Homekoirat

Täällä nousee aika-ajoin väittely homekoirien luotettavuudesta. Tässä siis asialle oma yleinen ketju.

Tässä keskustelujen pohjaksi aineistoa insinöörityöstä v.2013, jossa tarkastellaan laajamittaisesti homekoiratoimintaa ja mietitään miten sitä voisi edelleen kehittää:

http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/61108/Viitamaki Karoliina.pdf?sequence=1

7

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpä. Ihminen on monesti sellainen, että mikä on vierasta tai mitä ei ole ennen ollut, sellaista ei voi olla olemassakaan.

      PS. The pun... ...lvi

    • Näin on!

    • Sivusta seurannut

      Pelkällä homekoiralla ei päästä juuri puuta pidemmälle. Homekoiralla täytyy olla kosteus- ja homevaurioihin perehtynyt ohjaaja, jotta koiran tekemät merkkaukset tulkitaan oikein. Valitettavasti alalla on ohjaajia, jotka tulkitsevat lähes kaikki koiran tekemät merkkaukset vauriokohdaksi.

      • Kraaps kraaps

        Pitää paikkansa. Lisäksi suurin osa koirista on sen verran älykkäitä, että oppivat helposti konstit millä isäntä palkitsee. Eli taas tulee namipalaa, kun sopivasti jalkalistaa raapii. Oikea malliesimerkki oli jokunen vuosi sitten tapaus, kun koira raapi asuinkerroksen listoja, mutta ei suostunut menemään talon kellarikerrokseen edes remmistä vetämällä. Homeita ei koiran merkkaamista kohdista löytynyt, mutta sisäilmaongelman aiheuttajaksi paljastui sitten rakenteita koeluonteisesti avattaessa kellarin lattian pintabetonin alla oleva kreosootti. Koira oli kyllä oiken kaunis ja hyväluonteinen.


      • vertti-eetu

        Valitettavasti alalta on vastaani tullut saneeraajia ja sähälääjiä jotka ovat pilanneet koko rakennuskorjausalan uskottavuuden. Vuh vuh. Kolmeen asuntoon olen homekoirat tilannut eikä ole tarvinnut katua. Paras kaveri tilasi homekoiran ja lämpökameratutkimuksen ennen asunnon kauppoja. Asuu nyt puhtaassa asunnossa. Tasan ei käy aina onnen lahjat. Seuraahan vaan lisää sivusta jos se vaikka se "onni" potkisi suaki joskus persauksiin ;) D.D.


    • Homekoiraat ?

      Mihin antavat vastauksen homekoiraat ? Kertovatko, missä on homevaurio ja pitää alkaa purkamaan ?

      Kun on kyseessä asuntokauppa ja nyt näyttää siltä, että jotakin on talossa vialla, kun aina oomma kipiöinä. Joku sanosi, jotta homekoiraat ratkasoo tämän ongelman. Oikeilla hometutkijoilla ei tee mitään, kun eivät osaa edes etsiä homeita ilman koiraita. Niikö se oikeasti on ?

      Sitten vielä ihmettelen, että jos joudutaan raastupahan niin miten ne koiraat todistaa. Joku sanosi, että kun homeista kysytään niin vastaavat vuh, kun tarkoittaat ei ja vuh vuh kun kyllä. Ei kai tää vaan ollu joku huuli.

      • Hometutkija

        Ei homekoirat korvaa tutkijoita. Koira pystyy ainoastaan haistamaan ja merkkaamaan kohdat, joista tulee homeenhajua. Homekoiraa kannattaa hyödyntää etenkin suurempien kohteiden esikartoituksessa. Tutkija päättää homekoiran merkkausten perusteella kohdat, joihin tehdään rakenneavauksia homeen hajun lähteen selvittämiseksi. Koirallahan ei ole rakennusteknistä tietämystä. Se merkkaa esimerkiksi lattian, jos siinä kohdassa on tai on ollut homeelta haiseva matto. Osaava (homekoira)tutkija erottaa väärät merkkaukset oikeista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe