttavaa
        mjiau kirjoitti:

        Eiköhän kuule moni sairaus johdu siitä, että ihmiset eivät osaa syödä oikein joko tietämättömyyttään tai tahallaan. Jos edes ne jotka tosissaan haluavat laihtua, saavat oikeita neuvoja esim. ravintoterapeutilta, niin ennaltaehkäistään monet sairaudet, jotka sairaalaa "turhaan työllistävät".

        No kyllä sitä tietoa on maailma täynnä, jos vähääkään on halua ottaa asioista selvää. Mutta ei, odotetaan että joku tulee ja kädestä pitäen näyttää mitä sinne suuhun saa laittaa eikä edes itse makseta laskua. Häpeäisit.


      • Liikaa kerralla
        M27v kirjoitti:

        Joo kyllä ne lihakset katoaa samalla sekunnilla jos ei syö puuroa. Oot kyllä itse täysin pihalla kaikesta kun tuollaista väität. Voidaan vaikka heti mennä salille katsomaan kummalla nousee rautaa enemmän. Kuka on edes puhunut mistään äärikarppaamisesta tai rasvamättöpoppakonsteista? Niin, sinä nuo keksit ihan omasta päästäsi ja sitten kritisoit niitä omia mielikuvitusjuttujasi.

        Vedetään sitten täyspitkä crossfit-treeni. Ilman hiilareita sippaat vartissa!


      • M27v
        Liikaa kerralla kirjoitti:

        Vedetään sitten täyspitkä crossfit-treeni. Ilman hiilareita sippaat vartissa!

        Ehkä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä lihasten koon kanssa niinkuin väität. Miten joku crossfit ja laihdutus edes liittyy toisiinsa? Urheilijalle urheilijan sapuskat ja laihduttajalle laihduttajan.


      • Liikaa kerralla
        M27v kirjoitti:

        Ehkä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä lihasten koon kanssa niinkuin väität. Miten joku crossfit ja laihdutus edes liittyy toisiinsa? Urheilijalle urheilijan sapuskat ja laihduttajalle laihduttajan.

        Koko ei muuten edes ole sama asia kuin voima. Pienelläkin koolla voi olla julmetusti voimaa, enemmänkin kuin isolla, eikä se voima kasva ilman hiilareita. Aloittelijalla voi olla aluksi eri asia, mutta fakta on, ettei liikunta ole mielekästä ilman hiilareita. Väsyy ja tulee paha olo.

        Fakta on kuitenkin, että ilman hiilareita lihas pilkotaan hiilareiksi.

        Crossfit on liikuntaa. Erittäin monipuolista liikuntaa, jossa kehittymiseen tarvitaan hiilareita ja jota harrastaakseen tarvitaan hiilareita. Kun harrastaa liikuntaa, kuluttaa energiaa. Siten se liittyy asiaan.

        Voit vääntää ja kääntää pilkkua mihin suuntaan vaan, mutta tosiasiat eivät muutu. Hiilareita tarvitaan myös terveellisessä laihdutuksessa.

        Puntilla voi pumpata haukka / pena -tasolla tiettyyn asteeseen ilman hiilareitakin, mutta yksikään tuloksellisesti treenaava ei enää niin tee.

        Syö lisää hiilareita, niin alkaa ajatuskin toimimaan.


      • M27v
        Liikaa kerralla kirjoitti:

        Koko ei muuten edes ole sama asia kuin voima. Pienelläkin koolla voi olla julmetusti voimaa, enemmänkin kuin isolla, eikä se voima kasva ilman hiilareita. Aloittelijalla voi olla aluksi eri asia, mutta fakta on, ettei liikunta ole mielekästä ilman hiilareita. Väsyy ja tulee paha olo.

        Fakta on kuitenkin, että ilman hiilareita lihas pilkotaan hiilareiksi.

        Crossfit on liikuntaa. Erittäin monipuolista liikuntaa, jossa kehittymiseen tarvitaan hiilareita ja jota harrastaakseen tarvitaan hiilareita. Kun harrastaa liikuntaa, kuluttaa energiaa. Siten se liittyy asiaan.

        Voit vääntää ja kääntää pilkkua mihin suuntaan vaan, mutta tosiasiat eivät muutu. Hiilareita tarvitaan myös terveellisessä laihdutuksessa.

        Puntilla voi pumpata haukka / pena -tasolla tiettyyn asteeseen ilman hiilareitakin, mutta yksikään tuloksellisesti treenaava ei enää niin tee.

        Syö lisää hiilareita, niin alkaa ajatuskin toimimaan.

        Ihmisen kyky tehdä proteiinista hiilaria, ei todellakaan tarkoita että lihakset katoaisivat heti jos hiilareita vähänkin rajoittaa.

        Sotket jatkuvasti tavoitteellisen urheilun ja laihduttamisen toisiinsa. Ei niillä ole mitään tekemistä keskenään. Jokainen crossfittaaja syököön niin paljon hiilaria kuin lystää, mutta mitä ihmettä jauhat siitä laihdutuspalstalla?

        Sanot että kun harrastaa liikuntaa kuluttaa energiaa. Totta, mutta nimenomaan niitä hiilareita mitä ilman et omien sanojesi mukaan voi liikkua. Siis mikä ihmeen logiikka on yrittää laihtua syömällä hiilaria että jaksaa rehkiä kuin hullu, kuluttaakseen ne samat hiilarit pois?

        Ps. Olen kyllä vetänyt tänään mm. pastaa, pizzaa ja jäätelöä.


      • Raivostuttavaa kirjoitti:

        No kyllä sitä tietoa on maailma täynnä, jos vähääkään on halua ottaa asioista selvää. Mutta ei, odotetaan että joku tulee ja kädestä pitäen näyttää mitä sinne suuhun saa laittaa eikä edes itse makseta laskua. Häpeäisit.

        En nyt ymmärrä, että mikä ihme ravintoterapeutin käytössä voi noin raivostuttaa? Ihan sama jos sanoisi, ettei voi käyttää ollenkaan pernonal treineriä eikä käydä jumpissa, joissa on ohjaaja, koska tietoa löytyy netistä.

        Tietysti tietoa löytyy netistä, niin hyvää kuin huonoakin ja oikeata ja väärää. Vertaistukipalstalta saa tukea, neuvoja ja apua. Minun neuvoni nyt sattuu olemaan ravintoterapeutin ammattitaidon hyödyntäminen.

        Jos tämän koko keskustelun jokaisen kommentin lukee, niin varmasti menee pää pyörälle, kun moni pitää enemmän tai vähemmän omaa näkemystään ja kokemustaan ehdottomana totuutena. Syödäkkö hiilareita vai ei? Saako hedelmiä syädä vai ei? Missä kevyttuotteessa onkin piilosokereita tai piilosuolia ja missä ei? Onko tarkoitus laihtua, kasvattaa kuntoa, kasvattaa massaa vai kiinteytyä?

        AINOA "PERUSTOTUUS" ON SE, ETTÄ KUN SYÖ VÄHEMMÄN KUIN KULUTTAA, NIIN LAIHTUU. Mutta missä tarkoituksessa haluaa laihtua? Haluaako pudottaa pari kiloa vai tarvitseeko oikein kunnon elämäntapa muutoksen? Onko taustalla syömishäiriötä, joka pitäisi myös hoitaa, jotta koko laihdutuksesta olisi enemmän hyötyä?

        Mikä liikuntamuoto olisi paras aloituskunnon ja omat rajoitteen (esim. sairaudet) huomioiden? Miten paljon mikäkin liikunta kuluttaa? Jollei ole koskaan liikuntaa pahemmin harrastanut, niin ei ensimmäisenä kannata suunnata crosfittiin, vaikka se monipuolinen ja loistava laji onkin. Minkälaiseen liikuntaan oma kunto riittää ja mihin harrastukseen kannattaa siirtyä kunnon kasvaessa?

        Laihdutuksen edetessä pitää monesti myös muuttaa dietin kulkua, miten se toteutetaan parhaiten.

        En sano, että joku olisi enemmän oikeassa tai väärässä kuin joku toinen.

        OMAN HENKILÖKOHTAISEN KOKEMUKSENI POHJALTA RAVINTOTERAPEUTISTA ON OLLUT PALJON HYÖTYÄ JA TUKEA. EN OLISI ILMAN RAVINTOTERAPEUTTIANI SAANUT SYÖMISHÄIRIÖTÄNI (BED) HALLINTAAN, ENKÄ PUOLENTOISTA VUODEN AIKANA PUDOTETTUA 33KG, ENKÄ TEHTYÄ PYSYVÄÄ ELÄMÄNTAPA MUUTOSTA.

        En myöskään olisi osannut hakeutua ravintoterapeutin asiakkaaksi ilman erikoislääkärin lähetettä. Yritin eetsiä niin tukea, vinkkejä kuin apuakin mm. Suomi24 kautta, turhaan. Minä olin niin onnekas, että satuin menemään ammattitaitoisen erikoislääkärin potilaaksi ja hän osasi ohjata minut ravintoterapeutille. MIKÄLI JOKU SUOMI24 OLISI OSANNUT EHDOTTAA MINULLE RAVINTOTERAPEUTTIA, OLISIN HÄNEN KAUTTAA LÖYTÄNYT MYÖS ERIKOISLÄÄKÄRIN. Ja muita auttaakseni kerron omasta kokemuksestani, enkä todellakaan häpeä sitä, että Tampereen Keskussairaalassa raviintoterapeutin palvelu on maksutonta. Olisin kyllä ollut siitä valmis maksamaankin.

        Jokainen tekee niinkuin tykkää. Vertaistuki on tärkeää, eikä yhtä ainoaa tapaa ole. Ravintoterapeutti minun kokemukseni mukaan osaa tehdä yksilöllisesti sopivan ruokavalion sekä ehdottaa yksilöllisesti sopivia ja erilaisia liikuntamuotoja sekä kannustaa.

        Minun tapani toimi minulla, muu tapa jollain toisella. AVUN PYYTÄMISESSÄ EIKÄ SEN HAKEMISSA JA SAAMISESSA OLE MITÄÄN HÄETTÄVÄÄ. EIKÄ AVUN VASTAANOTTAMINEN OLE VÄÄRÄÄ, VAIKKA SAMAA TIETOA JOSTAIN MUUALTAKIN VOISI LÖYTÄÄ. AVUN SAAMINEN AMMATTITAHOLTA EI OLE VÄÄRIN EIKÄ MILLÄÄN LAILLA HÄPEÄLLISTÄ VAIN SENKIN TAKIA, ETTÄ SE ON SATTUNUT OLEMAAN ILMAISTA. AVUSTA "OMAA VIISAUTTAAN" VÄÄRÄSSÄ KOHTAA KIELTÄYTYMINEN ON TYHMÄÄ JA SÄÄLITTÄVÄÄ.

        AAMEN!


      • Raivostuttavaa
        mjiau kirjoitti:

        En nyt ymmärrä, että mikä ihme ravintoterapeutin käytössä voi noin raivostuttaa? Ihan sama jos sanoisi, ettei voi käyttää ollenkaan pernonal treineriä eikä käydä jumpissa, joissa on ohjaaja, koska tietoa löytyy netistä.

        Tietysti tietoa löytyy netistä, niin hyvää kuin huonoakin ja oikeata ja väärää. Vertaistukipalstalta saa tukea, neuvoja ja apua. Minun neuvoni nyt sattuu olemaan ravintoterapeutin ammattitaidon hyödyntäminen.

        Jos tämän koko keskustelun jokaisen kommentin lukee, niin varmasti menee pää pyörälle, kun moni pitää enemmän tai vähemmän omaa näkemystään ja kokemustaan ehdottomana totuutena. Syödäkkö hiilareita vai ei? Saako hedelmiä syädä vai ei? Missä kevyttuotteessa onkin piilosokereita tai piilosuolia ja missä ei? Onko tarkoitus laihtua, kasvattaa kuntoa, kasvattaa massaa vai kiinteytyä?

        AINOA "PERUSTOTUUS" ON SE, ETTÄ KUN SYÖ VÄHEMMÄN KUIN KULUTTAA, NIIN LAIHTUU. Mutta missä tarkoituksessa haluaa laihtua? Haluaako pudottaa pari kiloa vai tarvitseeko oikein kunnon elämäntapa muutoksen? Onko taustalla syömishäiriötä, joka pitäisi myös hoitaa, jotta koko laihdutuksesta olisi enemmän hyötyä?

        Mikä liikuntamuoto olisi paras aloituskunnon ja omat rajoitteen (esim. sairaudet) huomioiden? Miten paljon mikäkin liikunta kuluttaa? Jollei ole koskaan liikuntaa pahemmin harrastanut, niin ei ensimmäisenä kannata suunnata crosfittiin, vaikka se monipuolinen ja loistava laji onkin. Minkälaiseen liikuntaan oma kunto riittää ja mihin harrastukseen kannattaa siirtyä kunnon kasvaessa?

        Laihdutuksen edetessä pitää monesti myös muuttaa dietin kulkua, miten se toteutetaan parhaiten.

        En sano, että joku olisi enemmän oikeassa tai väärässä kuin joku toinen.

        OMAN HENKILÖKOHTAISEN KOKEMUKSENI POHJALTA RAVINTOTERAPEUTISTA ON OLLUT PALJON HYÖTYÄ JA TUKEA. EN OLISI ILMAN RAVINTOTERAPEUTTIANI SAANUT SYÖMISHÄIRIÖTÄNI (BED) HALLINTAAN, ENKÄ PUOLENTOISTA VUODEN AIKANA PUDOTETTUA 33KG, ENKÄ TEHTYÄ PYSYVÄÄ ELÄMÄNTAPA MUUTOSTA.

        En myöskään olisi osannut hakeutua ravintoterapeutin asiakkaaksi ilman erikoislääkärin lähetettä. Yritin eetsiä niin tukea, vinkkejä kuin apuakin mm. Suomi24 kautta, turhaan. Minä olin niin onnekas, että satuin menemään ammattitaitoisen erikoislääkärin potilaaksi ja hän osasi ohjata minut ravintoterapeutille. MIKÄLI JOKU SUOMI24 OLISI OSANNUT EHDOTTAA MINULLE RAVINTOTERAPEUTTIA, OLISIN HÄNEN KAUTTAA LÖYTÄNYT MYÖS ERIKOISLÄÄKÄRIN. Ja muita auttaakseni kerron omasta kokemuksestani, enkä todellakaan häpeä sitä, että Tampereen Keskussairaalassa raviintoterapeutin palvelu on maksutonta. Olisin kyllä ollut siitä valmis maksamaankin.

        Jokainen tekee niinkuin tykkää. Vertaistuki on tärkeää, eikä yhtä ainoaa tapaa ole. Ravintoterapeutti minun kokemukseni mukaan osaa tehdä yksilöllisesti sopivan ruokavalion sekä ehdottaa yksilöllisesti sopivia ja erilaisia liikuntamuotoja sekä kannustaa.

        Minun tapani toimi minulla, muu tapa jollain toisella. AVUN PYYTÄMISESSÄ EIKÄ SEN HAKEMISSA JA SAAMISESSA OLE MITÄÄN HÄETTÄVÄÄ. EIKÄ AVUN VASTAANOTTAMINEN OLE VÄÄRÄÄ, VAIKKA SAMAA TIETOA JOSTAIN MUUALTAKIN VOISI LÖYTÄÄ. AVUN SAAMINEN AMMATTITAHOLTA EI OLE VÄÄRIN EIKÄ MILLÄÄN LAILLA HÄPEÄLLISTÄ VAIN SENKIN TAKIA, ETTÄ SE ON SATTUNUT OLEMAAN ILMAISTA. AVUSTA "OMAA VIISAUTTAAN" VÄÄRÄSSÄ KOHTAA KIELTÄYTYMINEN ON TYHMÄÄ JA SÄÄLITTÄVÄÄ.

        AAMEN!

        Omia rahojasi voit toki käyttää mihin haluat tai maksaa vaikka kaikille maailman läskeille oman ravintoterapeutin, mutta se on raivostuttavaa että tulet tänne antamaan neuvoja että: hei käyttäkää ravintoterapeuttia, se on ilmaista!

        Ottaa vain välillä niin kaaliin tämä touhu, kun puoli maata ravaa jatkuvasti lääkärissä jota järjettömäksi paisunut lääkäriarmeija ja byrokratiakoneisto sitten hoitaa. Suurin syy tähän on kuitenkin se ettei välitetä yhtään mitään mitä sinne suuhun laitetaan, ja sitten kun tulee ongelmia odotetaan että joku muu kyllä hoitaa ja ilmaiseksi tietysti.


      • my ass
        §§§§ kirjoitti:

        Vaikka hedelmät ja marjat sisältävät fruktoosia, niitä saa ja pitäisikin syödä yhteensä 2-3 annosta päivässä niiden positiivisten ominaisuuksien takia, ei 6-7. Siis marjoja tai hedelmiä tai molempia. Ne sisältävät paljon vitamiineja, flavonoideja ja kuituja. Kotimaiset marjat ovat oikeaa superfoodia. Parempia kuin gojimarjat. Tummaa suklaata voi syödä 1-2 palaa päivässä. Mutta jos se saa makean himon heräämään etkä voi tyytyä pariin palaan, jätä se pois. Siinä on hyviä flavonoideja.

        Marjat ja hedelmät pitävät paremmin nälkää kuin smootheina, mutta jos pidät smootheista, nauti niitä. Lisää joukkoon jotain kuitua ja/tai pähkinärouhetta ja proteiinilähdettä esim. maustamatonta rahkaa.

        Puuro sopii toisile, toisille ei. Normaali annos on 1dl puurohiutaleita, mutta laittamalla sekaan esim. mustikoita, hiutaleet voi vähentää 0,5-0,75dl:aan ilman että annoksen koko muuttuu. Laita joukkoon voi- tai kokosöljysilmä, raejuustokin käy siihen lisäksi.

        Nutriletit sun muut VLCD-tuotteet ovat kalliita ja tarpeettomia. Saman asian ajaa pari kananmunaa mielen mukaan valmistettuna tai maustamaton rahka marja-annos.Tarvittaessa lisää keinomaketusainetta.

        Keinotekoiset makeutusaineet ovat pahin makeanhimon aiheuttaja.

        Ja tämä on tutkittua tietoa: ne huijaavat aivoja luulemaan, että elimistö saa makeaa (=nopeaa energiaa), ja kun sitä ei tulekaan, tulee hirmuinen mieliteko.

        Siinä varsinainen ravitsemuksen asiantuntija varoittelee marjoista ja hedelmistä, pah!

        Tiesitkö, että ihminen saisi syödä päivässä yli 5 kiloa hedelmiä, eikä silti lihoisi?

        Vai onko ajattelulihakset vaurioituneet jo? Aspartaami nimittäin vahingoittaa myös aivoja.


    • n22v

      Tässä ois mun mielipide, miten muuttaisin vähän tota settii:

      - Jätä aamupuurosta sokeri pois. Jos makeutta haluat, laita loraus vähäkalorista mustikkasoppaa (http://www.valio.fi/tuotteet/mehut-ja-marjakeitot/valio-mustikkakeitto-sokeroimaton/)

      - Juo kahvin sijaan vihreää teetä

      - Lisää salaatteihin erilaisia kasviksia monipuolisesti (ei pelkkää kurkkua ja tomaattia)

      - Jätä pussikeitot pois ja tee itse. Keiton tekeminen on hauskaa ja siitä voi tulla todella maukasta (Ja sitä voi syödä monta päivää jos asuu yksin). Mun keitto yleensä: kana (tai muu liha), perunaa, porkkanaa, ruusukaalia/kukkakaalia, kevätsipulia/purjoa, retiisiä, tilliä - mausta liha- ja kasvisliemikuutioilla, pippurilla ja vähän suolaa voi laittaa, nokare kermaviiliä keittolautaselle -> sekoita = sairaan hyvää. Keittolautasellisen kanssa voi ottaa vaikka viipaleen täysjyväruikkarii

      - Vaihda jogurtti maustamattomaan jogurttiin tai maitorahkaan

      - Kokeile jotain smoothieita, jos kotoo löytyy smoothiekone (saa myös halvalla)
      Ite tykkään aamupalaks nauttii tälläsen smoothien: maitorahkaa 150-200g, marjoja, ananasta/banaania, loraus maitoa, pikkasen voi laittaa funlightia, jos makeutta kaipaa, päälle vielä ripaus kauraleseitä. Netistä löytyy lukuisia smoothiereseptejä, joita voi kokeilla

    • 15+5

      Liikuntaa on järjettömästi. Tuo ei tule kestämään. Sokerin syöntisi on älytöntä. KAIKKI lisätty sokeri pois ruokavaliosta! Siihen tottuu nopeasti eikä kohta edes tajua miksi kukaan lisää sokeria mihinkään. Mikä funtio tuolla suklaalla on? Mitä nautintoa sä saat muutamasta surkeasta palasta suklaata viikossa? Ihme hifistelyä. Mä aikoinaan kävin sairaalan ravintoterapeutilla kun oli raskausdiabetes niin se sanoi että 1 hedelmä päivässä! Koitin neuvotella mutta neuvo oli järkähtämätön. Hedelmät on terveellisiä mitta myös sokeripommeja. Myslit pois. Mitä ihmettä sun päässä liikkuu? Lueppa niitä paketin kylkiä. Rasvattomat jogurtit pois. Jos nyt pakkojen pakko on jogurttia saada niin maustamatonta ja sitäkin kohtuudella. Älä nyt mene tuohon kevyttuote halpaan. Ne on suurimmaksi osaksi sokerivettä. Ne ei täytä, nostaa verensokerin nopeasti ja lasku tulee nopeasti ja eihän se vesikään ole ravintoa niin nälkä tulee. Järjen käyttö on sallittua.

    • töttöröö

      Olen katsonut vierestä monen tuttuni epäonnistumista laihdutuksessa sillä että ensin elämän tavat ovat ihan retuperällä, sitten aloitetaan laihdutus ja karsitaan kaikki pois. ei saa syödä lounaalla riisiä, pastaa tai perunaa, hedelmiä max 1 päivässä ja kielletään kaikki muu ja lopulta siihen kyllästytään kun koetaan ettei mitään saa syödä ja into loppuu.

      Mikä siinä on että ihmiset ei näytä ymmärtävän laihdutuksen olevan LOPPUELÄMÄN projekti, ei riitä että laihdutat tavoitteeseesi vaan sitä samaa on jatkettava hamaan hautaan asti jotta saat sen painon pysymään alhaalla. Ei siis kannatta OMASTA mielestäni jättää perunaa riisiä yms pois, kukaan ei myöskään ole mandariineista tai omenasta lihonnut, että kyllä voi sen pari ihan hyvin päivässä syödä.

      Liian isot muutokset tappavat laihdutuksen ennen kuin sitä edes kerkiää kunnolla aloittamaan, jos itseltään kieltää kaiken. Toki tuon sokerin jättäisin aamulta pois ja varmistaisin että mysli ei ole muromysliä, ja kaksi lämmintä ruokaa päivään ja vain yksi välipala.

      Itse olen 7 vuotta sitten laihduttanut 20 kiloa ihan normaalilla kotiruoalla ja liikunnalla ja poissa on kilot pysyneet. Laihdutus ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedetettä, SYÖ VÄHEMMÄN KUIN KULUTAT, sillä pääset jo pitkälle.

      Onnea matkaan! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe